icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

radosska
22. sep 2012

@magica78 no fíha.. to sú mi ale novinky.. som kukala na ich stránke a už tam nebola, tak mi to bolo divné.. nejako všetci odtiaľ odchádzajú.. :( dúfam, že dr. Krajkovič tam vydrží, kým nám pomôže k miminku..

magica78
22. sep 2012

@radosska no pisu tam hned o nej ze jej dakuju za spolupracu 🙂 asi to ma financne lepsie a mix pacientiek

radosska
22. sep 2012

@magica78 viem, že sa tam zaúčala nejaká nová doktorka ešte v apríli, ale odvtedy je tam ďalšia nová.. no nestíham sa čudovať.. ale tak hádam, vedia aj oni čo a ako treba urobiť..

magica78
22. sep 2012

@radosska ta jedna tam prisla z ISCARU ,tak urcite je dobre ze ich tam je viac lebo robia 7 dni v tyzdni a potrebuju aj oddych

radosska
22. sep 2012

@magica78 vážne? už robia aj v nedeľu? lebo IUI nám v nedeľu vtedy neurobili.. tak sme premrhali jeden cyklus.. :( tak to je dobré, sa menia medzi sebou..

magica78
22. sep 2012

@radosska asi ano aj v nedelu ale to neviem s istotou ale ked robia IVF tak asi ano

radosska
22. sep 2012

@magica78 ach jo.. už sa neviem dočkať toho pohovoru.. som sa dnes dočítala na ich stránke, že odber vajíčko sa robí v celkovej anestéze.. to mi asi zas budú rezať brucho, čo? či ako? lebo ešte teraz sa mi nezahojili jazvy po laparke.. a už ma čaká ďalšie.. :(

magica78
22. sep 2012

@radosska nie 🙂 skus sa pozriet na ich stranku tam to maju zobrazene

radosska
22. sep 2012

@magica78 ozaj, som len čítala, nekukala obrázky.. 🙂 uf, tak to som hneď kľudnejšia.. 🙂 díky..

janamartina
23. sep 2012

@radosska Ahoj pekne ťa zdravím. Neboj žiadne jazvy, žiadne rezanie nič také robia to v celkovej anestéze a zospodu ide im to ako na páse. Nemáš sa čoho báť. A dajú si rady aj s takým prípadom ako som bola aj ja mňa priviezli na izbu a hneď ma viezli späť na sál ja si to teda nepamätám ale jedno dievča čo tam bolo so mnou mi hovorila že na mňa kričali aby som dýchala vraj som im nechcela dýchať museli ma napojiť na kyslík a keď ma dostali k vedomiu a už som im odpovedala tak ma dali na izbu a ešte ma nechali na kyslíku. Po odbere vajíčok je dobre prísť domov ľahnúť si a odpočívať lebo bude ťa bolieť bruško a bude dobre keď budeš mať doma aj niečo čo by si si mohla dať od bolesti. A pred odberom zase keď ťa budú stimulovať tak ťa zase bude tlačiť celý spodok lebo ti dorastú vajíčka na odber a to bude bolieť a ja teda som nemohla ani sedieť čo ma to tak tlačilo ale nemusíš sa báť nie je to nič čo sa nedá vydržať. Krajkovič je odborník to sa mu musí nechať len niekedy..............................................

radosska
23. sep 2012

@janamartina jeej, ďakujem za povzbudenie.. naposledy som nemala problém s anestézou, tak hádam bude všetko ok.. tabletky od bolesti máme vždy doma a bolesť pri raste vajíčok poznám a teda vôbec sa na to neteším.. :( a s Krajkovičom máš nejaké zlé skúsenosti??

suzanne85
24. sep 2012

@radosska bola som prekvapena, ale fakt robia aj v nedelu, lebo som sa mala vtedy objednat na sono, no viac mi vyhovoval pondelok, tak som nesla...
inak to cakanie do utorka buduceho tyzdna je hrozneeeeeeeeee:(

katika125
24. sep 2012

@kostickabonnie ahoj ja už bojujem, ale mám krátky protokol a dnes už pichám 7deň

katika125
24. sep 2012

@janamartina takéto stresy im robíš 🙂

janamartina
24. sep 2012

@kostickabonnie
@katika125
Dievčatá držím palčeky až to všetko dobre dopadne až vám to vide do šťastného konca a stanete sa o 9 mesiacov maminami.

janamartina
24. sep 2012

@katika125 No čo už so mnou narobíš. Akosi zle znášam anestézu. Ale boli zlatý dali si so mnou rady.

radosska
24. sep 2012

@suzanne85 čakanie je neznesiteľné.. a ja až do stredy!! 🙂 držím palce..

