icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

sfera
27. jan 2014

@bambula27 tak šup do snaženia! Inak nevedela som,že už chodíš do MT! Zhodou okolností sme tam dnes boli tiež cca 10:30 u koordinatorky.

bambula27
27. jan 2014

@sfera ano, boli sme prvykrat 30.12. a dnes na sono po Clostile...ale uz rano o 7:30

eminka25
27. jan 2014

@adka666 jej dakujem si zlata idem si prestudovat tie linky

javorinka2
28. jan 2014

@bambula27
@sfera babenky ja som dnes 1dc a na 14 dc +-2dni mám prísť na sono ku Krajkovi🙂idem brať clostyl 3xdenne...Avšak! Nevadí že som sa objednala už na 11dc??? Lebo je tam víkend a chápete nechcem nič prepast🙂nevivadi ma dr.??Modlím sa aby boli výsledky O.K.aby nám stačilo IUI

bambula27
28. jan 2014

@javorinka2 juj, no neviem, ci to nie je skoro. Ja som taku istu davku brala a mala som tiez prist na 14DC a kedze to vychadzalo na sobotu, chcela som sa objednat v piatok, ale nedalo sa, pretoze som chcela aj manzela na halosperm a kvoli tomu nas objednali az na 16DC, Este sa koordinatorka pytala Dr. Krajkovica pytala, ci to v mojom pripade vadi, ak pridem neskor, povedal, ze nie....Tak som bola na 16DC a moj folik mal 19mm 🙂 takze som hned dostala Pregnyl. No ale zas je pravda, ze kazda mozme reagovat inak a tvoje foliky mozu rast rychlejsie a dorast skor. Drzim palce.

sfera
28. jan 2014

@javorinka2 do tohto sa ja nerozumiem:-/ u mňa je v pláne IVF

javorinka2
28. jan 2014

@bambula27 ďakujem, veď uvidíme, snáď nás nevyhodi;; u mňa je to hocijaké, raz dozreju na 15dc, inokedy 20dc, ale u svojho gyndosa po stimulke 2xdenne to mohlo byť iné a teraz 3xdenne môžu dozrieť rychlejšie..

javorinka2
29. jan 2014

@bambula27 tak nakoniec som sa preobjednala na 14dc...Už som spokojná🙂 Prepáč že stále otravujem;)

bambula27
29. jan 2014

@javorinka2 vobec neotravujes 😉 Nooo....ja si myslim, ze takto to bude fajn, lebo keby si sla na 11DC, tak to by mozno este bolo skoro a musela by si tam ist znova. Neviem sice ci to mas daleko, lebo ja ano 🙂

javorinka2
29. jan 2014

@bambula27 mám to 60km..ale som spokojnejšia..dúfam že budú nejaké tie foliky a hlavne sa modlíme aby boli výsledky O.K...Aj tebe držím päste:🙂)

bambula27
29. jan 2014

@javorinka2 tak to mas celkom blizko....my to mame 200km. Tak verim a drzim palce, ze budete mat uspech. Myslim na teba.

javorinka2
29. jan 2014

@bambula27 píšeme si;) snáď čoskoro ako tehuľky;)

smoulinka13
30. jan 2014

ahojte vsetky som tu nova, chodime do heliosu, momentalne uz zacinam s menopurom.je to nase prve IVF neviem co cakat snad to vyjde...ideme zajtra na kontrolu...

smoulinka13
30. jan 2014

@mariajuraj ahoj aj my chodime do heliosu a manzel ma zlu morfologiu a jedine ICSI...ja som zdrava davaju nam vysoke sance musime verit 🙂 dnes som 3 DC takze cca o 10 dni bude odber vajicok a potom sup 🙂 len sa stale obavam ze ochoriem a nic nebude

lucinda17
30. jan 2014

@smoulinka13 ahoj aj ja chodím do martina a dnes som 2dc a začínam pichať menopur 🙂 ja mám PCO a máme tiež zlú morfologiu 🙂)))

smoulinka13
30. jan 2014

@lucinda17 ahoj a ako znasas zatial lieky a inekcie? pichas si to sama? mne byvalo zle pri provere ale teraz uz celkom ok len som pribrala 3 kg neviem ci je to tymi hormonmi alebo cim ale takuto vahu som este nemala ako teraz.....kedy ides na kontrolu?

