icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lujza2208
21. júl 2011

ja som myslela že tu pišem s ludmi ktory su aspon trošku inteligencie ale žial mylila som sa a velmi a vy baby čo už mate vytužene detičky skuste sa zamysliet nad nami čo o ne tak bojuju aby mali aspon jedno ☹

cikyta
21. júl 2011

@lujza2208 Do tejto témy som nazrela len preto,že mala krásny názov:
Helios Martin-začíname
Sama viem, ako som sa pri prvej návšteve Heliosu cítila, sama viem, aký to bol hrozný stres, strach a kolko prebdetých nocí nasledovalo ...
Vtedy som nemala net, ani nikoho, kto by mi trošku pomohol, podržal a sem-tam čosi vysvetlil,lebo ZRAZU sa namna nahrnulo velmi vela informácií................... 😔
Bála som sa tak, že dávam za vinu moju "psych.pohodu" neuspechu prveho IVF. 😢
Potom som si kupila PC, vrhla sa do stimulky druhého IVF a zrazu bolo všetko jednoduchšie 🙂
Prečo ? Lebo som objavila modry konik, objavila spolubojovníčky, získala kopec informácií a cítila som sa strašne fajn so žienkami,ktore boli milé, prajné a užastne mi pomáhali !!!
A moje druhé IVF ? Podarilo sa. Ano, podarilo. Po 5 rokoch som sa dočkala dvojčiarkového testíku a viem,že to HLAVNE preto,že som si tu našla tích správnych ludí, s ktorými sme sa vzájomne povzbudzovali.
Vtedy som si dala záväzok,že ak všetko dobre dopadne, budem sa snažiť rovnako pomáhať žienkam, ktore musia podstupiť IVF a hlavne O TO STOJA . Viem, ako to pomohlo mne a tak viem, ako to dobre padne teraz iným ... ☹
Ale sem tam sa nájde niekto, ktorý vďaka neprajnosti osudu zanevrie na car, na slušne vystupovanie a celý svet ... chápem aj tieto žienky. Nie každá je tak silná, že to zvláda. ☹
Preto mi milá LUJZA nevyčítaj to, že mám dcerku. Ona je tá posledná, ktorá môže zato, že je k tebe osud zlý,ako ku milionom iných žien. (Aj ku mne bol. Niesom iná. Pozor 😔)

Takže ... všetkým snažilkám, čakatelkám, či už stimulujucim žienkam držím velmi palce. Ano Lujza, budeš sa diviť, ale aj tebe 🙂 To ti prisahám na moju dcerku !!! 😉 Aby ste sa dočkali minimálne jedného krásneho zdravého ružoveho uzlíčku,ktorý od základu zmení váš život. Aby ste nikdy nelutovali peniaze, ani tu bolesť, ktore ste museli tak ťažko obetovať.
Dieťatko stojí za všetko na svete !
Treba sa sustrediť hlavne na to, aby ste sa ako buduce mamičky čo najviac usmievali a chovali tak, ako si už zodpovednosť rodiča vyžaduje.
Len k dobremu srdiečku je krásna cesta, po ktorej sa lahšie bude kráčať vašemu potomkovi k vám ... 😵
Verte či nie, každá, ktorá to nevzdá a bude velká bojovníčka, ktorá nebude za sebou "dupať ludí to VYJDE !!! 😎

ria191
21. júl 2011

@cikyta tak toto nepotrebuje komentár ĎAKUJEME TI presne si to vystihla 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

bielalady
21. júl 2011

Vie mi niektorá povedať koľko výjde také KET-ko, teda so všetkými poplatkami?V cenníku sa píše transfer rozmrazených embryí KET -160€, a to si počítajú jedno embryo, alebo aj dva napríklad v jednej sume? Moc tomu neverím, že to výjde len na toľko, lebo nám sľubovali že aj samotný cyklus ISCI nás bude stáť do 30.000 Sk, ale nás to vyšlo skoro 50.000 Sk, čo je dosť rozdiel.... Ďakujem.

cikyta
21. júl 2011

@bielalady Na KET som nebola a možno sa po 3 rokoch aj cenník zmenil, no práve teraz stimuluje kamarátka, ktorá vravela, že za lieky platila 17 € a potom pri vklade ju to má výjsť okolo 150 €.

