Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Babky, ja nechcem nikoho zastávať, ale ak sa robí takýto biznis v Heliose, je dosť možné, že sa robí aj v iných centrách. A bohužiaľ my inak ako s pomocou týchto centier k bábätku neprídeme. Dosť je to všetko ťažké, čo si každá z nás musí prežiť, načo si to ešte takto zhoršovať? Čo sa týka rozdielnych spermiogramov u urológa a v Heliose... Ja viem o tom, že klasický urológ nezisťuje morfológiu - čo je dosť podstatné. Načo je Vám veľký počet rýchlych spermií, keď majú napr. dve hlavičky. V Heliose morfológiu zisťujú, z toho môžu plynúť tieto rozdiely. Ale však je to v podstate jedno, aj keby Vám povedali, že spermie sú v poriadku a vy 5 rokov normálne neotehotniete, tak čo?? Tiež len idete na IVF - je veľa prípadov, kedy boli obaja v poriadku a bolo to ich jediné riešenie. A centrum predsa vyhľadáte vy samé, nikto Vás do IVF netlačí... Čo sa týka platenia, pri pohovoroch Vám dajú cenník, ktorý si môžete podrobne pozrieť, vypisujete vyhlásenie, takže ak si naozaj všetko prečítate, prípadne necháte vysvetliť, v takom prípade by nemal vzniknúť problém s platením.
Verím, že robím dobre, ale ja toto radšej nechcem a nejdem riešiť. Musím veriť, že sú tam ľudia, ktorí mi pomôžu, lebo ak to tak nebude, naozaj to nemusí dopadnúť dobre, lebo budem sama vystresovaná z toho, že čo mi tam môžu urobiť. A treba tiež myslieť na to, že ich výsledky sú pre nich dôležité a že každé tehotenstvo im len zvyšuje "na cene" oproti ostatným centrám... a ešte mám pocit, že v Heliose sa nemusia nejako báť, že by mali málo ľudí a že by museli nahovárať do IVF páry, ktoré to nepotrebujú.
Jóój, som sa nejako rozkecala 😀 . Inak my sme boli dnes a začínam od menštruácie s dlhým protokol... no, dúfala som, že my dajú krátky, ale tak čo už... snáď vedia, čo robia 😎
@mimili Páči sa mi tvoj názor ...
A dievčatá, pozor. Ohováranie je vážne trestné. ☹
Nieje pekné, keď niekto, kto má sám zatajený profil rozširuje takéto fámy. Či už su pravdivé,či nie ... dôkazy niesu a preto pozor. Rozoberáte tu konkretne centrum. Konkretneho dr. 😒 s velkým obvinením 😒
mimili no len sa predčasne neteš ved prajem ti nech si tehotna ale v Heliose bolo naIVF od januara 60žien a z toho zostali tehotne len6bab tak niečo pravdy na tom je hlavne že zučtuju 1000eur od poistovne poistovna by mala preplacat len uspešne ivf po ktorych ostali baby tehotne a drKrajkovič by sa tak snažil že aj neplodne by maly deti a pišeš že centrum vyhladavame same no ved ano len sme nevedeli že natrafime na takych špinavcovaky su v Heliose v Martine
cikyta no neviem v akom si vztahu s Dr Krajkovičom ja som jedna z tych čo nanho podala tresne oznamenie no moja zlatato nie je ohovaranie ja mam na to pisomne doklady že ma obtiahol o peknu kopku penazi a dieta nemam
@lujza2208 toto je tema "helios martin- začíname" tak nestresuj začiatočníčky,ako Alinai ... Môžeš si založiť temu "helios martin-končíme" 🙂
Niesi jediná,kto dal kopec eur za iui,ivf a dieťa nemá 😔 a stáva sa to v každom care.
Môj vzťah s dr.Krajkovičom ? Bola som jeho pacientka.
