icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ursula5
20. sep 2011

@zofi81 moja no nám sa oplodnilo 5 takže teraz už len veriť, že vydržia 🙂

dorotka08
20. sep 2011

@zofi81 Dakujem krásne, dufam, že to dobre dopadne...... 😉 a držím palčeky aj tebe a nech ti to rýchlo beží, tých 14 dní.... 🙂

jerry23
20. sep 2011

@hadassah ja som sa objednala mailom

jerry23
20. sep 2011

@zofi81 okopavat zahradu? mne asi kvoli krcku povedali klud, oddych a podobne...to sa nato neda nemysliet...akurat mi povedali,aby som chodila na prechadzky...xi...tak chodim a rada

ria191
20. sep 2011

@mimili dnes myslím na teba celý deň. Ako dopadol telefonát?

jajabajaja
20. sep 2011

Ahojte. Dlho som tu nebola, lebo mi koordinatorka odporucila nechodit na net a fora-ale ja uz som to dnes nevydrzala. Kopia sa vo mne obavy a nechcem ich otravovat s kazdou "hovadinou". Takze si idem medzi Vas zase po skusenosti: dnes mam 29 den cyklu a som v pripravnej faze. Bohuzial som stihla ochoriet /asi iba nadcha alebo chripka, vo stvrtok mam mat vysledku steru/. Stalo sa to niektorej z Vas?Moze to byt problem? A ako dlho ste cakali na MS pocas pripravnej fazy?Ak by nahodou neprisla aky je dalsi postup?

jajabajaja
20. sep 2011

@ursula5 jeej vraveli sme si, ze budeme tehu spolu 🙂) Tak uz mas predo mnou pekny naskok. Drzim palce!

ursula5
20. sep 2011

@jajabajaja to bolo pri IUI že 😉 no nečakala som na nič a hneď som sa vrhla do žiadosti a momentálne čakám na vklad, takže posielam energiu mojim drobcom do Helíka aby sa pekne vyvíjali.
V akej prípravnej fáze si???

jajabajaja
20. sep 2011

@ursula5 v pripravnej faze pred IVF 🙂 , uz tyzden si picham Diphereline 😉

si31si
20. sep 2011

ahojte babulky
čítam tu o tej koordinatorke ja tiež čakám na schválenie žiadosti potom je aký postup budu mi volať z heliku a dohodneme si stretnutie s tou koordinatorkou a potom embrioolobgičkou alebo ako to prebieha?

cikyta
20. sep 2011

@jajabajaja Nič sa neboj. Uplne normálne vo všetkom pokračuj. Stalo sa to aj mne. Menzes prišiel normálne. Pri IVF je najdôležitejšie to, aby nebol chorý hlavne partner a nebral ATB. To by tvorbe spermií škodilo. My ženy máme už vajíčka vytvorené od narodenia a prechladnutie ti dozrievanie už moc novplivní. 😉

ursula5
20. sep 2011

@jajabajaja super tak to som ozaj len kúsok vpredu 🙂 takže príjemné stimulovanie 😉

ursula5
20. sep 2011

@si31si oni Ti budú volať, že máš schválenú žiadosť a môžeš sa hneď objdnať na nejaký termín s koordinátorkou tá Ti všetko vysvetlí, pohovor s embriologom je až tesne pred odberom vajíčok 😉

stanca22
20. sep 2011

Čaute, tak my máme po prvej návšteve Heliosu v Martine. 😉

hadassah
21. sep 2011

@stanca22 ahoj, ako prebiehala tá 1. návšteva? 🙂 Čo sa vás pýtali, prípadne, aké vyšetrenia vám urobili?

