Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@zofi81 Pri dlhom protokole je úspešnosť vyššia, tak buď rada, že máš dlhý. Ja som na dlhý nereagovala dobre... no vlastne ani na krátky veľmi nie, ale aspoň sme sa dostali ku vkladu... Neviem, čo mi dajú teraz, pre mňa sa asi ešte protokol nenašiel. 😕 .
@akra Gratulujeeeeem!!! Ani si neviem predstaviť aký to musí byť pocit, ale verím, že každá jedná z nás to zažije!
@mimili vies, mna odradza len to, ako dlho to trva a tiez, ze kolko hormonov do seba clovek musi dostat... Ale tak vydrzim, to je jasne... Ja uz v piatok zacinam, tak uvidim, ako budem reagovat na lieky, aj ked mam trochu strach... A ako sa to prejavovalo, ze si neragovala dobre, ak sa mozem spytat?
@andy175 ahoj, aj ja som mala malo vajičok a nekvalitných ale nemyslím si ze by to bolo zlým pichaním. Každá z nas na lieky reaguje rozne. Mne tiež nemenili liek. Ja som mala decapeptyl a puregon. Mne teraz povedali, že v tomto cykle trosku zariskuju a budem mať asi vyssie dávky. Takze uvidím ako to bude. Už sa to čoskoro dozviem.Budem ti držať palce v 2.kole 🙂
@susi0303 gratulujeeeeem. Vy tehulky ste nasim povzbudením, a vzorom, že to naozaj ide. Tak všetkým tehulkám gratulujem
@zofi81 ak sa môžem zamiešať tak nereaguješ dobre ak ti rastie málo folikulov alebo nerastú tak rýchlo ako by mali aj keď berieš vyššiu dávku hormónov to je 225 alebo môže byť až 300 jednotiek ale neboj sa väčšina z nás ani necíti, že berú nejaké hormóny taký ľahký to má priebeh a ubehne ti to ako voda. Najhoršie pre nás všetki je to nekonečné čakanie a telefonáty či je všetko OK
@mimili s tebou som chcela ešte niečo prediskutovať. Viem, že je ešte skoro sa na túto tému baviť, ale čítam fórum Slovenky v Reprofite Brno (neplodnosť) a tam sa dievčatá bavili o utrogestane a oni ho brali po OPU 4ráno a 4 večer (samozrejme vkladať), že tie 2 ráno a 2 večer nemôžu stačiť pripraviť maternicu na vklad. Čo si ty o tom myslíš?
@andy175 aj mne povedala doktorka, keď som jej vravela, aby mi napísala tie injekcie ktoré sú lepšie, že nie sú lepšie a horšie, len lacnejšie a drahšie. Aj ja som mala naposledy diphereline a menopur. Prvý raz som mala menopur a orgalutran, druhý raz gonal a diphereline, ale teraz naposledy som mala najviac vajíčok a dá sa povedať, že aj dobrej kvality.
@susi0303, gratulujem a teším sa s tebou. Konečne sa to prelamuje a k nám tehulkám pribúdajú ďalšie. Super 🙂
@akra, super správička , gratulujem a vitaj medzi tehulkami. 🙂
Ahojte žienky, zdravím vás všetky
@majka21 cca v 19.tt mi lekár povedal, že to bude chalošík, potvrdili mi to aj na 4D a dokonca pri poslednej poradni som aj ja jasne videla tie chlapské "znaky" 😀 hádam to teda bude pravda, veď predsa nie sme traja slepí 😀
@zuzanka7834 predstav si, že nám zázračne vyšlo prvé ivf 😵 , predtým sme boli 3x na iui
@ivanka7799 na to ketko sa radšej opýtaj pri kontrole, či ti povolia hneď, alebo či budú trvať na nejakej prestávke. neviem, či to berú individuálne, alebo všeobecne, ale keď som sa na to pýtala ja, tak mi povedali, že ak stihnem nový cyklus začať s liekmi na ket, tak môžem hneď...ale našťastie som to nepotrebovala 😵
@izzie27, @ame kočky, držím vám veľmi palce, tfuj, tfuj, tfuj, nech to vyjde!!! a divím sa, že ešte nenamontovali ten držiak, ame, isto majú u teba mínusku, však?
@zofi81prajem ti úspešný začiatok, hlavne sa neboj tých hormónov, určite to zvládneš a ak bude úspešný aj koniec, tak si na nejaké hormóny ani nespomenieš 😉 ako píše @ria191, horšie sú tie čakačky...
@akra jupíííí, gratulujem, opatruj sa a dávaj na seba pozor! kedy máš ďalšiu kontrolu?
@susi0303 gratulujem ku srdiečku, pekný zážitok, však? už ti dali výstupné papiere pre tvojho gyndoša?
@ria191, ešte keď som chodila do BA, tam som brala 3x2 tabletky utrogestanu do pošvy a nepomohlo to. Tu v Martine som mala 2x2 a stačilo to. Ja som toho názoru, že každá si asi musíme vyčkať na svoj čas. Niekomu to výde na prvý raz, niekomu zasa na tretí a niekomu ani na tretí. Je velmi vela vecí, ktoré toto celé umelé oplodnenie ovplyvňujú.
