Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@cmelica jej moja tak to som strasne rada ze ste v poriadku.Drzkam palce aby bolo vsetko aj nadalej v poriadku 🙂 No my by sme uz strasne chceli miminko ved zajtra idem na ultrazvuk tak nam povedia ze ako sme na tom 🙂
@tinkiz Ahoj, ja som tiez od Trencina, na kontroly sme chodili 2-3x do tyzdna, je to dost narocne na cas aj financie, ale my sme chodili o 5.30 rano, aby sme boli medzi prvymi a do 9.30 sme boli uz aj doma 😉 A tie vysetrenia co pisala CMELICA, aj nam robili, ale az ked som zmenila gynekologa, dovtedy nam nic nerobili, stale tvrdili, ze staci jedno vajicko a jedna spermia, ale to mozu hovorit takym, ktory nemaju problem a nie nam... 😅 😅 😅
Teraz beriem lieky na stitnu zlazu, geneticke testy trvali 7 mesiacov, kym nam prisli vysledky....
Vsetko je to dost narocne, ale da sa to zvladnut 😉 Drzim palce 🙂
@pancuska ahoj ja som sa tiež IVF veľmi bála a nebolo to také hrozné. Tá príprava prebehla tak rýchlo, že si to ani nestihneš uvedomiť a zrazu ti doktor povie, že o dva dni je odber. Pred odberom ti dajú tabletku a fakt sa upokojíš. Potom to už ide naozaj rýchlo, zoberú ťa na operačku a o chvíľu si už na izbe a oddychuješ. Inak my sme to tiež chceli len prirodzene,ale keď to nejde tak to nejde 😀 a preto využijem naozaj všetko aby sme boli aspoň traja. 😉
Ahojte dievcata, prosim Vas ten maly papierik s vitaminami na zlepsenie spermiogramu, co maju na recepcii mate to nietko? praitel to mal v penazenke a asi to vytratil..odporucili nam zlepsit zivotospravu, brat vitaminy....este nemame vsetky vysledky ale uz mi dali tento spermiogram... chcem nabehnut do lekarne a kupit mu co treba 🙂
Ahoj @martinatavodova moj manzel tiez bral.
Tribulus terrestris
Swiss Energyman
Centrum
Sa mi zda ze je to vsetko nie som si teraz ista .
@martinatavodova našla som ho ešte z doby čo sme ho potrebovali my:
Vitamíny centrum 70 dní
Carnitargin 1 ampulka ráno 30 dní
Tribulus 2-3 tbl, denne 21 dní a 7 dní pauza
nemusíš kupovať všetky stačí jedno ..... my sme ešte dokupovali vitamín E a pár ďalších vitamínov ale po kontrolnom spermiograme to aj tak k ničomu nebolo 😀 😀
@martinatavodova mojmu sa zlepsil spermiogram jasne ze nie az na 100%.Toto nepoznam co pises jedine len tie lieky bral co som napisala a este bral aj vitamin E tak ako @ursula5 napisala.Nam sa to podarilo na 2 x po IUI.Ale vsetky spermie maju zly tvar alebo len niektore ?
@dasaa a tak tvoj bral vsetky tie vit.co si pisala a este aj E? jeej tak super vidim ze cakate 🙂 no mahodnotu 0,5 a mma byt 3,5 a viac :( kolko vyjde to IUI? a kolko tie ostatne?
no podla toho co som citala prispevky sa najviac opakuju tieto : Tribulus terrestris, L-karnitin, Centrum, Vit. E, Maca, Kotvičnik tak ja fakt neviem co mu mam kupit.... pocet mal celkom fajn, pohyblivost horsia a najhorsi tvar ...tak co myslite???
@martinatavodova ahoj moj muž mal malo spermii a mal ich pomalé tak bral tribulus s vitamínom E,ale vysledky boli horšie.Tak som natrafila na Profertil a ten mu velmi pomol čo nám pochvalili aj v heliose,ale kedže sa zmenil tvar spermii na abnormálne museli sme postupit IVF.A vtedy záse bral ten tribulus s E-čkom a podla mna už len na udržanie dobrích výsledkov.Možno by mu časom pomohol aj ten Profertil lebo sa má uživat 3 mesiace a on ho užíval len mesiac,ale tie vítaminy sú drahšie jedná krabička je na mesiac a stojí 45,- ale mojmu mužovi pomohli. 🙂
@martinatavodova tak mu kup ten tribulus a vítamin E aj doktorka Gatová nám doporučila tuto kombináciu.
