icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

magica78
4. jan 2013

@darka2001 ano odisla a otvorila si svoju ambulanciu

viktorka2010
5. jan 2013

Ahojte žienky 🙂 s manželom sa snažíme o bábo presne rok (zatiaľ len prirodzene +nejaké vitamínky) a neúspešne. Manžel bol v detsve operovaný na pruh, tak sa sám rozhodol, že pôjde na spermiogram, či je všetko OK. Prvý spermiogram, nedopadol najlepšie, druhý (po bratí vitamínov) bol už oveľa lepší. Nie je stále ukážkový, ale ako som sa tu na modrom koníkovi dočítala, žienky otehotneli prirodzene aj s horším spg. Dosť ma to trápi, tak som teraz pri preventívke u mojej doktorky spomenula tento problém a úplne ma odpísala, že nech to neriešim a hlavne, nech nestresujem manžela a nikde ho neposielam na vyšetrenia (pritom už bol). Vraj, nech počkáme ešte rok a ak nič, tak potom sa to začne riešiť. A ja som sa práve všade dočítala, že keď je to už rok neúspešne, tak by som to mala už začať riešiť. Keby som vedela, že problém je len v tom, že sa nevieme trafiť do dňa, tak som trpezlivá, ale ja neviem v čom máme problém a chcela by som to vedieť. Tak intenzívne rozmýšľam nad Heliosom v MT. A chcela by som Vás týmto proprosiť, aký je tam postup? Koľko trvá, kým nás zoberú na pohovor a ako sa ďalej postupuje? tie všetky možné vyšetrenia o ktorých som sa dočítala na ich stránke robia každému podľa ich uváženia, či musí žena absolvovať všetky? a ešte jedna otázka - musím odísť od mojej doktorky a prihlásiť sa v heliose, alebo budem stále vedená aj u mojej? Ďakujem za odpovede a všetkým vám držím palce, nech vám to vyjde 😉

izzie27
5. jan 2013

@viktorka2010 ahoj, ja by som sa objednala v Heliose. Rok nie je az taka dlha doba, ale predsa. Aspon vam pradia. Mne vsetky vysetrenia urobil moj doktor-hormonálny profil, priechodnost vajecnikov skontroloval, a ked nevidel dovod preco to nejde, lebo som tam chodila ako na hodiny klavira, tak sám nam dal letak o Heliose. Tak som sa objednala na konzultaciu. Nepamatam sa za ako dlho sme isli . Hned sa aj opytaj ci by manzelovi neskontrolovali spg, lebo oni ho tam robia podrobnejsi, Mne zobrali krv a priniesla som si spravu od mojho doktora, ktoru napisal, ale viem ze dievcata tam chodili aj bez nej. Ak si mala nejake operacie, to si spis. Su velmi prijemní a ja som bola s nimi velmi spokojna.A potom vam povedia co dalej. My sme museli hned podpisat papiere na IVF, lebo inak to neslo kvoli zlemu spg. Tak sa drz a dobre vybavte.

alika36
5. jan 2013

@kathrin17 ahoj, ak mas z Martina ten cely protokol na papieri, co urcite mas, tak tam je napisane ak sa do 32 nedostavi MS tak na dalsie den mas ist na kontrolu k lekaroiv, telefonicky sa objednat. Mrkni sa nato, urcite to tam mas. Mas Sydny protokol? ja ano a tam to je v tabulke, tak im brnkni a poradia ti . Drzim palce aby to bolo vporiadku. Mna Decapepthyl caka 10.1 az, ja potom uvidim ako budem ja natom. zatial papa

lucyfromuk
5. jan 2013

Ahojte my sme si konesne s priatelom vybavili konzultaciu teraz na piatok a chceme zacat s IVF. Konecne po troch rokoch snazenia viem ze sa to uz niekde posunulo! Som zvedava ako to vsetko dopadne a ci sa to podari hned na prvy krat. Ako casto ste tam museli chodit? My budeme dochadzat 2 hodiny tak to bude sranda :\

marin.frist
5. jan 2013

@viktorka2010 nas objednali na pohovor zo dna na den 🙂
muz mal velmi velmi zly spg, absolvoval u urologa 3 a ani vitaminmi ci liekmi sa to nezlepsovalo, tak nam v Heliose hned navrhli IVF s ICSI a poslali ziadost do poistovne. odtial to schvalovali zhruba mesiac, medzitym som ja bola na krvnom vysetreni u svojej gyn a muz bol na spg u nich a ked to poistovna schvalila, zacali sme hned najblizsi mesiac s dlhym protokolom.
tiez som si vravela, ze tam chodi kvantum ludi, ze aby nas neobjednali aj na uvodnu konzultaciu tak o 2 mesiace, ale fakt su rychlici 😉

marin.frist
5. jan 2013

@lucyfromuk zalezi, na co vas navrhnu 🙂 najcastejsie sme tam chodili pocas stimulacie, ked uz som pichala 2je injekcie, museli pozorne sledovat zvacsovanie vajecnikov, takze behom 2 tyzdnov sme tam boli cca kazdy 3. den. Potom po odbere vajicok sme boli po 5 dnoch na ET (to som volala, ako su na tom embrya a povedali, dnes pridte, jedno uz je uplne vyvinute 😀) a potom az po 2 tyzdnoch na test.

