icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

speranza1
30. dec 2010

@majda27
@izzie27 a to vy uz takto vsetko viete ake lieky budete brat? mne este nikto nic take nepovedal... my sme podpisovali ziadost 29.11... hm mne to zrejme povedia neskor....

izzie27
30. dec 2010

@speranza1 my sme tam boli 25.11. Doki nám približne povedal, čo nas asi bude čakať, pekne nám to na papier načrtol. Dal mi vybrať, či chcem injekčné striekačky klasické alebo perá. Takže ja to tiež neviem všetko dopodrobna, iba približne. Ale aku - taku predstavu mám. Ja dufam, že @majda27 bude ochotná , o čo veľmi prosím, a bude nám poskytovať info. 😉
Teraz už len aby ten telefon zazvonil.....a ide sa na to 😀

speranza1
30. dec 2010

@izzie27 jasnacka 😉 🙂

kefalinek
31. dec 2010

ahojte my sme boli pocas stimulacie na kontrole 5 krat, a mali sme taky protokol ako popisuje majda

speranza1
31. dec 2010

@kefalinek ahojky .. takze nieco podobne caka aj nas 🙂 ty sa kedy dozvies nieco nove?

majda27
31. dec 2010

@izzie27 @speranza1 baby jasne, že vás budem o všetkom informovať. Ono nám tiež doki povedal, ako to asi všetko prebieha, ale do podrobna Vám to povie koordinátorka. Tá Vám dá aj všetky papiere, a celý protokol budete mať na papieri. Kde je aj všetko vysvetlené. Len chudák ten macko. Ten už musí byť poriadne popichaní.
Lieky aké budeme mať sme sa dozvedeli u koordinátorky. Tá nam dala aj recepty, a hneď vedľa Heliosu je lekáreň tak sme to tam hneď aj vybrali. Ja som tiež mala na výber či injekcie alebo perá. Ja som sa nevedela rozhodnúť, ale pomohol mi manžel, že tie perá budú lepšie, že sa nebudem musieť trápiť zo striekačkami. Doki povedal, že účinok je rovnaký len je rozdiel v cene tie perá sú o cca 100€ drahšie.

Keď sme tam boli tak najprv robili manželovi ešte trial test, a výsledky budeme mať pri daľšej konzultácii.

majda27
1. jan 2011

Tak ja vam vsetkych v novom roku prajem vela stastia, hlavne vela zdravia, a nech sa Vam splnia vsetky najtajnejsie sny, hlavne aby sme takto o rok drzali v naruci krasne babetko resp. babetka.

izzie27
1. jan 2011

Dievčatá ja Vám všetkým prajem pevne zdravíčko a všetko, čo radosť vzbudí a veľa lásky to preto, lebo spája ľudí.

santana2
1. jan 2011

@majda27 🙂 ahojte ten macko bol super fičí na hormonoch 😀 ja začinam 5.1. lieky a potom injekcie ktoré si budem zarabat tak dievčence možete nás sledovat majda ma perá ja injekcie.Tiež sa bojim aby mi do toho neprišla nejaká chripka lebo ked pojdeme na odber vajičok budeme v anestéze a nesmieme byt dva tri týždne dozadu choré
V novom roku prajem všetko dobré

majda27
1. jan 2011

@santana2 ahojky. Ten macík naozaj musí byť dostatočne dopichaný a nadopovaný tými hormónmi. Ja tiež tŕpem, aby som nebola chora. Len počas pichania a brania liekov nemožem piť žiadny alkohol týmto prevencia čaju so slivovičkou padá. Neboj budeš si to vedieť aj sama zarábať. Ja som sa práve toho najviac bála. Ale keď mám tie perá tak tam sa to jednoducho dá nastaviť. Mne sa to už kráti. Ja začínam už brať proveru od pondelka.

@patula1 tak ako som písala do IP tak tu v tejto téme je to aj lepšie rozpísané.

santana2
2. jan 2011

@majda27 ahoj tu proveru berieme 2krat denne a budeš si ju davat každých 12hodin?

majda27
2. jan 2011

@santana2 ahojky. Tak na toto som ešte nemyslela že každých 12 hodín. Ale nie je to zlý nápad. Len ja si to chcem nadstaviť tak aby som medzi proverou a potom injekciami mala aspoň 1 max. 2 hodinový rozdiel. Aby sa mi to náhodou nebylo a neovplyvňovalo mi to účinok. Preistotu som sa už aj odvážila, aby som videla či budem priberať a koľko. 😢 😢 Spravíla som si na to denníček. A každý deň sem budem písať ako to všetko na mňa má účinok.

speranza1
2. jan 2011

@santana2 ahojky takze aj ja si budem pichat injekcie, ktore sa rozrabaju...potom mozes informovat ako na teba posobili.... my stale sme v ocakavani na schvalenie ziadosti...
@majda27 majdi to si dobre vymyslela a normalne ma to zaujima ako tie hormony budu vplyvat na teba...
dievcata este raz do noveho roka len vsetko dobre... 🙂

santana2
2. jan 2011

@majda27
@speranza1 ahojte aj ja mam v plane pisat si dennik je to dobra vec a tiež vam držim palce všetkým ktore ešte čakate na schvalenie žiadosti nebojte ved sa dočkate .......tiež sa bojim tych injekcií ale hadam to zvladnem hlavne moje telo aby to zvladlo

speranza1
2. jan 2011

@santana2 tak asi kazda z nas ma troska obavy z tych hormonalnych zmien..ale zvladli to ostatne tak to zvladneme aj my 😉 a potom ten vysledok bude stat za to.... santana ty si uz pichas alebo ako si na tom ty? ja budem mat tiez tie normalne injekcie a som zvedava ci si ich zvladnem pichat aj sama 😲 🙂 😉

santana2
2. jan 2011

@speranza1 ja začinam brat lieky 5.1. a injekcie od 12.1. som dva dni pozadu za majdou

majda27
2. jan 2011

@speranza1 @santana2 Aspoň cez ten denník budem vidieť ako som bude moje telo správať. Predsa len sú to hormóny a tie sú predsa nevyspitateľné. Ja som tiež zvedavá ako si ja budem pichať tie injekcie, mám stoho strach, ale ak to zvádli iné tak to zvládnem aj ja, a všetky ostatné.