@ivka1404 no uzasne...mam pocit ze to este velmi dobre zvazim co mu kupim...aby som mu aj neuskodila aj neprerobila 🙂)
@martinatavodova ja som tiež uvažovala čo mu kúpit ten Profertilzdal sa mi dost drahý a tak sme kupovali celé roky len tribulus a E-čko a,ked som si prepočitala peniaze mohla som mu hned kupit tan Profertil a možno...by sme neskončili v Heliose,ale to je len možno,ale už to nerieším.Takže ak chceš lacnejšiu alternativu a nemá zase až ták hrozné vysledky tak ti stačí podla mna ten tribulus ja som kupovala ten,kde bolo 120 tabletiek a stalo to okolo 16,- a ten vitamin E je do 5,- a je tam asi 30 tabliet takže mu to vyšlo na mesiac.A nemusíš sa bat,že mu uškodiš sú to vítaminy a ten tribulus normálne uživaju aj kulturisti a E-čko je tiež bežný vitamín,ale musíš sa rozhodnut sáma.
@ivka1404 dakujem zavysvetlenie... ja to este zvazim vsetko 🙂 nemam teraz vela casu to tu citat ale zvazim to 🙂 dakuuujem peknee este raz
Ahojte, som tu nová, chcem len vedieť ako dlho sa čaká kým zaradia do programu v Helios? Prípadne ako často sa tam chodí, nie som z Martina, ani okolia, mám to dosť ďaleko cca 2,5 hod. tak len aby som sa vedela pripraviť koľko cestovania ma čaká. Ďakujem vopred.
@fazulka888 ahooj!!! myslis kym prejde prva konzultacia??? staci sa objednat na telefonicky na pohovor... a popri pohovore uz si dohodnete vsetko podstane 🙂 🙂 a co sa tyka cestovania je to individualne...zalezi na liecbe a na postupe aky zvolite na zaciatok...
@martinatavodova tak moja musím ťa trošku sklamať tvar sa moc nedá ničím upraviť, iba množstvo a pohyblivosť sa dá životosprávou upraviť, tak bolo povedané nám 🙂 ale musíš veriť, že medzi tými všetkými nájdu aj pár dobrých na oplodnenie 😉 nám odporučili hneď IVF vzhľadom na spermiogram
my sme boli na IVF, prvý vklad sa nepodaril ale druhý pokladík čo nám vložili je teraz u mňa v brušku a pekne nám rastie, takže pekne ver a ono sa to podarí 😉
@martinatavodova tak môj mal morfológiu 0% a potom mal len 0,5% a keď mi oplodňovali vajíčka tak tiež mali problém trošku vybrať 😉 takže hlavne nezúfaj a buď pozitívne naladená 😀
@cmelica ďakujem, áno myslím keď tam zavolám, koľko sa čaká na prvý pohovor..
@fazulka888 my sme cakali asi tyzden 🙂 ale zalezi aj na vas,kedy vam to bude vyhovovat... robia aj vikendy 🙂

@tinkiz ahoj v heliose robia aj v sobotu a v nedelu,ale len objednáne pacietky takže sa musíš s ními dohodnut.A ja som brala a stále beriem kyselinu listovu je to vo forme vitamínov a sú volne predajne takže ti stačí ist do lekárne a povedat,že chceš kyselinu listovu a oni ti poradia.Ja som ju brala celé dva roky lebo ju doporučuju brat ešete pred otehotnením minimalne tri mesiace.Takže som ju začala užívat hned ako sme začali pracovat na babetku a nikdy som ju neprestala brat lebo som vždy dufala, ☹ že další mesiac nám to vynde .A ak nám to teraz konečné vynde tak si budem už pytat vitamíny pre tehotné. 😉