icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ursula5
3. sep 2011

@jerry23 aké bude poznávacie znamenie 😀

ursula5
3. sep 2011

@jerry23 no čo už s tými cenami ma vytočili ale nedá sa nič robiť, teraz to už nevzdáme!!! 😀

ursula5
3. sep 2011

@bozenkad27 tak to dúfame asi všetky že im to tu po septembri zasvieti 😀 ČAKÁM DIEŤA, takže kočky nedúfame ale musíme si povedať bude to tu svietiť a hotovo 😎 😉 😀

jerry23
3. sep 2011

@ursula5 ta to jasne,ze to bude svietit 🙂

bozenkad27
3. sep 2011

@ursula5 verim tomu! neviem si predstavit, ten smutok, ked to nevyjde... ani na to nemyslim, ale musim si nechavat na to nejaku rezervu, nech ma to potom nepolozi...

ursula5
3. sep 2011

@bozenkad27 rezerva musí byť!!! hlavne to treba brať s tým, že keď sa to nepodarí treba bojovať ďalej, ľahko sa to píše dúfam, že nám toto nehrozí a že to vyjde ale predsa riziko je veľké.....

jerry23
3. sep 2011

takze este s kym sa vidim v pondelok v Heliose a s kym na zakroku?... 😉

marhulka88
3. sep 2011

ahojte ... nemate niekto skusenosti s branim etynolestradiolu po et? dr. odporucil este 3dni po zakroku a vsade v papieroch aj koordinatorka vravela ze uzivat az do tehu testu ... poradite?

zuzanka7834
4. sep 2011

@zofi81 tak to sa 12.9. stretneme 😉

@jerry23 drz sa zajtraaaaa!!!! A nech mas pre nas len same dobre spravicky, tfuj tfuj tfuj 😉

@mimili ja bublocem este stale, ale nie je to nutkave, akurat ked idem na velku, tak to ideeee, neviem co to moze byt, mozno jem viac ovocia a pijem cerstve stavy... mozno fakt je to z toho 😕 Inak ja som tiez zacala so 150 jednotkami, tak drzim palce, nech je to ta spravna davka pre Tvojich drobcekov 😉 Kedy ides na krvicku?

michala99
4. sep 2011

@jerry23 držím palce, nech to zajtra dopadne dobre 🙂

michala99
4. sep 2011

@zuzanka7834 moja kamoška, keď bola tehotná, tak tiež brutálne "bublala"... 😉

bettypo
4. sep 2011

@marhulka88 neviem ako to chodí v Heliose, ale v centre kam som chodila sa ten liek užíval po ET až do krvného testu a potom aj ďalej v tehotenstve

izzie27
4. sep 2011

@jerry23 drzíííím palceky 😉 Vsetko dobre dopadne a budu len dobre spravicky.Neboj. @zuzanka7834 tie dobre spravicky zacne a uz potom ju my budeme nasledovať 😉

zuzanka7834
4. sep 2011

@izzie27 jaaaj, izzie, posnazim sa 😉

@michala99 v takomto vcasnom stadiu? Boze, keby to tak chcela byt pravda, ja som teraz akurat pozerala, ze bublocem uz 6.ty den 😕 blub, blublub 😉

cmelica
5. sep 2011

@jerry23 DRZ SA!!!!a ver tomu,ze vsetko bude dobreee!!!tak tfuj tfuj tfuj 🙂

mimili
5. sep 2011

@zuzanka7834 Aj moja segra a kamosky... este ani nevedeli, ze su tehotne a uz travili vacsinu casu na wécku, lebo "to" z nich islo 😀 . Si na dobrej ceste 😉

jerry23
5. sep 2011

ahojte kocky...tak som mala 8 dobrych vajicok a z toho 4 jednickove...a 4 dvojkove...tak uvidime...neviem ako vy, ale ja mam celkom dost bolesti dnes...zo spodku a tak....ako ste to mali vy po OPU?

