Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@martinatavodova on bral tribulus, vitamín E,D a kotvočník a už ani neviem čo som mu naordinovala, nezlepšilo sa to práveže vôbec iba trolinku, skúsili sme IUI ale to bolo úplne zbytočné, ale skúsili 🙂
čo sa týka IVF, tak sme ho podstúpili aj s metódou ICSI to je napichnutie vajíčka spermiou, oplodnili nám 8 vajíčok a ostali nám 3 po predĺženej kultivácií, jedno sa neuchytilo, druhé máme teraz v brušku a 3 je na sibíri 😀 😀 no a koľko nás to stálo? čo sa týka všetkých zákrokov od začiatku IUI, lieky, injekcie, ET, KET, mrazenie tak dohromady 1700€, začali sme minulý rok zhruba vo februári s prvým vyšetrením 😉
Ahojte kocky , sporadicky tu pisem, a citam co nove. Chcem Vas poprosit o radu, mozno sa lepsie rozhodnem vlozit 2 alebo jedno embryo. Vek 38🙂) rada si precitam vase nazory.dakujem
@cmelica Ďakujem ešte raz, tie víkendy je super že robia. A môžem ešte otázku? Ty si tam tiež chodila? Podarilo sa ti otehotnieť s ich pomocou?
@boska74 to je na Tebe či vložiť jedno alebo dve, my sme vkladali len jedno lebo doma mám už dvojičky, ktoré som mala s prvým manželom prirodzenou cestou a viem čo to je, rizikové tehotenstvo 😉
ak nemáš detičky tak kľudne, ale ja som nechcela už 2, hlavne musíš byť s tým vysporiadaná a počítať s možnosťou, že budú dvojičky ak dáš vložiť 2, pretože byť v strese počas čakania na výsledok, že čo ak budú 2 nie je moc dobré 🙂 prajem správne rozhodnutie 🙂
@fazulka888 hej chodili sme tam 🙂 2x sme podstupili IUI-neuspesne a potom IVF ktore sa podarilo 🙂 🙂 🙂
@boska74 Ahoj moja daj si určite dve však to nieje nič strašné zvládli ostatné zvládneš aj ty. Ja by som neváhala ...ja tiež tak uvažujem .....a nieje to isté že budú dve ...ale je to všetko na vás čo vlastne chcete je pravda, že je to náročnejšie tehotenstvo, ale zasa aj šanca je väčšia na úspech. Hlavne sa treba správne rozhodnúť. 🙂 🙂 🙂
@boska74 ahoj ja som čítala na internet.str.heliosu,že pokial je žena zdrava a má do 28rokov doporučujú 1 embryo.Ale v tvojom veku ti budu doporučovat 2.Mne doporučili 1 a s mužom sme sa rozprávali,že keby boli dve tak aj tak si dáme 1 ako nám doporučili.A tak aj bolo na embryotransfer bolo schopné aj tak len jedno tak sme to nemuseli riešit,ale na 2.den nám volali,že ešte jedno je schopné tak nám ho zmrazia a povedali nám,že sa tám tvoria dve blancocysty takže si máme byt vedomý,že ked ho budeme chciet použit to budú pravdepodobné jednovaječné dvojčáta.Takže aj z jedného embryka možu byt dvojčáta.A aj tak je jedno kolko ti doporučia lebo nakoniec je rozhodnutie na tebe a oni to rešpektujú.Takže si kludné možeš dat dve,a ked budeš mat dvojčáta tak bude rádost dvojnásobná 😀
baby dnes som začala mat bolesti v podbrušku ako ked som mala menštr. a k tomu ešte aj taký bledohnedý výtok ☹ ajtra by som mala dost menšt. a som 9.den po transfere.Ukludnite ma,že je to o.k.bojím sa aby nebolo čosi zlé. 😒 vraj je to normálne ked mi teraz mala prist men.je to pravda alebo mám ist radčšej zajtra ku dr.dakujem za odpovede.
ivka1404-nevzdávaj to ,volaj dok.ja som tiež mala(vysadila mi anopyrin)aj tak som slabo krvácala a neverila som vlastným ušiam,keď mi sestrička oznamovala HCG(bohužiaľ ja som potom potratila-ale to je o inom)Takže ležkať a kľud
@ursula5 no vyriesene bola som podvecer v lekarni a nikoho tam nemali, normalne som povedala co a na copotrebujem, a ten lekarnik mi dal taku profesionalnu odbornu prednasku ze som len cuemela..vzhladom na to ze som mala coto nastudovane musim povedat ze klobuk dole..takto sa ku mne v lekarni este nikto nespraval...takze mi aj poradil co je najlepsie skombinovat....zobrala som ten energyman v ktorom je tribulus lepsie spracovany a vo vyssej koncentracii...plus nieco van...neviem co to obsahuje aj macu aj tribulus aj ine vitaminy na to vhodne, plus mame vit. E ktory este ma aj Ca selen a betakaroten..takze tak...ale zdoraznil ze treba aj obmedzit vsetky glutamany, fajcenie alkohol a chemikalie...s tym fajcenim je asi najvacsi problem u priatela, nevie prestat
@martinatavodova ano bral ich poctivo.Dakujem.
my sme platili za IUI 100eur neviem ci ta suma je este stale taka alebo nie.A tie ostatne neviem kolko skor to bude vediet @cmelica ona je taka nasa informatorka 🙂 Skus jej napisat
@martinatavodova tak super som rada, že Ti tak dobre poradili, môj tiež prestal fajčiť a presne ako píšeš aj selén som mu ešte naordinovala zo zinkom, no proste celú lekáreň 😀 😀 😀
Tak pekne papkajte vitamínky držím palce nech sa to aspoň čo to zlepší 😉
@ivka1404 Ivka volaj cim skor. Ja som tiez mala vytok aj ma bolelo brucho,no potom to preslo. Citila som sa velmi dobre a tu zrazu som na 19.den po vklade potratila. Nic ma nebolelo,len som zacala krvacat,uz ziaden vytok ale silne krvacanie s jasno cervenou krvou a bolestami ale poriadnymi.