Možno mám tiež zopár výhrad atd...no písať verejne taku vec,že vám tam niekto kradne vajíčka je MOC - zvlášť,ked nemáte dôkazy 😒
cikyta no dokazy sa lahko najdu keby sa tam spravila poriadna kontrola tak to centrum zavrua mne povedal jeden PAN DOKTOR ozaj pan doktor ktory sa zaobera tymto už 20 rokov že som bola dobry darcavajičok
ahojte...troška vam sem skočim do debaty 😉 ...myslim si ,že porekadlo sto ludi sto chuti ma niečo do seba... a plati to aj v centrach,žiadne centrum na 100% nevyhovie všetkym a vždy sa najdu ludia ,ktori budu centrum chvalit a Ti čo budu nespokojni....je fajn,ked sa tie čo sa citia ukrivdene stažuju na kompetentnych miestach,ale "brať nadej" tym,ktori su zatial v centre spokojni je dost nepekne...lujza možno si mala dobry umysel varovat ine kočky,ale nebude lepšie nechat ich nech sa same presvedčia aki v Heliku skutočne su??? 😉
ja som bola nespokojna v Iscare v Blave,tak som išla do Heliku a tam nam pomohli, aby nam dnes behal po dome maly šarkan 🙂 ,za čo som im vdačna... a teraz čakame dalšie babo,ktore sa nam zadarilo prirodzene 🙂
takže babulky žiadny stres a verte ,že vam v centre pomožu k vytuženemu babatku a v konečnom dosledku ak "tam hore" chcu ,aby ste mali babo,tak ho mat budete a ak nie,tak sa možme s prepačenim za vyraz aj na hlavu postavit a 😔 😔 😔 ...takže všetkym ,ktore ste v ktoromkolvek štadiu stimulky prajem vela sily,pozitivne sa naladte a hlavne verte,že ste v spravnych rukach,lebo bez dovery to nejde,,držte sa babulky 😵 🙂 😵
@lujza2208 a vieš že pan doktor ktorý pracuje teraz v Iscare v Martine zakladal s dr. Krajkovičom alebo s nim začínal v Heliose? ked píšeš že to ideš skusiť tam? Ja som tiež pomocou všetkých v Heliose otehotnela a som spokojná. Nestrácajte nádej začínajuce snažilky z Heliosu. Trochu povzbudenia 🙂 A kde je zverejnená ta štatistika že zo 60 žien tento rok otehotnelo 6, len ja poznam tri čo tento rok otehotneli a ja som medzi nimi. Treba veriť.
@lujza2208 Nič v zlom, ja sa hádať nechcem naozaj. Už vôbec nie so žienkami,ktore tužia po bábätku ☹ no.....ty neprezradíš meno dr.čo ti povedal tak závažné obvinenie. Ty sama si tiež skrývaš profil. A myslíš,že je pekné potom tu nadavať na konkretneho dr. Krajkoviča a san.Helios , ktorý jediný tu má odokrytu identitu ? 😒
A štatistika.......letne mesiace su najuspešnejšie a jarne najmenej 😉
@danielkabn ahoj mam sa ok.teraz cakame na schvalenie 2 ziadosti IVF a potom uvidime,a som s toho prekvapena čo tu citam o KRAJKOVICOVI ,ja som tam bola spokojna ale nikdy ma nenapadlo si nieco kontrovat ,chlap zlatil kolko si vypytali na recepcii a sustredili sme sa na babo. 🙂
Caute,
tiez som prekvapena, co tu pisete o Krajkovicovi. Ja som bola spokojna. Dokonca som tento rok sestru presvedcila, aby teraz na jesen isli na 2.IVF do helika. Ona absolvovala jedno v KE. Mala dlhy protokol - stimulovala takmer vyse mesiaca. Za cely cas mala iba 2 kontroly!!! Ja som mala kratky - stimulka nejake 2 tyzdne- a chodila som na kontroly priemerne kazdy treti den. Regulovali mi davky, robili kontroly, kym sestre vsetko nechali tak, ako jej to pred podpisanim ziadosti naplanovali. Takze u mna max. spokojnost.
Co sa tyka morfologie, ako vyssie uz niekto pisal, tak bezny urolog ju nerobi. Morfa je velmi dolezita. My sme mali 100% patologickych. Som bola aj v tkanivovej banke u dr. Bobaka urobit kontrolu a este aj na vysetrenie imunity. Tam robia tiez podrobny spg a vyslo nam tam 98% patologickych, takze v heliku neklamali. Morfu sme mali fakt velmi zlu.
A tie peniaze, asi by bolo fakt najferovejsie, keby platili len ti, co sa im podari. V pripade neuspechu neplatit, alebo min. polovicu penazi vratit. Zial, nefunguje to tak ☹
Jaj a este som chcela k @cykita dodat, ze ako pise, zima a jar statisticky najslabsie - leto a jesen stupa sanca. Skor neskore leto. My sme boli v novembri. V den, ked som mala OPU, bola so mnou este jedna zienka - obe sme otehotneli a mame deticky. V ten den bola 100% uspesnost. Pamatam, ze statistika novembra 2009 vykazovala takmer 60% uspesnost.
@mimili - na prvy 🙂 a to v januari 2009 som prisla o vajecnik kvoli endometrioze. Potom centrum a hladanie info, potom zistenie, ze mm ma zlu morfu. Od marca do jula som mala "umely prechod" - ziadny menzes od marca do konca septembra. To kvoli endoske, ale Krajkovic mi to neodporucal, len lekari, co ma operovali. 2 mesiace som zvazovala a potom som sa rozhodla,ze si to dam. Myslim, ze to bola dobra volba - moje telo si oddychlo, jeden vajecnik vyprodukoval sice len jedno kvalitne vajicko a to sa, napriek zlemu spg, oplodnilo. Krajkovic mi v den vkladu polozartom povedal, ze je zazrak, ze v takej situacii ku ET-emryotransferu doslo.
Sestru som tiez teraz nahovorila aspon na HAK. Ma tu istu diagnozu ako ja a jej muz ma tiez nekvalitne spermie. Nehybne plus 98% patologickych. Dat si HAK pred IVF je podla mna celkom rozumna volba.
