Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@javorinka2 🙂 a co ti na to povedali v heliose?ovplyvni to vysledok?ale myslim,ze nie 🙂
@bambola82 praveze nič, povedali že v poriadku tak muž išiel na odber;)snáď nebude výsledok zlý napr.že málo spermií
@javorinka2 tak by to malo byt v poriadku,ked oni na to nic nepovedali 😉 malo ich urcite nebude,oni asi kazde 3 dni dozrievaju 😀
Ahojte baby, tak aj ja sa k vám pridávam. V stredu sme boli v Helíku na konzultácii. Som po neúspešnom IUI - manželova diagnóza: Teratospermia, len 1 percento spermii je morfologicky ok..:( Vyšetrenia na chlamýdie, protilátky proti spermiám sú ok, ovulka prebieha u mňa pravidelne aj bez liekov. Krajko nám dáva vysokú šancu pri IVF s metódou ICSI...mátre niekrorá skúsenosť? Ďakujeeeeeem 🙂
@mariajuraj ahoj, my sme presne váš prípad. máme 2% morfologicky dobrých ja v poriadku. u nás sa prikláňajú IVF bez ICSI zatiaľ, že sa rozhodnú podľa počtu vajok, ktoré im poskytnem 🙂 Tiež nám dávajú vysoké šance. Ja som rovno na IVF chcela isť, lebo ja mam jeden potrat za sebou po prirodzenom tehotenstve. Ja už túto nedeľu začínam stimulovať. Je tu viac takýchto báb s rovnakou dg a absolvovaným IVF s ICSI a samé pozitívne informácie od nich. Takmer všetky sú už tehu 🙂 Držme si palce.
@adka666 Jooooj Adka, veruže čítam, že nie sme sami s touto diagnózou🙂 Ani som o tom na nete moc nenašla....vraj sa s tým nedá nič robiť. Ešte pojdeme na kontrolný spermiogram, no určite sa rozhodneme pre IVF...nechceme už čakať, keďže obaja máme 30-ku na krku...)
ahojte baby chcela by som vás poprosit z manželom sme sa rozhodli pre iui v Heliose chcem sa spitat aký je celý priebeh vysetrení az po samotnu insemináciu.velmi pekne dakujem za kazdu odpoved
@adka666 Prave ze ma vplyv.Ta lekarka je z Martina.A do Popradu prisla teraz prvy krat.My praveze nemame zvierata.Ked som byvala este doma maly sme psa,aj macky ale to ked som bola este mala tak som sa hravala ale teraz uz nie vlastne uz takych 20 rokou.Beriem rano vecer Hlyvu usticovu,Koenzym O10,a dala my take intimky na odkyslenie.Ja jeje verim a bola prekvapena ze oni nerobia take vys.ale ze Martin je lepsi ako Kosice.V marci pride zas tak som zvedava,ako to dopadne,ale verim ze dobre.Ja chodim aj na Lymfodrenaz a pouzivam aj Oivovi olej,kazdy den,na precistenie.Uzavrela to tym ze teraz ostalo 12 zien tehotných ktore pouzivaly len intimky-Ked sa to podary tak jej budem nesmierne vdacna,Chytam sa kezdej slamky,a som rada ze som ju objavila.Ale dakujem 🙂 pekny den
@158 celkom tomu nerozumiem. Pretoze ak mas toxoplazmozu, tak to sa urcite nelieci vitaminmi ci intimkami. A rozhodne na to treba ine vysetrenia ako biorezonanciu. Je to predsa infekcne ochorenie. Ano, cielom pri lahkych formach je zvysenie imunity, ale urcite by to potrebovalo navstevu odborneho lekara. Minimalne na potvrdenie latentnej formy. A nehovorim ani o tom, ze borelioza sa lieci atb. Mal to otec minuleho roku v lete a velmi tazko sa toho zbavoval a taktiez to zistili biochemicky zo sera.
@mariajuraj tak, tak. Dobre rozmyslal. Treba ist do toho, ked nam to veda umoznila. Naozaj s morfologiou sa neda nic robit. Ja mam 32 a moj muz 28, taku dg ma od 27.
Dneska sme boli v heliose a tiez tam bol nejaky par z okresu pd a pe a pekne vedla seba 😀
@ka131 Ahoj. Myslím, že nič neunáhlite. My sme tiež začínali, keď som mala 28. Lekár mi vravel, že som mladučká atď. Teraz mám 35, a práve sme uprostred 4. cyklu IVF. Prešli sme do Heliosu z Gyncare v Košiciach. Prístup sa mi tam veľmi páči. Momentálne čakáme na Ket, ktoré bude asi o dva týždne.