Ja som mávala vždy málo vajíčok a v BA mi dr.len tolko povedal, že to je kapacita vaječníkov.
@ria191 Ja som mala napriklad sliznicu velmi peknu. Este v den kontroly ma Krajkovic utesoval (hoci test som mala negativny), ze sliznica vyzera velmi dobre. Takze u mna to v tom asi nebolo... Ja radsej taketo veci neriesim... Spolieham sa na nich, ze vedia co robia. Snad je to aj v ich zaujme mat co najlepsie vysledky. Kazde centrum je ine, inde napriklad nerobia PK, co v Heliose vacsinou ano. Ale nezamyslam sa nad tym, lebo inak by som sa zblaznila. Beriem veci postupne ako pridu, co povedia, urobim a potom sa budem len modlit 😀 . Ty si mala nizku sliznicu?
@zofi81 Pri dlhom protokole mi nastavili nizke davky hormonov a nemala som dobre vysledky na krvi a netvorili sa mi vajicka. A pri kratkom som zase reagovala silno a potom mi zas museli znizovat davky. A nakoniec z toho bol maly pocet vajicok, ale to tak pri kratkom protokole byva - pocet vajicok je mensi ako pri dlhom.
@majka21 na 4D som bola tuším v 23. alebo 24.tt a neplatila som za to nič... ja chodím k súkromnému lekárovi a on ho svojim tehu pacientkám robí vrámci tehotenskej starostlivosti. ale musím uznať, že to bol zážitok. to 4D má rôzne režimy, napr. kostičky - vtedy vidí iba kostru, môže všetky kostičky poriadne skontrolovať, alebo mäkké tkanivá - tam zase vidí vnútorné orgány, brušnú dutinu, mozog a tak...ja som rada, že som bola, malý si cuckal palček, potom si oprel rúčku o líce akoby rozmýšľal a nakoniec si ju dal za hlavu, ako keď ležíš s rukou pod hlavou...no sranda, sme sa s doktorom nasmiali...
@mimili nie nemala som nízku sliznicu dokonca v deň kontroly som mala takú vysokú, že ma Krajko presviedčal že nič nie je stratené, ale to už som krvácala tak som vedela na čom som, ale inak máte pravdu aj @majka21 vedia čo robia ja tiež verím Heliosu len som sa asi chcela viacej poistiť niekedy konám zbrklo čo nie je dobre.
@zofi81 🙂 🙂 🙂 som velmi rada, ze mame na nu spolocny nazor, tapa je to... Tfuj tfuj, len nech sa nam to hned podari a uz k nej nebudeme musiet chodit 😉 Zofi kedy zacinas s Proverou? Ja 21.7. Tesim sa, ze to budem mat s kym zdielat takto naraz 🙂
@ivanka7799 Ivanka uz som si to precitala, vies ja sem na MK chodim z casu na cas a vtedy sa snazim vsetko precitat (co je vacsinou nemozne 🙂 ), takze reagujem na prispevky opozdene 🙂 Budem Ti drzat velke palce, nech sa mrazacik uchyti. Po akej dobe od IVF mozes ist na KET?
@ame ja sa toho pichania bojim, ale na druhej strane si stale poviem, ze kolko zien si tym uz preslo a ziju 😀 No ved Vam potom poviem, ako budem nariekat 😉 Niekto sa tu niekoho pytal, ci sa dekac picha studeny alebo izbovej teploty. Ako si ho pichas Ty? Ked je teplejsi, tak to menej stipe? 😕
@izzie27 jááj, tí naši chlapi, papierový hrdinovia sú to... Ale môj mi hneď povedal, nech si vyberiem tie perá, lebo si ich jednoduchšie pichnem sama, pretože s ním v tomto smere nemôžem rátať, to by sa mi asi injekcie porozbíjali, kým by som ho kriesila 😀 😀 😀
@akra gratulujem mojenko, ale stale len potichucky, nech mas aj v buducnosti len same dobre spravy 🙂 A preco pichas fraxi? Mas poruchu zrazanlivosti krvi? 😕
@ria191 nám vyslo druhe iui, ale ako som pisala iba na chvilocku, hcg stupalo pomalinky a potom zacalo klesat (kazdy vsak vravel, ze to nie je problem, ze je iba ina laboratorna norma, lebo krv mi zakazdym brali inde, ale ja som uz vedela, v podstate od 6tt som vedela, ze to asi nebude dobre... neviem preco, ale zena to asi citi). No a napokon v 7tt, v podstate v 8tt mi to potvrdil aj doky. Moje jedine stastie v tejto smutnej situacii bolo, ze to nebolo mmt a nemusela som ist ani na kyret, lebo fazulienka nerastla od uplneho zaciatku a vzala si ju mrcha... Tretie sa nepodarilo, tak sme sa pytali dokyho na ivf. Povodne sme si chceli podpisat ziadost, nech ju mame schvalenu ked sa rozhodneme, ale neplanovali sme do toho ist hned (teda, mm chcel este chvilku pockat, ze co ak). Ja som bola viac menej rozhodnuta urychlit to cim skor, lebo Krajko povedal, ze pri ivf nam vzhladom na vek, dg a predchadzajuci miniuspech dava 80% uspesnost, takze mne viac nebolo treba... Lenze medzitym mm prijali na skolu do Londyna a v septembri tam odchadzame, takze ziadost by jednak prepadla a bola by to pre nas nutena rocna pauza. Ja viem, ze ak sa to podari, bude to sialene, ale sialene krasne... Keby sme na to ivf nesli, asi by som si to cely ten rok vycitala... Jaaaj, uz som spisovatelka 😀
@susi0303 😵 😵 😵 😵 😵 😵 Velmi sa tesim 😵 😵 😵 Ja som to vedelaaaa!!!
