icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

majda27
21. dec 2010

@santana2
@izzie27
@patula1
@speranza1
Tak ahojte
Takže som prišla domov s peknou taškou plnou samých injekcíí. Koordinátorka to pekne vysvetlila a aj dala inštruktáž čo a ako pichať. Nakoľko ja mám práve teraz mrchu tak mi vyrátala že 16DC je 3.1 týmto dňom začínam brať proveru 2x1, a potom na od 23DC začínam pochať decapeptyl a ked sa dostaví mrcha idem na krv a sono. Potom je zasa picha gonal - ten sme si dali ten čo je v perach, aspon sa s tym nemusim trapit aby som spravne odberiavala. To sa dá pekne na tom pere. Tiez ako písala @santana2 mám si dať vyšetriť krv a spraviť predoperačné. Inak sa ta chcem opýtať ohladne tých preoperačných vyšetrení ako staré to musí byť? A aj manžel si musí dať vyšetriť krv. Ked by som dačo nevedela mám volať do Heliosu. Ešte manželovi odporučila koordinátorka brat TRIBULUS, tak ten sme hned aj kupili. Prosím ta ci ti este hovorila to ze pocas pichania gonalu sa ma byt radsej na pn? Pojdes na nu aj ty? Len sa tak informujem este neviem čo spravim.
Ja mám tiež s toho všetkého strach, ale snad sa to nejak zvládne ked to zvladli iné tak to zvládnem aj ja. A dokonca tie injekcie mi chce pichat manzel. Len dufam ze to tak nebude, ratam s tým že hned po prvej to radšej prenechá na mna.

santana2
21. dec 2010

@majda27 ahojte tak už aj viem kedy začinam brat Proveru 5.1. potom od 23dna cyklu začinam pichat Diphereline každých 24hodin kedže pracujem na smeny neviem ako to zladim a tiež my odporučila PN ale až ked začnem brat Menopur dalšie injekcie vtedy je kludový režim doležitý.Ja pojdem určite na PN nebudem nič riskovat neviem ešte ako to budem znašat ale ak bude treba pojdem aj skor.Tie predoperačné nesmu byt staršie ako dva tri týždne . Ale ti musiš mat najskor vysledky krvi od svojho gynekologa a tie budu asi tak za týžden a snimi pojdeš k obvodnej a odtial na interné. Tak hned po sviatkoch treba začat. Tak mila majda asi nam to vyšlo rovnako .

majda27
21. dec 2010

@santana ahojky Tak to ja mam uplne ine lieky ako ty mas. Prosim ta kolko si ti doplacala za Menopur a Diphereline.?, Ja pracujem v kancelarii, na tak tiez este neviem ako to bude manzel mi odporuca ist na pn_ku, aby sme nič neriskovali. Inak krv sa moze dat aj u obvodného lekara, nemusi sa ist priamo za gynekologom. Ja po novom roku pojdem za obvodnym spolu s manzelom, lebo aj on si musi dat tiez spravit vysetrenie krvy.

santana2
22. dec 2010

@majda27 ahoj ja som zatial platila len za diphereline a za ihly a striekačky aj to len okolo 15eur Menopur som si ešte nevybrala ale budem zan platit okolo216 eur. Nechala som si to ako rezervu ved ešte si ho nepicham mam čas a mam toho doma dost . Ved mi neutečie 🙂 Ja mam totiž problem ked som uživala clostibegit musela som ho vysadit lebo sa mi robili cysty tak neviem ako zareagujem na injekcie.

izzie27
22. dec 2010

@majda27
@santana2
ahojte tak vám držím palce, ja ešte len čakám na schválenie. A od ktorého dna pojdete asi na pn? Aj doktor pn odporučil alebo sa nevyjadril?

A všetkým helinkám prajem:

Na Vianoce a v roku novom
vinšujem Vám nastokrát
teplé slnko nad domovom,
dobré skutky s dobrým slovom,
zdravia, šťastia akurát,
aby Vás mal každý rád.

majda27
22. dec 2010

@santana2 ahojky mna celkovo tie lieky a injekcie vysli na 329€. Snad mi ziadne problemy nebudu robit. Ja mam tie pera, tie su o niečo drahsie. Neviem ako by som si to chystala striekackami. A zdaju sa mi tie pera aj lepsie.
@izzie27 ahojky na pn my odporučila priamo koordinátorka a to od vtedy keď sa začína pichať u mňa je to gonal čiže ked dostanem dalšiu menštruáciu. Vtedy by sa malo byť v klude a v pohode, pretože su to hormony ktore vplyvaju na vaječníky. takže takto v skratke. Koordinátorka povedala, že na pn mam byt asi cca 1 mesiac.

