Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahojte baby🙂
Rozhodla som sa s vami podelit o svoje skusenosti s Heliosom MT. Co sa tyka pristupu som velmi spokojna, vidia sa mi vysoko profesionalni... Momentalne som po IUI... S manzelom sa pokusame rok o babo a nevychadzalo nam to:( Najprv mi zistili endometriozu a neskor sa ukazalo, ze ani jeho spermie nie su v poriadku... patologia 99%... je tu niekto komu sa podarilo IUI aj s takou diagnozou? Velmi pekne dakujem za odpoved🙂
@janamartina prečo si do nemocnice nešla sama keď si mala potvrdené tehu?
Ja som začala som stimulkou, pri prvom IVF ako už vieš som mala tiež potrat a rozhodla som sa, že ak začnem krvácať, alebo len špiniť, robím si test a ak bude pozitívny letím do nemocnice a do martina len zavolám, že som hospitalizovaná.
Už to nenechám len tak. Tiež som volala a doktor povedal, že to nič, mama mi vybrala duphaston, ale utroš som si stále vkladala, keď som volala na druhý deň, lebo kŕče v podbrušku neprechádzali, volala som s p. Gaťovou a až ona mi povedala, že tabletky mám užívať cez ústa. Fakt už to len tak nenechám a budem robiť všeto preto aby som otehotnela a malinké donosila, aj keď budem v nemocnici
@katika125 ja som tiez zacala spinit v 6tt... A vedela sm, ze keby daco take nastane, kaslem na helios a smykam do nemocky a tak aj bolo... Do Martina som uz potom viac nesla... Ani som nevolala. Ved oni kazdej povedia to iste... Ako mozu vediet preco ta zena spini? Ja som napr. Mala hematom a duphaston mi nedavali k utrosu vobec, ale nejake injekcie a lieky. Takze tak... Ked je tehu, treba bezat a nie sa zdrzovat telefonatom...
@bozenkad27 ahoj fakt zdielam tvoj názor, keď niečo chcem, bojujem o to. Čo mi kto pomôže po telefóne. A ako sa inak máš? Už iba nejaké dva mesiačky ak sa nemýlim 🙂
Áno to máš pravdu len to má jeden háčik. Mám kamarátku stalo sa jej niečo podobne ako aj mne a môžem ti povedať že prístup lekárov v jednej nemenovanej nemocnici katastrofa. Nemala ešte v ruke tehotenskú knižku nemala ešte oficiálne potvrdené mala potvrdené tehotenstvo ale nie papierovo a išla do nemocnice hneď ako prišla že akosi začína krvácať. Išla priamo na gynekologickú príjmovú ambulanciu a odtiaľ ju poslali najprv nech ide na pohotovosť a nech ju z pohotovosti pošlu z papierom že žiadajú o vyšetrenie alebo nech sa im preukáže tehotenskou knižkou. A kameň úrazu bol že než sa vybavila na pohotovosti a odoslali ju na gynekologické oddelenie tak sa tak rozkrvácala že o mimi prišla a pritom keby ju vzali hneď na gynde tak to možno nemuselo dopadnúť tak ako to dopadlo. Lebo keby ju hneď vyšetrili dali na lôžko napichali ju tak by všetko dobre dopadlo ale s tým že ona musela chodiť ako trúba aby sa dopracovala na gyndu bolo žiaľ neskoro a to ešte tak nekrvácala len začínala a konali by hneď bolo by to o.k. Vieš tak taký prístup je v nemocnici o ktorej píšem. Jednajú s tebou ako z handrou keď nemáš papiere a tehotenskú knižku. Aj ja už teraz urobím všetko aby mi to dobre dopadlo a bábo som donosila a porodila v poriadku. Pôjdem cez mŕtvoly.
@katika125 mam sa super, dakujem... Uz ratam dni, nemozem sa malej dockat!!! 🙂 a ty ako? V akom stadiu ste?
@janamartina tak to uz je na vine lekar... Ja som nemala ziaden papier a uz vobec nie knizku, tu som dostala az v 10tt. Ale hned ma vysetrili a nechali na mne, ci chcem ostat alebo nie, tak som ostala... Po tych i jekciach som uz rano nespinila (zacala som spinit vecer pred tym). A od vtedy klopklop uplne bez problemov fungujem...
