icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

magica78
9. jan 2014

@dasaa hej vascinou k nej alebo ku krajkovi 🙂 taka mladsia cca cez 30r. neviem to odhadnut ☹ ale skusk kuknut ich webov stranku maju tam ja fotky

dasaa
9. jan 2014

@magica78 raz som bola aj pri Krajkovi ale nejak mi nesadol mozno nemal svoj den alebo uz som bola zviknuta na dr.Gatovu.Ked sme tam chodili tak ma trosku aj mrzelo ze clovek musi rano skoro vstavat aby tam bol bud na 7 alebo 8 hodinu a tam bol dokopy na sone len 10 minut .

magica78
9. jan 2014

@dasaa ale teraz uz nebudete musiet nie ? mate mrazaiciky ?

dasaa
9. jan 2014

@magica78 nevies nahodou robi s nou aj Mgr. Jana Mikulová?ona robila z Gatovou

dasaa
9. jan 2014

@magica78 nie my nemame mraziaciky .My sme boli na IUI

beka25
9. jan 2014

@dasaa dakujem velmi pekne🙂

magica78
9. jan 2014

@dasaa jaj myslela si kordinatorka IVF co je 🙂 ta vacsinou je v tej ambulancii pri vchode co je 🙂 ale nie vzdy asi kvoli tomu ze robia aj cez vikend

dasaa
9. jan 2014

@magica78 co som pozerala na fotku teraz tak ona je Mgr. Jana Mikulová vedúca koordinátorka neviem ci aj vtedy bola .Ale kolko krat sme boli pri Gatovej tak aj ona bola

magica78
9. jan 2014

@dasaa hej oni spolu robili ale vtedy tam tolko dr terz je tam vlastne o jedneho viac tak maju sluzby a nevies presn an koho natrafis

dasaa
9. jan 2014

@magica78 a keby som chcela napr.sa objednat ku dr Culbovej tak by ma objednali ?

miha32
10. jan 2014

@koida ja som tam chodila, absolvovali sme s manzelom IVF. Vsetci tam su velmi prijemni. Nicoho sa neboj, dobre to dopadne.

adka666
11. jan 2014

Zdravím všetky snažilky z Heliosu MT. 🙂 Som tu uplne nová. Mám 32 rokov, za sebou jeden MA a pred sebou dlhý stimulačný protokol ktorý mi začne o 15. dní 🙂 Ja som po gynekologickej stránke úplne v poriadku, manžel má takmer ideálny spermigram až na jednu dosť podstatnú maličkosť, že máme 98% defektných spermií. Preto sme sa rozhodli pre IVF v MT. Ak by sa tu našiel niekto mne podobný ( po zdravotnej stránke ) a absolvoval v posledných mesiacoch dlhý protokol s liečivami: PROVERA+DIPHERELINE 0,1+MENOPUR, začínajúc 16. dňom a mohol by mi podľa vlastnej skúsenosti povedať:

1. Na ktorý deň ste distali menštruáciu ( mám na mysli tú, čo príde po provere, teda pred menopurom )?
2.Prejavili sa u vás vedľajšie účinky hormónov? Pribrali ste ?
3. Prejavil sa u vás nábeh akebo sa vyvinul OHSS syndróm?
4. Bol ET úspešný ? Skúmavka alebo ICSI?
5. Koľko dní ste si pichali menopur?

Tak mu vopred ďakujem.

miha32
11. jan 2014

@adka666 ahoj, ja som to absolvovala cele aj ICSI. Ziadne vedlajsie ucinky som nemala, mozno trochu precitlivelost, ako pred ms. Dostala som tak ako som mala, mozno 1 den neskor.
Ani som nepribrala a to mam nabeh na priberanie. Menopur si presne nepamatam, kolko dni. Ale'to ta budu aj 2 x do tyzdna pozerat na sone a podla toho.
Na 1 pokus to vyslo, dufam ze sa uz nic nestane, som v 14 tt.
Neboj sa, stoji to za to. Drzim palce.🙂

adka666
11. jan 2014

@miha32 Ďakujem krásne za odpoveď. U nás o ICSI rozhodne počet vajok. Koľko si msla ty? A koľko emryií vyšlo? Gratulujem k tehotenstvu. Ja po ničom inom netúžim viac.