mrnous1
22. dec 2010

@majda27 Ahoj môžem sa pridať? Čítam, že práve začínaš s IVF programom. Tak by som sa chcela spýtať, to toľko tých injekcií sa musí brať? Lebo mne doktorka povedala, že budem brať injekcie provera, ale tie ďalšie nespomínala. Momentálne tiež čakám na schválenie žiadosti poisťovňou. Žiadosť som podpisovala v Martine 26.11. Vraj keď príde odpoveď dajú mi vedieť a potom máme ísť na pohovor s koordinátorkou vraj tá nám vysvetlí čo a ako. A naozaj ti koordinátorka povedala, že počas aplikovania tých injekcií je lepšie byť na PN? Vieš pýtam sa, lebo tiež neviem čo ma vlastne na tom IVF čaká. Ale tá hromada tých liekov ma dosť prekvapila. 🙂

majda27
22. dec 2010

@mrnous1ahoj Kludne sa k nám možeš pridať. Tak ja mám proveru ako lieky - tabletky cize ziadne injekcie No my sme čakali na schválenie cca 1,5 mesiaca od podpísania žiadosti v heliose. Inak dovera má lehotu na schválenie IVF do 30 dní. z Martina to poslali cca o týždeň neskôr,, kým to skompletizovali. Potom hneď ako to dostanú schválené hneď sa ti ozvu. nám volali minulú stredu a ku koordinátorke nás objednali na včera. Ja neviem podľa čoho určujú komu ako dajú lieky. U nás je problém u manžela. Koordinátorka nám odporučila, že počas brania hormonov je lepšie byt na pn, nestresovat sa, nenamáhat sa a pod. Pretoze tie hormony mozu mat rozne reakcie, návaly tepla, zmena nalady, zevraj aj viac je citit vajecniky a pod. Kordinatorka ti presne vysvetli co a ako sa ma brat a kedy, a da aj instrukcie a ukaze aj ako sa maju pichat injekcie. Ked si zmluvu podpisovala 26. tak zhruba v polovičke januara sa ti urcite ozvu my zaciname s liekmi na 16DC. Celé to bude trvat asi 1 az 1 1/2 mesiaca.

speranza1
23. dec 2010

ahojte dievcence🙂

@majda27 jej tak sa s tebou tesim ze sa ti to pohlo dopredu....my stale cakame..ale ja som trpezliva a nevadi mi cakat 😀
vsetkym vam dievcence prajem nech sa vam dari....
a pochvalte sa..mate uz nakupene darcekyna Vianoce?
ja uz mam vsetky darceky davno nakupene, zabalene a krasne ukryte v skrini 😀 😀 😀

mrnous1
23. dec 2010

@majda27 Ahoj, ďakujem za odpoveď. Môžem sa ťa ešte spýtať, či si pred IVF bola stimulovaná napr. Clostilbegytom a ak áno ako si na neho reagovala? U nás je problém u oboch. Ja mám PCO a manžel ma zlý SPG, takže asi podľa toho nám doktorka radšej odporučila prejsť hneď po prvom neúspešnom IUI rovno na IVF. Tiež sa bojím ako zareagujem na stimulku proverou, lebo s Clostilbegytom som prvý krát zareagovala extrémne pri braní 2x1 sa mi vytvorilo sedem folíkov, tak sme to zredukovali na polovicu a potom sa mi už vytvárali len jeden, raz sa mi tuším nejakým zázrakom vytvorili dva, ale podľa toho čo hovorila doktorka o tejto stimulke na IVF, tak to je ešte o mnoho krát silnejšie, takže tiež neviem ako to vlastne celé bude. No určite tu dám vedieť ako napredujem. Prajem ti krásne Vianoce a Šťastný nový rok a aby vám to v tom nasledujúcom roku určite vyšlo. 🙂

majda27
23. dec 2010

@mrnous1 ahojky. Ja proveru začnem brať až od 3.1. tam potom ti napíšem ako som na ňu reagovala. Ja najprv. budem brať proveru a po 10 dnoch začnem ešte si pichať aj injekcie decapeptyl. A potom gonal. Tiež som zvedavá ako na tieto lieky bude moje telo reagovať. Priebežne sem budem písať ako čo prebieha a ako pokračujem.
@speranza1ahojky inak Krajkovič robi aj zajtra na Vianoce, akurátne to hovoril sestričkám aby si poznačili sono, a že aj 25 resp.26 majú nejaké sona. Ja mám tiež darčeky už nakúpené a tekne schované. A nedám sa zlomiť, nech je to pekné prekvapenie na vianoce.
Tak dievčence ja si pekne teraz užijem vianoce, nebudem sa stresovať a potom šup plná elánu začnem brať lieky a postupne si pichať injekcie. S tým mám trošku strach, ale môj obetavý manžel povedal že mi ich pichať bude on 😖 😖 😀 😀, ale budem si ich musieť aj sama pichať lebo on robí na zmeny.
Tiež prajem krásne Vianoce a Šťastný nový rok, a aby nám to všetkým ten nasledujúci rok vyšlo 🙂 🙂 🙂 🙂

santana2
23. dec 2010

ahojte dievčatá aj ja vam všetkým prajem prijemné vianoce a nech ten buduci rok nám prinesie to čo si tak najviac prajeme.Tiež vam budem pisat ako budem reagovat na tie injekcie a hlavne ako dopadne naše prve IVF.tak ešte raz štastné a veselé 🙂

