icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

susi0303
6. júl 2011

@zuzanka7834 ajoj....dakujeeem.....bol to prvy pokus......mame este jednu zmrzlinku......hm neviem ako to mam ratat v ktorom tyzdni som....teraz v pondelok mi lekar povie v ktorom presne som

majka21
6. júl 2011

ahoj @susi0303 , potichúčky gratulujem a teším sa s tebou. Konečne nejaká ďalšia tehulka. Super, držkajte a opatrujte sa. 🙂

zuzanka7834
7. júl 2011

@andy175 zlaticko kolko vajickok si mala? To sa potom rozdeluje na jednotkove, dvojkove atd atd? A mas PCO? Lebo my sme vcera boli v heliku prvykrat bez motivacie, ta koordinatorka sa mi tam vobec nehodila, medzi ostatnych ochotnych, milych a optimistickych ludi, co tam pracuju... A stale omielala len moje PCO, ako to moze vsetko skomplikovat a bla bla... Ved ja som si toho vedoma, ale nemusim to este od nej pocuvat... Ja potrebujem skor povzbudenie... alebo som jej povedala, ze neviem, kedy bude 16DC, lebo uz som 39DC a ms este nic, povedala som jej aj ze nezvykne az takto meskat a ona ani slovkom nespomenula, ci nemozem byt tehu, nic, len ze je to urcite kvoli pco. ... Ja pritom viem, ze som nebola tehu, robila som si test (inak uz vcera vecer sa mrcha rozbehla), ale aspon na chvilku sa mohla usmiat, ze mozno to ivf nebudeme potrebovat, tak ludsky... Ake mate s nou skusenosti vy? Mozno mala iba zly den, alebo som iba rozmaznana tymi doktormi v Heliku 😉

zuzanka7834
7. júl 2011

@susi0303 😵 😵 😵 😵 Tak nam potom daj vediet, co Ti povie doky 😵 😵 😵

zuzanka7834
7. júl 2011

@renka1801 @susi0303 @majka21 baby mala niektora z Vas PCO? 😕

mimili
7. júl 2011

Ahojte kočky. Pozdravujem staré bojovníčky, i nové mamičky🙂 Tak ja som tu po pár mesiacoch opäť. Konečne máme schválenú žiadosť a 20-teho ideme na pohovor k koordinátorke a dajú nám recepty. Rada by som začala už v auguste, dúfam, že mi dajú krátky protokol. Verím, že druhé kolo bude úspešnejšie ako to prvé 😕 .

ria191
7. júl 2011

@mimili ahoj som rada, že si išla do druhého kola. Stretli sme sa v marci na OPU a aj na vklade. Bohužial ani nám to nevyšlo z čoho som bola hotová najmenej 3 mesiace no čo už. Ja som ťa trošku predbehla a v utorok som mala žačať druhý cyklus ale sa nám to skomplikovalo a musím ísť na operáciu myómov ☹ . Ale tebe držím strašne palce aby ti to vyšlo strašne mooooooooc. Škoda, mohli sme válčiť zase spolu 🙂

ria191
7. júl 2011

@mimili ešte som zabudla. Prečo musíte ísť na pohovor koordinátorke? Nám to poslali poštou, ale asi kvôli protokolu, že?

majka21
7. júl 2011

ahoj @mimili, som rada, že máš schválenú žiadosť a silno držím palčeky, nech vám to výde 🙂

@zuzanka7834, ja som PCO nemala, tak žial, neviem ti poradiť. Uprimne povedané, ja dodnes neviem na 100% ktorá je tá koordinátorka, pretože ja som bola na pohovore u velmi zlatej, mladej sestričky, menom neviem ako sa volala, predstavila sa mi ako zástupkyňa koordinátorky a vídavala som ju vychádzať od Krajka a bola na operačke aj keď mi robili odber vajíčok aj pri vklade. Pravdepodobne tam už asi nebude, lebo bola tehotná a keď som mala vklad, bola v 6.mesiaci, takže už asi aj porodila. Neboj, oni vedia čo robia, si v dobrých rukách. Držím ti moc palčeky. 🙂

susi0303
7. júl 2011

@majka21 ajojky...dakujem velmi pekne......ty mas prve ivf?....alebo?....myslis ze sa mohlo nieco stat ked na prvom sone mi povedal lekar ze mame dutinku?...a teraz by sa mohlo daco stat?....byva mi tazko od zaludka a prsia bolia ale podbrusko ma nebolieva

susi0303
7. júl 2011

@mimili ahoj....drzim palceky aby bol priebeh hladky a rychly.....mozem sa ta spytat preco ti to nevyslo na prvy krat?...