charlota333
5. sep 2011

ahoj aj mňa bolel trosku spodok brucha ale skor este križe ako pri ms, ale nebol to velmi silné

charlota333
5. sep 2011

@jerry23 a super mas to za sebou , drzim palce

zuzanka7834
5. sep 2011

@mimili keby to tak chcela byt pravda 😵

@jerry23 ja som si po OPU nemohla velmi vsimat bolesti, lebo sme dostali neohlasenu navstevu na prespatie (teda, ohlasenu, ale cez FB a tam nechodim denne, tak sme o nej nevedeli). Ale bola to kamoska z PL, ktorej som povedala, o co sa jedna tak si este aj ranajky prichystala sama, aj mne 😉 Ale viem, ze to nebolo velmi prijemne, bola som skoro cely cas v takom pololehu, zabalena v deke... A na druhy den som sla do prace, lebo prisli zahranicni partneri s ktorymi som zvykla ja jednat, tak ma sef zavolal na obed. Stale ma cakali, lebo som robila opatrne kroky, ale inak to bolo super, aspon som nemyslela cely den na to, co mi bolo... A v podstate som iba sedela, takze jedina namaha bola sadnut si do sefovho sportiaka 😉

Ale mala si krasnu urodicku, gratulujem 🙂 Zajtra daj vediet, kolko sa oplodnilo, budem drzat palce aby vsetky 🙂 🙂 🙂

zofi81
5. sep 2011

@ivanka7799 Ahoj, dakujem moc za odpoved, ja som v podstate o tom nic nevedela, nieco som si studovala na nete, ani to som nevedela, ze tie lieky su vlastne antikoncepcia... Mne len doktor vrazil do ruk lieky a povedal, ze na 14. den cyklu je ultrazvuk a bola som vybavena... No mna hlava neboli vobec, akurat ze ma strasne toci a to som s tlakom nikdy problemy nemala... Cudne... Hlavne nech uz to mam za sebou... Boze a to som dufala, ze na tu operacku sa uz tak rychlo nedostanem(mne sa to spaja s odsavanim). Myslela som, ze to bude ako inseminacia, tu mi robili normalne v ordinacii... No nevadi...
Inak citala som tu rozne veci, co robit aby sa KET vydarilo, citala som aj o jedeni cili a kajenskeho korenia, nejakych cajoch a co ma dost zarazilo, ze niektore centra davaju k liekom rovno aj prednison, aby sa znizovala imunita a maternica prijala embrijko... No a samozrejme som citala aj brutalnu diskusiu o tom, ci po vklade lezat, ci nie, co robit a co nerobit... Ty si nieco uzivala? A teraz lezis, alebo normalne fungujes? A chodis do roboty? 🙂 Som priserne otravna, prepac... 🙂
Drzim Ti palceky, aby ti to dobre dopadlo a za dva tyzdne bol test pozitivny 😉

zofi81
5. sep 2011

@zuzanka7834 tesim sa a drzim ti palceky 😉 Ako sa citis? Budes testovat? 🙂

zofi81
5. sep 2011

@jerry23 Ahoooj, som na teba myslela, 8 to je pekne, drzim palceky aby sa vsetky oplodnili a pekne sa vyvijali aj dalej 😉 Inak mne Krajko hovoril po OPU, ze bolesti v oblasti vajecnikov mozu zosilniet a ze si mam dat potom tabletku od bolesti a ja herecka, ze az tak to neboli a on, ze bude to za par hodin horsie a aj bolo, do vecera som mala v sebe 3 Valetoly 😖 No a na druhy den sa uz zacinal hyperstimulak, ale to urcite nebude tvoj pripad, lebo to ma vraj len 1-2% zien a to som uz vycerpala ja 😉 Drz sa a daj vediet ako sa krpciatkam dari 🙂

jerry23
6. sep 2011

@zuzanka7834
@zofi81

dakujem vam...tiez dufam, ze bude vsetko ok, lebo uz by som dnes chcela z MT ist este doobeda domov...tak si aj drzim palce, ale bolesti su omnohoooooooooooooooo mensie..a dnes ked si zavolam kvoli vajickam, isto vam dam vediet, poobede...to uz by som mohla byt doma....uz sa tesiiiiiiiiiiiim....

