icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

majda27
5. jan 2011

@danielkabn ten čas, sa skrátiť nedá keď chceš ísť cez poistovnu, kazdá poistovna má svoj postup, niekde to trva dlhsie niekde kratsie to schvalovanie. Ja neviem, aký je iscare, ale mne bol doporučený Helios viacerými dievčatami, čo tam boli. A určite nie sú zlí, keď tam chodia až blavy, kde je 5 centier. Tak to asi hovori za všetko, a navyše je tam veľmi milý personál. Jedna holka písala, že v niektorom centre normálne nejaká sestrička bola strašne nepríjemná.

danielkabn
5. jan 2011

my máme na to umelé odložených 1000 eur a keď sa nezmestíme,tak neviem,čo budeme robiť..lebo muž je teraz nezamestnaný,ja mám iba minimálnu mzdu a je to naprd 😖
a keď som včera čítala tu na koňovi,že ivf vyjde v Helíku s takými problémami,ako má môj muž,má astenospermie..čiže nám budú asi robiť ICSI, tak minimálne 1200...ach jo 😒 😒

makovicka53
5. jan 2011

@danielkabn ..no my pojdeme tiez na ivf s icsi a nam to dr. rozpisal asi takto lieky 200-300€,IVF ICSI 330 €, predlžená kultivácia 165€ tak si to spocitaj....ja sa rzim tohto,lebo Krajkovic hovoril ze kazdy to ma inac zavisi od problemu aky je a aj od liekov ake ti daju...aspon tak mi to bolo povedane 🙂

majda27
5. jan 2011

@danielkabn ahojky. My máme tiež na to odložené peniažteky a aj ešte šetríme. Zatiaľ nám len lieky vyšli na 320€, pričom mi máme tie drahšie- gonal v pere. Ostatné čo som tu čítala, majú klasické injekcie. A ostatné ešte neviem koľko nás vyjde ale Krajkovič hovoril, že lieky okolo 300€ a zákrok okolo 700€ - možno aj menej to závisí od toho tak ako písala @makovicka53.tak možno sa to tých 1000€ zmestíte, a hlavné je to že sa to neplatí naraz. Čiže sa to dá zvládnuť. Lieky sa berú cca 1,5 mesiaca a potom sa ide na odber... ☹ 😅 😅 😅

danielkabn
5. jan 2011

makovicka53 a majda27,ďakujem vám aspoň za nejaké cifry 🙂 mne je jasné,že celková cena za ivf je pri každom páre iná,nakoľko každý má iný problém a tiež to závisí od liekov,aké mi dajú..ale mne budú stačiť aj obyčko injekcie,šak mama je zdravotná sestra,tak mi bude pichať 😀 a nejako to prežijem,len aby sme sa zmestili 😉

danielkabn
5. jan 2011

baby,idem od vás..skladať puzzle,trošku sa odreagovať,prajem vám ešte pekný večer 🙂

ame
5. jan 2011

@majda27 Vam povedali, ze samotny zakrok vyjde cca 700 €? Ale ved ked ides cez poistovnu, tak by sa samotny zakrok (odber vajicok, transfer embryi) uz enmal doplacat. Ci sa mylim?

kefalinek
5. jan 2011

@danielkabn ahojcek aj ja chodim do heliosu a mam cennik odtial takze : Predlzena kultivacia-165 eur, priplatok za kombinaciu IVF-ICSI -165 eur, ICSI 1 až 4 oocyty-265 eur, 5 az 8 oocytov 332,00eur a lieky my sme mali puregon a dipherline a platili sme 280 eur v lekarni , ale aky zakrok myslite to neviem, ved idete cez poistovnu ,my sme ziadnych 700 eur za zakrok neplatili 😲

makovicka53
5. jan 2011

@kefalinek ahojky co su to tie oocyty

majda27
5. jan 2011

@ame to nie je pravda . POistovna zhruba preplaca asi tak polovicku zazkroku.
@kefalinek ja neviem, nam zhruba povedal ze lieky tak 300€, a ostatne asi tak 500€. Neviem podla coho zavisia tie ceny. Ale vsetko kolko nas to vyslo budem vediet az ked budem mat potom. Ja ratam takych 1200€. A mozno to bude ovela menej, ja som za proveru, decapeptyl 28ks/4 krabičky)a gonal(2x400ul, a 1x800Ui - alebo naopak viem ze su 3ks.) dala cca 320€. Kolko ta teda konkretne teba stal ten zákrok?
@makovicka53 to ani ja netusim co je to. Ale to asi budu bud vajicka alebo nieco podobne.