jajabajaja
21. sep 2011

@cikyta dakujem, velmi si mi pomohla 🙂) aj ked by som nemala- vidim certa za kazdym rohom 🙂. ved to isto mnohe poznate 😉

jajabajaja
21. sep 2011

@stanca22 drzim palce

andy175
21. sep 2011

@donlasbb Ahoj! tak nakoniec som do poisťovne ani nemusela volať. Dnes mi volali z heliosu, že mám žiadosť schválenú. Lenže som ju dobre nepočula, že dokedy mi platí. Lebo ja som bola v júli na genetické vyšetrenia a tam nám povedali, že výsledky môžu byť aj o pol roka. Tak chcem najskôr počkať na ne. Nevieš náhodou, dokedy má to schválenie platnosť? Ak nie ja si zavolam niekedy v októbri do heliosu a spýtam sa tam... už by som najradšej išla do druhého kola ale zase len čakanie. čo už...

donlasbb
21. sep 2011

@andy175 Jééé super - gratulujem. Nemám to overené nikde - ale myslím si, že platnosť je 6mes, možno 12mes. -radšej si to over...možno ti to budú vedieť povedať aj v Heliose na recepcií. Môžeš mi prosím povedať koľkého ste to podpisovali v Heliose? Prečo ste museli ísť na genetiku? doporučili vám to?kto?.....

ria191
21. sep 2011

@andy175 tak na toto viem odpoveď, lebo ja mám schválenú žiadosť už od júna a tiež mi niečo do toho prišlo aj genetika, aj operácia a dokonca 4 mesačná hormonálna liečba. Keď som sa bála, že to nestihnem tak som volala Krajkovi a ten povedal, že to musím stihnúť do pol roka. Ale potom som tam bola aj s pooperačnou správou a už z toho bol 1 rok. Takže ak máte vo všeobecnej tak určite 1 rok 🙂 🙂 🙂 🙂 platí. Ozaj kde ste boli na genetike? My sme boli v Trenčíne a na výsledky čakáme dva mesiace a v piatok to budeme mať hotové, ale možno záleží od zložitosti tých vyšetrení. Zatiaľ som z genetiky blbec uvidím v piatok. My sme boli na genetike kvôli veľmi zlému spermiogramu. Dokonca sa genetička čudovala prečo sme absolvovali prvé IVF bez genetiky neverila tomu.

andy175
21. sep 2011

@donlasbb ďakujem. no my sme si vypisovali žiadosť doma, lebo to už ideme na 2. IVF a z heliosu nam ju do poisťovne posielali prvý augustový týždeň myslím. Genetiku nám odporučila DR. Gáťová. Asi sme na ňu nemuseli ísť. Ale hovorila, ak chceme si ju dať spraviť tak nech si ju spravíme. určite nam hovorila viac, ale ja si to už ani nepamätám. bolo to cez telefón a len tak v skratke.

andy175
21. sep 2011

@ria191 áno? tak super že až rok. ako chceme to skôr, ale ako hovorím, všetko závisí od výsledkov z genetiky. My sme boli na genetiku v Bratislave, ale aj bol problém sa niekde objednať. Nám tam doktor povedal, že výsledky bývajú tak za 6 mesiacov, ale snažia sa ich spraviť aj skôr. Tak dúfam, že to nebude tak dlho trvať. No my sme boli na genetické vyšetrenia 19. júla. čiže v pondelok to boli dva mesiace. ale zatial nevieme nič. Doktor mi povedal, aby sme tam nevyvolávali, že to nemajú radi. tak len čakáme. ja len dúfam, že bude všetko v poriadku.

