icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

mambba
16. jan 2013

pridavam sa dalsia do partie.. sama mam PCO, dnes nam vysiel naprd spermiogram, takze jedine IVF.
Ako to je teminom na prvu konzultaciu? ked tam zajtra zavolam, kedy by som asi tak mohla ocakavat termin? ako to bolo u vas?

marecek1
16. jan 2013

@olivia31 no mne zistili tiež polip, vytvoril sa mi len nedávno, takže plán je, že mi ho pri hysteroskopii odstránia.

vafinka
16. jan 2013

@marecek1 marecek, a kam ides na tu hystroskopiu? ja dufam, ze nie do hleiku ale daj si to spravit s tou kontrastnou lattkou, teda to je hysterosonografia, ak sa nemylim, bo pri klasckej ak ti tvrdili ze budu vediet ze na com si, neni pravda!!!!!! ja som toho dokazom, tak ja idem na laparku, aby sa vedelo ze na com som, primar v TN na gynekologickom skoro odpadol, ked v heliku z klasickej hystrer, mi urcili cosi co neni pravda. tak ja len tolko aby si sa nedala oklamat

vafinka
16. jan 2013

@marecek1 a este jedna vec, hysteroskopia sluzi iba na skontrolovanie dutiny maternice a odtranovanie polypov a nic ine. prestuduj si na nete moznosti lebo raz dva sa nechas oklamet tym, co nie je pravda

marecek1
16. jan 2013

@vafinka vďaka za info. ja mám v maternici polyp a ten je nutné odstrániť.

vafinka
16. jan 2013

@marecek1 vies, aj ja som mala polyp ale pri ms mi odysiel. a kam ides na hy?

marecek1
16. jan 2013

@vafinka no mne neodišiel pri MS. dúfala som, že áno, ale bohužiaľ, stále je tam.

mala by som ísť do Heliosu. teraz keď čítam tvoj príspevok, aby som tam nešla, tak som normálne na vážkach. ja som myslela, že mi pri tej hysteroskopii zároveň zistia priechodnosť vajcovodov tou kontrastnou látkou.

olivia31
16. jan 2013

@mambba no ak budeš mať šťastie a budú mať voľní termín tak aj budúci týždeň ak nie tak o dva týždne určite aspoň my sme mali šťastie .....a držim palce aby Vám to vyšlo na prví šup 😉

olivia31
16. jan 2013

@marecek1 Zlatko to že to nevyšlo niekomu v Heliose neznamená, ze to bude aj u vas tak ako píšé vafinka hyster. je vyšetrenie duti. maternice takže ti odstránia polyp nemusíš sa báť nieje to nič strašne ja som to podstúpila ......a musíš najskôr na kontrastnú látku a potom ti povedia či sú priechodné alebo nie a potom na laparku a tam ti pozrú panvové dno a ak budeš mať iba vonkajšie zrasty tak sa dajú spriechodn. a na ďalší cyklus budete skúšať a možno sa podarí . 😉

vafinka
16. jan 2013

@marecek1 moja ale na to by tam museli mat aj rtg pri ktorom by to urobili, takze toto ti pri tom nepovedia. ale pre teba povedia to co budu chciet aby ti povedali, ja vcul chodim do tn do nemocnice a naozaj primar skoro odpadol ked sa ma na toto pytal. ze ci tam to robili pod RTG ckom a ja ze nie, chytil sa za hlavu, ze ako na zaklade danej metody mi urcili cosi co nemaju na to vybevenie, sam tomu nemohol uverit. ja ti chcem len dobre aby si sa nedala okrlamat, tieto vysetrenia robia v cadci a v tn, pokial viem, je to na tebe ale chcela som ti dobre aby si sa nedala tak dobehnut ako ja

marecek1
16. jan 2013

@olivia31 takže to vyšetrenie kontrastnou látkou mi pri hysteroskopii neurobia?

takže najskôr musí byť hysterka, a potom tá kontrastná látka?

ja už som raz na laparoskopii bola - a
@vafinka práve v čadci. hneď na druhý cyklus som otehotnela s mojím synom.

