Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@lucyfromuk u nas to teda trvalo presne 6 tyzdnov schvalenie.....drzim palce aby to bolo co najskor, i ked vseobecka si vraj dava nacas.....ako v nasom pripade
@alika36 moja zlata, ja od odberu sedim kazdy den na inej strane zadku....dostala som este riadne stiplavky po odbere na predpis, dnes som mala chvala bohu poslednu,ale ti poviem, po kazdej jednej z nich mam modrinu a boli to jak slak. Drzim ti silno palceky, aby ti odobrali co najviac kvalitnych zrelych vajicok. My ich mame zatial 5.Zajtra si budem volat ako dopadli.Dufam,ze drzia vsetky a pravdepodobne pojdeme zajtra aj na vklad.Ale mozno az v pondelok.To mi povedia rano, ako sa dari nasim drobcekom. Poviem ti,ze som sa po odbere este celkom dobre nezotavila, je to lepsie ako prve dva dni,ale este stale mi nie je super. Ale verim,ze dlhsie ako prvy trimester to trvat nebude 😀 Aka som si ista,ze budem tehula, co? 😀
@magg424 laparku si daj spravit normalne v nemocke ja idem stredu do TN nemocnice a vidim ze aj ty si ztadial, cena za iui bola naposledy 100eur + lieky k tomu. o laparku zaziadaj svojho gyndaca, on ta posle dalej. radsej si daj posetrit komplet hormony celu skalu ako som si dala ja spravit v TN, a to je zaklad a vcul laparka. ja mam za sebou 2 ivfka a mozno zbytocne
@vafinka no ja velmi so svojou obvodnou gynekologičkou nekomunikujem, v podstate chodím len do Heliose, len na bežne odbery ku gynekologičke a aj to zväčša riešim so setričkou. ja mám 3dc nasadiť clostil, teraz neviem čo mám urobiť, či nasadiť alebo sa najprv pýtať na laparku..ku komu chodiš v heliose ? niesom priamo z TN, skor z TN kraja som
@kathrin17 jaaj, hned k tvojej poslednej vete... ja mam silne tusenie ze ty tehulka BUDES! Zeby v pondelok nam to vyslo sa vidiet? V pondelok mam odber a mam tam byt na 7:45 teda hlasit sa. 🙂 Stiplavku som dostala v piatok, juuj to bola riadna mrcha. A preco ti to davali? Mozno aby ta pripravili na vklad. Ak 5 vydrzalo doteraz urcite zostanu vsetky neboj. Ved ten 3 den je vraj kriticky. je to vzrusujuce !! este nieco ti naordinovali po odbre? Ale si vytrpime, co? To je priprava na porod! 😀 😀 Drz sa
@magg424 no je, ale neva, je to uz za mnou a hodne som sa poucila. v heliose je tečn postup, ze budes mat 2x iui a potom ti urobia hysteroskopiu a potom ivfko, alebo budu ine veci skusat. no ja ti neviem, ako nevravim ze su tam zli ale su aj ine cesty ako sa da zistit ze co mas. mne v trencine spravit take hormonalne vysetrenia ze som o tych hormonoch ani nikdy nepocula. a som ok, vdaka bohu. a teraz ,,uz len toto,,
@vafinka ja mám PCO, okolo 20.2 idem do heliosu na folikulometriu a aj sa na to hned opýtam. Silno ti držím palce nech sa to konečne podarí.. inak ja som koli hormonom nemohla 6 mesiacov otehotnieť, kým sa mi to neurovnalo, myslím že som nemohla snažilkovať, otehotnieť nemožem už 3 roky...
@magg424 ahoj 🙂 ja tiež chodím do Heliosu k dr. Staroveckej, tiež ma v blízkej dobe čaká IUI -
ale ešte pred ním som teraz v pondelok absolvovala hysteroskopiu + hysterosonografiu (zistenie priechodnosti vajcovodov pomocou kontrastnej tekutiny + ultrazvuk) - tento operačný zákrok mi preplácala celý poisťovňa. na skontrolovaní priechodnosti vajcovodov som sa dohodla s dr. Staroveckou - sama mi tento postup navrhla, aby sme zbytočne nepodstupovali IUI - predsa len jeden pokus stojí 100 eur, a tiež tá psychika...
@marecek1 Ahoj, mne nasadila clostil a mám ist 11DC na folikulometriu, a potom mi povedala že sa rozhodne či IUI alebo planovaný styk, myslíš že mi sama navrhne hysteroskopiu? alebo sa mám na nu spýtať?? absolvovala si to v heliose ? inak sme zatial s dr. Staroveckou velmi spokojní.
@magg424 my tam s manželom chodíme od minulého roku, najskôr som mala tiež nasadený clostil + chodila som na folikulometriu + potom plánovaný styk, čo nevyšlo, preto sme sa rozhodli pre IUI.
ešte pred ňou som však podstúpila ten operačný zákrok, aby sa vylúčila neprechodnosť vajcovodov. však sa porozprávaj s lekárkou - clostil máš nasadený prvýkrát, alebo si ho už predtým mala?
nie prvýkrát nasadzujem clostil, tak uvidíme, určite sa na to spýtam, podstupuje sa to nejaký konktrétny dc? alebo ako ťa objednajú?
@magg424 hysteroskopia (kontrola maternice - či tam nemáš polypy, zrasty...) sa odporúča v prvej polovici cyklu, kedy je sliznica nízko. a to práve z dôvodu, že keď tam náhodou je nejaký polyp - ľahšie sa odstráni celý.
a tá hysterosonografia (kontr.tekutina+ultrazvuk) - neviem, či sa musí v určitý deň cyklu, mne to robili jedno s druhým.
@lucyfromuk Ahoj nám prvú žiadosť schválili do piatich týždňov a druhú sme mali schválenú do troch týždňov

@vafinka prečo mi to nenavrhla doktorka, mám sa na to spýtať ? je bežné že sa IUI podstupuje bez laparky??
ved načo pojdem na laparku ak nebudem mať priechodné vaječníky alebo iný problém, vieš zbytočne sa budem trápiť- myslím hlavne psychicky.