Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@petuska123 ďakujem, protokol som mala dlhý aspoň myslím 😀 začala som už 19.8. liekmi a OPU sme mali teraz v pondelok. ty ako??? v akej fáze si?
dnes ma to strašne potešilo od utorka som tŕpla či to bude ok 😀
No to by zaujinalo aj mna. My mame parametre dobre okrem morfologie. Aj tam treba genetiku? A testy na protilatky to je u mna tema sama o sebe- pytala som si ich niekolkokrat- od oboch doktorov aj od koordinatorky a ani raz mi ich nechceli spravit. Posledna odpoved bola: ze pokial som nemala v minulosti potrat, tak na to nie je vraj dovod. .....dokona som si ich pytala aj od mojej obvodnej gynekologicky a ta mi povedala, ze to tiez len tak nerobia. Vy tomu rozumiete?
@ursula5 Jasne hned sa to podari a nam ani genetiku nebude treba, hehe. Drzim palce
@jajabajaja sú ale testy na protilátky voči spermiám ale aj voči embryu. Ak máš oplodnené vajíčko metódou ICSI tak potom testy na protilátky voči spermiám sú ti zbytočné lebo tou metódou sa to obchádza a tá druhá možnosť sa asi robí až vtedy keď potrácaš lebo teraz je to s poisťovňami ťažké a šetria na každom kroku preto to nechcú robiť bohužiaľ pre nás ☹ všetky ale to je iba môj subjektívny názor neviem to na 100%
@jajabajaja mne robili protilátky voči spermiám na začiatku dala mi ich spraviť doktorka v centre sama od seba 🙂
@ria191 dakujemti velmi pekne. Som zvedava ako dopadneme my.
@ursula5 gratulujem, len nech sa pekne vyvíjajú.
Dievčatá chcem sa spýtať, v auguste sme mali neuspešný 2.pokus a este sme neboli na konzultácií,čo bolo pričinou. Myslíte, že by som mala ist na konzultáciu teraz alebo stačí až ked budem mať genetické výsledky. /na genetiku ideme 31.10./?
@jajabajaja no tak tomu teda nerozumiem... Ja som si ich pytala od Gatovej, po neuspesnej inseminacii, ked sme mali ist na IVF a odovodnila som to asi tak, ze IVF je vec financne nakladna a aj aby som sa zbytocne nestresovala, ze chcem mat istotu, ci by mi tie testy urobit nemohli a ona, ze hej... Ked som bola na konzultacii s koordinatorkou pred IVF vtedy mi krv vzali a asi do 2 tyzdnov som mala vysledky... Ja by som to byt tebou skusila este raz. Oni ta mozno budu chciet odbit recami typu "ale to sa vyskytuje velmi zriedkavo, ani si nepamätam, keby tu bol taky pripad" ale ja by som si trvala na svojom 😎
@ursula5, no ja necitim nic... 😀 Akurat mam pocit, ze mam prsia trochu viac naliate, ale nebolia ma vobec.. Citam si tu priznaky krizom krazom a uz cakam keby sa krpci do mna "zahryznu" ako pisu niektore baby, ze sa v noci zobudili na bolest a nic 🙂 Tak neviem, ci tie moje to stihli urobit bezbolestne, alebo sa im este nechcelo 😀
@hadassah Ahoj, boli na nás veľmi milý, môj gynekológ ma tam poslal s výmenným lístkom na manželov spermiogram, o dva týždne máme si prísť po výsledky, tak som veľmi zvedavá ... keby nebolo dobrej známej, čo nám požičala na cestu GPS, tak tam ani netrafíme, to sme si s manželom sto percentný !!! 😉 Také schovaté mi to tam pripadalo ... A ako Vy ste na tom?
@ria191 Ahoj, ďakujem, že na mňa myslíš. Dala som si na pár dní s koníkom pokoj. Tak máme jedno embryjko v brušku 😵 , na mrazenie už bohužiaľ nevyšlo 😔 , tak teraz to musí vyjsť, lebo - no radšej na to ani nemyslím...
@ursula5 Super, super, tak zajtra, nech Ťa čakajú len dobré správy!!
@jerry23 Áno, ževraj pri zahniezďovaní je to normálne.. koľký deň si po ET?
a kocky..mam pre vas dobru spravu..resp.. pre tie, ktore ako ja pretahuju stimulaciu a musia si doplacat cele lieky dalej..ak CAR poda ziadost do poistovne,tak oni preplatia aj tie...esteze spolupracujem aj s mojou poistovnou..inak by som to nevedela...ale v pondelok ich poziadam v MT,aby poziadali o preplatenie tych drahych liekov spatne...

@ursula5, no my sme mali zly hlavne pocet, u nas sa to pocita na kusy... Presne si to uz nepamätam, ale oni tam skumali to, ze ci to nie je sposobene geneticky, ze sa mu tvori tak malo spermii... A ked sme tam uz isli, urobili gen. vysetrenia aj mne... Ale teraz to uz neries, oplodnilo sa 5 to nie je az tak zly pocet, hlavne aby sa pekne vyvijali dalej... 😉