lucinda17
30. jan 2014

@smoulinka13 proveru som znášala velmi dobre, z nej mi nebolo vôbec nič..... dnes už budem pichať 12 injekciu dipherelinu a mám pocit že posledné dni horšie spím a bývam strašne zadýchaná, tak neviem či je to tým. Zatial som nepribrala, dokonca som asi pol kila schudla 🙂 pichám si ich sama do bruška 🙂 a ty????kontrolu mám v pondelok ráno 😉

smoulinka13
30. jan 2014

No to ti zavidim..ja priberam asi zo vzduchu lebo jem menej lebo mi byva zle...Picham si to sama hej tiez 🙂 celkom sa to da. Na kontrolu idem zajtra rano 🙂 snad bude vsetko ok....

papca
30. jan 2014

@jarika22 preco prosim nemohli robit PGD?

mariajuraj
31. jan 2014

@smoulinka13 Ahoj smoulinka13 🙂 Nám robili IUI, ale samozrejme to nevyšlo, 5.2. ideme na kontrolný spermiogram, potom zas budeme čakať na výsledky, a potom konečne prvé IVF. Veru, dávaj si na seba pozor, pretože ja som práve ochorela a aj napriek tomu zarezávam v práci - šetrím si dovolenku na stimuláciu, ak bude treba. 🙂))) Ozvi sa ešte🙂

smoulinka13
31. jan 2014

@mariajuraj ahoj 🙂 dnes som bola na konrole musia mi zvysit davku menopuru lebo sa mi tvori malo folikul..no hadam to bude ok.Mam v bruchu aj tekutinu dufam ze to nevadi. Ja som na PN uz tyzden nechcela som riskovat ze budem chora...Zatial som ok len mi byva zle....Veru casto pocujem ze IUI nevyjde, tak preco to robia?myslis ze pri IVF je velka sanca? je to nas prvy pokus..mam strach ci to vyjde...

mariajuraj
31. jan 2014

Ahoj, joj, veru aj ja sa bojím toho, že budem prestimulovaná, šetri sa. Ja pojdem tiež na PN.keďže mám veľmi stresujúcu prácu:( nechcem riskovať). Mne doktor Krajkovič povedal, že som ok, prefuky mi nerobili, vraj pri takom spermiograme je sanca na prirodzené tehu veľmi malá. No IUI aj napriek tomu chcel skúsiť - tak neviem - asi dúfal, že sa stane zázrak a trafí sa tá správna spermoška🙂)))) Vraj nám sáva tak 80 percentnú šancu, keďže moje výsledky hormonov sú v poriadku a negatívne sú aj testy na chlamýdie a protilátky voči spermiám...tie injekcie si picháš sama? alebo manžel? či máš perá? Ja som si predbežne vybrala obyčajné injekcie, z tej ceny za perá sa mi zatočila hlava ☹

mariajuraj
31. jan 2014

@smoulinka13 Ahoj, joj, veru aj ja sa bojím toho, že budem prestimulovaná, šetri sa. Ja pojdem tiež na PN.keďže mám veľmi stresujúcu prácu:( nechcem riskovať). Mne doktor Krajkovič povedal, že som ok, prefuky mi nerobili, vraj pri takom spermiograme je sanca na prirodzené tehu veľmi malá. No IUI aj napriek tomu chcel skúsiť - tak neviem - asi dúfal, že sa stane zázrak a trafí sa tá správna spermoškaemoticon)))) Vraj nám sáva tak 80 percentnú šancu, keďže moje výsledky hormonov sú v poriadku a negatívne sú aj testy na chlamýdie a protilátky voči spermiám...tie injekcie si picháš sama? alebo manžel? či máš perá? Ja som si predbežne vybrala obyčajné injekcie, z tej ceny za perá sa mi zatočila hlava emoticon

