Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@adka666 to ako sa na to pozeram je viac menej taky prvotny sok a prebudenie sa, ze musim hladat pomoc..ten negativny postoj dufam prelomim a zacnem sa na to pozerat realne.Uvedomojem si jasne, ze CAR nie su centra kde nas liecia, ale podniky kde mi budu donekonecna ponukat aj veci kt. su jasne ze nepomozu.Vitaminy uz neriesim, do toho som uz natlacila prachov dost a tlaci ma aj vek tak na "vitaminove studie" do ktorych ma tlacil moj gynekolog nemam cas.Mudrejsi budeme po vysledkoch spg.Dakujem za rady...tym ze v tomto som zaciatocnik asi mam tendenciu dat sa strhnut radami lekarov,ale pokusim sa dat si pozor.tak este raz vdaka
ahojte,bola som vh eliose 2x konkretne u dr,Krajkoviča,nemam dobre susenosti ten doktor mi proste svojim pristupom nesadol..mam určite zdr.problemy,a nijako mi nepomohol skor ma dostal do depresie,proste mi to neulahčil,dal ruky odo mna preč ako sa hovorí,,ked som odtial odchaza preplakala som cely den...nikdy viac by som tam nešla,,,teraz som si našla Iscare v martine,tam sa to neda porovnat s heliosom,maju uplne iny prístup k pacientom,,,zrazu mam aj nadej na otehotnenie aj s mojimi zdr,problemami,kotkretne moje oblicky nepracuju tak ako by mali,,ale nadej mi dali dr,Krajkoviča už nikdy ,ked mi povedal tu vetu na ktoru nikdy v živote nezabudne"ja mam 3male deti,ja sa kvoli vam nedam zavriet do basy,zbohom....viete si predtavit čo prežívažena ktora všemožne tuži po babetku,,,tp je moj nazor na helios-neludsky pristup
@didkadidka ahoj ja mám ten istý názor na Krajkoviča možno niektoré baby ho chvália ja veru nie 😖 😖 vedela by som knihu napísať o jeho prístupe k pacientkám a viem že nie som sama 😒 😒
hmmmm,fakt mam na neho zlé srdce,teraz skušam iscare dr.Galo,to je ina kava,normalne sa k nemu teším idem tam v piatok na konzultaciu,ale prvý dojem bol perfektny 🙂 ,vidim že Ty maš dve detičky,?ake máš skusenosti?
@didkadidka hm, toto mi neda aby som ti nenapisala, vies, ja som bola pre centrum po dvoch neuspesnych ivf, iba vhodnou darkynou na darovane embrya. inak som zdrava, bez problemov, tak som sa rozhodla nas problem riesit inde, a problem sa vyriesil sam, otehotnela som spontanne, bez cudzej ruky, a onedlho porodim, takze si myslim, ze sanca je vzdy 🙂
@vafinka želám Ti vela vela štastia 😉
Ahojte snažilky, chcela by som sa opýtať či máte niektorá takýto problém, máme dlhý protok IVF a od 16dna som brala tabl.Provera a od 23 dňa pichám Diphereline, dnes som 31deň cyklu a chcem sa opýtať kedy Vám prišiel menzes po provere, lebo už by som mala dostať a stále nič, ani sa tak necitim, že by ms mala dojst, prosím ak máte niektorá takúto skúsenosť s meskajúcou ms po provere napíšte mi, ďakujem
@benulienka ahoj ja som dostala menzes az na 33 den rano tiez mam dlhy protokol s proverou 🙂
@didkadidka ja som chodila do Iscare keď tam bol doc.Tomáš a keď sme začali konečne niečo riešiť tak ho odvolali 😖 😖 tak sme sa z mužom dohodli že na sk už do centier nepôjdeme a šli sme do Brna tam som bola na iui a podarili sa dvojičky na prvý šup 🙂 🙂
@didkadidka ahoj. Najprv sa zmienim, ze som bola dr. Krajkovičom asi 10 min a moj postoj k nemu je neutralny. Faktom je, že obrovska kopa žien na tomto fore ho priam zbožňuje.
Ja som to už pisala niekolko krat, ze toto nie je samaritanstvo ale super biznis. Lekari su zamestnanci institucie, ktoru riadi niekolkostupnovy managemenet a oni sa riadia tym, co od neho dostanu prikazom. Tak ako ty mas moznost slobodne si zvoliť CAR, tak oni majú právo nevziat klienta ( schvalne neuvadzam pacienta ). Cielom CAR je hlavne zvysovat uspesnost.
