icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

speranza1
12. jan 2011

@izzie27 my sme sa o tejto teme este nebavili ani s lekarom...samozrejme ze je to predcasne, pretoze nevieme ani kolko budeme mat zdravych vajok..ale mna to len tak napadlo... takze ja ked mam 32 rockov tak neviem co odporucia mne... 🙂

speranza1
12. jan 2011

@izzie27 vy idete v piatok za koordinatorkou, ze?...

izzie27
12. jan 2011

@speranza1 ano. chudák macko. My sme sa o tom sdoktorom rozprávali vtedy, keď nám na papier približne rozprával čo nás bude čakať. takže uvidíme. Samozrejme, že to bude záležať aj od počtu zdravých vajok

majda27
12. jan 2011

@speranza1 ahojky my si dáme 2. Dúfam že to aj tak bude, najprv doki hovoril len jedno. Ale my sme sa bavili doma, že dáme dve... a aj doki povedal, ze ja nebudem mat problem s dvoma... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . A je lepsie vlozit 2 ako 1. Ze je to lepsie to mi hovorila kamaratka čo tiež bola na IVF.

majda27
12. jan 2011

@izzie27 presne tak, všetko to záleží od počtu zdravých vajíčok... 🙂 🙂 🙂 🙂

speranza1
12. jan 2011

@majda27 a preco je to lepsie vlozit 2? pretoze je tam vyssia sanca na otehu?

sylvestra
12. jan 2011

@majda ja som cakala ms cez vikend, tak som si pre istotu volala uz v piatok a objednala som sa. keby ti ms neprisla, podla pokynov tam musis ist tak ci tak, takze ja na tvojom mieste by som sa objednala na pondelok, alebo utorok. podla toho, ako sa citis.
dievcata, ja neviem, kolko vlozit, neuvazovala som.nechcem to riesit vopred, kym nie je iste, ci nejake vobec budu. lekar povedal, ze to poriesime, ked to bude aktualne.ale moj muzik sa vyjadril, ze on by bol aj za dve 😀 .

majda27
12. jan 2011

@speranza1
@sylvestra my ak bude dáme 2. Tak sa aj na to psychicky pripravujem. Je lepšie vložiť dve, je väčšia šanca že sa ujme aspoň 1. Takto to mne povedala kamaratka... tak sme sa aj hneď po porade s manzelom dohodli na tom.

majda27
12. jan 2011

@sylvestra a ked sa objednam na pondelok a ms nepríde, tak mám tam ist tak či tak,a lebo mam rano volat a preobjednat sa na útorok... teraz neviem či som to spravne pochopila, či sa ide na odbery v den ked sa dostavi mrcha alebo az na druhy den. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ . Teraz ma trápi len toto..

sylvestra
12. jan 2011

@majda27 v tych pokynoch je napisane, ze ak do32.dna ms nedostanes, mas sa dostavit najblizsi pracovny den na kontrolu. koordinatorka mi to vysvetlila tak, ze ak by si nahodou bola tehotna, tak aby to hned zistili a aby si zbytocne nepokracovala v dalsom pichani...alebo ak by bol nejaky iny problem, kvoli ktoremu si nedostala, tak aby ho mohli odstranit. na odbery sa ide na druhy den, alebo najblizsi pracovny den. kedy budes ten 32.DC? nechcem tu mudrovat, ale ja sa radsej pytam na vsetko 😉 , aby som nieco nepokafrala, aby som nebrala nieco zbytocne navyse, alebo aby som na nieco nezabudla. ved to nie je sranda ladovat sa tolkymi hormonmi.

sylvestra
12. jan 2011

@majda27 tak ty sa chystas na dve? ze by som sa pridala? uvidime, co povie lekar,mam uz dost rockov a navyse mi pri tych krvnych testoch zistili zvysenu zrazanlivost krvi, tak som zvedava, ako sa k tomu v heliku postavia.

majda27
12. jan 2011

@sylvestra dakujem. ja to mam vyratane ze 32 dc sa ma dostavit 19.1. tak snád sa dostavi tak jak sa má. Minulý mesiac som ju dostala cca 18, ta rátam ze teraz by sa mala dostaviť bud 17 alebo toho 18. Len neviem čo mi spraví provera, tu som nikdy nebrala. Ved toto nie je lacna zalezitost a ked by sa ujali dve tak by boli dve.

sylvestra
12. jan 2011

@majda27 ak sa ti ms bude rozbiehat v pondelok, zavolaj tam a objednaj sa na utorok a ak nie, zavolaj si az v utorok a nahlas sa na stredu. v stredu budes 32.DC, takze na kontrolu musis s ms, alebo bez ms. ja som mala proveru teraz tiez prvy krat a napodiv som ju znasala dobre, ziadny neziaduce stavy neboli. brusko ta neboli?

mariajuraj
12. jan 2011

😀 😀 😀 @majda27 😅

majda27
12. jan 2011

@sylvestra ahojky. Nie neboli, len trosku cítim také menšie brnenie na vaječníkoch. ale inak je to také príjemné...... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . Ved uvidím ako sa budem cítiť v piatok, podľa toho sa aj zariadim.