olivia31
16. jan 2013

@vafinka
@marecek1 neviem skadiaľ si ale mne to rtg s kontrasrn. latk. robili v Ban. Bystrici

olivia31
16. jan 2013

@marecek1 no ja som si nie istá , ale tam asi rtg nemajú daj si odstrániť najskôr polyp počkaj si na výsledok a potom si daj spraviť rtg a podľa výsledkov ti navrhnú liečbu alebo ďalšiu možnosť ako daní problém ďalej riešiť. .....nie asi ti pri hysteros. žiadni rtg neurobia no skús sa ešte raz opýtať na to lekárky v Heliose.

marecek1
16. jan 2013

@olivia31 určite sa opýtam lekárky v centre. budúci týždeň mám ísť k svojmu lekárovi na krv + na interné, urobiť si predoperačné vyšetrenia, keď budem mať výsledky, tak mám volať do centra a dohodnúť si termín. kvôli tomu polypu by to bolo najvhodnejšie v prvej polovici cyklu, kým je sliznica nízka, aby ho bolo dobre vidieť, a dal sa dobre odstrániť, tak neviem, či mi dajú termín hneď v januári ešte (čo by bolo super), alebo až ´další mesiac - neviem, ako "staré" môžu byť výsledky z krvi a z interného.

och joj. minulý cyklus to vyzeralo tak nádejne, oli, krásny folikul, pichnutý pregnyl, dúfala som, že sa nám podarí predsa len prirodzene. a nič z toho. zbytočne som sa ládovala clostilom... aj ten pregnyl zbytočný...

olivia31
16. jan 2013

@marecek1 takže výsledky staršie ako dva týždne by nemali byť ........a to čo píšeš to ja mám za sebou niekoľko krát asi 6 rát som mala glost. Pregnil duphast. takže viem čo prežívaš ......buď šťastná ak som dobre videla už jedno babo máš buť vďačná ale určite sa vám podarí mať aj druhé neboj sa len si treba počkať.....ja čakám už 7 rok ☹

marecek1
16. jan 2013

@olivia31 super. takže to by tá operácia mohla byť ešte v januári. chcem, aby bol čím skôr ten polyp preč.

áno, mám jedno dieťa, cesta k nemu však nebola vôbec ružová, odžila som si svoje.
a teraz repete... už sa snažíme pekných pár rokov, chcela som mať detičky tak chvíľu po sebe, a malý už bude školák, a súrodenec v nedohľadne. to s tým clos., pregn., duph., som si najskôr prežívala u svojho dokiho, teraz zasa v centre, najnovšie sa mi vytvoril ten blbý polyp, ako naschvál. takže teraz táto hysterka, a určite budem chcieť aj to vyšetrenie kontrastnou látkou, však sa v centre porozprávam s dr. staroveckou o tom, keď tam budem....

marecek1
16. jan 2013

@olivia31 ešte som chcela, že ja som hrooozne vďačná za svojho synčeka, je to moje vytúžené dieťa,

ale poviem ti, že aj túžba po druhom dieťati vie byť poriadne silná... a niekedy nepomáha utešovanie, že už jedno máš - aj keď samozrejme, že sú ženy, ktorým nie je dopriate mať ani jedno....

olivia31
16. jan 2013

@marecek1 to chápem aj som si myslela, že ani ti prvé si nemala ľahko to mi je ľúto a verím , že to čo pražívaš pri druhom je rovnako silné a smutné no musíš veriť určite sa podarí ja v to verím , že aj nám ten hore dopraje čo skoro .....určite si daj spraviť tú kontrastnú látku pod rtg a porozprávaj sa ešte raz s lekárkou a určite vám ochotne poradí a povie čo ďalej...vieš čo si myslím že ten polyp je dôsledkom tích hormon. liekov neviem ale ja mám pocit, že to je ten spúšťač toho všetkého ja som tiež chodila k svojmu gynek. a on mi predpisoval tieto lieky a aj tak to bolo k ničomu iba to že som musela na operáciu a bez toho budem a ešte mi doktor povedal, že keď sa to spraví raz tak sa to môže znova opakovať .... ☹ ....a nemyslela som to zle s tým že už jedno máš ja ti prajem aj druhé 😲

marecek1
16. jan 2013

@olivia31 tiež si myslím, že tie hormonálne lieky prinášajú mnoho negatív: ja som z nich okrem iného dosť pribrala. toľko, koľko vážim po pár cykloch s clostilom som nevážila ani ako tehuľka. nechcem všetko zvaľovať na clostil, ale na mňa hormóny všeobecne účinkujú "priberačne" - či už clostil, alebo antika.