Pan doktor ti povedal svoj nazor, ktory nemozes povazovat za neodborny, nakolko ma uz za sebou neaku prax. Druha vec je sposob, akym ti to povedal, to uz potom vypoveda nieco o jeho empatii a chataktere a tu uz ako pacient možeš spokojne podať sťažnosť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, máš na to plné právo.
Urobila su najlepšiu vec, že si zmenila CAR, za svoje peniaze maš dostať, to čo chceš. Či už to ma byť nadej, empatia, laskavosť..................kedže ti to v Heliose neboli schopny ponuknuť.
A teraz trochu ešte z mojoj vlastnej skusenosti: muži lekári sú dosť odlišný ako ženy. Predsa len im mozog inak pracuje, tie emotívne centra a tak🙂
Minuly rok som v 9.tt prišla o babatko. Moj doktor gynekolog, na ktoreho nedam dopustiť, bez akejkolvek utesujucej vety proste urobil usg. Skonstatoval, ze to 9.tt nie je, vypisal za 5 min papiere do nemocnice. Vieš, ako som chcela pocuť aspoň: no, tak neplacte, bude to dobre, budete mat este kopu deti ako smetí🙂 Nic, ani jedno slovko utechy..........ale vynahradili mi to doktorky v nemocnicu, hlavne ta čo mi kyret robila , dlho sa so mnou rozpravala a velmi mi pomohla.
@franchise27 Ahoj, myslím si, že takých párov ako ste vy, alebo aj my je už v dnešnej dobe veľmi veľa. Lekári sú na to, aby pomáhali. Vyšetrenia a všetko okolo IVF sa dá zvládnuť. Akurát odber vajíčok je trošku náročnejší. Ja osobne som absolvovala laparoskopiu, hoci som úplne zdravá. Bola som ešte mladá, naivná, a myslela som si, že všetko musí byť tak, ako povedia lekári. Niekedy však treba prehodnotiť niektoré záležitosti a zvážiť, či to vôbrec má význam. My sme nakoniec tak či tak absolvoali IVF. Teraz sme uprostred 4. cyklu. Výsledky sp sú dosť zlé. Naozaj stačí jedna dobrá spermia, len ako ju nájsť. Niekomu sa to podarí na prvý raz, inému nie, a nezostáva iné ako sa znova naladiť pozitívne a ísť ďalej. Držím palce, aby vám to vyšlo.
@benulienka ahoj ja som mala dlhy protokol aj proveru som brala a menzes dosiel na 32. den uz som myslela ze ani nedojde ale predsa...Dnes som uz 6 DC tak uvidim co dalej 🙂 uz si dostala?
@adka666 prosím ťa..som 5dc, od 3dc beriem clostyl 3xdenne pred IUI..Pijem aj alchemilku a môžem brať aj inofolic..Mám ho habadej;))Nevieš aký má názor Krajko na inoflolic?? Úplne som zabudla sa ho spýtať;)
@javorinka2 ahoj, dovolim si zamiesat sa ti do toho. na inofolic maju dr velmi pozitivny nazor. aj krajko by ti ho urcite schvalit. ja som pred KET-om pila alchemilku aj inofolic. ci prave to malo vplyv a ucinok na to, ze som v 14tt to neviem, ale minimalne to neuskodilo 🙂
@saffi jeej fakt?? Ako si ma prijemne povzbudila;) Gratulujem ti k miminku a želám dotiahnuť do šťastného konca;;))Bola som dosť znechutena čo všetko sa popísalo na Krajka a dúfam že budem s ním vychádzať tak ako doteraz🙂
@javorinka2 Ahoj. Inofolicom nič nepokazíš. Vraj on to dokonca doporučuje. Kyselina listová sa podobne ako vitamín C pri nadbytku z tela vylúči. Z alchemylkou opatrnejšie. Prever si vhodnosť pitia s lekárom, ona totiž nie je vždy vhodná. Nedokážem nájsť žiadnu 100% informáciu o tom, kedy áno, kedy nie. Pozri tento link, to je revidované lekármi, tam sa píše, že len do ovulácie piť, v prípade, že očakávaš po ovulke tehotenstvo. Ale vravím, odkonzultuj s lekárom a daj aj mne potom vedieť prosím. Určite ale drž sa návodu na krabičke, nepi to ako vodu a to čo platí pre všetky bylinkové čaje, 2 týždne piješ a aspoň týždeň pauza potom a znova. Je to predsa len droga.