cikyta
21. júl 2011

Tu sa môžte pýtať priamo dr. Krajkoviča, čo vás zaujíma. 😉
http://www.sanatoriumhelios.sk/sk/faq

lujza2208
21. júl 2011

@cikyta dakujem krasne si to napisala tak dufam že aj ja sa dožijem toho že si z porodnice donesiem ten krasny zazrak menom dieta 😉

izzie27
21. júl 2011

@alinai dakujem a aj tebe drzím palce.Dufam ze to vsetko dobra dopadne. 😉
@cikyta dakujeme velmi pekne si to napísala.
Aj ja sa pripájam, a chcela by som povedať, že som velmi spokojná s prístupom vsetkých, ktorí v heliku pracujú. hlavne ako píše cikyta, dakujem vsetkým, ktorí nám pomáhajú cez koníka, lebo mnohé sme možno také, že nám niektoré informácie nie su dosť jasne a dievčatá, nám to tu velmi pekne vysvetlia a pomáha nám/ teda aspon mne/ ak sa navzájom aj povzbudime a drzíme spolu, i ked sa nepoznáme ale vsetkým nam ide o to isté. Dočkať sa vytužené dieťatka, či uz je na 1., 2. alebo 3.pokus 🙂

danielkabn
21. júl 2011

ahojte babulky 😉
@cikyta,napísala si to krásne..ja tiež nemám až tak dobrú skúsenosť s p.dr.Krajkovičom,ale napr.prístup pani doktorky Gáťovej je úplne úžasný..a hlavne kvôli nej som sa z nevydareného 1.ivf dostala rýchlejšie do psych.pohody..takže to čo si napísala,je úplná pravda..ja idem na Ketko,zostali nám tri nanučiky 🙂 tak tiež verím,že sa to podarí..)))
@bielalady,ja si myslím,že to Ketko ťa bude stáť len tú sumu 160 eur,lebo šak si môžeš dať len jedno,max.dve embryjká..a tých 17 eur sa platilo za tie lieky,čo budeš papať.Nemyslím si,žeby sa niečo ešte účtovalo,pretože tam nie je tá hormonálna stimulácia a nejdú ti už oplodňovať vajíčka..a keď je to transfer rozmrazených embryí,tak je to množné číslo 🙂 a bude sa platiť len tá jedna suma,aj nás to čaká 😉
A čo sa týka toho icsi,keď si mala pohovor,bolo ti isto povedané,že predpoklad sumy je taký..doktori nemôžu vedieť dopredu,koľko sa ti vytvorí vajíčok a koľko sa ich oplodní..my sme si to napríklad doma preratávali,keď som ešte chodila na kontrolné odbery a sono,keď mi povedali,že koľko mám vajíčok,tak som to vedela zrátať.
Dopredu nikto presne nemôže vedieť,koľko bude platiť,to si myslím ja..my sme tiež platili veľa..ale rátali sme s tým,aj keď by som bola radšej,aby to preplácala poisťovňa a hlavne,aby sa niečo vracalo tým párom,ktorým to nevýjde..toto je podľa mňa trošku biznis 😉
@izzie27,už sa to blíži,tak držím palčeky a hlavne treba veriť a bojovať!!! 🙂

izzie27
21. júl 2011

@danielkabn bojojem,dnes som bola kontrole a v nedelu idem opat. Dufam,že ti z ketka vyde, držim palce 😉

danielkabn
21. júl 2011

@izzie27 a ako to zatiaľ s tebou vyzerá?ďakujem aj ja 😉

cikyta
21. júl 2011

@danielkabn Držím palce tvojim nanučikom,aby sa krásne rozmrazili a aby sa im u mamičky v brušku páčilo 🙂

izzie27
21. júl 2011

@danielkabn tentokrat mam viac folikov ako minule, narátala som asi 10 a nejake drobne, ved v nedelu uvidim. Davku mam vyssiu ako v prvom kole. A uz na buduci tyzden by som mala ist na OPU a dufam ze tentokrát aj na transfer a ... 🙂

mima263
21. júl 2011

Ahojte, zazneli tu silné slová. Ja mám pozitívnu skúsenosť s Heliosom.Aj keď teda nešlo o IVF. Ťažko sa tomu verí. Ale prekvapilo ma, že sa robilo ICSI aj keď boli darcovské spermie. Fakt nechápem dôvod. A čo sa týka tých ďalších oplodnených vajíčok, predlpokladám, že boli na predĺženej kultivácii a preto sa naozaj mohli zastaviť vo vývoji. Stáva sa to často. Tu na MK je o tom dokonca aj téma.
Zdravím všetky spolubojovníčky a želám veľa šťastia

lujza2208
21. júl 2011

@mima263 no ved ja som tiež nechapala že sme musely zaplatit ICSI aj ked boli od darcu ale čo už narobim 😎

krivka5
21. júl 2011

no neda mi nepripojit aj svoj nazor na Helios. vdaka heliosu a dr.Krajcovicovi mame aj my vytuzeneho synceka.a podarilo sa hned 1IVF 🙂 a ze nas to aj stalo par € nie je dolezite.za to nase krasne male stvorenie by som dala vsetko...