monka112
12. jan 2014

@adka666 ahoj, aj my sa chystame do heliosu, mozem sa opytat ake ti robili v heliose vysetrenia?

adka666
12. jan 2014

@monka112 Ahoj. Nakoľko sme z KE, tak ja som riešila všetky vyšetrenia, ktoré bolo možné zrealizovať lokálne v KE. Neviem, aký máte presne problém, ako som ja opisovala, ja som mala jeden potrat v 6.tt a máme problém len v morfológii spermií. Takže po potrate doporučujem si vydupať o gynekológa odporučenie na hematológiu, kde urobia bežné testy + genetiku cca 1 mesiac, prípadne syndróm lepivých doštičiek. Ďalej sme mali 3 spermiogramy tu z KE. Ja som mala kompet čerstvo povinnú gyn. prehliadku + dala som ai urobiť aj výter na mykózy, chlamídie a ureaplazmu a taktiež HPV vírusy. To je tak do 10 dní výsledok. Toto všetko bola moja vlastná iniciatíva. Neviem, či to v MT vyžadujú, ale ak áno, určite ti to tam urobia, to sú prkotiny, teda okrem Hematológie.
Na zaslanie žiadosti v MT vám bude stačiť spermiogram, ktorý nespĺňa WHO dané hodnoty alebo neaká tvoja diagnóza ak existuje. Kedže ja som toto všetko mala urobené pred príchodom do MT, na mieste v deň prvej konzultácie mi urobili:
1. USG cez spodok pokiaľ nie je MS.
2. Rozšírený spermiogram a halosperm (na naše požiadanie a ich doporučenie, ale treba sa objednať na to )
3. Mne vzali krv na hormonálny profil, chlamýdie, protilátky proti spermiám.
4. Vypísali sme žiadosť do poisťovne.

Ďalší krok nasledoval v 2-4. dc najbližšej menštruácie, kedy som si v KE dala urobiť odber na hormóny: AMH, LH, FSH a G2 ( AMH sa čaká dlhšie cca 10 dní, ostatné behom 1-2 dní ) AMH je dosť dôležitý.

Výsledky som odmejlovala a čakala na schválenie žiadosti z poisťovne. Trvalo to cez mesiac, ale beriem to tak, že boli vianoce, takže určite to zahralo rolu.

lucinda17
12. jan 2014

Ahojte dievčatá 🙂 aj ja sa k Vám pridávam...chodíme do Martina do Heliosu. Dnes mám 16.deň a začínam s proverou-tiež dlhý protokol po 3 neúspešných IUI 🙂 takže dúfam že sa nám to všetkým podarí 🙂)))))

158
12. jan 2014

@lucinda17 drzim palce.Ja som mala vsetky 2 protokol dlhy 4 pokusi.Nam sa sice nepodarilo ale dufam,verim ze teraz to vyjde.Drzim palce 🙂 🙂 🙂

lucinda17
12. jan 2014

@158 Tak to ma mrzí, že sa nepodarilo :( ale raz sa to určite podarí!!!!!!! 🙂)) môžem sa opýtať OHSS si nemala ani raz???toho sa asi najviac bojím kedže mám polyc.vaječníky....

miha32
12. jan 2014

@adka666 ja som mala 10, vhodnych na ICSI bolo 8, uspesne oplodnili 6, ale dobre sa vyvynuli len 2. Tak mam 1 este zmrazene. Tak si ich zaplat redsej cim viac. Hlavne je vraj pozitivne myslenie. 🙂
Drzim palce.