lucyfromuk
5. jan 2013

@marin.frist No to je celkom aj dost kazdy treti den tam chodit pocas 2-och tyzdnov ale co uz. My mame velmi malo spermii a su lenive takze uz v anglicku nam povedali ze ina cesta ako IVF nie je. :( A pocet sa stale zmensuje. A vam to vyslo na prvy krat?

marin.frist
5. jan 2013

@lucyfromuk je, my to mame takmer hodinu a pol cesty, takze tiez slusna streka.
hej, nastastie sa nam podarilo na prvykrat a este mame 8 embryi zamrazenych 🙂

darka2001
5. jan 2013

@lucyfromuk my sme tiez pocas stimulky chodili kazdy 3 den to bolo pocas 2tyzdnov,ale stalo to za to.dochadzali sme z ke a to je asi 3 hod cesty a Bohu vdaka sa nam to podarilo na prvy sup a este mame 6 drobcov v mrazaku.drzim palce

darka2001
5. jan 2013

@viktorka2010 urcite sa skuste obj ved za konzultaciu nic nedas,vysetrenia robia postupne ,len podl potreby nemusia vam robit vsetko.nas obj asi o2 tyzdne a su fakt zlaty nemusis sa bat.papiere od tvojej dr nepotrebujes a ani jej to nemusis hovorit.tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne

viktorka2010
5. jan 2013

izzie27, marin.frist, darka2001 - ďakujem vám za odpovede 🙂 Ešte sa chcem opýtať, vyšetrenia ako spomínala izzie 27 - hormonálny profil, priechodnosť vaječníkov - sa robí bežne pri prehliadke alebo mám o to špeciálne požiadať? Lebo, keď som sa spýtala mojej dr. či bežným vyšetrením by mohla zistiť či mám nejaký problém s otehotnením, tak povedala, že keby také vyšetrenia vedela robiť, že je dávno za hranicami....tak som sa už potom nepýtala nič 😒

magica78
5. jan 2013

@viktorka2010 ahoj nam sa nedarilo tak mm isiel na seprmiogram k urologovi 2 krat po tyh tabletkach co mu odporucil ziadna zmena len vyhodenych 300€ tak sme zavolali do heliku a behom tyzdna sme mali konzultaciu + sono+ mne zobrali krv ./ vysetrenie na homon.profil, intolerancia spermii a palcenty,.../ potom som prisla na krv pri mrche a potom este raz pri ovulke sono +krv a potom konzultacia a vysvetleni ake mame moznosti.velmi zly spermogrma otehotnenie minimalna sanca ja vysledky OK. tak sme isli do IVF s ICSI a hned sme posielali ziadost do poistovne co trvalo cca 30 dni lebo este neboli dovolenky. a potom nam stanovili dlhy protokol a ET neuspesne co mi potvrdili sonom a krvou v heliku a mala som pockat na dalsiu mrchu apotom volat a objednat sa na 14 dc na sono a embrilogicke kvoli KET.

magica78
5. jan 2013

@viktorka2010 ja som ziadne papeire do heliosu nebral od DR a dokonca som ju potom zmenila lebo je to obycajna lúra. a podla toho co pises mal by si aj ty.

marin.frist
5. jan 2013

@viktorka2010 ja ked som sla k svojej gyn s tym, ze sa nam rok nedari, povedala, ze ma ist najprv muz na spg a podla toho sa pojde dalej. kedze mu vysli zle vysledky, sla som za nou znova a pytala sa, ake vysetrenia teraz cakaju mna. a na moje prekvapenie povedala, ze nebude potrebne nic - vraj laparoskopia by bola zbytocny zasah do organizmu a problemy ako nepriechodnost vajcovodov ci endometrioza pri IVF nie su podstatne (ked si vezmes, ze vajicka sa odoberaju ihlou priamo z vajecnika, je jedno, ak je vajcovod nepriechodny). z Heliosu mi potom dali vysetrit len hormonalny profil a nejake ochorenia z krvi a potom uz sa slo na vec.
iba mi pri uvodnom ultrazvuku v Heliose povedali, ze mam mierne PCO, nasledkom coho som po odbere dostala slabsi hyperstimulacny syndrom... ale nastastie to pominulo 🙂

lucyfromuk
5. jan 2013

@marin.frist tak to je super ze sa podarilo na prvy krat. dufam ze aj nam sa tak postasti. a u vas bol problem u koho?