ria191
21. sep 2011

@andy175 sranda my 18. júla a našťastie výsledky budeme mať teraz v piatok, ale tiež hovorila, že sa na to čaká dlho kvôli poisťovni. Ako vidím tak Gáťová je v tomto smere super. Ja som si vyslovene vyžiadala to genetické vyšetrenie od Krajka síce s tým nemal problém, ale sám nám to nenavrhol. A genetička tvrdila. že pri takom zlom spermiograme sa ani IVF bez genetiky nerobí nikde v zahraničí ako vidno iba u nás. Ale uvidíme podľa výsledkov. Tak veľa šťastia a samozrejme iba dobré výsledky 🙂

donlasbb
21. sep 2011

ježííín ženy nestrašte ma!
Môj mužík má tiež zlý spermiogram. 1IVF ICSI- máme krásnu dcéru! Ale druhé IVF a niekoľko KETov...boli neúspešné (teda jedno tehu skončilo potratom). Teraz keď (pred 3IVF)sa robil kontrolný SPG, tak nám povedala (embryologička), že sa veľa nezmenilo, že na ICSI...nám to bude stačiť. Mali sme aj my žiadať o genetiku? (nuž neviem, keď máme z 1IVF zdravé dieťa?)
"čo znamená veľmi zlý spg??"

zofi81
21. sep 2011

@jerry23 ahooj, na prechadzky chodim aj ja, aspon sa trochu odreagujem, lebo ja to proste neviem na to nemysliet a nepozorovat sa aj ked sa velmi snazim... No povedal Krajko, ze mam radsej okopavat v zahradke, ale urcite to nemyslel doslova... Inak ja uz som nelezim, len ked sa mi chce vyslovene spat, uz viac-menej normalne fungujem, ako mi aj hovoril...
Inak citala som v inej teme, ze si uz videla drobciatko, tak potichucku gratulujem a dufam, ze sa o tyzden k tebe pripojim 😉
@ursula5 drzim palceky na zajtra, aby sa embrijkam dobre darilo 🙂
@andy175
@ria191
@donlasbb, nam odporucila genetiku tiez Dr. Gatova, moj muz ma tiez dost zly spermiogram a aj opakovane... Myslim, ze by to mal robit kazdy z doktorov, ale z toho co som pocula a co tu citam, tak vyslovene to odporuca asi len ona... Ja som ju poprosila aj o test ci vytvaram protilatky a tiez v pohode, bez problemov suhlasila...
@donlasbb, ja by som na tu genetiku asi napriek tomu isla, nic za to nedas a aspon budes mat istotu a nebudes musiet potom nad tym spekulovat... Ale to je len moj nazor 🙂

ria191
21. sep 2011

@donlasbb nie teba sa to netýka keďže sa vám 1. IVF podarilo, ale u nás mali problém nájsť aspoň 7 ako tak dobrých spermíí na ICSI, tak preto som to chcela mať na poriadku. Genetička hovorila, že keď je počeť pod 5 miliónov (alebo 4 už presne neviem) tak vtedy sa robí genetika.

ursula5
21. sep 2011

@zofi81 ďakujem moc, už sa neviem dočkať!!! 😀

zofi81
21. sep 2011

@ursula5 to ti verim, ja sa uz neviem dockat kedy prejde tych nekonecnych 14 dni... Ale musime mysliet pozitivne... Inak ja velmi obdivujem @jerry23, ako fakt pozitivne mysli, ja aj ked som si povedala, ze na nic zle mysliet nebudem, moc mi to nejde ☹

ursula5
21. sep 2011

@zofi81 ešte sa spýtam na čo je dobrá tá genetika??? môj mm má tiež strašne zlý spermiogram a nezlepšilo sa to ani po 5 mesačnom jedení vitamínov ☹ nerozumiem prečo má tu morfológiu takú zlú, nerobí nič zlé čo nám vraveli na stretnutí, žije normálne, do sauny nechodí, na bicykli nejazdí...... nerozumiem tomu a teraz som zneistila či sme aj my nemali absolvovať tú genetiku???

ursula5
21. sep 2011

@zofi81 tak to máš úplnú pravdu nedá sa na to nemyslieť a tiež klobúk dole pred @jerry23 ona si povedala že bude propagovať autosugesciu 😀 😀 držím palce všetkým fakt, ja sa snažím tiež pozitívne myslieť ale taký červík mi furt vŕta v hlave, že čo keď to a to...... 🙂