@martinatavodova ahoj! mam doma cennik zakrokov...ak chces poslem na e. mail 🙂
@tessy2121 ráno sa vytok zmenil na ružový a potom prišlo trochu krvi 😢 tak som hned išla do heliosu.doktorka mi povedala,že tam ešte nevidi nič lebo je zavčasu tak mi zvyšila ustrogen na 6 tabliet za den a predpisala mi duphostean a ak nebudu problemy tak mám priist v pondelok a už by to mohla byt lepšie takže mám odychovat a byt v klude.bojím sa, 😒 ale musím len dúfat a verit,že sa to zlepší.V sobotu ideme na svadbu tak mi dr.povedala,že možem ist,ale nesmiem velmi tancovat 🤐 tak dufam,že sa aj napriek tomu zábavim budem sa musiet kontrolovat lebo ja sa strašné ráda zabavám,ale babetko je prvoráde. 😎
@tessy2121 ahoj, to som nevedela, ze si potratila, je mi to luto, velmi som sa tesila, vzdy sa tesim, ked vidim, ze sa dari preklenut tie prve mesiace. Ja som presne tiez potratila pri prvom po et, kamaradka co bola tiez, tak tiez..... Asi statisticky takto konci niekolko tehotenstiev. Ides na ket?
@cmelica no veru ešte 2 mesiace a trošku 😉 a už budeme 5 😀
som rada, že sa Ti to zlepšilo a placenta sa povitiahla, ja mám poradňu až 12.6. a vo štvrtok sono, cítim sa dobre, ale už začínam byť taká nemotorná celá čo som není navyknutá lebo ja mám v predlke vrtulu 😀 😀 😀 ešte pracujem mala by som do 29.6. ale sľúbila som že prvý júlový týždeň ak budem ešte schopná tak prídem zaučiť novú a spraviť výplaty 😀
@ursula5 no ty si naozaj neposeda 🙂 🙂 ubehne to vsetko ako voda,ze? a ta placenta ,dufam,ze sa vitiahne uplne...v noci ked sa pretacam ako tulen tak ma tak riadne pichne v pravo,alebo v lavo...normalne sa bojim...potom sa len pozorujem ci sa drobec pohne,alebo nie...a to je paniky ked nie 😒 😒
aj ty si to mavala???dnes som si myslela,ze to je tou placentou,alebo ked si davam papalon pod nohy tak ,ze ju moc zdvihnem a natiahnem maternicu...no na nervy!!!!!
uz mate vsetko kupene pre drobceka??? ty budes mat samich chlapov okolo seba 😵 😵
@cmelica no najrýchlejšie mi to ide asi teraz 😉
neboj aj mňa občas pichne a najviac to bolo asi tiež okolo toho 20 tt a vyššie aj mi občas stvrdne bruško teraz ale je to celkom v norme, musím si potom oddýchnuť a zas je dobre 🙂
mám už pokúpené, ešte cumlík a drobnosti, podbradníčky, hlavne kočík a potom do pôrodnice potrebné veci inak už mám všetko, urobila som si zoznam a poctivo škrtám 🙂
No veru sami chalani okolo mňa, ale ja sa už smejem, že každému mužovi dám následníka trónu 😝 😅 a teraz som môjmu povedala, že to pohnojil, že to malo byť dievča a on na to jáááá veď som pri tom nebol to v Heliose pokašľali 😀 😀 😀
@ursula5 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ze v Heliose to pokaslali 😵 to aj nam potom...mm ten veril,ze to bude dievka 🙂 u nich v rodine su len sami chlapi...no mu stale hovorim ,ze vy ine robit ani neviete len chlapcov 🙂 🙂 🙂
ale sme statstny,ze budeme mat drobca a hlavne aby bolo vsetko v poriadku a boli sme zdravucky 😵
@cmelica veru pokašľali to v Heliose, musíme napísať reklamáciu 😀 😀 😀 😀
presne tak dôležité je že sme všetci zdravý a drobčekovia prosperujú a môžeme byť rady, že sa nám to podarilo, u nás sú tiež len všade chalani, brácho má 3 tak aj ja budem mať 😉 inak by mi to dievčatko všetci rozmaznávali 😀 😀 ale aj Jarko bude asi rozmaznaný keď bude vyrastať s toľkými dospelákmi 😉

@ursula5 nesklamala si ma prave naopak, dala si mi vysvetlenie a dakujem ti velmi pekne, a teda ked sa mu to zlepsilo, ako ste to dosiahli? Ake vit.? No verit urcite treeba...a prosim ta napises mi kolko stoja tie zakroky?