helenka12
12. jan 2011

@izzie27 po 24 hodinach to dostanes presny rozpis ake inekcie a kedy no neviem zacinam s tabletkami 16 dni oo zaciatku menzesu apotom nekcie a inekcie ,pichla som si macka asi 3krat potom mi ukzala ako sa nastavuje pero a ze koodnatorka bude somnou spolupracovat pocas celej procedury ,ze jej mozem hocikedy zavolat 🙂
za lieky sme cvakli 400eur zatial 😉

helenka12
12. jan 2011

@majda27 jej diky ,ževraj po tych inekciach budem hrozne podrazdena,tak aby to somnou vydržali doma 🙂

majda27
12. jan 2011

@helenka12 ahojky a aké lieky si dostala ty? Lebo mňa decapeptyl28ks injekcíí, gonal máme bud 2x800 a 1x400 alebo naopak a plus tribulus, a provera nás stálo cca 350E: žeby to išlo hore? Decapeptyl som cca tak 2 hod, taka ospala, tak si okolo 10 hod robim kávu a tá ma prebere--- A čo po 24 hodinách?????? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ame
12. jan 2011

@majda27 pockaj, ci ti nepride ms do 32 DC, ak nie, na 33 DC sa objednaj....to je ten posledny mozny den...teda najneskor
ked si daz vlozit dve embrya, aby sa nestalo, ze sa nahodou rozdelia a budes mat hned stvoricky 😀 kamoska si dala vlozit jedno a ma jednovajecne dvojicky
ja som zasa citala, pocula, aj od mojho gynekologa, ze ked sa ma uchytit, taks a uchyti aj jedno.....ale to vsetko zalezi od prirody, nahody, Boha.....

majda27
12. jan 2011

@ame to ja viem, ked bude viac budeme radi,, ale ked sa da jedno tak sa zas nemusi Uchytit, a tak ako si napisal to nie je na nas, ale na niekom niecom inom...

izzie27
12. jan 2011

@helenka12 to ako myslis, že po 24 hodinách dostanes presný rozpis injekcií. a co lieky? To znamená, že ked ja tam idem v piatok a to je 15. DC, tak budem musiet počkať na 16.DC až nasledujúci mesiac, či ako?

laura2811
12. jan 2011

ahojte, boli sme dnes prvý krát v heliose, a zistili mi že som nemala ovulku, tak teraz ked mi príde ms pôjdem ku môjmu na odbery a folikulometriu. sú tam veľmi ochotní, a tiež sme boli aj na spermiogram ten dopadol dobre.
ked budem mať všetky výsledky tak sa tam máme objednať znova. dúfam len že tá ovulka nebola preto lebo som brala dosť silné antibiotiká. talk uvidím ako to dopadne, už aby to bolo za nami 🙂

izzie27
12. jan 2011

@laura2811 neboj sa, to bude ani sa nenazdame.

majda27
12. jan 2011

@laura2811 presne ako povedala @izzie27 ani sa nenazdas a budes mat vsetky vysledky... ten čas letí veľmi rýchlo.. A v heliose su naozaj veľmi mily ludia... tak Vám určite pomozu?
@izzie27 ja som hned dostala rozpis, a s dátumami kedy si mam zacat pichat injekcie a pod.

majda27
12. jan 2011

izzie27 ked jej povies ze ti to vychadza 16DC hned na druhy den....skus sa opytat ci by si nemohla začať brat tabletky...a to ostatne by ti mohla teda dat o 24 hod. Snád ti vyjde v ustreti....

izzie27
12. jan 2011

@majda27 ahojky, tak ako? už si preborníčka v pichaní? Iba tak si čítam príspevky na tomto fore a a na strane 12, posledný príspevok, tam som sa dočítala, že ked isla na to prvé sono- hned ako dostala ms, že mala mať plný močový mechúr. Aj tebe to povedali alebo sa to teraz nemusí?

majda27
12. jan 2011

@izzie27 myslím, že aj teraz to tak má byť. Ja si to už presne nepamatam....Pichanie mi už ide, len ked by to tak nestipalo. Gonal by nemal, tak stipat. 😀 😀 😀 😀

laura2811
12. jan 2011

@majda27
@izzie27
ste zlaté, len ja som nejaká nedočkavá. 🙂

majda27
12. jan 2011

@laura2811 to sme všetci
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

majda27
13. jan 2011

Tak s proverou som už skončila, od dnes si picham len decapeptyl. Ked by mi pritom manžel neasistoval, tak neviem ako by som to zvladla. Horšie to budem mať keď on bude na nočnej a to príde ráno neskôr ako si pichám decapeptyl(ALE JA DUFAM ZE KýM BUDE MAT NOCNU, TAK UZ DECAPEPTYL PICHAT NEBUDEM, za cca 2 týždňe). 😀 😀 😀 😀 😀

@izzie27 držím ti dnes palce, nech ti to dobre dopadne u koordinátorky.