katika125
24. sep 2012

@janamartina to je hlavné, ja našťastie vpohode.
Ďakujem a verím, že konečne sa to podarí bez takých stresov a plaču ako som si zažila v januáry 🙂

janamartina
24. sep 2012

@katika125 Ver tomu že tento krát to bude a všetko dobre dopadne a príde to až k pôrodu a budeš šťastná mamina. A keď pôjdeš na odber tak si povedz a teraz budem mať bábätko. A keď ti vložia embryo tak hneď v ten deň to musíš brať tak som tehotná a potom to vyjde a budeš sa tešiť a pripravovať na príchod bábätka. Držím palce.

kathrin17
25. sep 2012

ahojte baby,tak my mame prvu konzultaciu za sebou...boli sme dnes u pani dr.Culbovej, bola strasne mila, pozrela sa na vysledky mm spg a rozhodla sa rovno podpisat ziadost na IVF, takze dnes sme rovno aj podpisali.Vzali mi krv na HP a o tyzden v stredu tam idem znova na krv a na USG.Dnes mi USG nemohla spravit,lebo mam MS.Zatial mam dobry pocit,tak dufam,ze sa to nezmeni 😀

hunka
25. sep 2012

Ahojte baby, som tu nova..dnes sme boli v Heliose... to najhorsie sa potvrdilo, odporucaju nam iba IVF.. ale bojime sa toho co by nas pri tom cakalo...a hlavne kolko to stoji? viete nam prosim niekto poradit? mame si zavolat o konzultaciu...sme z toho taki sklamani, ale zaroven aj poteseni, ze sa konecne nieco vyriesilo....ale mame obavy ci to zvladneme...vsetci znami, co to nezazili tvrdia, ze to hradi poistovna,ale viem ze to tak urcite nie je...tak prosim o radu. Dakujem

olivia31
25. sep 2012

@hunka Ahoj zdravím ťa tak ako píšeš treba nato dosť dobre tučnú peňaženku ...píšem z vlastnej skúsenosti...... IVf sa nemusíš obávať všetko sa dá zvládnuť ......poisťovňa prepláca iba samotní zákrok to je odber oocytov / vajíčok/ a transfér embryí ...tak za lieky doplácaš cca 350 eur a potom ešte ak sa rozhodnete pre ICSI to stojí 1- 8 oocytov 370eur to všetko máš v cenníku , určiteti ho dali v Heliose . 😉

waw
26. sep 2012

Ahojte, tak mi sme mali ISCI / PICSI, mala som tri vajicka, z toho dve embrya, pocas stimulacie sme otocili 7 krat Brezno-MT(priblizne 12O km a spat). Nás to stalo:
Lieky 320 E,
Predlzena kultivacia 220 E,
ICSI 1 az 8 oocytov 370 E,
PICSI 80 E,
Zmrazenie embrya 160 E,
Poplatok kryo embry 1 rok 108 E,
Celkova suma 1258 Eur.
Ak k cene pripocitam cestu do MT 175 E a noc po anesteze v penzione vedla centra, ktora stala 50 E. vysledna suma je 1483 Eur ☹

radosska
26. sep 2012

@waw fuuha, no pekne.. my to síce máme bližšie, ale o moc sa nám ten rozpočet nezníži.. takže si len môžme povedať: maj sa, železná rezerva.. :( ešte dúfam, že dedkovci prispejú na vnúčatko..

tessy2121
26. sep 2012

@radosska nas 1.IVF vyslo na 1150e a 2.IVF 1750e.

vafinka
26. sep 2012

@kathrin17
@hunka
ahojte kocky, tak Vas vitam medzi nami bojovnicami, prajem vela stastia k vytuzenemu mimi. nemajte strach, ivfko sa da zvladnut, chce to pevne nervy a verit ze sa zadari. 🙂 , nas prve ivfko stalo cca ked si priratam vsetko aj cesty a aj vitaminy a lieky tak cca 1200.

radosska
26. sep 2012

@tessy2121 ahoj, no to je teda dosť.. a v ktorom centre? bolo aspoň to druhé úspešné? a pri druhom ste mali rozmrazené embryá?

tessy2121
26. sep 2012

@radosska chodim do Heliosu,pri prvom mi vzali 12vajicok,ostalo nam len jedno embryo a to som v 6.tyzdni potratili. Pri 2. sme mali 19 vajok,ostali nam 3 emb.jedno mi vlozili,vobec sa nechytilo a 2 zmrazili.V pondelok som bola na KET no jedno sa nerozmrazilo spravne a druhe bolo OK tak ho mam v brusku,teraz len cakame.

radosska
26. sep 2012

@tessy2121 aha, tak tam aj my.. moja, tak silno držím palce, aby to vyšlo.. a my teda šetríme, aj keď teraz pred Vianocami to bude ťažké..