icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

jerry23
21. aug 2011

@majka21 to si myslim aj ja....ja sa stale pytam a milo odpovedia, aj telefonujem s koordinatorkou z Heliosu a je zlata, zdvihne, aj ked je na dovolenke..

izzie27
21. aug 2011

@zuzanka7834 ahoj na genetiku som sa objednala sama.Na kontrole som sa pytala ci si nemame dat urobit nejake vysetrenia, a hned mi zobrali krv na nejake protilatky a povedali,ze sa mam objednat na genetiku.Na vratnici mi dali listok,kde maju asi 4 geneticke centra na Slovensku. Ked som prisla domov tak som sa objednala ale objednavali nas az na 31.oktobra. Tak som zvedava. Neviem kolko budeme asi cakat na vysledky. Po 1.IVF povedali ze zatial nie su potrebne vysetrenia, ze tam mohol nastupit stres a podobne. Co som aj chapala.
Na OPU ti drzím palce.Ale to nejako prebehlo rýchlo.
@jerry23 Ja som sa tiez doteraz nestretla s nejakym negativnym pristupom.

helenka12
21. aug 2011

@mimili noo dufam ešte nic nevieme este policajti neboli za majom to sa vsetko uvidi co budeme platit ☹

mimili
21. aug 2011

ACH JAJ... stará známa pesnička, "kydanie na Helios". Založte si prosím vlastnú tému a neberte prosím dievčatám v tejto téme nádej... tie, ktoré sa pripravujú, stimulujú, čakajú na transfér alebo na výsledok majú byť v kľude a tieto informácie im naozaj nerobia dobre...ďakujem 😉 .

mimili
21. aug 2011

@helenka12 Som chcela dať odpovedať a dala som "like".. prepáč.. naozaj sa mi to nepáči, ak budete platiť - už som to odstránila🙂. Sakriš, dúfajme, že Vám to dobre dopadne!

tinka9075
21. aug 2011

@majka21 musim ti oponovat ako môžeš napisat že v Iskare v Martine si chytaju pacientky ja som prešla viacej centier a spokojna som bola len v Iskare a to som chodila do Blavy a všetko je len o ludoch ako sa spravaju mna sklamal Krajkovič tak som šla preč a Helius už nikdy viac každa tu môže napisat čo chce ked sa ti niečo nepači tak to nečitaj a neohovaraj Iskare ked si tam nebola 😝

13nika13
21. aug 2011

@majka21 Ahojky... nie som podráždená , ani nahnevaná po neúspešnom IVF 🙂 ... Ako som písala: Bude - bude.. Nebude - nebude... Svoje jedno slniečko už mám 🙂 doma... Je mi jasné, že v každom centre to berú rad radom, je toho veľa... Ale, nehnevaj sa, ak Ti lekár povie na rôzne choroby, že to je ok, že nevadia, tak.... Ani sa len neunúva otvoriť kartu... Ja už som to tu písala viac x... Môj názor: Ak ide človek na hoc´aký zákrok, či operáciu, či hocičo, či ide k nejakému odbornému lekárovi, či na nejaké vyšetrenia, všade sa pýtajú na všetky možné choroby, čo máš, čo Ti je, väčšinou všade potrebuješ svoju zdrav. dokumentáciu /vlastná skúsenosť, som skoro 2r. na PN, s mesačným prerušením, radšej tu nebudem ani vypisovať svoje všetky choroby, 11x som bola od členku až hore operovaná, posledný polrok 3x/... A ako si sa iste dočítala: Sú milí a usmievaví, ale to je asi tak všetko... Od začiatku mi bolo zvláštne, že ma ani nevyšetrovali.. až, keď som stimulovala... Koniec koncov, myslím si, že toto je slobodné fórum, každý si tu píše svoje názory, svoje skúsenosti, svoje postrehy...

tinka9075
21. aug 2011

@13nika13 moja reč ja som prišla do Heliosu a mala som po 3potratoch a tiež som mala so sebou zdravotnu kartu a doktor mi povedal že nema čas ju pozerat no to ma zarazilo asi preto to aj tak dopadlo ano su mili ale dokedy môj muž hovori že ked sme tam prišli 1krat tak by sa nam doktor strčil aj do r..i majke21sa tu dobre piše ked ona už bude mat dieta a my stale čakame 🙂

jerry23
21. aug 2011

baby, ale mna to prekvapuje, lebo mne kukli aj kartu aj prezreli ma...aj dvakrat pred stimulaciou a aj odbery robili a podobne..aj mne, nie len manzelovi...a ked som povedala o CIN III, a mojej konizacii, tak povedali, ze to nerobi problem, ked budem lezat, ze oni to zakrokuju tiez, takze vedia o aky zakrok ide, co som absolvovala...

zuzanka7834
21. aug 2011

Ahojte babulky, prave sme sa vratili z Helika, tak ma Krajko poriadne prekvapil. Teda, neviem, ci Krajko alebo to boli moje foliky 🙂 Dnes som 10DC (teda deviaty s gonalom) a OPU bude uz v utorok rano, lebo som vraj krasne zareagovala aj pri tych nizsich davkach 😵 😵 😵.