netilka
12. jan 2014

@lucinda17 Tiez mam PCO a OHSS ma vzdy (podstupila som stimulaciu 3x) len tak-tak obisiel. Hlavne pocas pichani FSH injekcii (Gonal, Merional..) pi kazdy den vela tekutin, tak 4 - 5 litrov denne. Ja som sa to snazila dodrziavat, aj ked niekedy som uz doslova nevladala pit, ale donutila som sa. Pred odberom som uz mala velke bolesti kvôli zvacsenym vajecnikom a kvôli tomu aj odlozeny transfer embrya. Po odbere som pichala 5 dni Solumedrol a ustupilo to. Kazdy organizmus je vsak iny a co som mala ja, ty nemusis mat. Drzim palce!

adka666
12. jan 2014

@miha32 Super, ďakujem za odpoveď. Nepamätáš si koľko si mala AMH? Ja mám 2,7 ng/ml, čo je vraj veľmi slušné tak dúfam, že zo mňa kopec vajok vydolujú 🙂

lucinda17
12. jan 2014

@netilka dakujem velmi pekne za odpoved 🙂 dúfam že to zvládnem v norme 🙂)))

adka666
12. jan 2014

@lucinda17 Ja som sa na to OHSS pýtala koordinátorky a vraj faktom je, že sa vôbec nedá určiť neaká štatisitika pre jeho predpoklad, niekedy vraj ženy bez akýchkoľvek diagnóz, ako som ja to dostanú a tie s PCO a endometriózami, kde to očakávaju ani náznak. Je to všetko o odozve organizmu na stimuláciu hormónmi. A ako napisla netilka, koooooooooopec vody, aj keby cez nos a uši sa tlačila von, to je prevencia nie len pre OHSS ale všetkými vedľajšími účinkami hormónov. Držím palce 🙂 Ja prídem narad asi 14 dní po tebe 🙂 Tiež budeš pichať Menopur ?

lucinda17
12. jan 2014

@adka666 jeeeej tak aspoň trošku niečo pozitívne 🙂 dakujem 🙂 áno aj ja budem pichať menopur....tak aspoň si môžme trošku vymieňať skúsenosti 🙂))))) sama som zvedavá aké vedlajšie účinky budem mať 🙂

adka666
12. jan 2014

@lucinda17 Ja sa psychicky pripravujem na injekcie, bude to možno znieť blbo, ale mám z nich väčší strach ako z pôrodu. Moja celoživotná nočná mora. Je to pre mňa náročné, lebo viem, že nesmiem byť v strese a vôbec netuším, ako to urobiť, nebáť sa injekcií 😢 😢 😢 😢 😢 😢

lucinda17
12. jan 2014

@adka666 tak ja som na tom rovnako a tiež to musím zvládnuť si pichať sama :( ale tak verím, že po 3 injekciách budeme profíčky 🙂

adka666
12. jan 2014

Ja si nechávam pichať od sestričky. Sama by som to nezvládla nikdy 🙂))))) Ešte zvažujeme, že sa manžel bude prizerať a možno to skúsi 🙂))))

javorinka2
12. jan 2014

@adka666 ahojkaj;) Prosím o radu....Sme objednani na utorok na 1.konzultáciu a máme problém:( Až teraz sme si uvedomili že muž týždeň abstinuje..(myslím so spermoskami) ;) a čo teraz, prosím ťa je to v heliose pravidlo že na 1.konzultácií mu urobia spg???? Alebo sa máme preobjednat?? Keďže utorok sa blíži už aj keby sme teraz tutu mutu tak je to zas krátko..ďakujem

adka666
12. jan 2014

@javorinka2 Ahoj. Pokiaľ nemáš objednaný na prvý deň konzultácie aj spermiogram, tak ho robiť nebudú. Ja som mala objednaný, nakoľko sme z KE a nechcela som kôly tomu extra chodiť. Teda inak povedané, spermiogram nie je súčasť úvodnej konzultácie. Čiže ak ho objednaný nemáš, doporučia vám ho na konzultácii. Neviem aký presne máte problém, ale ak v morfológii ako my, tak si naraz objednaj aj halosperm prípadne aj trialwash, lebo tam za všetkým treba čakať min. 2 týždne. Pokiaľ si z MT tak je to jedno 🙂))))) Si môžeš odskočiť kedykoľvek 🙂)))))