Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@fliacik ahoj je to tak ako napísala ivka 1404, ale nie každému robia kontrolný spermiogram, záleží to od výsledku. Môjmu mužovi robili kontrolný až po dvoch rokoch pred IVF. Môžete sa objednať tak, aby ste spermiogram absolvovali v deň pohovoru, aby ste nemuseli často cestovať ak ste z ďaleka. Tebe budú robiť hormonálny profil, v rôzne dni cyklu ti budú brať krv a robiť sono, či máš ovuláciu. 🙂
@katika125 Ďakujem aj Tebe...tak u nás bude hlavne spermiogram kľúčový, keďže kvôli jednému milému lekárovi sa môjmu mm prestali tvoriť spermie...Ale máte obe pravdu, asi by som tam mohla ísť v lete aj sama a na ďalšie odbery a konzultácie sa už objednám aj s mm, aspoň ušetríme čas.
@fliacik ja som tiež bola na prvéj konzultácii s mužom a potom som chodila sáma pretože muž kvoli práci tiež nemohol a krv bravali od 7 do 8 hod. a moj muž robil do 9-tej takže mu brali krv aj poobede takže boli ochotní na to prihliadnut a ak bolo čosi treba podpisat dali mi papiere domov takže muž vela nechodil vedčšinou je to na nás ženách 😉
@ivka1404 ja tiež väčšinou sama, ale keď inak nejde, musíme sa prispôsobiť. Muža tiež nechceli púšťať z roboty, išiel so mnou niekedy len na sono a to hlavne po IUI, alebo IVF, že ak by bolo niečo vidieť, tak aby to videl aj on, ale zatiaľ nič nevidel 😒. Nevadí, aspoň raz za čas nejdem sama 😉.
@fliacik máš pravdu, vydržíme veľa, lebo ten výsledok bude nad všetko trápenie 🙂
@katika125 no kedže my sme kusok od martina chodila som vždy sama pretože muž ma táku robotu,že sa to nedalo skombinovat,ešte aj na odber vajíčok má musel zaviest náš kámarat a muž si musel vymenit dlhý den za den za krátky pretože musel doniest nádobku so spermiami a v tom ho nemohol nik zastupit 🙂 niekedy má to velmi mrzelo,že kvoli jeho robote není pri mne vtedy ked ho potrebujem,ale musela som to rešpektovat kedže v dnešnej dobe je problém s robotou a kedže ja som bola na pn on musel viac robit no čo už. 😒 ako sa hovorí my ženy zvládneme toho ovela viac. 😉
ahojte,dnes sme povodne mali ist na iui,ale kedze muzove spermie su lenive a este ich ma aj malo,nas objednali na konzultacie a vraj to vidia na ivf.O tyzden ideme na konzultacie a vysetrenia,zaujimalo by ma ako to bude dalej prebiehat a hlavne za co sa plati,kedze sme s tym vobec neratali
@laskonka277 ahoj daju Vám žiadosť do poistovne a cakate na schválenie. ale cca 1000 € Vás to tak ci tak víde,lieky,... skus sa pozrieť cca 5 stranok späť ivka 1404 tam písala kolko co ich stalo
@laskonka277 ako ti napísala magica78 pozri si moj príspevok na str.321 tak su sumy kolko nás to vyšlo plus k tomu ešte sme platili 108 eur za kryo embryo(ale neviem čo to je) o stránku skor su sumy,ktoré platila tessy a na stranke 327 mám dlhší príspevok pre tinkiz ako to prebieha.držím palce,aby tivšetko dobré dopadlo. 🙂
Ahojte tak dnešná kontrola dopadla dobre a pokročila som o level vyššie a od zajtra už pichám aj puregon . Dnes tam bolo strašne veľa ľudí až som bola s toho v miernom šoku. Tak mi držte palce aby som to všetko dobojovala do úspešného konca. 🙂
@laskonka277 Ahoj bola si dnes v Heliose aj ja a možno sme sa aj videli . Držím ti palce. 🙂
Bola tam nová doktorka a ja som si myslela že to je sestrička. 😕 Ona sa my ani nepredstavila tak som sa sňou dala do reči a ona ,že my ide spraviť sono a ja kukám čo preboha to sa tu čo deja sestrička a sono. A potom dobehla ďalšia pani a to bola sestrička . Ja som tú to pani doktorku ešte tam nevidela . Mladučká asi ešte mladšia ako ja tak som bola v miernom šoku. Také dievča..... viete niekto ako sa volá? 🙂
@olivia31 je to dr. Cuľbová, odišla do Heliosu z Iscaru Martin. Je veľmi dobrá.....budete spokojné 😉
@lenkalienka01 Jaj tak to som už tuším niečo čítala o nej ...tak to je super bola strašne zlatá milučká osoba. 🙂
@olivia31 áno, má školu ešte od docenta Tomáša 😉
@olivia31 ahoj ano dnes rano sme tam boli prvy krat. Moj gyn. ma objednal na inseminaciu,bola som nastimulovana,mala som ist na IUI,ale kedze sme mali velmi zly spermiogram tak nam na rovinu povedali ze to nema vyznam. Pritom moj doktor vedel ze manzel ma zle vysledky,tak neviem preco nas posielal na IUI, aj doktor v sanatoriu sa tomu cudoval,tak som velmi nahnevana na mojho doktora,ze ma vlastne takto zavadzal a nejednal s nami na rovinu. Rok sme sa snazili normalne,tiez ma tlacil hormonami a uplne zbytocne a to keby sa nepytam do martina tak nas klame dalej
@laskonka277 to neni nič príjemné keď narazíš na takéhoto gynekológa. Ja som mala podobného a rýchlo som od neho brala kartu preč, lebo mesiac som krvácala s menšími prestávkami a on povedal, že to je normálne 😠 Ale nemáš sa čoho báť, v Heliose sú super ľudia a povedia ti na rovinu, čo je pre teba dobré a čo nie. Nás IVF stálo cca 1200eur, aj s liekmi, ktoré som si musela dokupovať.
@katika125 a tích 160,- eur je tiež mrazenie embrya? Tak mám tomu tak chápat,že zaplatiš jednorazovo za zamrazenie embrya 160,- a ešte k tomu aj 108.- za celý rok? 😠 tomu trochu nerozumiem.Myslela som,že tích 160,- je na celý rok.A to ešte aj budem musiet platit za rozmrazenie dalších 160,- 😖 .No ak druhý pokus nevynde tak sme pevné rozhodnutý pre adopciu,pretože sú to hrozné palky.Je to nespravodlivé,že sa musíš trapit s tým,že sa ti nedarí počat dieta a ešte aj pomaly sa kvoli tomu zadlžit 😖 )

@fliacik ale na pohovor možeš ist už teraz lebo je to zdlhavý proces,najprv sa urobia vyšetrenia potom musíš počkat na cyklus aby ti zobrali krv a čákaš na vysledky,na ktoré chvilu čákaš potom vás objednáju na dalšiu konzultáciu a ak pojdete do umelého oplodnenia tak musíte vypisat žiadost do poistovné a na tú sa čáka mesiac,ale niektoré baby písali,že to trvá aj 6-8 tyždnov a až potom ideš do prípravy a stimulky.Takže možete ist na pohovor teraz a žiadost vypisat až na jesen.