icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

dorotka08
23. júl 2011

@natalia80 ahoj, ahoj, neviem, ako ostatné, ale ja začínam tak , ako prvýkrát.....

dorotka08
23. júl 2011

@zuzanka7834 ahoj zuzanka, ja som začala s proverou dnes......možno sa stretneme niekde na chodbe..heh

alinai
23. júl 2011

@tinka9075 Ahoj ,ja mam len dobru skusenost v Hel..boli sme tam minuly rok na iui 2x a teraz na IVF a dok.. a sestričky su velmi ochotni .mne Hel...doporučil moj gindoš aj sestrička mi hovorila že kočki čo tam choda si pochvaluju,ja chodim d.Gatovej v Hel . 🙂 ale je to na tebe ako sa rozhodneš a netreba si všimat čo si tu piše ....... 😎 Ideš na IVF alebo iui? držim ti palce 😉

tinka9075
23. júl 2011

JA CHCEM IST NAJPRV NA IUI NA IVF SOM BOLA 2KRAT V GINFIV V BLAVE AJ SOM BOLA TEHOTNA A POTRATILA SOM TAK CHCEM SKUSIT INE CENTRUM UVIDIM AKO SA S MANžELOM ROZHODNEME 😉

cikyta
23. júl 2011

@natalia80 Nie. Nieje to pravda. V mojom (aj v iných prípadoch) bolo aj druhe IVF s dlhým protokolom.

akra
23. júl 2011

Všetkým ďakujem za podporu. Tešili sme sa z // ale nie príliš dlho. Nikto Vám nepovie prečo sa to stalo, čo to spôsobilo, či ja alebo maličké. V Heliose som už prešla všetkými lekármi čo sú tam. Fakt je, že majú toho veľmi veľa a ľudí s rôznymi problémami je tam tiež nie málo. Presvedčila som sa, že je treba pýtať sa a pýtať a nenechať sa rýchlo odbiť. Mám tiež dosť problémov a preto keď sa niektoré súvislosti dajú spolu, môže to viesť aj k nejakému spoločnému výsledku.
Musíme mať teraz pauzu a čakajú ma hematologické testy, nejaké komplexnejšie a ešte najaké testy v Heliose na protilátky. Mamé v rezerve ešte jedno maličké, ktoré momentálne oddychuje v heliose.

Majte sa pekne.

cikyta
23. júl 2011

@akra Ano, pýtať sa pýtať sa pýtať sa 😉 Sami ma tam hned na to upozornili a je fajn to dodržiavať. 😉

cikyta
23. júl 2011

@akra (Je mi luto,čo sa vám stalo 😔 )

izzie27
24. júl 2011

@akra to mi je luto,čo sa vam stalo.

slavka32
24. júl 2011

@zuzanka7834 veru tak musime verit a dufat 🙂
ty si bola tehu po ivf?

zuzanka7834
24. júl 2011

@slavka32 nie, po druhom iui, potom bolo tretie, neuspesne a teraz ideme skusit prve ivf, minuly tyzden som zacala brat proveru...

slavka32
25. júl 2011

@zuzanka7834 aj my sme boli na dvoch neuspesnych iui a potom na ivf pri ktorom sa nam podarilo tehu ale v 7.tt som potratila. na zaciatku augusta sme mali mat za sebou 2.ivf ale stal sa zazrak a zostala som prirodzene tehu. bohuzial aj o toto mimi sme prisli. tak teraz neviem co dalej..... ci ist do druheho ivf, ved aj lieky mam uz doma. isli sme pre ne este ked som nevedela ze som tehu.

ale sa s nami ten osud hra, vsak?

zofi81
25. júl 2011

@zuzanka7834, ahoj, no ja uz mam dnes 4. injekciu a tento tyzden by som mala dostat aj menstruaciu.. Akurat neviem, ci tie hormony co si picham cyklus nejak ovplyvnuju, lebo v Heliose mi vypocitali, ze by som mala dostat v piatok, ale ja mam pocit, ako by som mala dostat uz zajtra, najneskor v stredu... Tak neviem, uvidim...
Ja pojdem na PN asi az ked zacnem pichat Menopur.. Samotnu stimulaciu... Pohravala som sa este s myslienkou, ze by som isla az po vklade, ale mam teraz cez prazdniny dost stres v robote, lebo baby chodia na dovolenky a to mi nestoji za to, aby som sa denne stresovala a nakoniec si to vycitala...

