Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
ahojte Ja to vidím tiež asi na ten január, že sa ozvu.
@ speranza1 Ahojky nie si sama kto sa bojí. Ja mám tiež z toho celého dosť panický strach a prakticky ani neviem do čoho idem, nakoľko idem na to prvý krát. Zatial sa mi neozývajú tak o to je tá nervozita aj väčšia. Teraz je to aj tažsie kedže sa blížia prakticky tie najkrajšie sviatky v roku. Treba asi na to myslieť veľmi pozitívne a negatívne myšlienky zahodiť.
@majda27 takze sme na tom podobne..... ja nechcem tym povedat ze sa bojim injekcii a pod...ale bojim sa prave tych hormonov, ktore nam maju pomoct... je to dost velka hormonova bomba, a prave ja na tie hormony reagujem dost citlivo..ale prezili to ine baby, tak to prezijeme aj my...len mam taky zvlastny pocit a stale premyslam, ci sme sa rozhodli s mm spravne..alebo nie a podobne...a zaroven aj verim tomu, ze ten vysledok bude stat za to vsetko a ze bat sa budeme aj pred tehu a v tehu a po tehu .... len sa ten strach nesmie asi stat nasim panom 😉 🙂 ..
@ speranza1 Tak teraz si to pekne vystihla. Ale ked sa už človek na to dal tak by mal to dobojovať až do konca a veriť tomu, že sa podarí to čo chceme. Len treba tomu pekne verit. Ja som dnes vytočená z práce ako hrom.
@speranza1 @izzie27 ahojte tak nestačí že sme mali problém dostať výsledky z genetiky tak teraz nám to všetko stojí na schválení žiadosť resp. žiadosť schválená 7.12. dnes som volala do Dôvery že kedy to poslali nakoľko to v martine stále neevidujú. Oni to preverovali cez podateľku a výsledok poslali to 8.12. - z Bratislavy do Martina čiže pokiaľ to poslali doporučene t.j. 2+1 tak to tam už museli dosťať v pondelok resp. v útorok, ešte mi povedali že nech počkám či to do Martina nepríde do konca týždňa keď nie tak mám volať a oni to pošlú ešte raz. Do Martina som dnes volala opäť a že to tam ešte nemajú keď im to príde tak sa na to pozrie ešte koordinátorka či nám netreba ešte dodatočné vyšetrenia a že nám potom budú hneď ako to dostanú volať. STÁLE MÁM POCIT ZE CO CHCEME TAK AJ TAK MAT NEBUDEME. Tažke som po dnešku dosť sklamaná, pričom 4.11 nám doki povedal, že zhruba v polke decembra sa budú ozývať t.j. 15 a nikto sa neozýva. Takže ani netuším kedy sa tento celý kolobeh IVF začne. Už ma to celé pekne odrádza a začínam aj banovať že som sa na to vôbec dala. Už to celé trvá cca 6 mesiacov, a nikam sme sa ani poriadne nedostali 😖 😖 😖 😖 😖
@majda27 6 mesiacou???pekne dlho.... 😠
@ petuska123 a to sme najprv zacali chodit CAR Pieštany a tam to zrušili a v Septembri sme prešli do Martina......Takže to vidím snáď na další rok. ☹ ☹ ☹ . Naivne som myslela, že pre recepty na lieky si pojdem tento rok. Ale myslieť som si mohla...... 😨 😨 😨
@majda27 asi maju vela toho ze nestihaju
@petuska123 neviem či nestíhajú, len je to také celé odrádzajúce
@izzie27 viem ze musím vydržať, len tu na modrom konikovi mi písali aj holky že presne o mesiac sa im ozvali ako podpisovali žiadosť. Ja som ju podpisovala cca 4.11. a schválili ju až 7.12. a poslali 8.12 čiže už 2 dni by to tam schválenie mali mať. Ešte je tá možnosť, že to pošta zapatrošila a nedoručila - len dúfam, že nám sa to nestane.
@petuska123 @izzie27 @speranza1 @ybyta takze práve mi volali z Heliosu, žiadosť tam už majú schválenú. 😅 A máme prísť až 21.12. na 8:30 pričom v ten deň budú ešte manželovi robiť nejaká trial test čo je niečo asi podobné spermiogramu ( za to sa platí 50€)to kvoli tomu aby vedeli ako budeme ďalej pokračovať. Následne v tej deň máme konzultáciu s koordinátorkou.Takže tento mesiac sa asi nič nezačne. ☹ Aspoň sa to už celé pekne pohne dopredu. 😅 😅 😅
@majda27 tak super od noveho roka idete do toho uz vydrzis dake ked si vydrzala do teraz a to su co za testy??