lujza2208
21. júl 2011

@krivka5 no to ti velmi zavidim že maš takeho krasneho synčeka 😵

majka21
22. júl 2011

@lujza2208, som prekvapená čo tu všetko píšeš.
Čo sa týka ICSI pri darcovských spermiách, ja som chodila do Iscare BA, kde som sa velmi, ale velmi sklamala, ale nikdy som takéto rozbroje nerobila medzi dievčatami na fore, len som im oznámila, že z dôvodu sklamania odchádzam z Iscare a hotovo. Nie je to pekné od teba.
Tu v heliose som to dr.zdôrazňovala, že aj keď sa použijú darcovské, žiadam si metodu ICSI, nakolko to bol už moj tretí pokus a ICSI má najvyššiu úspešnosť a dostala som odpoveď, že oni to automaticky robia. Je to peknú sumu viac, ale tak človek čo nespraví pre to, aby mohlo mať dieťa keď inú možnosť nemá.
Ja môžem len ďakovať heliosu, že nám to u nich vyšlo, personál a starostlivosť sa ani z ďaleka nedá porovnať s BA. A tiež to ešte ani jedna tehulka nemáme vyhraté, až vtedy, keď to budeme držať v rukách a zdravé.
Sú to velké šoky a sklamania keď to nevýde, idú do toho obrovské peniaze, lenže to či otehotnieš alebo nie, závisí od mnohých faktorov a vonkoncom keď to zhora nemáš dané, tak môžeš robiť čokolvek. Sama sestrička mi povedala, že to ako sa tie embryjká vyvýjajú a aj po vklade je Božia vôla a keď si to dovolila povedať ona, dovolujem si to povedať aj ja.Mne osobne môj gynekolog povedal, že to nevyšlo, lebo asi neprišiel môj čas. Po dvoch neúspechoch som bola hotová a velmi ťažko som sa dávala do tretieho boja, ale vďaka môjmu gynekologovi, ktorí ma povzbudzoval, aby som sa nevzdávala, som to dokázala a išla som do toho. Mám v tom doteraz 3500,-Eur, ale nelutujem, lebo to nevinné stvorenie nosím pod srdiečkom.

Kočky, ktoré stimulujete, alebo sa chystáte stimulovať, nedajte sa odradiť kadejakými rečami, ale dôverujte, a choďte do toho s tým, že ,, vyskúšam to na vlastnej koži a nedám na kadejaké jedna baba povedala,, a vonkoncom sa nedajte ovplyvňovať, keď ste v heliose spokojné.
Prajem vám vela síl a výsledok //. 🙂

majka21
22. júl 2011

@lujza2208, ak sa smiem spýtať, kedy si stimulovala? Nie si ešte pod vplyvom tých hormonov, si nervozna, rozdráždená, všetko ti vadí, závidíš a vyčítaš tu kočkám, ktoré už majú dieťa? Patrí sa to? Veď tie detičky za nič nemôžu.

Ja som sa napríklad tu bližšie zoznámila s bielalady, stretli sme sa aj osobne, vieme čosi o sebe aj zo súkromného života, je to perfektná baba, spolu sme stimulovali, spolu sme boli na odbere a aj na vklade. Mne to vyšlo a jej žial nie, aj keď jej to z úprimného srdiečka prajem a prajem to aj tebe, aj keď možno tomu neveríš, ale je to tak. Dodnes si píšeme, dokonca mne bolo trápne o tom písať ako čo v poradni a tak a ona sama sa ma na to zakaždým opýta, ako sa má bábätko a som o tom presvedčená, že aj ju to trápi, že jej to nevyšlo, ale kôli tomu sa naše priatelstvo neskončilo. Mala sa aj ona nahnevať a už nikdy v živote sa viac neozvať?