Babulky musim koncit, zase som Vas vsetky nedocitala... ak budem stihat, prihlasim sa aj vecer...
Tak ja som sa ponahlala z prace, aby som cim skor mohla prist na MK a nakoniec som tu sama 😀
@andy175 mne tiez doky povedal, ze rozne druhy liekov nemaju vplyv na pocet a kvalitu vajicok, ale ze najdolezitejsia je pohoda... Andy prajem Ti do dalsieho snazenia co najmenej stresu 😉 Ja pre istotu idem na PN uz od buduceho tyzdna, dokonca este pred proverou (ak mi ju doky da, samozrejme 🙂 )
@mimili co je to PK? 😕
@sylvestra som velmi rada, ze sa Vam to podarilo hned na prvy sup, je to velka nadej, pre nas, co sa este len chystame, ze sa to naozaj moze podarit 🙂 Aj my mame za sebou 3x iui...
Baby posledna otazka, kolko injekcii decapeptylu (0,1) a kolko jednotiek gonalu ste potrebovali pri jednom cykle? Kolko Vas stalo 900 jednotiek gonalu? Lebo mne v Heliku vraveli, ze 900 gonal stoji cca 260-280€ (ak si dobre pamatam. Alebo to bolo celkove mnozstvo?) a dnes mi v lekarni povedali, ze poistovna preplaca 250 a pacient si doplaca 110... Takze? 😕
@sylvestra Ahoj, no veď sa popýtam v pondelok ale oni sa sami určite ozvú a rovno mi podajú do ruky lieky na KET-ko tak ako to urobili ked bola jedna baba na kontrole po neúspešnom ET.
@zuzanka7834 Ahojky, myslím že na KET sa môže ísť od nasledujúceho cyklu ak sa to stihne.... 😉 A dúfam aj ja, že sa zobudí v poriadku 😅
@zuzanka7834 PK je predlžená kultivácia. ja som mala decapeptyl a puregon. takže do OPU/ odberu folikulov/ som si pichla 23krát dekáču a 13krát puregonu a nakoniec ešte 1krát pregnyl. A to mi ešte jeden krát pichli v heliku akusi stiplavku. Ja som za injekcie zaplatila okolo 300 €
@zuzanka7834 ahoj, decapeptyl si vzdy vytiahnem tak cca 1 hod. von z chladnicky, ale napr. dnes rano mi ho manzel pichol studeny (lebo idem uz na odber a musela som dnes hned po prichode z centra) ....a aspon mne nezalezi na tom, aku ma teplotu, zalezi od vpichu, niekedy ho necitim vobec a niekedy by som driapala steny, co tak stipe.....pozerala som na blok z lekarne, 900 pero Gonal ma vyslo 110 €, 450 Gonal 56 €, keby si samoplatca, tak ta pero Gonal 900 vyjde cca 400 eur....ja som mala teraz az tri 900 a jedno 450 a ostalo mi cca 700 jednotiek, ak by ti chybalo v konecnom stadiu, ozvi sa mi, poriesime 🙂 (A ostal mi aj Decapeptyl) Lebo minuly cyklus som musela Gonal dokupovat uz v plnej sume, co mi chybalo.
Ja som si tento cyklus pichla 23x decapeptyl a 13x Gonal 187 jednotiek. (presne ako @izzie27
🙂 ) K tomu asi 4x stiplavka v centre pri odbere krvi a dnes vecer 1 Pregnyl 5000.
@izzie27 OPU mam v piatok, mala som dnes na kontrole pekne velke foliky, aj 21 boli, a dost, co ma prekvapilo, cakala som, ze pojdem na OPU az v pondelok a oni sa pekne poponahlali.....chvalabohu, dnes mam za sebou posledny decapeptyl a gonal, este vecer stiplavka a uz len cakat.....
@ame ako to rýchlo ubehlo. V piatok budem na teba velmi mysliet a drzať tuho palce. pekne veľké foliky len sa pekne drž. Zajtra si pekne oddýchni, nohy vyložene 😀 ja idem zajtra na prvé sono, a už ja začnem s puregonom. Uvidím aké dávky mi dajú, lebo povedali, že mi ich tentokrát zvýšia. 😨

@andy175 a aky si mala protokol??