icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

kathrin17
31. jan 2013

@vafinka
@lajdacka pozeram,ze sa bavite o tom kolko to stalo my sme platili 397,68 za lieky, potom pregnyl 5,23€, teraz dalsie injekcie 5,85€ a v centre hned po odbere 722€, ale z toho nam 132€ vratia, lebo sme mali len sedem zrelych vajicok. A este mi ostal aj gonal, ktory v nedelu predam za 70€, takze ked to vsetko zratam mimo mrazenie teda, lebo neviem ci nieco bude, tak vseho vsudy 928,76€....ale to neratam milion krat benzin, zopar odberov krvi, odber na AMH 13€, takze nad 1000€ urcite bez benzinu. Mame to do Martina a naspat 220km, takze je to ozaj dost

vafinka
31. jan 2013

@lajdacka no ta suma je aj od toho ze kolko sa doplaca za dany mesiac alebo obdobie za lieky, lebo aj u mna tak bolo. prvy krat bolo menej a druhy krat viac. ja mam to pero a chcem ho predat, a s nim je to fakt lepsie ako si riedit

lajdacka
31. jan 2013

@kathrin17 tak to je super som rada aj za teba že už ti je lepšie. a neboj bojovnicy budu bojovat 🙂 daj vediet zajtra

lajdacka
31. jan 2013

@kathrin17 tak to teda hej to su palky ja som to ratala tak okolo 1300ečiek a to tiež neratam benzin a odbery a atd. ale čo už narobyme neda sa nič robyt 😉

lajdacka
31. jan 2013

@vafinka aj ja si myslim že pero je lepšie je to jednodukšie. a ti ho maš tiež z centra? kolko si zan dala v heliose?

vafinka
31. jan 2013

@lajdacka hej, ja som ho dostala k liekom

lajdacka
31. jan 2013

@vafinka dostala k liekom? a kolko si platila za lieky? lebo mne povedaly že stoji 360ečiek

vafinka
31. jan 2013

@lajdacka normalne z lekarne, hoci pero mi davala koordinatorka, ja som platila najprv len za puregon cca 200eur a potom skoro 300

vafinka
31. jan 2013

@lajdacka 360 presne za co?

kathrin17
1. feb 2013

@marin.frist ahoj moja prosim ta nepamatas si,ake velke si mala vajecniky pri tom OHSS, Mala si ich vacsie ako bezne maju byt? U teba rozmyslali ci neodlozit ET, len kvoli vode, alebo aj kvoli velkosti vajecnikov? Ak mozes,prosim ta pekne ozvi sa mi. Dakujem

marin.frist
1. feb 2013

@kathrin17 ahoj, mala som ich veeelke, asi 10cm kazdy, ale nie kvoli OHSS, ale po tej stimulacii. Odklad ET zvazovali kvoli tej vode, vraj vajecniky sa zmensuju casom, po 2 mesiacoch som mala uz "len" 6 cm a teraz ani neviem.
Ako sa Ti dari? stale si nafuknuta? bolesti ustupili?

kathrin17
1. feb 2013

@marin.frist bolesti su v pohode, vody mam tak pol litra, ale vajecniky mi od predvcera narastli kazdy zhruba o 1cm, uz ich mam 72 a 86mm, tak neviem...mam si radsej zavolat do heliku? Nevies nahodou naco vlastne je ten solumedrol?

marin.frist
1. feb 2013

@kathrin17 vajecniky asi este budes mat take velke nejaku dobu, si vezmi, ze ich niekolko tyzdnov stimulovali, aby vyprodukovali co najviac vajicok a tym sa zvacsili. ale ked ma vtedy prezerali tesne pred ET, ci ho netreba odlozit, vajecniky spomenuli len okrajovo, hlavne sa venovali tomu, kolko mam tej tekutiny.
solumedrol by tusim mal zastavit ten rast, ale to este chvilku potrva, nez sa dostanes do normalu a nebrani to uhniezdeniu 😉
pokial sa citis lepsie, uz pockaj na ten ET, oni Ti povedia, co a ako. aj keby ET nahodou odlozili, teraz budu embrya kultivovat nadalej a zamrazia ich, az ked budu vyvinute a budu vediet, kolko to dotiahlo az do 5-6 dna.

kathrin17
1. feb 2013

@marin.frist juuuj ani nevies ako si ma ukludnila, juuuuj zase mam dovod na radost, za 40minut budem volat ako sa dari bojovnickom, tak dufam,ze dobre....juj uz sa neviem dockat, to cakanie je strasne a verim,ze to po vklade este strasnejsie.....a to este manzel v pondelok odchadza do nemecka na 6 tyzdnov, tak to bude o to dlhsie

marin.frist
1. feb 2013

@kathrin17 tomu ver, po tom vklade je to najhorsie, lebo uz nikam nechodis, nikam nevolas, len behas na wecko, ci nahodou nekrvacas a cakas a cakas a cele dni. inak s domacim testom pockaj tak do 10. dna po ET, inak ho mozes mat falosne negativny a zbytocne sa vyplasis. hoci aj na 10. den este moze byt falosne negativny, idealne je pockat do odberu krvi, ale teda neviem, kto to vydrzi 😀

kathrin17
1. feb 2013

@marin.frist no ja urcite nevydrzim, to sa teda poznam 😀 ale najskor si spravim 10tkovy mamatest na 8.den po ET.....a potom uvidime 🙂 ja budem chodit do prace, doma budem len tri dni,tak verim,ze mi to pomoze aspon trosku na to nemysliet. Nema kto robit miesto mna, mame obchod a neda sa ho zavriet na tak dlhu dobu.Su to potraviny a vsetky zaruky bezia, takze som donutena. Ale budem sa snazit davat na seba pozor a hlavne nic nezdvihat.