smoulinka13
31. jan 2014

@mariajurajhm...inac tie konkretne zakroky robi dr.Krajkovic? lebo s nim som sa tam osobne este nestretla...Ja inac som tiez ok..len manzel ma malo spermii a zlu morfologiu. tak myslis ze ked som ja ok tak je vyssia sanca? pri embryotransfere sa s tym Krajkovicom konecne stretnem? xixi 🙂) Ja robim v skolstve a dala som sa vypisat aby som neochorela od deticiek 🙂

mariajuraj
31. jan 2014

Hmm, keď som bola prvý krát na úvodnom pohovore v Heliose, tak hneď ma šupli ku Krajkovičovi. IUI mi robila pani Dr. Cuľbová - tiež je fajn. No a keď sme sa objednávali opať na konzultáciu po neúspešnom IUI, tak som bola zaj u Krajkoviča - vraj ten ma bude mať aj nabudúce.. 🙂 Ja pracujem v oblasti dopravy, takže sa nenarobím fyzicky ale psychycky...ešte o 22.00 večer mi zvonia zákazníci, tak preto pojdem asi na PN. Ozaj, PN ti vybavovali v Heliose alebo sa mám dať vypísať od svojho gyndoša
@smoulinka13

franchise27
31. jan 2014

Ahojte, pridavam sa k vam, dufam ze mi postupne budete napomocne ked budem mat otazky...chystame sa na prvu konzultaciu do Heliosu 11.2....vcera sme tam boli na druhy kontrolny spg...tak cakam na vysledky.Prvy dopadol katastrofalne dg.:Oligospermia gravis az Nekrozoospermia...Ja mam PCO,ale zahadne pravidelny cca 26dnovy cyklus a casto podla BT aj potvrdena ovu...Baby co nas caka na prvej konzultacii?Je potrebne si so sebou doniest nejake spravy od svojho gynekologa? Myslite, ze ak vysledok spg nebude stale priaznivy tak hned zacnu riesit IVF alebo budem musiet aj ja absolvovat laparku a pod....Nikoho v mojom okoli nepoznam kto riesil problemy s otehotnenim a je mi z toho dost smutno, lebo nie je nik kto by ma vedel pochopit a poradit mi a nejak mi dodat povzbudenie...tak dufam ze na vas sa mozem obratit

jarika22
31. jan 2014

@papca Ahoj. Na 6. deň nám zostalo jedno embryo, ktoré bolo v štádiu hatchujúcej blastocysty, ale embryologička povedala, že tých buniek je tam ešte málo, a keby z nich odobrali, tak by mohli poškodiť embryo. Tak sa nerobilo PGD. Skúsime KET a uvidíme.

adka666
31. jan 2014

@franchise27 ahoj. nebud smutna, pamataj, staci jedna dobra spermia. objem a pohyblivost spermii sa da zlepsit, morfologia nie. my name dobre len 2%. do heliosu si vezmi vsetko, co sa da. ja som mala celu kartu od gynekologa a co potrebovali,si okopirovali. nevidim dovod, preco by si mala ist na laparku, pokial nemas cysty, miom, zrasty a pod. mozno ti navrhnu zistenie priechodnosti vajecnikov, co mi ale pride kontraproduktivne nakolko urcite pojdete na IVF, tam vzhladom na spg ani nie je velmi ina cesta.

franchise27
31. jan 2014

@adka666 Dakujem za info....Tiez si myslim ze ak vysledok spg. nebude prilis lepsi tak to bude jedine ivf...a skor si myslim ze ten kontrolny spg. urci len ci bude s isci alebo nejaky iny postup...No zistovania priechodnosti sa bojim ako certa....to nehrozi aby som sla ambulatne, ale vsak uvidim...A na tej prvej konzultacii sa uz vobec riesia nejake moznosti? alebo len spisuju anamnezu?A nahodou nevies ci funguje moznost vysetreni aj cez vikend?Uprimne sa veeeeelmi bojim celeho toho co nas caka a momentalne citim strasne sklamanie z toho ze sme zlyhali, ze to cele musime posunut na stol lekarom aby nam pomohli...

smoulinka13
31. jan 2014

@mariajuraj tak dufam ze aspon pri odbere alebo ET uvidim toho Krajkovica 🙂 PN mi mal vypisat moj gynekolog ale nakoniec som si zobrala dovolenku, mam jej dost..