lucyfromuk
5. jan 2013

@darka2001 Z Kosic to je veru dialka ale hlavne ze to vyslo. Ja verim ze aj nam to vyjde na prvy krat. a vy ste o tom povedali aj rodine alebo ste sa s tym nestresovali?

marin.frist
5. jan 2013

@lucyfromuk u muza. budem Ti drzat palce 🙂

izzie27
5. jan 2013

@viktorka2010 Ja mam dobreho gyn.preto hladal priciny preco to nejde. Ale ako pise @marin.frist nepriechodnost vajcovodov pri IVF nie je podstatne.

darka2001
5. jan 2013

@lucyfromuk nasi o tom vedia lebo my na tom pracujeme 12 rokov tak by bolo divne tvarit sa ze sa nic nedeje a aj najblizsie kamosky,ostatny nie,ale vsetci nam velmi drzali palce.aj ked potom som trosku lutovala,ze som to vobec niekomu povedala,lebo sa stale vsetci vypytovali co noveho,co dalej a ako na tom sme a to obcas otravuje ked aj tak mas co robit sama so sebou

darka2001
5. jan 2013

@viktorka2010 priechodnost sa robi v celkovej anesteze-laparoskopia,robili mi to v centre lebo mam endometriozu ,ale ta sa nakoniec zistila len v brus dutine a vsetko bolo priechdne,ale potom pri ivf som koli endometrioze dostala tbl navyse a hoermonalny profil mi urobila moja dr to sa robi bezne aj pri poruchach ms,ale v heliose ti vset poaradia ja som tam isla so zoznamom otazok a vsetko mi vysvetlili,ale asi by som zmenila obvodacku lebo taky pristup no neviem ci by som jej dalej verila

amstelko
5. jan 2013

Baby,chcem sa Vás opýtať či ste mali problém ísť na PN počas stimulácie.Požiadali ste svojho gynekológa aby Vás vypísal,lebo centrum tuším nevypisuje.

magica78
5. jan 2013

@amstelko ja som s tym problem nemala ,ale a nemas tazku pracu da sa to vydrzat ta priprava ale pred dberom tak 3 dni by som uz brala PNku. a pichala som az vzdy o 22 hod ked som vedela ze budem doma

kostickabonnie
5. jan 2013

@amstelko praveze mne dali odporucenie v Heliku, s ktorym som sla k svojmu gyndošovi a na základe toho odporučenia ma vypísal, bolo to 4 dni pred OPU.

kathrin17
6. jan 2013

@alika36 ano mam sydney protokol.....tak som chcela len vediet, ze ked mi MS nepride, ze co s tym budu robit...na kontrolu om objednana....dnes som 33DC a MS stale nikde, tak mam strach ze sa to cele pokasle.....preto som baby isla po radu za vami

izzie27
6. jan 2013

@amstelko ja som isla na PN ked som si zacala pichat aj druhe injekcie. Bezproblémov mi ju vypísal moj gyn.

kathrin17
6. jan 2013

@marin.frist a mozem sa ta spytat, aky problem mal tvoj muz?Lebo aj v mojom chyba, tak preto ma zaujma diagnoza toho tvojho, aby ma to aspon trosku podporilo v tom,ze ked ja som v poriadku a muz nie, ze to ma sancu 🙂 ak nie, nevadi, hnevat sa urcite nebudem 😀 dakujem ti uz vopred

marin.frist
6. jan 2013

@darka2001 a presne z tohto dovodu sme nepovedali nic rodicom. blizki priatelia, ktori to vedia, sa len sem tam opytali, ale je mi jasne, ze nasi by jancili, vyvolavali, stale ma navstevovali (nevedia ani, ze som doma) a pritom som sama mala dost co robit, aby som to spracovala. uz tak mi moja mama mierne pije krv, ked zakazdym, ked tam prideme na navstevu, mi poreferuje, ktora z jej susediek / kamaratiek / kolegyn bude babickou - alias ziadny natlak 😠
o tom, ze som tehotna, im povieme az po genetike o 2,5 tyzdna, nech mam pripadne este klud na spracovanie vysledkov.

lucyfromuk
6. jan 2013

@darka2001 ja som to tiez povedala kamaratke a sestre ale zvysok rodiny nevie. Nepotrebujem pocuvat od nikoho ze je to proti prirode a bohu. :\ sama sa bojim celeho toho procesu a snazim sa mat pri sebe ludii ktori ma podporia.

marin.frist
6. jan 2013

@kathrin17 zla morfologia, pohyblivost a velmi nizky pocet... preto sme sli hned na icsi. bral aj profertil, ale vitaminy drahe na slaka a absolutne ziadne zlepsenie.
Tvoj muz to ma tiez?