Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@marin.frist moja moj muz je na tom presne tak isto ako tvoj....presne ta ista diagnoza...takze ked vidim tvoje tt, tak mi to totalne dodalo odvahu bojovat 😀 dakujem ti velmi pekne 🙂
@kathrin17 to som rada, ze Ta to povzbudilo 🙂 dolezite je zostat v klude. znie to banalne, ale myslim si, ze mi pomohlo, ze som zostala na PNke, odkedy mi povedali, ze treba (mam hekticku pracu) a pekne som odpocivala 🙂
neda sa vyhnut tomu, ze na to nebudes casto mysliet, hlavne ked uz budes sediet doma, ale aspon si budes moct povedat, ze si urobila maximum a nebudes si nic vycitat, ak to nevyjde 😉
@lucyfromuk vraj proti prirode a Bohu.. ja teda nie som veriaca, ale asi aj keby som bola, ak by sa niekto odvazil mi nieco take povedat, poslala by som ho kade lahsie 🙂
ale dobre robis, aspon budes mat vacsi klud pocas procesu... ja keby som to povedala nasim, aj to, ze som na PN, mala by som kazdy druhy den mamu nasackovanu doma alebo aspon na telefone a uzkostlive kontrolne otazky na dennom poriadku. dakujem, neprosim, vystresovat sa viem z casu na cas aj sama 😉
@marin.frist Veriaca nie som ani ja ale moja rodina bohuzial je. Hlavne stari rodicia. My sme sa rozhodli ze im to vsetkym povieme az ked nam to vyjde a prejdeme prvym trimestrom. Naco skor? 🙂
@lucyfromuk presne tak to robime aj my. cakame na koniec 1. trimestra a na vysledky genetiky z krvi a utz. aj to stale nie som rozhodnuta, ci im povieme, ze sme boli na ivf, lebo nasi by z toho urobili tragedy o 5 dejstvach 😀
@marin.frist Ved to ze ste boli na ivf nemusia vediet ak vam to tak viac vyhovuje 🙂 No nasi by mali tiez pripomienky :D hlavne nech nam to vyjde a tieto veci riesit uz bude to najmenej pre nas. :D
magica78 Ahoj. Bola som vcera u svojej doktorky. Vraj sa my vytvorila cysta,ktora brani aby mi prisla MS.Vraj sa nemam nicoho bat lebo mala 2cm.Ved aj mam bolesti v podbrusku. A ešte sa ma opytala ci ovulujem. To telo je uplne doblaznene. Pichla mi injekciu do zadku a tak teraz uz len cakat.
@magica78 Nooo vizera to tak ze ano, len aby ta injekcia do zadku zabrala. Hlavne aby ta moja cysta zmizla. Veru skoda jej bude, ale aspon ju mas ako svoju doktorku, a presne vie co v tvojom pripade robit, tiez ake dalsie postupy. Ja som mala kedysi doktora ktory sa zaoberal vylucne len neplodnostou, len skoda dostal porazku a jeho pacientov prevzala doktorka,ktora v tom neni taka dobra.
@vlasatica no ja som od tej svojej brzdy odisla hned ako som zistila na Gatovu cislo a opytala som sa ci berie a nebolo o com. je super DR. ma taku nastenku kde dava mimca a akurat ked som tam bola tak tam bola kazda 2 s bruskom a hovorim ze kolko tehuliek ak to pojde takto dalej tak jej bude mala ta nastenka 🙂
hlavne je to o pristupe ze clovek nestresuje ked ide aj do CARu aj ked sa mu neari ja nemozem prist na chut tej Staroveckej.