mne môj lekár tiež hovoril o clostile - ako sa "vďaka" nemu môžu cysty vytvárať a tak... no niekedy je lepšie nečítať letáky s nežiadúcimi účinkami, alebo nehľadať info na nete, lebo keď človek všetko vie, tak sa ide zblázniť od strachu. ale čo by sme neurobili pre vytúžené dve čiarky na teste, však?

ja viem, že si to nemyslela zle s tým druhým mimčom 🙂 🙂 🙂

olivia31
16. jan 2013

@marecek1 no len keď ssaa opýtaš doktora tak ten ťa ubezpečuje že niesu škodlivé lebo keby nám povedali pravdu tak by sme sa zbytočne s tím zaťažovali .......ja som sa rozhodla bojovať a musím v tom pokračovať a určite sa dočkáme mňa čaká druhé ivf takže sa momentálne na to pripravujem psychicky aj fyzicky začala som cvičiť tak dúfam, že sa nám to podarí?......majsa opäť zajtra dobrú noc

mambba
17. jan 2013

kocky, ako to vlastne prebieha ked sa objedname do heliosu? urcite je to to niekde popisane, ale nemam sancu prejst 416 stran..
treba ist prvykrat na nejaky konkretny den cyklu alebo sa mozem objednat na akykolvek den? ako prebiehaju tie uvodne vysetrenia a kolko ich je?

magica78
17. jan 2013

@mambba kuk stranka 412 tam je nieco 🙂

marecek1
17. jan 2013

@olivia31 budem ti držať palce, aby bol tento pokus úspešný.
a nielen ten pokus, ale celkovo celé tehotenstvo. to je taký dosť faktor u mňa, ja som viackrát potratila, takže z mojich skúseností: dve čiarky sú len začiatok. dôležitý je ten koniec = keď sa narodí zdravučké bábätenko.

alika36
17. jan 2013

@kathrin17 ahoj, Uz davnejsie som reagovala na tvoju otazku ohladom meskania tvojej MS, ako to dopadlo potom? Prisla ti? Bola si aj na vysetreni potom? Pytam sa ak by sa to stalo aj mne. dnes som na 30 dni a 32 den vychadza na sobotu, takze neviem velmi. Prinajhorsom im brnknem ak tam este budu o 16 00 co dalej ak budem meskat s MS. To ma znepokojuje, ze pisu 32 den najneskor sa dostavit, ale ked to vychadza na sobotu? Pracuju aj v sobotu? Nenasla som im to na stranke. Zatial dakujem.

kathrin17
17. jan 2013

@alika36 ahojcek moja.....MS mi dosla az tento pondelok 14.1., pritom mala dorazit medzi 3.-5.1....bohuzial nedosla....neboj sa nicoho, pokracujeme vo vsetkom dalej uplne bez problemov, akurat som si pichala decapeptyl o 10 dni viac ako ine kocky....v sobotu nepracuju, zajtra si zavolaj do centra a objednaj sa na pondelok na vysetrenie, tak mi kazala koordinatorka.....takze som isla az 7.1. potom som tam bola znova 11.1. a teraz 15.1. konecne aj s prebiehajucou MS.....inak toho 11.1. uz mi chcel doktor zastavit liecbu, ale nakoniec mi poobede volali, ze mam pokracovat, no a dnes uz som pichala prvu davku gonalu, nicoho sa neboj, vsetko je tak ako ma byt 😀 tak mi vravel mudr 😀

kathrin17
17. jan 2013

@mambba vitaj v klube.....my sme tiez dostali termin takmer okamzite....v piatok som si zavolala a dalsi tyzden v utorok sme uz aj mali prvu konzultaciu a aj odber krvi, mala som vtedy MS tak mi nerobili utz, na ten sme potom sli v piatok a manzel siel na spermiogram.....a mimochodm hned na prvom sedeni sme podpisali ziadost o IVF, lebo u nas nebola ina moznost....