@javorinka2 a tu je zasa info o tom, že ho treba piť v druhej polovici po ovulácii v prípade, že chceš liečiť bolestivú menštruáciu, takže to bude zrejme tak, že ide aj o to, čo od tej alchemilky presne chceš, aby vyliečila či upravila a podľa toho sa určuje kedy sa dávkuje.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecný
To by neakú starú babku bylinkárku chcelo, tie to super vedia všetko. Nikedy som mala takú knihu Zdravie z božej lekárne, ale neviem to nájsť sakra.
@benulienka tiez som mala Proveru a Diphereline a ms mala dojst na 30-32 den a dostala som ju az na 36 den kedy som hned zacala s Merionalom.
@javorinka2 dakujem 🙂. ja som s Krajkom mala LEN dobre skusenosti a tych nebolo malo, kedze som po odbere dostala hyperstimulak a v heliku som bola ako na hodinach klavira 😝. alchemilku aj inofolic som pila od zaciatku cyklu a prestala som asi 2 dni pred KET-om. a inofolic som pila aj niekolko mesiacov pred odberom. oba pripravky som konzultovala s mojou gyndoskou.
necitaj a nepocuvaj druhych, urob si vlastny nazor, ci ti lekar vyhovuje, ako sa k tebe sprava, ako sa s tebou rozprava, ci ti dava dostacujuce a zrozumitelne informacie. toto je najhlavnejsie. a hlavne mysli pozitivne 😉
@saffi jasné ja som s ním spokojná zatiaľ;)
@javorinka2 drzim palce, nech ti to vyjde 🙂
@saffi ďakujem..budem tu priebezne písať čo a ako..
@adka666 jasné pijem len žltozelenú 2dcl denne od mrchy po ovulku- tak sa to má;)
@javorinka2 Diky za info, ja som to len po kyretáži pila na doporučenie lekárky, že ma to zahojí a prečistí, inak nie. Takže pred ovuláciou, čiže keď budem pichať menopur, tak to môžem piť až do OPU. Bylinky sú super, milujem čajíky. Neznášam chémiu a minimalizujem ju na nevyhnutnú mieru. Muža som tiež vycvičila, pekne pije tribulus aj vrbovku. Kupujem sušené sypané zmesi a nie sáčkové, tam je bordel 🙂
@adka666 uvidíme ako spg dopadne a ak niečo zlé tak začne aj mužik;),Držím päste nech ti to výjde;;)))
@smoulinka13 No smoulinka, my ideme teraz v stredu na kontrolný spermiogram, ja som tak ochorela, že som bez hlasu a kašlem ako slon.. Vyfasovala som antibiotiká.... Pán doktor nemá viac ako 40 rokov.. Moj manžel sa smial, že tento mladík je akože lekár? 😀 ..foto si možeš pozrieť na ich stránke, nájdeš tam aj veľa užitočných info.
@mariajuraj dakujem, inac aj mna uz boli hrdlo a bojim sa ze potom mi nebudu moct odobrat vajicka, ze musis byt uplne zdrava ked ta maju uspat :/ tak neviem co mi povedia, ideme zajtra na kotrolu...
ahojte....neviem či to tu už bolo riešene,ale zaujimalo by ma,či vás keď ste začali navštevovať centrum vypísali na marodku,ak áno tak hneď od začiatku,alebo po akej dobe???veľmi mi tým pomôžete....ďakujem

@franchise27 velmi zle sa na to divas, nesmies sa vinit, predsa za to nemozete🙂 a bud rada, ze zijes v dobe, ked sa to riesit aj cestou IVF. no mozno by si mala troska postudovat po nete, co znamenaju vase dg a co sa tyka iných mozností, tak samozrejme sú, je len na tebe co si zvolis. ja som isla do heliosu s tym, ze chcem IVF. mozes skusat drahe vitaminy, mozes skusit IUI. ked mas cas, skusaj. ja uz ho nemam a preto som si zvolila IVF. O metóde IVF sa rozhoduje podla viac faktotov. napriklad u nas este nevedia, aj ked ja uz stimulujem a rozhodnu sa v den odberu vajok podla ich poctu, ak bude dost vajok, tak ich oplodnia len v skumavke. musis to vnimat tak, ze toto nie je lekarske samaritanstvo ale velmi rozpracovany vynosny biznis. ty platis, tak diktuj. a platit budes a za kazdu blbost.