@magica78 mas to super, ja som tiez uvazovala o zmene gyndosa,ked som zistila ze ten moj sa uz nevrati, ale teraz aj tak chodime do Heliku,som pod dohladom tam,takze kaslem teraz na to. A viem ze k tehotnym ma uplne iny pristup ako k netehotnym,ze tam je ta starostlivost na 150%. Ja patrim Krajcovicovi,ale toho som videla len ked sme mali prvy pohovor,potom som vacsinou chodila na sono k Staroveckej,aj vklad mi robila. Ja som s nou bola spokojna
@vlasatica ja osm chodila k nej na sono ale ona tak nic nepovie tak malo zhovorciva ,bola som cez viken aj u Krajkovica na sone no to bola ina basen a tiez Culbova u nej som bola na sone a tiez OK pekne mi vysvetlila ako si mam pichnut pregnyl a co dalej ,bolo to tak ine ked to porovnam. ale netvrdim ze je zly odbornik
Ja som na vsetky usg chodila k Staroveckej a podla mna bola v pohode,ja som bola teraz sice uz na 3 ivf tak som tak vela informacii nepotrebovala.Odber a transfer mi robil Krajkovic a aj ten bol mili akurat tu Culbovu vobec nepoznam.No a ked nam vyslo pozit hcg dr. Starovecka nam povedala tolko informacii,z e som sa uz ani nemusela nic pytat........Takze ja na cely helios nedam dopustit!!!
ahoj baby prosim vas poradte mi.....momentalne som prekonala zapal hrdla a este mam nadchu.....OPU by som mala mat zhruba o 16dni....myslite,ze mi daju anestezu?Alebo budeme musiet stimulaciu prerusit...nezazila ste to niektora....prosim som zufala.....v papieroch od koordinatorky mam,ze nesmiem byt chora tri tyzdne pred OPU.....prosim poradte
@kathrin17 Ahoj nestresuj zbytočne ak to nebolo nejaké moc vážne tak sa nič nedeje a za 16dní sa dáš ešte poriadne dohromady. Dávaj na seba pozor a snaž si doliečiť nádchu lebo tu ak budeš mať tak ťa neuspí žiadny anesteziológ tam je to veľké riziko nemusela by si sa udýchať a to si nevezme nikto na zodpovednosť. Veľa šťastia 😉 🙂
@kostickabonnie cauko,prosim ta ty este beries utrogestan? kedy si ho zacala vysadzat a ako? lebo mne dr nic take nepovedala... neviem ci zabudla alebo co...lebo vsetko mame v poriadku ale na toto som zabudla :(
@makovicka53 ahoj zatial nijako, ale boli sme este u dalsieho liecitela, dal nam nejake rady, tak to skusame ale zacnem obtelefonovat vybavovat nejake konzultacie. a pojdeme skusit 4.kolo . My uz sme zaradení do poradovnika na adopciu.
A ty , ty sa mas ako, ako pokracujete.?
@izzie27 poznám ťa ešte z čias, keď sme v podobnom čase začínali v Heliose. Ja nemám nič proti Heliosu, bola som spokojná, ale ak ti môžem poradiť a aj @makovicka53 skúste Reprofit Brno určite neoľutujete ani jedna. Je to finančne menej náročné a krátky protokol je fakt super aj keď na Slovensku ho neuznávajú. Ja mám za sebou 2. neúspešné IVF v Heliose a aj 3. neúspešné v Reprofite, ale my sme komplikovanejší prípad. Makovička ty občas behneš na tému Slovenky v Reprofite Brno tak viem, že si rozmýšľala nad Reprofitom. Neváhaj ak ti môžem poradiť 😀
@izzie27 ja chodím k MUDr. Štelclvi, mladý, dynamický, úprimný a veľmi fakt veľmi dobrý operatér zručný 😀 . Ak by som ti mohla poradiť tak si vyber z troch: Koudelka, Macháč ( ten nie je dobrý časovo, lebo je často v pobočke Olomouc) alebo Štelcl ale dobrý sú tam všetci a veľmi si chvália aj doktorky, ale toto sú dlhodobé stálice vrelo odporúčam. A čo je veľmi dôležité majú embryológov na špičkovej úrovni môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti 😀 😀 😀 a o klinike ani nehovorím. Jasné, že nerobia zázraky ale treba vyskúšať 😀 . Ak budeš chcieť viacej informácii kľudne sa pýtaj rada ti odpoviem.

@amstelko v centre ti daju len odporucanie a ma ta vypisat tvoj gyn,ja som isla na pn až po ET,ale aj to som sa s nim musela pohadať,že výmyšlam somariny a to mal aj papiere z centra,ale nakoniec mi dal pn a ja si teraz hladam noveho gyndosa