@mimili termín mám 9.8. ☹ ale radšej by som stimulovala zároveň s tebou. Inak ja si myslím, že spermiogram sa môže meniť, nemusí byť každý mesiac rovnaký, aspoň čo viem zo skúseností od ostatných. Nám robili spermiogram aspoň na 6 rôznych miestach a vždy bol veľmi zlý dokonca nám nerobili ani morfo kvôli malému množstvu. Teraz sme boli na genetike a Mudr. sa divila, že nemáme genetiku už dávno za sebou ešte pred prvým IVF ale Krajko tvrdil, že to nič nevyrieši tak ja neviem. Ale myslím si že má pravdu. Jedine čo sa asi dozvieme, že potrebujeme možno darcu a to môj mm nechce takže to fakt nič nerieši. Pôjde na vyšetrenie aj k urológovi tak som zvedavá ako dopadne. My sme boli dokonca aj v ČR a môžem povedať, že prístup v Heliose a v ČR bol rovnaký dokonca aj návrh IVF aj diagnóza takže aj ja som v Heliose spokojná 😉 a dúfam, že po tom všetkom sa tam ešte vrátim 🙂
@ria191 Ano máš pravdu. SPG sa mení. Každých 72 dní sa vytvorí nová spermia.
Ak bral muž ATB, prekonal nejaký zápal, prechladnutie, či mal len príliš mnoho stresu a zlého stravovania, tak opravný test po 3 mesiacoch výjde lepšie. No ak príčina nieje známa a spermie sa tvoria stále rovnako zlé, tak to môže byť spôsobené napr. aj zle liečeným mumpsom v detskom veku muža. Množstvo a pohyblivosť sa dá upraviť vitamínmi, no morfo nie.
A čo sa týka genetiky - to máš pravdu 😉
Ahoj. Už som tu dávno nebola a som veľmi prekvapená čo sa tu píše o Dr. Krajčovičovi a o Heliose 😲 Ja som bola a som veľmi spokojná s prístupom a aj ceny sú prijateľné, treba si naštudovať aj iné inštitúty a čo sa týka tých obvinení tak keď si taká hrdinka a ohováraš ľudí tak by si sa mala aj Ti ukázať a robiť to verejne a nie len takto milá pani lujza2208. Ja som po 5potratoch a hneď 1IVF máme úspešné takže Mi heliosu Martin len ďakovať budeme ,že sa nám to podarilo 🙂 a len Ja poznám 10 báb čo tam po IVF boli úspešné v priebehu mesiaca a nie ako píšeš Ti že len 6 ich bolo. Mi sme si vždy všetko skontrovali čo nám účtovali a aj sme sa na všetko informovali a pýtali a ak sa niekto nevie pýtať tak nech sa nesťažuje po dlhej dobe 😉 Takže všetkým babám držím palce čo sa pokúšajú o bábätko aby Vám to vyšlo a z niektorých ľudí si netreba robiť ťažkú hlavu, vždy sa niekde niekto nájde čo mu nič nevyhovuje 😉 ale taký sme ľudia. Tak sa majte a ešte raz držím palce 🙂 😀
Ahojte kocky, chcela by som reagovat na ten spermiogram... Dozvedela som sa tuto informaciu, lebo p. Kopacova je hlavne za prirodzene tehotenstvo a povedala mi to pri mojom skeptickom postoji k tomu ze by sa nam to podla opakovanych vysledkoch spermigramov v centre podarilo prirodzene... Dalsia vec, je ze mate pravdu aj vy, ze hodnoty sa v priebehu casu nemia. Aj ked nejak rapidne nie a nemyslim, ze ked bol niekde katastrofalny, a potom bol dobry ze je to normalne. Je pravda aj to, ze sme nerozoberali, co je katastrofalny a co dobry...
Co sa tyka penazi, tie sa tu tocia velke, to je nepopieratelny fakt, tada aspon pre mna hej... Aj ked aj toto je relativne, nakolko pre niekoho je 500 Eur vela a niekto si to ani nevsimne...
Celkom chapem @lujzu2208, ze si vysoku fakturu vsimla az ked dosla domov, a nie bezprostredne pri plateni, lebo ja by som asi pri tom vsetkom bola tak vystresovana, ze by som si to vsetko asi tiez nevsimla hned /hlavne aj sa jedna o 1.IVF a vsetko je nove/... No ale su medzi nami aj baby rozvazne, ktorym sa taketo nieco nemoze stat... Klobuk dole 🙂
Suhlasim s nazorom @mimili, ze ak sa robí takýto biznis v Heliose, je dosť možné, že sa robí aj v iných centrách...
Mne napr. teda pri rozbehnutej stimulacii neostava nic ine len verit, ze ma vsetky zle veci obidu a na konci sa budem tesit dvom ciarkam na teste 🙂 Drzim vsetkym palce, aby to dobre dopadlo... 😀

@ame to mi je tak luto ☹ Teraz si len poriadne oddýchni. dovolenka by nebola zla, aspon by si prisla na ine myslienky. Budem ti držať palce.