Treba sa trocha aj nad sebou zamyslieť.

lujza2208
22. júl 2011

@majka21 mne určite nejde o peniaze aj ja som do toho dala 5000eur a čo sa mam obesit a nie som pod hormonmy nestimulujem aj ja som bola s kamoškov narovnako nam brali vajička aj sme šli spolu na vklad a ona ma dietatko stretavame sa malinku si popestujem a po4potrtatoch mna už nedokaže nič rozhadzat a zamyslat sa nad sebou určite nemusim lebo čo som tu pisala nie je jedna babka povedala ale skutočnost ☹ keby som vam všetko porozpravala tak inak reagujete a ja tu neohovaram len som napisala čo som zažila ešte čitat viem toto je forum tak si tu može každy pisat čo chce 😝

alinai
22. júl 2011

@lujza2208 Ano je to forum ale HELIOS MARTIN-ZACINAME 😠

tinka9075
22. júl 2011

@alinai 🙂

tinka9075
22. júl 2011

@alinai ahoj kočkz ako je to v tom heliose čitam tu hocičo a mam tam aj strach ist na pohovor ☹

zuzanka7834
22. júl 2011

Ahojte babulky, citam si starsie prispevky, co som si nasla v poste, dakujem vsetkym za infosky ohladom poctu jednotiek. Vcera som zacala s Proverou, baby vy uzivate tie 2 tbl naraz? Ja jednu rano jednu vecer, nech sa mi rozdeli davka... dufam, ze nerobim chybu... 😕

Idem si Vas trochu precitat, ale neviem, kolko stihnem, lebo ma mm vyhana spred interntetu 🙂 🙂 🙂 Vraj mi naordinoval odvykacku co sa MK tyka 😀 😀 😀 (chodim aj na inu temu 😉)

@zofi81 ako? Ty uz pichas, ze? Alebo uz dokonca cakas na ms? 😉

zuzanka7834
22. júl 2011

@zofi81 teraz citam tvoju staru otazku, ale aj tak odpoviem, ja som na PN uz od tohto pondelka, pritom s proverou som zacala iba v stredu. Viem, ze je to skoro, ale doky povedal, ze mam byt v pohode a v praci mame teraz dost stresu, tak som povedala, ze ich kaslem. Okrem toho si platim DNP, tak aspon to vyuzijem...

@akra @slavka32 velmi ma mrzi, co sa Vam stalo... ☹ Ja som si tym presla vo februari ☹ Ale musime dufat a verit, ze nase buduce deticky nas nenechaju dlho cakat!

zuzanka7834
22. júl 2011

A tiez si Helios zastavam 🙂

makovicka53
23. júl 2011

@bielalady ahojky no to je coskoro 🙂 ..ja neviem este zavisi vsetko od mojich organov 😒 ..drz sa

makovicka53
23. júl 2011

@danielkabn vidis dani....asi nie je...naposledy ked som bola na kontrole pred KET tak boli pri mne dvaja doktori a nevedeli najst riesenie boli ticho...a co ma najviac zarazilo ked povedal Krajko ze podme skusit aj pri 5mm sliznici pri tom velmi dobre viem ze mnimm je 7mm...total vrchol a vobec mame len dvoch mrazacikov... 😒 nechapem ten pristup

icub
23. júl 2011

Všetky Vás pozdravujem,
dlho som tu nebola, po dlhej dobe som sa prisla pozriet ako sa tu vsetkym snazilkam dari...
Trosku som zostala prekvapena, co som si tu precitala, pretoze ked som sem zacala chodit ja, islo tu o pomoc, vzajomnu podporu a povzbudzovanie.
@lujza2208 mam na teba jedinu otazocku, uz ti toho dievcata popisali dost... . Ty poznas mena tych 6tich, ktore ostali tehotne? Tu na tomto fore je ich viac ako polovica, ktorym sa to v tom case ako pises podarilo.... .
A pisem to preto, ze patrim medzi tie, ktorým sa vo februari podarilo otehotniet. Stale je to boj, pretoze nie sme este na ceste ale pre vsetky, ktore sa tu snazia o babo, ziadna panika, stres, treba verit a urcite sa vam to podari.
Drzim vsetkym palceky.

natalia80
23. júl 2011

ahojte kocky 🙂 viete mi prosim vas niektora povedat ako sa postupuje po neuspesnom ivf?je to pravda ze druhykrat davaju kratky protokol?ak ano preco to tak je???dakujem 🙂 🙂 🙂