@petuska123 netuším, ale zistím to zrejme tu na modrom koníkovi. Aspoň jedna pozitívna správa za tento týždeň. Teraz sa už budem len tešiť, len tie stresy, keď by tých bolo menej. Ja som strašne bola už netrpezlivá, lebo do Martina išla pošta cca 4 dni. Takže skôr ako povedal môj manžel tak asi tam toho majú teraz veľa a chcú aj veľa postíhať do vianoc. Potom tam asi už nebudú resp. koordinátorka. Aspoň tak mi to bolo povedané keď som tam doobeda volala.
@majda27 trial test sa robi preto,aby vedeli ako budu oplodnovat vajicka, 🙂
@patula1 ahojky len sa pytaj.....my sa ti budeme snažiť odpovedať. Helios Martin je dobra voľba je tam veľmi dobrý prístup a veľmi príjemný personál. My chodíme k dr. Krajkovičovi a teraz tam ideme v utorok, manželovi budú ešte robit nejaký triple test a potom ideme ku koordinátorke. Snáď už aj nafasujeme receeptíky na liečiky. Potom dám aj sem info ako som dopadla. Máte už nejaké vyšetrenia porobené resp. ešte len si dávate robiť?
Ahojky, my sme boli na dvoch konzultáciách v Heliose na základe doporučenia mojej gynekologičky, ktorá doporučila manželovi urobiť spermiogram. Ten mu robili v septembri a teraz v decembri ale nedopadol dobre. Odporúčili nám umelé oplodnenie. Máme už jedno dieťa a o druhé sa pokúšame ale bezvýsledne. Dali sme si žiadosť do poisťovne, na schválenie IVF. Ale som ešte vo fáze vyhľadávania informácií. Strašne sa toho bojím.
Ahojte dievčatá možem sa pridat? Aj my chodime do Heliosu od septembra už mame za sebou neuspešné IUI a od januara ideme
na IVF. Tiež sa toho bojim mam doma kopu liekov a injekcií. Nam schvalili žiadost asi za 5 týždnov .
@patula1 ahojky my sme tiez uz boli na dvoch konzultaciach, teraz v utorok ideme na tretiu, sme tam objednany na 8:30 som zvedava ako sa to dalej pohne. Ziadost uz mame schvalenu. Nám ju schvalovali cca 4 tyzdne od dorucenia. Z Martina to poslali neskor. Tak to nie si sama kto sa boji. My sme ziadost podpisovali 3.11 a schvalenu sme ju mali cca 7.12 pricom z martina ju poslali až 15.11. Ja som tiež novačik v tomto všetkom. Inak skus sa opytat tu na modrom konikovi :
https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/priprava-na-ivf-schvalenie-poistovne-a-vsetko-okolo-toho/ tam som sa aj ja pytala na nejaké informácie a radi ti tak urcite privitaju a odpovedia na nezodpovedané otazky.
@santana2 ahojky a vitaj. No my snad ideme v utorok pre receptiky. Manzelovi budu este robit jeden test. My ideme priamo na IVF u nas IUI nemá vyznam. To by sa nam zrejme ani nepodarilo. Kedze mas uz lieky doma prosim ta ako to prebieha u koordinátorky? My asi dostaneme receptiky v utorok. Tiez to vydim cele na januar. Prave som dostala mrchu, tak to potom vsetko vychadza na jauar - februar. Ale sme radi ze sa to konecne pohlo do predu.
@majda27 ahoj my sme mali prvý pohovor s koordinátorkou všetko nam vysvetlila dostala som presný rozpis odkedy budem brat lieky od kedy začnem brat injekcie a potom dalšie do samotneho odberu vajičok. Musim si dat spravit vyšetrenie krvi potom interné predoperačné atd.. všetko ti povie a hlavne ukaže ako si zarobit a pichnut injekcie ☹ Ked ti v lekarni začne davat všetky injekcie a lieky tak budeš mat plnu tašku a možeš ist domov nabalená ako ježiško.Potom si dohodnete navštevy a tak. Ja teraz čakam na mrchu a potom na 16 den začnem brat lieky potom na 23den injekcie a tak dalej už teraz mam strach ako to moje telo začne znašat tolko hormonov. Jaj len aby sme to dotiahli až do dobreho konca dievčatá
@santana2 ahoj santana, budem Ti držať palce, aby si to dotiahla do zdárneho konca 🙂 .Ja ešte len čakám na vyjadrenie poisťovne a netrpezlivo pokukujem na talefón, či už mi náhodou nevolali, i keď viem, že je to ešte skoro.Ale čo ak....
Aj všetkým ostatným dievčatám prajem, aby sme to dotiahli do úspešného konca. 😉

@speranza1 tak budeme spolu čakať na to, kedy sa nám ozvú. Dúfam, že to bude čoskoro. 😉