jajabajaja
25. júl 2011

@alinai Ahoj, tak my sme uz aj schvaleni. V stredu ideme na prvy "ozajstny pokec pred". Juj ale som zvedava

jajabajaja
25. júl 2011

@akra Ahoj, chcem popytat o radu. Ja som sa uz davnejsie zaujimala o testy na protilatky. Lebo mam obavu ci sa mi netvoria- po sexe ma ejakulat vyslovene pali. A lekar po postkoitalnom vysetreni povedal, ze vsetky spermie boli mrtve, tak som to studovala na nete a zacala spekulovat. Zaujimala som sa o tie testy aj tu na forach a zistila som, ze v Cechach ich robia bezne. Baby ma aj nabadali nech sa nenecham odbit. Pytala som sa na to v Heliose uz trikrat. Najprv mi to vyhovorili ze "aaa to netreba". Druhykrat ma doki zakecal a vyhovoril mi to a tretikrat mi zas povedal, ze to netreba, ze to IVF-kom obideme. A ze tie spermie pod mikroskopom, ze nie je jasne ci su len nepohyblive alebo mrtve,lebo su tak ci tak nepohyblive. Ale ja som nasla, ze sa protilatky tvoria aj proti uhniezdeniu /co IVF-ko logicky tazko obide, ci?/ a zda sa mi zbytocne platit si nemale peniaze za IVF bez toho,aby som si to co najviac poistila. Tak ja uz fakt neviem....Ako to teda je?

zofi81
25. júl 2011

@jajabajaja, ja som sa sa na to pytala a dala si ich urobit, ale mne s tym problemy absolutne nerobili... Mne robili testy aj aj, po neuspesnom IUI. Teraz ideme na IVF, ale presne ako ty pises, ak vytvaras protilatky, tak sa embrijko nema sancu uhniezdit, lebo ho vlastne telo "znici". IVF sa da obist len ak vytvaras protilatky na spermie...
Ja teda chodim k dr. Gatovej a ta mi tie testy urobila bez problemov, tak sa trochu cudujem... Treba si ist za svojim, predsa len IVF stoji dost velke peniaze... 🙂

jajabajaja
25. júl 2011

@lenkalienkava ani nevies ako som rada, ze konecne niekto Dr. Karjkoviča pochváli. Ja chodím tiež k nemu. ale priznám sa, že hoci na to nemám v podstate dôvod, potom čo šetko kadejaké som si tu o ňom prečítala už aj dávnejšie usadil sa vo mne taký malý červíček pochybností. Ale ukľudnila si ma. Čo sa týka platenie musím sa ho zastať - a aj ostatných- takisto som vždy všetko platila len ale na recepcii- kde som aj vždy dostala o tom doklad.

jajabajaja
25. júl 2011

@zofi81 no vsak to - ja som mu to komplet tak vysvetlila ako som to aj tu napisala. Ved to on by mal byt ten kto ma pouci o protilatkach. Ja mam ale pocit, ze mozno ma nechcel vystrasit alebo co....a ze funguju podla istych pravidiel a presne danej postupnosti a nechcu robit nic viac nez je nevyhnutne nutne. Ale samozrejme ani menej- tym nemyslim, ze by nieco chceli zanedbat. Skor naopak amma pocit, ze sa velmi snazia pomoct. Skusim sa na to v stredu opytat este raz a ak na to zas nepristupi- asi sa priznam, ze na fore som sa dozvedela vraj Dr. Gatova okolo toho vedu nerobi... Nechcela som byt taka zla a nerada by som doktora urazila, lebo je ozaj inak zlaty- ale ako inak na to ist?
A kolko to vysetrenie stalo?

