icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

miminkad
29. dec 2010

@majda27 drzim palce,nech to dobre dopadne.no ja tiez chcem lieky zacat brat az od prveho,ved ked bude ten silvester,nech tam nahodou nezaspim alebo nevraciam 😀

izzie27
29. dec 2010

@majda27 tak čítam, že už od pondelka začínaš brať lieky. Držím Ti palce aby to dobre dopadlo.
@ivankakov ahoj vidím, že aj ty si čakateľka na telefon z helika. My sme podpisovali 25.11. Tak dufam, že sa už čoskoro ozvu, ved polovica januara je tu coby dup. 😉

majda27
29. dec 2010

@miminkad ved to som aj ja rada, že mi to vyšlo až po silvestrovi a po novom roku. ale nevadilo by mi to ani teraz, len moj manzel je sofer a ked chodime po celej rodine on je abstinent a pripijam si ja. Aspon mi to potom ked budem mat lieky uz vobec nebude luto ze si nemozem pit.

majda27
29. dec 2010

@izzie27 no ved prave, teraz si musim s kazdym zastrngat a potom budem uplny abstinet. Sice ten aj som lebo ja som na to neni. Ale ked su teraz tie sviatky a manzel robi šoféra tak si musím aspon ja strngnut. Budem priebežne informovať ako na čo reagujem a aky je další postup.

izzie27
29. dec 2010

@majda27 len si pekne teraz este zastrngaj........ 😀 U nas som v taketo dni sofer ja. Alkohol moc nemusim. Na info sa uz moc teším a dufam, ze ty to tu odpalis a my ta budeme nasledovat. 😀

majda27
29. dec 2010

@izzie27 dakujem. 😀 . Dúfam, že máš pravdu. A že to bude tak ako si všetky želáme 😀 . Ja moc nešoférujem, ale ked bude lepšie počasie budem aj ja a potom to zasa bude naopak. Len si teraz pekne musim davat pozor, aby som nebola nezdrava, a aby sa na mňa žiadne bacily nenalepili. 😅 😅 😅

miminkad
29. dec 2010

@majda27 ja som sa skor bala toho,ze ked pridem vecer domov a budem mat ist na silvestrovsky vecer,tak ze tam zaspim alebo cosi ine z tych neziaducich ucinkov.tak reku uz tych par dni nas nezabije

izzie27
29. dec 2010

@majda27 ked si spomenula tie bacily, chcem sa iba opýtať, ako to bude, ked napríklad, začneš uživať lieky, pichať injekcie a do toho dostaneš napr. chripku. Co potom?pokracuješ alebo sa to odloží, kym doberieš lieky a potom začneš nanovo?

majda27
29. dec 2010

@miminkad no veď to. Tych pár dni nás nezabije. 😀 😀 😀 Ja som tiež zvedavá aké budú mať tie lieky na mňa účinok. 😅 😅 😅

miminkad
29. dec 2010

@majda27 no dufam,ze budeme obe ok,lebo potom nebudeme vladat ani na nasich drahych muzickov a v tom pripade by to bolo zbytocne 😀

majda27
29. dec 2010

@izzie27 tak to ja neviem. Na to som sa totiš to zabudla opýtať. Ale snáď sa na mňa nič nechytí na to si dávam veľký pozor. Myslím si, že aj by som tie bacily mala, tak asi by nemuselo to všetko tak prebiehať ako by malo. A nemuselo to vysť.

majda27
29. dec 2010

@miminkad všetky predsa budem musieť byť ok. Aby sa to veľmi pekne podarilo.

miminkad
29. dec 2010

@majda27 hlavne pozitivnu naladu a nech nas nik nerozculuje.juj,dufam,ze ti to vyjde,to by bolo super.inak odkedy chodim na tuto stranku,tak som psychicky pookriala 😉

izzie27
29. dec 2010

@majda27 takze sa rassej budeme vyhybať chorobám ,aby sme to nemali komplikovanejsie, než to už mame.

majda27
29. dec 2010

@mimikad Ja v to pevne dufam, že to vyjde všetkým. Ja odkedy som našla tuto stranku, tak je na tom moja psychika viac vyrovnana s tým, čo ma teraz čaka. Tu sa dozvieš skoro všetky odpovede na naše nezodpovedané otázky.