susi0303
7. júl 2011

@zuzanka7834 ajojky......dam vediet,uz aby to bolo....som zvedava co mi povie.....

mimili
7. júl 2011

@susi0303 Ťažko povedať prečo nevyšlo, to sa nikdy nevie. Mali sme len 2 oplodnené vajíčka, z nich vydržalo len jedno a tomu sa v brušku nepáčilo 😔. Ale tentokrát to už bude inak, veď ja mu dáááám 😀 !!! Tebe držím palčeky, nech je všetko ok!
@ria191 Jóój, tak to je teda škoda, mohli sme ísť znovu spolu. A tú operáciu budeš mať kedy? To sa Ti vytvorili tie myómy po OPU? Či to nemalo žiadny vplyv na to?
@majka21 Ďakujem pekne.

mimili
7. júl 2011

@zuzanka7834 Ja viem, ktorú koordinátorku máš na mysli. Nie je zlá, ale z tých všetkých ľudí tam v Helíku, sa mi zdá byť najmenej ľudská....Nikdy som s ňou ale nemala problém, len si na ňu treba zvyknúť. NIektorí ľudia sú proste takí. Ale všetci ostatní v Helíku sú perfektní, uvidíš 😉 .

susi0303
7. júl 2011

@mimili dakujem si zlata

ria191
8. júl 2011

@mimili nie tie mám už dávno, ale vždy som sa bála operácie lebo je strašne riskantná. Dostala som sa však k Doc. Bielikovi do B. Bystrice a hovoria, že je na Slovensku v tomto smere najlepší, ale aj v zahraničí tak som sa rozhodla do stimulky neisť a podstúpiť toto riziko. Operáciu mám 9.8. tak dúfam, že to dobre dopadne. Neviem či majú myómy nejaký vplyv na uchytenie embria myslím si, že to by nemal byť problém. Problém by bol keby som otehotnela. Neviem prečo sa nám ani jedno neuchitilo, ale ja som mávala od vkladu často také mršovské bolesti a dosť silné a hlavne v noci a už na 9 deň som začala špiniť tak som vedela, že je to v p...... Možno preto som sa rozhodla pre tú operáciu aj keď druhú žiadosť mám už mesiac schválenú. Ja ti tak strašne držím palce aby vám to vyšlo musíííííííííííí 😀 😀 😀 😀 😀 😀

izzie27
8. júl 2011

Ahojte dievčatá, prajem vám krásny deň.
už mám dve injekcie decapeptylu za sebou a mozem teda povedať, že tentokrát to nejako štípe. dúfam, že to prejde a zvyknem si na to.
@ame a ty ako pokračuješ?

majka21
8. júl 2011

@izzie27, krása, tak ty si už picháš včeličky. Držím palčeky, ani sa nenazdáš a budeš po. 🙂

@susi0303, neboj, bude všetko o.k. Aj mne na druhom sone povedal dr., že ešte raz musím prísť na sono, lebo že to rasite ale ešte to nie je to, čo oni chcú vidieť, tak som išla ešte raz, a už sa pekne dalo vidieť aj srdiečko, ale úprimne povedané, poriadne ma tými slovami vystrašil a ja som ďalších 10 dní trpla, čo mi povedia, keď prídem najbližšie.

U mňa to bolo už tretie IVF.

susi0303
8. júl 2011

@majka21 ahooooj....u mna je to prve IVF....kedy ides na sono?....jav pondelok....a uz sa neviem dockat....som zvedava co mi povedia......

sylvestra
8. júl 2011

Ahojte babulky
@susi0303 gratulujem srdecne, dufam, ze tvoje tehu prelomi to smolne obdobie a v lete nam pribudnu dalsie tehu dievcence 😵 ako sa citis?
@majka21 ako sa mas? akosi nam tie tyzdne pribudaju, ze? 😉 kua, ved ja uz zachvilu pojdem rodit 😀
@izzie27 to je super, ze si uz zacala, velmi ti drzim palce a myslim na teba, tentokrat to musi byt tutovka, tak len pozitivne mysli. dekac si si davala studeny? ci izbovej teploty?
ostatne dievcence, tiez drzim palce, verim, ze postupne tu vsetky budeme maminky 😉

majka21
8. júl 2011

@susi0303, ja som v 14.týždni tehu a na budúci týždeň piatok mám poradňu.
@sylvestra, veď práve, dáko som si to ani nevšimla, že už som v 4.mesiaci. Nevieš mi poradiť, mávam bolesti brucha, je to normálne??? Podbruško z oboch strán a niekedy aj také tupé bolesti v brušku. Mala si aj ty také tupé bolesti alebo sem-tam pichnutie? Bojím, bojím.

