icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

paaat
18. aug 2011

Ahojte,chcem sa opytat ako prebieha samotny zakrok /zavedenie embry do maternice./Dakujem

izzie27
18. aug 2011

@paaat prides tam s plným mechurom,prezlečies sa a ako ked mas normálne gyn.vysetrenie,vycistia ta a dlhou ihlou aspon mne sa to zazdalo ti vlozia dohodnuty pocet embyjok.Vobec som to necitila a iba potom ukazali na sone drobnu bodku.Trvá to asi 10min a potom oddycujes este asi 30min.

marhulka88
18. aug 2011

ahojte chcem sa opytat ci ste niektora pred ET brali ethinylestradiol a ci ste mali v pohodke pocity ... ziadne bolesti hlavy? zaludok ako na vode? alebo je to normalne taketo pocity a po par dnoch to prejde???

jerry23
18. aug 2011

tak a to nepovedia, ake pocity su normalne, a ake nie?..pred ET?...to si asi po odbere...ci?

ursula5
18. aug 2011

@jerry23 my sme tiež na tom tak IVF s ICSI a začínam od zajtra s liekmi 🙂

jerry23
18. aug 2011

@ursula5 tak drzim palce...ja uz beriem druhe injekcie Menopur a chodime kazdy druhy den do MT..

ursula5
18. aug 2011

@jerry23 pekne, už sa teším ako tam budem pendlovať od septembra 😀

jerry23
18. aug 2011

@ursula5 a odkial pochadzas?..my to mame autickom po dialnici a potom popod Strecno cca 130 km.

marhulka88
18. aug 2011

@jerry23 no nam len dali do ruky lieky a hajde domov ... nikto ani nespomenul ze nieco moze byt pribalovy letak nemam a na inter. neviem tiez o tom nic najst preto ma zaujima ci je to normal...my ideme presnejsie na KET

jerry23
18. aug 2011

@marhulka88 jaaaaaj...tak to sa budem musiet vsetko pytat...ked clovek je tam taky aj zostresovany a ani ho nenapadne sa pytat..skus zavolat koordinatorke zajtra...sice neviem kolko ich je tam, lebo ta s ktorou komunikujem ma dovolenku

marhulka88
18. aug 2011

@jerry23 my sme tentokrat boli taki nadseni ze sme sa zabudli opytat haha...som si myslela ze ked som zvladla injekcie do brucha ze nejake tabletky ma nezlozia 🙂 a pozri ho 🙄 ... no uvidim ako to bude zajtra pripadne pozajtra a budem volat ... snad mi niekto povie co mam robit heh

jerry23
18. aug 2011

@marhulka88 pokial si pred ET, tak by si mala volat, preto chcu po odbere, aby sme boli pobliz....drzim palceky..

ursula5
18. aug 2011

@jerry23 ja len 30 km popod Strečno 😀 no máte to dosť ďaleko nebolo centrum bližšie k Vám?

helenka12
18. aug 2011

ahojte baby ja som mala teraz zacinat 26 s proverou cyklus ivf a mali sme dopravnu nehodu kedže som dobita tak to musime aspon o mesiac odlozit .tak kockam s ktorymi som mala zacat drzim palce 😎

jerry23
18. aug 2011

@ursula5 ale ano, 100 km, ale neboli take referencie a v MT mame rodinu, ked nieco a tak....

mimili
19. aug 2011

@helenka12 Čožeeee?? A čo sa stalo? Ste všetci ok?

ria191
19. aug 2011

@mimili ahoj áno a už som ako tak v pohode no nebolo to ľahké, ale je to za mnou našťastie 🙂 a ide sa ďalej, ale musíme najmenej 6 mesiacov čakať aby sa to zahojilo. Dneska musím zavolať Krajkovi, aby mi predĺžil žiadosť tak som zvedavá čo mi na to povie 😖. Ja čakám na vás, aby mi mal kto posielať tehuvírusiky tak sa snažte 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mimili
19. aug 2011