zofi81
25. júl 2011

@jajabajaja,vysetrenie ma nestalo nic, akurat za odber krvy som platila, ale to mi brali aj na predoperacne vysetrenia, spolu to bolo okolo 2 Eur... Ja som sa o tych protilatkach tiez docitala na fore, ale v inej teme a kedze som mala tesne po neuspesnom IUI a nevedela sa rozhodnut, co dalej, povedala som si, ze urobit si to rozhodne dam, ze aspon budem vediet na com som... Lebo bola tam jedna kocka, ktorej nevysla inseminacia a prave kvoli tymto protilatkam, akurat ona vytvarala proti svojim vajickam, takze babo nemalo sancu sa uhniezdit... Asi by som mu rozumne vysvetlila, ze si jeho nazor vazim a plne mu doverujem, ale predsa je to velka investicia, clovek na nu musi dlhsie setrit a preto, by si nerada nieco podcenila... Myslim, ze mozes kludne spomenut aj tu kocku o ktorej som pisala a IUI jej nevyslo, prave kvoli tomu...

jajabajaja
25. júl 2011

@zofi81 Samozrejem ze je vela premennych, ktore mozu a nemusia zlyhat. Vzdy je dobre vypocut si viac nazorov a vybrat si. A vacsina skusenosti dava zapravdu tomu, ze lekar si len tazko priznava chybu /aj ked isto su i vynimky/. Je len potom na tom komu kto chce verit -ci bylinkarke a zreprodukovanym skusenostiam ludi xy alebo odbornikom-lekarom na asistovanu reprodukciu. Kazda moznost ponuka nieco ine 😉

zofi81
25. júl 2011

@jajabajaja, teraz si citas starsie prispevky a reagujes na ne, alebo to bola bezprostredna reakcia na moj posledny prispevok? 😨 Lebo tak kocka, co som o nej pisala s Heliosom nemala nic spolocne, chodila do nejakeho centra do BA, kde tieto testy robili automaticky... Tak som tomu trochu neporozumela 🙂

jajabajaja
25. júl 2011

@zofi81 Ved to, skoro celozivotne uspory hihi. Ja som tiez bola na dvoch IUI ale neviem preco nevysli...nerozoberali sme to. Zavolali ze to nevyslo a ze drzia palce. Viem, ze na uplne prvom vysetreni v Heliose mi brali krv a robili nejake testy. Isto boli na hormonalny profil, lebo ten sme si potom aj prebrali. A kedze sme sa o protilatkach este vtedy nebavili, tak to asi nerobili. Kazdopadne dakujem za radu i navod ako "prehovorit" -niekedy mi neprichadzaju do hlavy tie spravne slova ci ine ako len prostroreke kompozicie prejavu ale tvoj navrh sa mi nanajvys paci. Potom dam vediet ako som dopadla 😉

jajabajaja
25. júl 2011

@mimili aj mne sa paci tvoj nazor, pekne si to napisala

zofi81
25. júl 2011

@jajabajaja, nemas zaco, to ja tiez nie som na take reci, ale moj muz sa vie takto kultivovane vypravat, ak chce nieco dosiahnut, tak som sa to naucila casom od neho 😀
Uz vidim, ze citas starsie prispevky a reagujes na ne... 🙂 Drz sa a rozhodne sa nenechaj odbit... A potom daj vediet... Clovek ked vie aj takeho veci sa mu lepsie dycha a nemusis rozmyslat, ze co ak a mozno preto to zase nevyjde atd... 🙂

ria191
25. júl 2011

@jajabajaja no tak to sme na tom obidve rovnako. Keď sa nám 1.IVF nepodarilo, tak som chcela všetky možné vyšetrenia, ktoré sa dajú spraviť a hlavne o ktorých som sa dozvedela, že baby majú ako (napr. protilátky, hematológiu, genetiku atď.) a tiež mi skoro na všetko povedal, že zbytočné, že sa to celé IVF-kom obchádza (a myslím si, že má pravdu). Ale ja som zrovna ten typ čo potrebuje mať poistené zadné dvierka ale vidím, že je lepšie mu dôverovať pretože vie čo robí a zbytočne sa nestresovať. O tých protilátkach viem len toľko, že na to je iba jeden liek ale neviem aký ma názov a dokonca si ho baby zháňajú sami lebo ani v ČR ho nedávajú zakaždým a tiež sú toho názoru že je to zbytočné tak sa tým netráp. Aj mne test na protilátky spravil Krajko bez problémov, ale neviem výsledok lebo som si to zatiaľ nezisťovala aj ma poslal na laparoskopiu a genetiku aby ma ukludnil ale s Gatovou naňho nechoď , to nemajú radi len trvaj na svojom a nenechaj sa odbiť to je moja rada 😉