Ostalo mi vela Gonalu, minula som iba jedno 900-kove pero a akurat vcera som nacala druhe 900, takze mi ostalo 675 jednotiek so spotrebou do 16.septembra a 450 jednotiek s expiraciou 11/2012. Ak by mal niekto zaujem, rada ich posuniem dalej, lebo nemam sancu ich vyuzit aj keby toto ivf nahodou nevyslo, lebo od septembra ideme na rok do UK, takze najblizsie ivf bude mozne najskor zaciatkom roka 2013. Su cely cas v chladnicke 🙂 @13nika13 ak ides do Brna ako samoplatca, tak by sa Ti mohli hodit 😉

cikyta
21. aug 2011

Ahojte. ja len na skok..............čo som tu minule písala,že kartu prezru minimálne...myslela som tým genetiku,nie car,aby zase nevznikli nedorozumenia .... 😉

A dievčence :
Helios Martin - začíname. Podelte sa o vaše skúsenosti
Nie:
Helios Martin - končíme. Utekajme do Iscare 😉

zuzanka7834
21. aug 2011

@mimili no v stredu mi Krajko na kontrole povedal, ze asi koncom tohto tyzdna co pride a koordinatorka mi potom volala ze pravdepodobne koncom alebo az zaciatkom toho dalsieho (teda po 28.8.) no a dnes som mala prekvapko 😉 Kukni spravu vyssie 🙂 Nepotrebujes gonal? 😉

13nika13
21. aug 2011

Nikomu tu nechcem brať nádej 🙂 ... V každom centre je to cca 50% na 50%, tak asi každá, ktorá podstúpi IVF, musí rátať aj s pozítvami, aj s negatívami... Držím všetkým babám palce, aj na nohách 😀 , bodaj by to vyšlo každej...

tinka9075
21. aug 2011

@jerry23 no vidiš jednej popozeraju kartu druhej nie a ja som ho prosila že nech to pozrie ked som mala po 3potratoch už vtedy som mala k centru nedôveru jedine čo sa mi tam pačilo boli sestričky tie boli ozaj zlate a doktorka Gatova ale Krajko nie

tinka9075
21. aug 2011

@cikyta ty sa do nas nestaraj ty už dieta maš tak sa o neho staraj a neplet sa medzi nas čo sa o dieta snažime ☹

krivka5
21. aug 2011

ahojte 🙂 aj ja napisem svoj nazor na helios a jeho personal. s dr.Krajkovicom som bola velmi spokojna co sa tyka jeho postoju k pacientkam a aj s ostatnym personalom. aj ked moj mnz. mal nervicky na caste navstevy pri kontrole folikov. no ale nam sa ivf icsi podarilo na prvy krat a sme nesmierne stastni a vdacni Heliosu za nasho chlapceka.( keby sa to nepodarilo mozno by sme aj my hladali hlavne u toho,kto nam chcel pomoct)

cikyta
21. aug 2011

@tinka9075 A ty si neber moje dieťa do huby ! Je posledné, ktore može zato, že ty ho nemáš.
Píše sa tu o skusenostiach a prepáč, že popri tých skusenostiach a nie jednom IVF mám už aj to dieťa ! 😠

krivka5
21. aug 2011

@13nika13 musim ti trosku oponovat,u mna sa zdalo vsetko o.k.,ale prave dr.Krajkovic mi navrhol nech este skusim ist na laparoskopiu,kde mi naozaj konecne zistili pricinu mojho neuspechu prirodzene otehotniet a mam nepriechodnost vajcovodov.kazdy gynekolog nam kazal len sa snazte ste obaja v pohode 😒

tinka9075
21. aug 2011

@cikyta ja ti dieta nezavidim len si ho maj ved ty by si mala pochopit žienky ktore sa snažia ved aj ty si to mala tažke a moja možno ty maš hubu ale ja mam pusinku a každy si môže napisat čo chce ked ta to serie tak to nečitaj

zuzanka7834
21. aug 2011

@izzie27 teda, to si na tej genetike davaju riadne na cas!!! A kde vsade to robia? Ja som sa dnes embryologicky pytala, preco nas tam neposlali a povedala, ze u mna to bolo najpravdepodobnejsie biochemicke tehotenstvo, takze to sa nejako nerata ako geneticka chyba, tak neviem... neviem to presne zopakovat, ale zdalo sa mi to v tej chvili logicke, takze predsa len asi vedia, co robia... Ine nam neostava, iba verit 😉