danielkabn
8. júl 2011

ahojte 😉
@zuzanka7834,ja mám pco a absolvovala som jedno ivf v Helíku,neúspešne,čaká nás Ketko,lebo nám zostali ešte tri embryjká 🙂 tak koncom augusta môžeme do toho ísť. Ja užívam na pco metformín,a tiež mám cykly hocijaké,raz mám 30 dňový,inokedy 40 dňový,metformín to mal upraviť,ale neupravil,už to užívam viac ako rok,takže tak. A keď som som si išla pichať prvé injekcie,tiež som čakala na menzes jak na spasenie,prišiel mi 38DC 😖
@sylvestra a @majka21,mamičky naše heliovské 😀 😀 ako sa máte?
@izzie27,držím palčeky pri injekciách,mňa dekáč tiež štípal jak sviňucha a dosť často mi tiekla pri ňom krvička,ale vydržala som 😒
@ria191,drž sa na operácii,nech všetko dobre dopadne 😉
zdravím aj ostatné kočky,ktoré som nevymenovala,prajem krásne leto a bohatú úrodičku po OPU 🙂 🙂 🙂
@susi0303,gratulujem k tehu 🙂 🙂

izzie27
8. júl 2011

@majka21 @sylvestra @danielkabn dakujem dievčatá, dekac je izbovej teploty. Ale musím si zvyklnúť. Co by som neurobila pre tehu, že?🙂

susi0303
9. júl 2011

@sylvestra ahoj...dakujeeem......ja len dufam ze sa nic nestalo v mojom brusku a gulocka sa vyvija tak ako ma.....citim sa praveze dobre a neviem ci to je fajn alebo nie.....citim prsia ze ma bolia a ked cikam tak bolenie v podbrusku...v pondelok idem na druhe sono,tak som zvedava

susi0303
9. júl 2011

@danielkabn dakujem.....v pondelok idem na druhe sono a bojim sa ci sa daco nestalo v brusku

ivanka7799
10. júl 2011

Ahojte, mne sa všetko rúca ako domček z karát ☹ ☹ ☹

akra
10. júl 2011

Posledné dva týždne boli nekonečné dlhé. Vo štvrtok som si robila prvý test a dve // svietili ako žiarovky. S odstupom času som si robila ešte dva testy a taktiež krásne //. Zajtra idem na sono a budem môcť povedať doktorovi dobrú správu. Zatiaľ sme to nehovorili nikomu aj manžel sa to dozvedel až večer, pretože prerábame v byte a mali sme aj robotníkov, o to bola jeho radosť dvojnásobná. Pozdravujem Vás a držím všetky palce.

izzie27
10. júl 2011

@akra potichučky ti gratulujééém , zajtra budem držať palce, nech to aj doktor potvrdí 🙂
@ivanka7799 to mi je luto, čo sa embrijko neujalo,

ivanka7799
11. júl 2011

@izzie27 Ahoj, bohužiaľ, druhé IVF neúspešné...ja už neviem čo mám robiť.... ☹

sylvestra
11. júl 2011

Ahojte zienky, co porabate v tento horuci den?
@majka21, ja som tiez mavala kadejake bolesti, aj sa este stale obcas pritrafia. Pripadam si u dokiho ako chronicky stazovatel 😀 ale vraj sa vnutri vsetko roztahuje, prekrvuje, takze pokial nemas vyslovene silne krce alebo bolesti, pri ktorych sa neda nadychnut, resp. nejake krvacanie, spinenie, tak by to malo byt ok. Mne vzdy pomohlo polezat si, prilozit ruku na brusko a pomaly sa to ukludnilo 😉 . Neboj nic, to sa len drobcek zvacsuje a roztahuje. Uz mas aj nejake brusko? Ja mam v predu taku lopticku, mam pocit, ze mi to ide vsetko do bruska 😀 v ostatnych partiach som nejako nepribrala.
@danielkabn ahoj moja, no ty to mas vesele s tymi cyklami, verim, ze ti vsetko vyjde casovo podla tvojich planov 😉 musi 😉
@izzie27 samozrejme, pre tehu urobime vsetko a vydrzime aj nemozne 😉 drzim ti velmi palce, kedy asi zacinas so stimulkou?
@susi0303 nic sa neboj, urcite bude tvoja gulocka v poriadku a budes pocut jej srdiecko 😵 je to krasny pocit 😵 a na tie bolenia v podbrusku si zvykni, este si ich pocas tehu uzijes 😉 ale da sa to vydrzat 😵
@ivanka7799 a coze sa stalo, zlatko?
@akra gratulujem, dufam, ze dnes ti to dnes potvrdia aj z krvicky, to bude radosti 😵