jajabajaja
25. júl 2011

@dahra a tebe to vysetrenie imunity tiez robili v Heliose?Robim si taky prieskum 😉

jajabajaja
25. júl 2011

@cikyta Jej dakujem za info, prave si mi usetrila peniaze za vitaminy, ktore som polovicke planovala kupit a "nanutit" 🙂

jajabajaja
25. júl 2011

@danielkabn To mas pravdu, nas na to upozornili, ze to dopredu nie je presne stanovit. Ale zaroven sme si urcili nejake financne hranice a rozkreslili viacere moznosti. Ze mozem usetrit ak si nevyberiem injekcne pera a ze vela zavisi od poctu i od sposobu spojenie vajicka a spermie. Suma summarum: mame ratat s viacerymi variantmi, no s hornym stropom 1000 eur. Tak uvidime, ja tomu chcem verit, lebo viac nasetrene nemame 🙂

jajabajaja
25. júl 2011

@zofi81 citam starsie prispevky a reagujem na ne 🙂 trafila si klinec po hlavicke. Dlhsie som tu nebola, tak si to vynahradzam a som teraz rozkecana az az. ale uz koncim , slubujem 😉 Zas az nabuduce

jajabajaja
25. júl 2011

@ria191 tak predsa este nezmlknem, xixi. Ria aj tebe dakujem za radu. Mas pravdu s tymi menovackami druhych-ved aj mna by to zabolelo. Kazdy sme len clovek s emociami- ci lekar ci robotnik, ktore nas/ i ked nechtiac/podvedome ovyplyvnuju aj pri profesionalnej praci. Ten liek sa vola Prednison /aspon podla toho co som si vykukala tak ho pouzivaju/ a je to sila- v zmysle ze na jednej strane pomoze ale ma dost "svinske" vedlajsie ucinky. Niekedy ale nie je vyhnutia- teoria mensieho zla. A naozaj je problem ho zohnat. Poznam ho, lebo moj ocik ho uziva, samozrejme kvoli niecomu inemu. Pravdu mas aj v tom, ze ZATIAL sa tym extra trapit nemusim, kedze by bolo na zvazeni ci cakat a ktovieako dlho riesit imunitu a lieky s neistym vysledkom alebo to riesit rovno cez IVF takisto s neistym vysledkom. Tak ci tak, kazdy test je dobry uz len kvoli tomu,aby sme boli informovane o svojom stave a moznostiach- idealne vopred, aby sme nenadhodnotili ocakavanie a nezvysili tak pripadne sklamanie. My sme sa tiez bavili o laparoskopii. No ja som uz bola po dvoch neuspesnych IUI rozhodnuta ist na IVF, kde sa spolieham na vyssiu pravdepodobost uspechu. Tak sme sa s Krajkom zhodli, ze laparku vynechame. Keby mi to niekto navrhol hned po prvom IUI, sla by som.Ale nestalo sa, i ked som to cakala. Tym, ze som chodila od jedneho Dr. k druhemu /vystriedala som tam bez vlastneho pricinenia vsetkych a vsetci sa mi videli/ ani nemali sancu. A ja som sa na nu nepytala. Bo ani jedna z metod co som si nastudovala na nete sa mi nepacila. Mozno to bola chyba ale uprimne povedane som rada, ze som sa mozno vyhla jednemu neprijemnemu zakroku.
Tak ako aj ty aj ja som sa rozhodla mu doverat. Hovori sa doveruj ale preveruj- no ja by som to v tomto pripade upravila na doveruj a vzdelavaj sa a rozpravaj sa s lekarom. Ved kto iny nam uz pomoze, ked nie oni? Mne Helios odporucila gyndoska. S tym, ze mi povedala o viacerych CAR ale ze toto je najlepsie a vsetci si ho chvalia. Takze nie je to tak, ze prehnanymi obavami /zdoraznujem prehnanymi- obavy su u snaziliek predsa prirodzene logicke/ a zahodenim vzajomnej dovery neoberame v konecnom dosledku len sami seba?
Uf, tak a na dnes tych reci stacilo, lebo ma este vylucite 🙂