Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@santana2 ahojky. No u nás to má obvodný lekár dovolenku. A ked by som mala isť ku gynekolgovi tam je to na objednávku, takže asi tak za 2-3 týždňe - čiže je to už neskoro. Tak to riskem u obdvodného. Ten robí aj EKG. Takže by som to nemala mať asi až také tažké. Uvidím čo mi povie. Zatiaľ lieky na mna nemajú žiadny účinok.
@izzie27. áno to ti povie koordinátorka, to dostaneš medzi tými papiermi, ty aj tvoj manžel. Treba to preto lebo počas odsávania vajíčok sme pod narkózou. Ja si to idem dávať robiť u obvodného snáď nebudem musieť chodiť po viacerých doktoroch. Tá kordinátorka je super. Nemaj strach, ona pekne všetko vysvetlí a na všetky otázky aj odpovie.
ked som našla tuto temu, tak tu už dosť dlho nikto nepísal. A nejak sme ju opat ozivili. Dnes je už 30,strana. Dúfam, že sa nám tento rok podarí to čo všetci chceme a po čom tak veľmi túžime. Provera mi zatiaľ nič nerobí, snáĎ ani nebude. Horšie to bude pri tých injekciách. To mám strach, aby som si to vedela, správne pichnúť,a dúfam že to dlho trvať mi nebude. Ja si ich budem pichať ráno. ☹ 😒 😒 😒 Cez deň nebudem mať kedy, kedže chodím do práce. Ale keď budem pichať gonal tam už budem na pn. 😀 😀 😀
veru veru dobre sme tuto temu rozbehli ak budeme uspešné dobra reklama pre helios nie?
ahoj no ja neviem tak to neviem. V tých papieroch to mám napísané vedľa tych dní od kedy beriem proveru. Tak asi cca 3 týždne by nemali byt stare. Tak dufam ze som s to dobre zapamatala. Ale ja ich aj tak začnem od buduceho týždna vybavovať.
@santana2 no prave. s tych papierov neviem čo by sa malo u gynekologa a pod. Ale ja si myslim, že by to nemalo byt problem ani u obvodného ked tam si bude dávať aj manžel. A pokiaľ si dobre pamatam, tak koordinátorka povedala, ze to moze sa aj u obvodného. Ten tam je tiez uvedení. Ved uvidím ako to v pondelok dopadne. Potom dám vedieť, ako som dopadla.
@ivankakov ...to nemyslis vazne a to podla coho posudzuju...inak ked som sa dovolala tak mi ta zenska povedala ze ziadost plati rok a ze mam este cas...nerozumiem ako to myslela,ale hadat sa mi vobec nechcelo...snad to neposudzuju podla veku...
@danielkabn V heliose sú výsledky spg približne 10 -14 dní,potom sa musíte objednať na konzultáciu kde podpíšeš žiadosť.
@ivankakov ...ahojky neskusala si nahodou volat do tej poistovne?
no to by aj mna zaujimalo, ze ci sa to da aj popri praci stihat...
@mariajuraj ...no veru je to dost podstatne...neviem co je lepsie ci casto vymeskavat alebo ist na pn...treba sa informovat,ale u koho 😅
@makovicka53
@mariajuraj
Ja pôjdem od vtedy, keď začnem pichať gonal. Ten gonal sú vlastne už hormóny, a tie sú nevyspytateľné. Koordinátorka povedala, že treba byť v kľude, nestresovať, sa a oddychovať, že vtedy je dobre isť na pn. Počas tých 14 dní sa bude asi tak cca každý 3deň chodiť na kontrolu do Heliosu. To ešte neviem presne, to mi povedia na tej kontrole keď dostanem mrchu. PN asi tak cca 1 mesiac. Ja síce nemám náročnú prácu, ale je pri nej dostatok stresu. Tak preto som sa rozhodla radšej to spraviť takto. Nechcem nič riskovať, a nič nepokaziť.
@majda27 ...dik za info ...normalne mam obavy co mi povedia v praci a naco sa vlastne vyhovorim...a ten gonal sa kedy zacina pichat kolko dni od uzivania 1 tabletky teda od zacatia stimulky
@makovicka53 takze ja to mam takto, asi to budeme mat všetky rovnako len sa budú líšiť liekami. od 16dc čiže 3.1. beriem proveru ráno aj večer, potom od 10.1. čiže na 23DC začínam pichať decapeptyl ten až dokedy asi neminiem, toto mám cca 28ks, z proverou končím na 25DC čiže 12.1 beriem večer poslednú tabletku. zostanú mi tam 4ks. Potom na 30-32DC by sa mala dostaviť mrcha, hned na druhy den ako sa dostaví pojdem do heliosu na sono a krv,+ poobede mi povedia akú prvu dávku gonalu si nasledujúci den mám pichať. od toho dna BYť NA PN. gonal sa pichá cca 14 dní, počas 6-8 dna kontrola, myslím že počas týchto 14 dní budem chodiť asi na 3-4 kontroly. na 14 deň cca okolo 31.1.-2.2. budem odber vajíčok. Predtým sa bude ešte jedna nejaká injekcia pichať. potom za 5 dní cca okolo 5-7 sa pojde na vklad, Dalej čo bude netuším, ale dúfam že to dobre všetko dobadne. Teraz som trochu prechladnutá, snad sa s toho vystrábim a nebude to mat ziadny vplyv na cely tento proces. to je asi ako naschvál, doteraz nič a teraz toto. Snád som to dobre vysvetlila.
@makovicka53 inak obavy z prace som mala aj ja. A všetko je v pohode. Nemaj s tým nejaký problém.

Ahojte kočky 🙂 My s manželom tiež planujeme ist na UO. Cca pred styrmi rokmi sme behali po kadejakých vysetreniach a nakoniec sme sa dopatrali že manžel ma malilinky počet spermii a naviac z toho tam boli aj mrtve 😔 .Vtedy sme sa rozhodli počkat a nechceli sme ist hned na UO ale teraz sme sa rozhodli že sa dame na to bojovat 😅 chcem sa Vás spytat ked pojdem k doktorovi (svojmu gynekologovi) tak on znova bude robit vysetrenia alebo nam da priamo doporučenie na CAR? vopred vam dakujem.
PS: nie je tu nahodou niekto z okolia Dubnice nad Váhom?