jerry23
6. sep 2011

tak uz sme aj volali, a ze 6 sa uchytilo a dnes uz povedali, ze 9 bolo vcera...xixi..ale vcera povedali 8 ....tak snad nie len kvoli cenniku, lebo to by sa mi vobec nepacilo...ale tak mame 6 a volame vo stvrtok...vraj to uz bude asi aj dva dni pred transferom...tak je mozne,ze v sobotu pojdeme...

cmelica
6. sep 2011

@jerry23 Tak drzim palceky aby pekne rastli 😀 😀 a transfer bol ten, co ukaze na konci vysnivane // 🙂 🙂 🙂

ivanka7799
6. sep 2011

@zofi81 Ahoj, veď v pohode neotravuješ ma....aspoň myslím aj na iné veci a deň mi tak rýchlejšie prejde 😉 Ja som sa snažila niečo zistiť o tých tabletkách ale všetko je v cudzom jazyku a tak som sa skoro nič nedozvedela. Takže hovoríš že to je antikoncepcia? a to už prečo berieme ? nechápem? a ten prednison je načo? Ja neberiem už nič iné.....A čo si sa dozvedela o tom či ležať alebo nie? To by som chcela aj ja vedieť. Ja teraz nechodím do roboty a robím tak primerane....lebo doktor povedal, že prvé dva dni mám mať kľud a potom všetko ako predtým môžem robiť tak neviem 😒 A ty máš ísť kedy na KET? či už si bola? prepáč nemám prehľad 😎 a dám vedieť ako postupujem ďalej 😅

zofi81
6. sep 2011

@jerry23 Ahooj, no gratulujem a drzim palceky, aby sa pekne vyvijali aj dalej a aby sme potom spolu po Cachticiach kocikovali 😉

zofi81
6. sep 2011

@ivanka7799, Ahoj, ja som KET este nebola, idem len na ultrazvuk 12.9. a potom budem mat vklad asi v sobotu, alebo nedelu... To uvidim... Myslim si, ze antikoncepcia preto, aby sa utlmila cinnost vajecnikov a co som citala tu na koniku, vraj to vytvara taku vystelku maternice, baby pisu o "perinke" do ktorej sa potom ten krpcek zavrta... Neviem dohromady nic. Inak absolvovala si pred KET take ze pohovor s koordinatorkou pred KET? Lebo ja som v cenniku nasla taku polozku... Ja som na tom nebola, ani mi nikto o tom nehovoril... Ten prednisom je na znizenie imunity, aby maternica to embrijko prijala a nie zlikvidovala... Ale to je tazko, nad tym ty uz teraz nerozmyslaj, kazda zena reaguje inak... Skusim sa nan spytat ked pojdem na tu kontrolu, co mi povedia... Inak robili ti niekedy v Heliose imunologicke testy? Myslim po tych neuspesnych IVF-kach? Alebo nejake ine vysetrenia?
No, ja som bola skalopevne rozhodnuta, ze to po vklade viac-menej prelezim, ale po tom co som tu na koniku citala prelezim asi len ten prvy den a potom sa uz budem normalne motat a fungovat a budem chodit aj na prechadzky, nie nejake narocne, len take lazo-plazo 🙂 Lebo co som citala, uspesnost je lepsia ked sa moc nevylihuje a samozrejme sa na to clovek moc nesustredi, aj ked to je dost tazke... Tak sa drz a krasny den 😉

ivanka7799
6. sep 2011

Ahoj, tak sa už aj tešíš, nie? že už čoskoro to príde.....Áno pohovor som mala v deň ultrazvuku tam mi len embryologička povedala koľko mám embryjok, čo som samozrejme vedela a že v deň transferu si ráno zavolám do helisou či sa dobre rozmrazilo....a tie testy mi robili aspon sa mi zdá 😉 aj na protilátky a ešte ideme na genetiku, tú som chcela mať ešte pred tým než by sme išli na 3 pokus, na ktorý už nepôjdeme 😎 😅 snáď. Neviem či som ti to už nepísala ale mne doktor povedal, že mám oddychovať prvé dva dni a potom mám normálne fungovať čo som aj dodržala 🙄 Aj tebe prajem pekný zvyšok dňa a veľa síl a úspešný koniec 😎