@helenka12 kamoska co bola v pondelok v Heliku vravela, ze videla strasnu havarku (kdesi medzi TT a Diviakmi? Moze byt?), ale ze to vypadalo tak, ze ludia nemohli prezit, lebo cely predok auta bol na srot, tak som hned myslela na Teba, to ste boli asi vy, ze? Mate velke stastie, ze ste "len" dodruzgani... drzim palce aby ste vela neplatili 😕 A hlavne sa velmi rychlo zotavili 🙂

@cikyta absolutne na 100 percent s tebou suhlasim! Nove baby sem chodia s nadejou, ze ak sa uz raz rozhodli pre akekolvek centrum, rozhodli sa spravne, kazdy hlada podporu, aby sa ukludnil na dusi, pre nikoho z nas asi nebolo lahke pripustit si, ze ina sanca ako CAR nie je, tak si to navzajom este viac nestazujme, ale podporujme sa, ved na to je tu cely konik, nie len tato jedna tema...

jerry23
21. aug 2011

@krivka5 to si uplne super napisala

a baby uz sa tu nehadajte....ved sme tu, aby sme sa povzbudili a nie hadali a vycitali si veci...

cikyta
21. aug 2011

@tinka9075 Ja chápem snažilky. A prepáč,ale kto mi zautočí na dieťa,na toho som zlá (preto tá huba) .
Ano, každý si môže napísať čo chce,ale kedže sme dospelé, tolerantné, rozumne a vedieme-či viedli sme rovnaký boj.....vety typu "nestaraj sa do nás, nepleť sa do nás a ty už dieťa máš" sú už trochu divné 😒 a pritom tebe konkretne som nič nepísala........... 😒

tinka9075
21. aug 2011

@cikyta no ved prepač asi som zle prečitala ved som len napisala svoj nazor na Helios a vyriešila som to tak že som šla do ineho centra a dufam že sa mi podari mat babo

zuzanka7834
21. aug 2011

@jerry23 mas pravdu, presne, kurnik šopa, baby klud, ved nie sme na pieskovisku! Kazda z nas tu ma nejake problemy, ktore nas nie malo trapia, inak by ani jedna z nas toto forum nikdy nenavstivila... Ale zle zazitky nas nepovzbudia! A to, ze niektore uz maju svoje babatko z centra moze byt pre nas vsetkym len velkym povzbudenim, ze to nie je len tovaren na peniaze pre doktorov, ale hlavne tovaren na sny, ktore sa nam mozu splnit!!!

Mimochodom, dnes bola v Heliku krasna rodinka s malou princeznou, ktoru maju prave stade - a teraz si prisli pre surodenca 🙂

pici
21. aug 2011

@13nika13 dovolim si ti oponovat. chodim do ba do gynfivu. je to centrum asistovanej reprodukcie. diagnozy ich v podstate naozaj nezaujimaju. ja som tam isla komplet povysetrovana od mojho dokyho, po dvoch laparkach a liecbe. cize diagnozu endo len zapisali a to je vsetko. keby som ju stale mala, neliecili by ju, lebo nie je dokazane ze priamo neplodnost sposobuje, cize pre IVF nie je prekazkou. dokonca ani zly spermio nie je prekazkou, pretoze selektuju tie najlepsie z najlepsich spermii... cize z mojho pohladu, ked opomeniem to, ze sa k tebe nechovali extra privetivo, ich postup je spravny.endo nie je prekazkou a pokial tam prides s neliecenou, tak na odporucenie tvojho gynekologa.a ten zhodnotil ze v stave v akom si, mozes podstupit IVF.
takto bol mne vykresleny postup v centrach, to nie centrum asistovanej reprodukcie, nie centrum a diagnostika problemov. tie ma riesit primarne tvoj domaci gynekolog, tak isto ako po uspesnom IVF si opat odovzdana do jeho ruk a tehotenstvo chodis k nemu s prepustacou spravou, ze centrum dieta spravilo a tym ich uloha zhlasla

zuzanka7834
21. aug 2011

@pici cau kocka 🙂

pici
21. aug 2011

@zuzanka7834 ahoj milacicka... len tak som nahodou sem zbludila.... ako sa mi mas?

krivka5
21. aug 2011

@jerry23 dakujem 🙂 a zo srdca ti prajem aby tvoje snazilkovanie bolo uspesne a aby si sa cim skor tesila z bublinky v brusku 🙂

tinka9075
21. aug 2011

@pici aj ja som bola 1krat v gynfive na ivf zostala som aj potratila a môžem dakovat Harbulakovi lebo on ma poslal na vyšetrenie na hematologiu a tam mi zistili prečo potracam mala som zo sebou zdravotnu kartu a preštudoval si ju pozorne tak to je moja skusenost

pici
21. aug 2011

@tinka9075 ja som hovorila iba o diagnozach ako je endo, ze sa tym nezaoberaju