@ria191 Tak to som rada, že si ok. Asi si si užila viac než dosť ☹ . Ale môžeš si dať aspoň "kvačku", že "úspešne zvládnuté a hlavne za mnou". Teraz už len nabrať fyzické a psychické sily do ďalšieho boja. Budeme sa snažiť vyprodukovať tehu vírusky aj pre Teba, aby si si mohla dať kvačku aj na ďalší bod 😉 .

ria191
19. aug 2011

@mimili 🙂 ďakujem teraz je pre mňa IVF len prechádzka ružovou záhradou 🙂, ale nie operácia bola zaberák na telo a IVF skôr na psychiku, že ? 🙂. Aj ja ti prajem hlavne veľa psychických síl a dúfam, že sa to teraz podarí 🙂 verím tomu

danielkabn
19. aug 2011

@helenka12,ste s mužíkom v poriadku? daj prosím vedieť,toto snáď nie je ani osud,to je prekliatie ☹ ☹

izzie27
19. aug 2011

@helenka12 ahojky dufam ze ste v poriadku. Pekne sa vyliečte.

bozenkad27
19. aug 2011

@helenka12 to ma mrzi, ja by som mala zacat 25.teho, mohli sme byt v tom (myslim procese) spolu... 😝 Drz sa!

bozenkad27
19. aug 2011

Tak 25. zaciname, ziadost schvalili rychlo a trosku som ich popohnala... 😅

ursula5
19. aug 2011

tak ja som začala dnes tabletkami 😀 od zajtra dovolenka tak sa tu pekne držte nech tu pribúdajú len samé dobré správy 🙂

13nika13
19. aug 2011

@jerry23 Hej, absolvovala som prvé IVF /ICSI/... neúspešne :(... Vkladali mi 2 embrya... Druhé IVF chcem skúsiť v Brne... V Heliose už nie!....

andy175
19. aug 2011

@13nika13 ahoj! chcem sa spýtať, v brne prepláca časť liekov poisťovňa tiež či nie? či si všetko platíš sama?

jerry23
19. aug 2011

@13nika13 myslis, ze to bola chyba v Heliose?..aj v Brne sa uz parkrat nepodarilo IVF...ci nie?

13nika13
19. aug 2011

@andy175 Ahojky... volala som tam, tiež som sa chcela informovať, ako to tam prebieha, ako je to s poisťovňou... Vraveli, že keďže som zo Slovenska, musím si platiť všetko sama... Je to však lacnejšie, ako u nás... Pozerala som na ich stránke cenník... Čo som platila ja v MT, tak ma to vyšlo cca 1200e... a to nerátam cestu... každú chvíľu hore dolu... do Brna sa ide cca 3x, prvý x na pohovor, potom na odber vajíčok, a na ET... Kontroly sa robia u svojho gynekológa, takže netreba chodiť hore dolu... Vraj je to tam aj na inej úrovni, s iným prístupom...

jerry23
19. aug 2011

@13nika13 mne inak Helios tiez ponukol, ze mozem chodit na kontroly k svojmu gyndovi, ale ja som sa rozhodla, ze ked oni zacali, tak nech to aj kontroluju....ale drzim palce, potom daj vediet ako v Brne..

13nika13
19. aug 2011

@jerry23 Nevravím, že je chyba v Heliose... Záleží od organizmu... Ale príde mi to tam ako pásová výroba... Chodila som tam od apríla do augusta, ani jedno gynek.vyšetrenie som neabsolvovala, až keď som stimulovala, keď kontrolovali vajíčka... To bolo asi tak všetko... Mám rôzne gynek. zdrav. problémy, dokonca som im priniesla aj svoju kartu... A nič... Keď som ich upozornila na rôzne diagnózy, odpoveď: "Nevadí".... Akokeby som ani nič nevravela, ani nič nemala.... Jednou z diagnóz je dysplázia krčka maternice CIN I., čo znamená ľahký predrakovinový stav.... Na to mi odpovedali, že to je v pohode, nevadí... niiiič, žiadne vyšetrenia... Síce sú tam milí zamestnanci v Heliose, ale to je asi tak všetko... berú to všetko rad radom... však a čo? Však to majú pekne zaplatené, nie?