@izzie27 veď o to sa snažím, každý večer sa kururujem prevenciou - čaj so slivovičkou. Snád to aj pomáha.

miminkad
29. dec 2010

@majda27 fuu,zeby som si sla dat?mam tu nejaku ceresnu

majda27
29. dec 2010

@miminkad ano moze byt aj cerešnička.

miminkad
29. dec 2010

@majda27 tak utekam do komory 😎

majda27
29. dec 2010

@mimikad tak treba 😀 😀 😀 😀

speranza1
30. dec 2010

ahojte vsetky babulky...tak ako sa mame? ako ste sviatkovali? ..... ktora z vas este caka tak ako ja na schvalenie ziadosti? 😉 🙂

majda27
30. dec 2010

@speranza1 ahojky. Ja som sviatkovala veľmi dobre. A už sa mi to kráti lebo od 3 začínam brať proveru. Teraz som trošku prechladla tak snáď do toho 3 budem fit. Bylinkové čaje mám spravené a večerné potenie bude tiež. Nechcem nič zanedbať aby som si potom nič nevyčítala. Navyše mám veľkú podporu taj i z mojej rodiny ako i z manželovej rodiny.

A schválené žiadosti budeme MAT všetky v priebehu začiatku roka. Tam medzi prvým a druhým týždňom. len kým to oni dostanú bude trvať asi týždeň.

speranza1
30. dec 2010

@majda27 aj my sme sviatkovali dobre..ja este doma dosiatkovavam a tretieho nastupujeme do roboty......takze ty uz zacinas s proverou a my ostatne sme cakatelky na schvalenie 😉 ... a neznepokojuj sa...urcite budes v poriadku a take nachladenie nas nemoze vyviesť z miery, ze? velmi ti drzim palce, aby si to zvladla v stasti, pokoji a zdravi 🙂 😉

majda27
30. dec 2010

@speranza1 ahojky. Ja idem tiež až 3 do prace. A všetkým to vyjde. Ved to bude veľmi pekný rok, a rok splnených želaní. A snád to nachladnutie snad nebude take nebezpečne.

speranza1
30. dec 2010

@majda27 tak tomu verim aj ja a vsetkym nam prajem len a len vsetko dobre 🙂 🙂 🙂.. co inac doma porabas?

majda27
30. dec 2010

@speranza1 ahojky. Tak ja oddychujem. Musim teraz nacerpat sily na cely ten proces co ma bude v januari cakat.

speranza1
30. dec 2010

@majda27 tak to ti verim a velmi drzim palce... my este cakame do polovice januara.. ty si zacala brat lieky na 16sty den cyklu?

majda27
30. dec 2010

@speranza1 v heliose maju protokol, ktory sa zacina od 16 dna cyklu. naskor sa beru tabletky potom sa k nim pridavaju injekcie caka sa na mrchu a potom sa ide na kontrolu, kde bude sono a odber krvi, potom zasa sa pichaju injekcie kde davku budu urcovat telefonicky.

speranza1
30. dec 2010

@majda27 a nebudu ta pri pichani injekcii sledovat kazdy druhy den na sone? alebo ako to chodi? ty mas kratky protokol alebo dlhy?

majda27
30. dec 2010

@speranza1 no ono mi to bolo takto cele vysvetlene. Oni maju sydney protokol. Ten tu na SR nema nikto. Zacina sa od 16 dna cyklu. od 16-25DC sa berie tabletky rano a vecer - ja mam proveru potom, na 23dc si začnem pychat decapeptyl, ale stale beriem proveru tablety, tie sa beru do 25DC, potom sa už len picha decapeptyl. a na 30 - 32 DC by sa mala dostaviť mrcha, a na 1-2D den mrchy sa mam dostavitl na krv a ultrazvuk. Ale stale si budem pychat decapeptyl. Na tej kontrole mi presne stanovia davku FSH hormonu, ja mam Gonal a presny den kedy bude dalšia kontrola. Gonal sa pycha cca 14 dni. Medzi 4 až 6 dnom by mala byť kontrola. Tak to mam v tych papieroch čo som dostala. Tam sa uz doporučuje PN - ka. Neviem aky je to protokol ci dlhy alebo kratky. Lebo jeden sa zacina cca 3 den MS a druhy tusim na 23 DC, ale nie som si ista ci som si to dobre zapamatala. Pri pichani toho FSH - gonal, tu sa sleduje rast folikulov...Snad som to dobre napisala, a da sa to pochopit. Lieky ma kazda asi ine, to je asi podla vysledkov.

izzie27
30. dec 2010

@speranza1 ahoj aj ja čakám na schválenie žiadosti. Ja si budem asi pichať menopur + nejaku brzdu. Aspon tak mi to približne povedal a rozpísal dokino.Na 16DC začnem brať asi tabletky, na 23 injekcie potom UZ + krv- a to este neviem čo povie koordinátorka