@janamartina pochopila som že to bolo mne. Vieš netreba sa nechať odbiť. Nikdy nevieš či by to bolo v poriadku keby ju boli prijali. Sestra začala špiniť v treťom týždni a mala urobený iba tehotenský test. Nič nebolo vidieť na sone, ale keďže sa nedala odbiť, hospitalizovali ju, zobrali krv. Hormón mala iba mierne zvýšený, ale mala konečne potvrdené že je tehu. Na sone videli niečo až po týždni.
@bozenkad27 to je super. Neboj malinkej sa dočkáš, aj tej radosti 😉
Ja som si pred tromi dňami začala pichať zas injekcie na IVF, tak dúfam, že to už lepšie dopadne ako to predchádzajúce. Už nech mám bambulku v brušku. Mám teraz krátky protokol, tak je to rýchlejšie.
@katika125 jeeej, tak ti silno drzim palce, velmi ti prajem, nech to vyjde! Ak aj nie et, tak ket urcite! Musi sa to podarit... Ten cas strasne rychlo leti... Kolko si chces dat vlozit, ak si budes moct vybrat?
@bozenkad27 verím že sa to podarí a bábo sa narodí v júni ako som aj ja aj mm 😀 Bola by som rada keby ma osud už neskúšal a doprial mne aj mm to šťastie. Vložiť si dám jedno, lebo mám vyššiu váhu, aby nebol problém
@katika125 Držím ti palčeky ja som mala aj prvý aj druhý krát krátky protokol a je to lepšie je to do troch týždňov vklad a určite ti to teraz výde ja budem na teba myslieť. Podávaj o sebe info.
@janamartina Vieš nenechať odbiť ako ho donútiš keď jednoducho sa s tebou dohaduje a ani bohovi ustúpiť a mele si stále svoju pesničku
@janamartina ďakujem, aj mne sa to zdá lepšie aspoň to bude rýchlejšie. Pri dlhom som mala ba tri vajíčka, preto skúšame krátky.
Viem že je to ťažké nenechať sa odbiť, ale ja by som asi neodišla a trvala na svojom, nech mi zoberie krv, aby mi potvrdili tehu, ale je to zložité s tými lekármi, hlavne že bojujú za vysoké platy. Ja mám jedno šťastie, že mám primára ako gynekológa, tak hádam by ma neodbil. Kázal mi volať ak bude akýkoľvek problém.
@katika125 Vieš tak to máš veľkú výhodu a je nad slnko jasné že ťa neodbijú keď povieš že si od primára že je to tvoj známy tak ani jeden lekár ťa neodmietne pretože ani jeden lekár sa nepostaví primárovi a nebude mu odpovedať to máš veľké šťastie. A to máš pravdu vyššie platy štrajky hromadné výpovede a k ľuďom sa správajú ako handrám a ako k odpadu kým teda nemáš 30sať titulov pred menom a 20sať za menom. Tak to žiaľ bohu u nás funguje a je to smutné. Keby to bolo ako vo Švajčiarsku by bolo super tam žiadna poisťovňa neexistuje tam si platíš všetko sám a tak sa o teba postarajú ako o prezidenta.
ahojte babenky.chcem sa spytat.dnes mi volali z heliosu.ze mam schvalenu ziadost na ivf a mam dlhy protokol.popri tom doktor mi hovoril o kratkom.preto som sa hned aj spytala ci sa nepimylila.ze nie je dlhy.teraz otazka co to je na co sa mam pripravit a hlavne financne hehe.prveho mam sice konzultaciu ihladom toho ale som nedockava😉
@laskonka277 na lieky si priprav tak od 300-400e a potom to bude zalezat od poctu oplodnenych vajicok.
@janamartina Aj tu som aj v kuchyni varím aj pračka doprala idem zavesiť Aj všetko som dneska ako na gumičke.
Kočky, tak ja som od včera na dlhom protokole....papkam Proveru, potom Decapeptyl a Gonal....je tu niekto, s kým bojujem o úspech v rovnakom čase v Helíku? 🙂

@olivia31
aha, aj si ma vcelku povzbudila,a mala si po tomto zakroku velke bolesti????