ame
5. jan 2011

@makovicka53 oocyty su vajicka
@majda27 ale ved v cenniku je uvedene cez poistovnu 0 (tak neviem)
@kefalinek ted ked chcem ICSI tak platim 165 ci podla toho, kolko oocytov chcem dat napichnut?

kefalinek
5. jan 2011

mna to stalo aj s KET 1032 eur
KET je transfer rozmrazenych embrii
oocyty su vajicka,ktore ti vyberu

makovicka53
5. jan 2011

@majda27 ..tiez si myslim ze vajicka...ale nechapem preco sa to tak rozlisuje 1-4 oocyty a 5-8 oocytov to je pri vklade ci zrazovani ci co...no som riadny pako z toho 😅

kefalinek
5. jan 2011

@ame ja neviem ako je to s tym ICSI lebo my sme mali prirodzenu metodu, ale viem ,ze holki platili dost vela

ame
5. jan 2011

@makovicka53 ICSI je, ze ti napichnu pomocou injekcie vajicka spermiami
@kefalinek manzel ma ok spermiogram, len sa chceme s ICSI poistit, aby to vyslo

majda27
5. jan 2011

@makovicka53 tak to ani ja neviem.
@kefalinek ja som mala na mysli všetko IVF_ISCI , odber vajíčok, vklad vajíčok - že toto všetko bude stát cca 700€. Co aj zhruba vychádza podľa toho čo si napísala lieky 280€, a ostatné cca 700 - 800€. Takže som asi nebola ďaleko od toho. Aj dr. Krajkovič hovoril, ze max. všetko nás vyjde na 1000-1200€.

katka_27
5. jan 2011

mam jednu otazku - čo je lepšie IVF alebo ICSI (v pripade nizkej početnosti spermii) ?

kefalinek
5. jan 2011

babenky takze oprava teraz som to poratala a cele 1.IVF od prvej navstevy az po negativny tehu test nas to stalo rovnych 737,18 eur aj s liekmi aj so vsetkymi vysetreniami potrebnymi k IVf

makovicka53
5. jan 2011

@ame ..icsi viem co je...ale ten pocet oocytov nechapem poviem priklad ak mi ich narastie 5..vytiahnu mi ich vsetkych 5 a napichnu ich spermiami?a potom vlozia 1 ci kolko...

ame
5. jan 2011

@katka_27 v pripade zleho spermiogramu urcite ICSI, spermia sa vstrekne injekciou priamo dovnutra vajicka, inak by spermia nemala sancu don preniknut (IVF je umele oplodnenie, ICSI je jeho sucast)

kefalinek
5. jan 2011

@katka_27 katka IVF ja umele oplodneni a iCSI je metoda umeleho oplodnenia
@ame ak ma manzelik ok spermiogram preco by ste podstupovali ICSI ??? zytocne to preplatite a kazda embryologicka ti povie ,ze prirodzene ak sa to da, je lepsie ako ICSI

katka_27
5. jan 2011

@ame dakujem aj som si myslela

ame
5. jan 2011

@makovicka53 to neviem ani ja, nevyznam sa v tom cenniku, bud je to tak, ze za cele ICSI paltis 165, ale preco sa tam potom cenovo rozlisuje pocet napichnutych oocytov?

katka_27
5. jan 2011

@kefalinek no problem je že on nema dobry spermiogram a prirodzene sa nam to nedarilo ani ked ma moj dok. stimuloval clostilom a aj dok.čo vysetroval manžela nas doporučil na UO len som mala chaos v tom IVF a ICSI ale dakujem ste zlate

ame
5. jan 2011

@kefalinek preco je lepsie bez ICSI? a co ked sa to spermiam nepodari? 🙂 pokazim tym nieco, ked dam ICSI? (okrem platenia?)

makovicka53
5. jan 2011

@ame ...uvidime..hlavne nech schvalia ziadost a hor sa na to...ale dik 😉

ame
5. jan 2011

@makovicka aj si zavolaj do poistovne a posur ich, ak to mas schvalene, nech to do centra poslu, lebo tam maju chaos, ja som vyvolavala asi 3 dni, kym ju poslali...uz dva tyzdne im lezala na stole a keby nezavolam, poslu, ale kedy????

makovicka53
5. jan 2011

@ame ...no lenze ja ju schvalenu este nemam dnes som tam volala a vraj som este davala nejaky dodatok o com ja neviem...cize este to neposudili ale ze je to pri doktorke...zavolam bud tyzden

ame
5. jan 2011

@makovicka53 a kedy ste podpisovali ziadost? ja som ju mala schvalenu za tri tyzdne a trvalo dva tzdne, kym ju poslali

kefalinek
5. jan 2011

@katka_27 a myslim prirodzene tak,ze ich daju do skumavky s tvojimi vajickami a manzelovimi speriami a nechaju nech sa oplodnia