alika36
17. jan 2013

@kathrin17 jeeej super za rychlu odpoved, ukludnila si ma, aj ked je to dost dlho co ti meskala, nie? ako to vysvetlii. kde bol problem? ja som jej este o tej 1630 zavolala, a ukludnila ma, vraj je to vporiadku aj ked po 32 dni pridem, kedze to vychadza na vikend. Drzim ti palce, asi si bola aj dost nervozna, ze ? Ja som stale v takom rozruseni, z niecoho noveho. Snazim sa to brat pozitivne, aj sa mi to dari. len niekedy ta nervozita prevlada, tak sa snazim robit nejaku aktivitu. Decapepthyl znasam celkom dobre, aj vpichy nebolia, vzdy si najdem take miesto co nezaboli ked trocha napichnem kozu. Naladovost a ospanlivost niekedy a slabe chvenie v podbrusku. Tak uz coskoro sa ti to blizi, budem na teba mysliet a niekedy sa zase ozvem, alebo budem rada aj ked ty budes mat nieco nove. zatial papa

kathrin17
17. jan 2013

@alika36 bolo to veru dost dlho, Krajkovic povedal, ze moje telo bojovalo s tymi hormonmi a vajecniky si robili aj tak, co sa im chcelo, ale vraj je to dobre, ze budem mat vacsiu sancu udrzat plod, tak uvidime 🙂 ale nervozna som veru bola dost. V rozruseni som aj ja, veru este stale....to najhlavnejsie ma este len caka. Aj ja som decapeptyl znasala dobre, vpichy su celkom v pohode, len obcas ma ta tekutina dost stipe, ale da sa na to zvyknut, sak uz som ich pichla 21, tak som si zvykla 😀 Naladovost obcas mam aj ja a som rada,ze aspon niekto je z toho ospaly, aspon nie som sama, uz som myslela,ze som divna 😀 stale by som spala. Dnes som zacala ten gonal, vypila som asi tri litre vody, pomaly som stretala sama seba na ceste na WC, dufam,ze to k niecomu bude 😀.Len sa modlim aby som nemala ten hyperstimulacny syndrom...inak je zatial vsetko ok.Mozno sa v pondelok aj uvidime a ani nebudeme vediet, ze sme to my 😀.Tiez idem v pondelok na kontrolu.

alika36
18. jan 2013

@kathrin17 ahoj, tak mne MS dorazila vnoci na 18.1 tak som aj zbehla do Martina, mala som odber krvi a ultrazvuk. islo to ako na beziacom pase doslova. Baby sme sa striedali v ambulanciach velmi rychle. Chvilami som mala pocit akoby som ani nevnimala, aj som sa chcela popytat viac ohladom toho syndromu, lebo pri konzultacii akosi to velmi nespomenuli a az doma ked som si citala tu zmluvu, je tam pisane dost ohladom rizik IVF, a ja vpodstate neviem nic o tom, preco to vznikne a ako, a ako tomu zabranit? Tebe to vysvetlovali? Ztoho mam aj ja obavy, kamoske v BA to pozastavili koli tomu ze ma nato velky nabeh, ( ale jej diagnostikovali pocysticke vajecniky, vraj vtedy je tam riziko) tak jej len odobrali vajicka zparili a cakaju kolko sa ich vyvinie a potom to zamrazia na 3 mes. a az potom bude transfer.
Takze teraz este ja cakam na telefonat na vysledky krvi a pokyny kedy zacat s gonalom. Vizera to tak ze budeme tesne za sebou, ked vcera si si dala gonal. Ja cakam ze dnes alobo zajtra. Ja by som mala ist teraz az o 5-6 dni do Martina.
Kathrin od kade si? Ja som z okoli Levic. Ak tam uvidid niekedy SPZ LV tak pravdepodobne sme to my. haha
Tak zatial papa, tesim sa ze som nasla spriznenu dusu,

cisielko
18. jan 2013

Náhodou som kukla do tejto témy a vidím, že vás je tu kopa čo navštevujete Helios..ja som tiež jedna z nich, práve som po punkcii 3IVF, mala som ju v stredu takže teraz čakám ako sa budú bublinky vyvíjať...tak vám len všetkým chcem odkázať aby ste sa nevzdávali a držím vám palce 😉