ivankakov
2. jan 2011

@izzie27 no už sa to blíži, možno sa v MT aj stretneme, ktovie????

majda27
3. jan 2011

Tak važený. Dnes už padla za obeť 1 tabletka provery. Tak ten boj začal, a veľmi dúfam že do štastného konca.

speranza1
3. jan 2011

@majda27 myslim na teba a pevne verim ze ti to vsetko dopadne na vybornu a vsetucko bude prebiehat bez problemov 😉 🙂

majda27
3. jan 2011

@speranza1 tak to aj pekne dúfam. Zatiaľ ma jedine boli hlava, ale včera sa ešte trošku oslavovalo. Snáď to prejde. Som len zvedavá aké účinky to bude na mňa mať. Môj manžel povedal, že ak budem mať zlú náladu tak radšej pôjde von behať a kým sa on vráti snáď už budem kludná. Len dúfam, že k tým náladam nedôjde.

speranza1
3. jan 2011

@majda27 no bohuzial manzelia nam to budu musiet odpustit, pretoze nase "nalady" nebudu ovlyvnene nasou volou byt nervozne ..ale liekmi, ktore uzivame...takze ak sa na tento boj dali spolu s nami, tak nech drzia s nami 😉 🙂 ..a budu musiet prekusnut aj takyto problemik..ako nase nalady... majdi..nepoznas niekoho kto by podstupil IVF s myomom?

makovicka53
3. jan 2011

ahojte neviete kam mam volat ked chcem zistit priebeh schvalenia ziadosti IVF?uz su to skoro 3 mesiace od podania a odozva ziadna tak som troska v strese 😒

majda27
3. jan 2011

@makovicka53 ahojky. Volaj si do poistovne. Tam by to mali vedieť. Zisťuj naprv tam, a keď by to tam nemali tak volaj do CAR, ze kedy to poslali. Ja som volala do poistovne skoro každý deň v akom je štádiu.
@speranza1 Ved to. Budu nam to musiet pekne prepáčiť. A hlavne predsa oni nám musia podporovať, bez nich by sme to asi tak dobre nezvádli.... Nie nepoznám nikoho kto by mal myom a bol na IVF.

makovicka53
3. jan 2011

@majda27 ..ahaa dakujem a to mam volat kde do MT ked chodim do heliosu...lebo ja som z DK....boze nic neviem 🙂

majda27
3. jan 2011

@makovicka53 ahoj. Ja mam doveru a volala som na zákaznícke čislo, ktoré maju uvedene na nete. Každá poistovna ma svoje zákaznícke telefónne číslo. Ja som to spravila takto : zavolala som si do heliosu či ešte nemajú moju žiadosť, oni mi povedali že im ešte neprišla tam som sa opýtala kedy to oni posielali do poistovne. Potom som volala do poistovne, tam to ale mali(my sme ratali s tym, že to ešte na další deň poslali, ale oni to poslali až o týždeň) neskor. Následne ked mi v poistovni povedali, že to mám schválené tak som volala do Heliosu či to tam nedostali( pošta trvala cca 7 dní kým to dostali). Treba volať, volať, volať. Hlavne do poistovne lebo v Heliose s tým nič nespravia. Over si kedy to poslali z heliosu(sestricka s tým nemala ziaden problem)a volaj do poistovne ze či to tam maju alebo kde to viazne. Viac poradit neviem. Len sa obrniť trpezlivostou.

makovicka53
3. jan 2011

@majda27 ...no konecne som sa dovolala...takze moju ziadost poslali az 16.12. nerozumiem tomu preco tak neskoro ked som ju podpisovala v 11. mesiaci...a navyse ta zenska mala v tom case dovolenku len teraz nastupila takze to budu len teraz riesit...som zvedava ako dlho...a este mi ta zenska povedala ze ta ziadost plati rok a ze mam este cas...no ma vytocila tapa 😠

santana2
3. jan 2011

@speranza1 ahoj ja idem podstupit IVF s myomom pri tychto všetkých vyšetreniach aj mne zistili malý myom ......
neviem ako to všetko dopadne ale musim to podstupit ved ta tužba po dietati je silnejšia. ....mne doktorka povedala že by to nemal byt problem ale musim byt viacej sledovaá a častejšie chodit k lekarovi na kontroly........ a samozrejme ked sa podarí IVf moje tehotenstvo bude rizikové.... dočitala som sa že každe tehotenstvo s umeleho oplodnenia sa považuje za rizikové

speranza1
3. jan 2011

@santana2 jaj tak uvidime ako dopadneme... dufam, ze nebude rast ten myom...drzim ti palce .. ty uz od stredy zacinas brat lieky,ze?

santana2
3. jan 2011

@majda27 ahoj ja som dnes volala s IVF koordinátorkou dohodnut ešte nejaké datumy a pýtala som sa či možem brat proveru a injekcie naraz povedala že ano tak tam nemusí byt žiadny odstup ......... iba to musí byt pravidelne