marin.frist
1. feb 2013

@kathrin17 tak vydrz aspon do 10 dna po ET, inak budes zbytocne sklamana, ak to nevyjde. ja som mala na 10 den len taku slabunku ciarocku, cize myslim, ze na 8 by som nemala este nic a by som tu vyplakavala zbytocne.

kathrin17
1. feb 2013

@marin.frist juuuj moja esteze ta mam, ani nevies, ako velmi mi pomahas.Fakt si cenim to,ze mi promptne odpisujes. Idem si trosku lazkat.Neskor sa ozvem, ako to vypada s nasimi bubakmi 🙂

marin.frist
1. feb 2013

@kathrin17 no od pondelka sviham do prace, som zvedava, ako zmaknem to vstavanie, pocitam, ze budem spavat hned po prichode domov 😉 ja musim letiet, idem si dat ukoncit PN-ku.

lajdacka
1. feb 2013

@vafinka jaj tak ptom už neviem ja za pero 360a puregon neviem to mi povie až ked pojdem pondelok alebo utorok na kontrolu 🙂

lajdacka
1. feb 2013

@vafinka za pero 360

lajdacka
1. feb 2013

dievčence mam ale trochu strach aby som mala niake vajička lebo som akasi chora bolia ma oči a mam sople inak nič chvala bohu že to nieje horšie tak dufam že to bude ok už to musim dobojovat lebo už picham skoro týžden to už nemožem prerušit.

vafinka
1. feb 2013

@lajdacka nie za pero, hadam s liekmi za tolko, to by si sa nedoplatila

hunka
1. feb 2013

@lajdacka no to prichadza pomaly aj na mna, oci ma boli uz 2 den a kycham a soplim 😒 dufam, ze to teda nedopadne zle...ale neviem to sme asi chytili obidve na tom internom 😀

yasminne
1. feb 2013

ahojte zienky, chcem sa popytat ci mate nejake rady ako podporit uhniezdenie embryjka po klade 😉 vdaka!

alika36
1. feb 2013

Ahojte babulky vsetky ktore prave stimulujete. Dnes mi omylom vypisali recept na MERIONAL 75UI 20 krabiciek, ktore uz nebudem potrebovat pretoze koncim stimulku a na dnes mam kolko potrebujem. Aj omyly sa stavaju, mala som podozrenie nato, ale pre istotu som to vybrala v lekarni dnes 1.2.2013 pri Heliose, pretoze som este nevedela dnesne vysledky. Lekarnicka nieje nadsena to prebrat naspat. Este sa o to pokusim v pondelok ked pojdem na odber vajicok ale nadavam velku nadej tomu. Mam aj pokladnicny blok a original zabalene. Poslem na dobierku zajtra pripadne buduci tyzden. viem k tomu dat zadarmo 3 striekacky s ihlami original. VSETKO JE V POVODNOM BALENI. Cena za Marional je 239,60 eur. Ozvite sa dievcata prosim. Dakujem

lajdacka
1. feb 2013

@vafinka no sama neviem preto som chcela vediet kolko to stoji ale šak uvidim ked mi to daju že kolko to bude. 🙂

vafinka
1. feb 2013

@lajdacka no ved uvidis, ale skor si myslim, ze za puregon tolko budes platit, ale to by ti museli predpisat konske davky aby si tolko platila

lajdacka
1. feb 2013

@hunka no asi tam veru maš pravdu teraz kopec ludi chorych každy sopli. 🙂 no tak uvidime ako čo. kedy ideš do martina kedy maš 30až32den cyklu vtedy by si mala ist ako aj ja.

hunka
1. feb 2013

@lajdacka no mne sa teraz este aj pera vyliala.... ☹ dufam ,ze to nebude nic zle...a ja by som mala mat utorok az stvrtok 30-32 den,ale verim, ze to pride v nedelu...tak ma uz boli brucho,ze mam pocit, ze to pride aj hned 😀 ale ako to poznam tak nepride to ako ja chcem 🙂 a ako sa inak mas? ja som taka nafuknuta, a potom ma z toho tak boli brusko,ale vzdy to zacne az poobede...dnes ma to ale bolelo ten vpich.inak stipe ta "to" ked vpichujes? ja ihlu necitim,ale ta latka..juuuuj 😒 no ale je to nic oproti tomu prvemu 😀 😀 😀 a tebe kedy vychadza na 30 a 32den?