@mariajuraj Ahoj. My sme to už absolvovali 3x. Diagnóza oligoastenoteratozoospermia gravis. Myslela som si, že dnešná veda je už taká vyspelá, že nebude problém nájsť aspoň jednu dobrú spermiu na ICSI, ale asi je ten problém väčší, ako sa mi na začiatku zdalo, keďže máme za sebou 3ET a 1 KET, všetko bez úspechu. Teraz čakáme na ďalšie KET. Máme zmrazené jedno embryjko, ktoré sa nám držalo do 6. dňa. Malo sa robiť PGD, ale nedalo sa. Tak do toho ideme bez toho. Ešte sa k tomu pridalo OHSS. Skúseností teda (žiaľ) mám habadej, kľudne sa pýtaj, čo ťa zaujíma.
@adka666 adi ty mas lekarske vzdelanie ci mas vsetko len nastudovane? Ak iba nastudovane,tak klobuk dole..pozerala som,ze spermie dozrievaju 60-70dni..z toho mi vychadza,ze moj chlap by mal dodrziavat zivotospravu dlhsie ako mesiac..idem do posledneho ivf plateneho poistovnou..mame zlu morfologiu a aj ja mam plodnost v tych strednych cislach..vsak uvidime..nadej umiera posledna ;)
ahoj...prosím kolko asi trvalo kým vás objednali na prvú konzultáciu? Môj muž ešte nieje rozhodnutý ...dakujem
@magica78 ahoj jasne bola som na genetike,hematológii,endokrinológii,imunológii a zistili mi zníženú funkciu štítnej žlazy,a na hematológii MTHFR C677T a A1298C,Polymorfizmus 4G/5G,Doštičkový glykoproteín Ia na všetkych bola mutácia heterozygot a to že by vraj nemalo ovplivnovat trombofiliu.Inak podla všetkeho ostatného sme z manželom zdravý.Tak už neviem v čom môže byt problém.
Ahojte prosim vas uzivaju sa nejake lieky pred alebo po ket? Ked som po et uzivala utrogestan kvôli krvacaniu ustne tak mi bolo zle 3x denne 😖 mate niektora nejaku radu alebo nieco ine miesto utrogestanu Robia vklad v heliose len doobedu ci by sa dalo aj poobede?
@linn32 to sú hodiny strávené na internete 🙂))))))) v rodine máme len anesteziloga. ja ked mam neaky problem, tak o nom chcem vediet vsetko, ale cítam len odborné vedecké a lekárske publikácie + wikipedia. všetko najlepšie zahraničné. modrykonik je super forum na vymienanie si skúseností, pocitov a prežitých udalostí ale ako zdroj odborných rád určite nie. nikedy tu čítam strašné bludy a až ma trasie, keď si pomyslím, že to niekto vezme vážne a ublíži si. ja som sa zaregistrovala zdovodu toho, že potrebujem neaku moralnu pomoc prežiť to IVF a hlavne ma zaujimal realny dopad hormonálnej liečby. teoriu poznám, ale zaujímaju ma skutočné názory žien, čo si tým prešli...................nič nie je exaktná veda a každý človek je iný a inak reaguje na podnety.
@eminka25 ja si myslím, že za tvojimi MA určite vo vysokej miere stoja zistené genetické mutácie, čo ti určite vysvetlia aj v Heliose, ja ti tu posielam linky na stránku, kde je pekne a vístižne popísané spojenie potratov s u teba zistenou
1.mutáciou C677T a A1298C v géne enyzýmu MTHFR, poľahčujúce u teba je že si heterozigot ( u homozygotov je to ťažšie ):
http://www.genomac.cz/sk/pgt-tehotensky.php?q=m...
2. a tu k mutácii v géne PAI-1 ( tvoj Polymorfizmus 4G/5G ):
http://www.biolab-kt.cz/slp/HVEZDAACRO.htm
3. a tu k doštičkovému glykoproteínu:
http://www.gendiagnostica.sk/sk/pre-lekarov/kom...
všetky dg. ktoré máš a ešte v ich kombinácii určite vplývajú na MA a budu ti určite nasadé príslušné medikamenty a to od začiatku tehu. možno aj skor, fraxiparine, anopirin.....
určite vezmi do heliosu všetky výsledky z hematológie.
Ahojte 🙂 tak my dnes, na moje narodky, sme boli v Martine na sono, kedze som uzivala Clostil...a taka krasna sprava, ze "dozrel na krasny folik" 19mm, cize dnes pichli pregnyl, mame sa najblizsie 2 dni snazit....tak sa tesim uz aj tomuto. Uvidime, ci z toho nieco bude.

@bambola82 sak to, ale nejak sme to neustriehlii;) ale sak sme to povedali;)