izzie27
23. dec 2010

@majda27 ahoj dakujem Ti za odpoveď.
Ja som darťeky prave teraz skoro dobalila. Este mi chybajú zabalit asi dva.
Este raz Vám vsetkym prajem krasne a príjemne Vianoce. 🙂

majda27
25. dec 2010

@santana2 ahojky chcem sa ta ešte opýtať. Keď si budeš pichať tie injekcie, že či si sa náhodou koordinátorky nepýtala, že kedy je lepšie či ráno alebo večer. Ja som sa na to zabudla opýtať a preto sa pýtam aj teba. Viem, že sa to musí presne pichať každý deň o takom istom čase.
Tak darčeky rozbalené, a teraz to tu pekne sneží, len škoda že takto pekne nesnežilo aj včera. To by boli ešte krajšie vianoce.

santana2
26. dec 2010

@majda27 ahoj najlepšie je pichat si injekcie rano každých 24 hodin .

ivankakov
28. dec 2010

@mrnous1 Ahoj, pozerám, že sme rovnako podpisovali žiadosť, aj my 26.11. a tiež ju ešte nemáme schválenú.

majda27
28. dec 2010

@ivankakov vytaj v tejto teme. my sme ziadosť podpisali 3.11., do dovery poslali 15.11. a žiadosť schválili 7.12. do heliosu prišla 15.12. a hned ako im to tam prišlo mi volali. Teraz aj tak asi v poistovni nikto nepracaje. Ale určite po novom roku sa vam všetkych ozvu že to už máte schválene a budú vas volať na konzultácie ku koordinátorke.

miminkad
28. dec 2010

ahojte,nas pravdepodobne tiez caka helios martin.i ked ma z toho chyta miestami panika...

majda27
29. dec 2010

@miminkad Ahojky nech ta žiadna panika radšej nechyta. My tam už chodíme od septembra. Je tam veľmi milý personál, a dobrý doktori. Nemusíš sa ničoho bát. Prvotný strach asi mala každá z nás, ale ten neskôr opadol a zmizol.

ivankakov
29. dec 2010

@miminkad ahoj my sme už ten krok urobili a sme radi že sme prvé vyšetrenia a konzultácie absolvovali, pretože to trvá dosť dlho kým sa k bábätku dopracujeme

ivankakov
29. dec 2010

@majda27 no však dúfame, že v januári to už bude frčať.

miminkad
29. dec 2010

@majda27
@ivankakov dakujem vam za povzbudive slova.v pondelok sa chystam k dr,este by som chcela skusit aspon tri mesiace kuru medocriptonom a potom uvidime.uz sme si to aj s mm pozerali,tak asi priblizne mame predstavu co nas caka.ale asi len taku hrubu.

ivankakov
29. dec 2010

@miminkad to je super, že ešte máš nejakú inú možnosť, ja už len IVF alebo nič .

ivankakov
29. dec 2010

@miminkad pozerám, že si z okresu Partizánske, ja som z PE.

miminkad
29. dec 2010

@ivankakov no je to uz asi posledna moznost.obaja sme s manzelom zdravy,nema byt preco nejaky problem,jedine moj stres v praci a z toho mi asi rozhadzalo prolaktin.takze je dost mozne,ze budem musiet zostat aj pn,odporucila mi to aj endokrinologicka.ta tiez nemohla otehotniet a ked ostala doma,tak sa jej to hned podarilo.a to sme robili,teda ja robim aj na jednom oddeleni.dufam,ze to zaberie.este pridat asi ten clostil a uvidime.ale miestami som uz z toho zufala

miminkad
29. dec 2010

@ivankakov no to je super.tak to mozme niekedy na kavu🙂

ivankakov
29. dec 2010

@miminkad a kde pracuješ, ak to nie je tajomstvo? ja pracujem v psychologickej poradni.

ivankakov
29. dec 2010

@ivankakov na kávu? to je skvelý nápad, aspoň by sme sa mohli povzbudzovať v našom snažení.

majda27
29. dec 2010

Ahojte holky. Nebojte ist do martina, su tam super. U nas ma mensi problem manzel, ja som v poriadku tak dufam te nam to vyjde hned na prvy sup. Treba sa hlavne ukludnit, a nabrat vela vela pozitivnej energie. Ja tiez budem musiet ist na pn. Aj ked som rozmyslala ze by som chodila do prace, ale ked som prebrala vsetky za a proti tak vyhralo to ze radsej budem pekne odpocivat doma, ako by som sa mala stresovat v praci - tomu by som sa pri určitych ludoch asi nevyhla. A aj moj manzel je za aby som zostala na pn. Ze to nejak spolu zvladneme. Ja v pondelok zacinam brat proveru, teraz si este pripijam ked su tie vianoce a navštev je neurekom. Ale potom už budem si dávať pozor a pozitívne mysliet na to najdlôležitejšie, aby to dobre celé dopadlo a podarilo sa nám konečne mat to vytúžene bábetko.

miminkad
29. dec 2010

@ivankakov veru,presne tak,niekedy treba povzbudenie,hlavne od tych,co chapu,ake to je.ja robim v to v nemocnici 😝