Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@javorinka2 myslis ze to nevyslo ak ta bolia? No toto je moje prve ivf prvy vklad. Iui ani nic ine sme neskusali lebo manzel ma zly spg tak by to nemalo vyznam
@bambula27 Ja som si všetko doma vybrala. Doteraz sme boli v Heliose celkom 4x aj s úvodným pohovorom, ešte ma čakajú min. 2 návštevy ( možno 3 ) + OPU+ET, čiže celkovo od pohovoru, kde dostaneš lieky až po ET je to cca 7 návštev. Kedže kontroly sú vždy ráno ,medzi 7-8, cez víkend 8-9 silne doporučujem si pichať večer, je to veeeeeelmi komfortné, lebo už vieš, že budeš doma a pekne rovno si ľahneš spať. Pochybujem, že by si na to zabudla, to sa snaď ani nedá 🙂 Neviem, ako iným, ale mne tie hormóny najviac zaberajú prvé hodiny po pichnutí a dosť bolia po nich vaječníky, takže som rada, že ležím v posteli a nemusím sa práve po injekcii drgať niekam do MT alebo ešte stresovať, kde si to pichnem 🙂
@smoulinka13 my mame este dva zmrazene.Preto verim ve uz sa podary na to ze vzdy som chcele try deti tebaz budem vdacna aspon za jedno
@smoulinka13 myslíš že je to hlúposť? Dnes už napr.nebolia asi sa príliš sledujem....;)
@158 urcite sa podari neboj. Aj ja som chcela tri deti ale asi budem rada ked bude jedno...
@158 ja som tiez pixala vecer a ked mi zvysili davku bolo to lepsie mohla som hned v ten den
@javorinka2 ked bolia prsia moze to byt aj mms aj tehu takze radsej nesleduj nestresuj a rob nieco co ta tesi 🙂
@smoulinka13 Ahooooooj, ako sa más? 😉 Ja som dnes volala do Heliku, ziadost do poistovne je z odoslana, takze uz len cakat na telefonat z recepcie🙂 a potom rovno za koordinátorkou. to čakanie je na neeeervyyyyyyy 😢
@mariajuraj ja ti verim to cakanie je nsjhorsie. Ja dnes celkom dobre trochu brucho pobolieva a mam ho nafucaneee ale to asi z tej vody hmmm
@jana954 v pohode to ide, no mne bolo povedane, ze kedykolvek je to mne pohodlne a potom uz stale v rovnaky cas a ako pisala afrika, v pripade, ze potrebujes zvysit davku je to super, lebo vysledky su vzdy az poobede, tak si hned pichnes vyssiu u mna to presne tak bolo, uz po prvej kontrole picham 3 Menopury a neviem, ci si uz si bola niekedy rano na kontrole.... je tam kopec ludi a vsetko rychlo, rychlo...... ja si ani nepicham sama, taze ja to mam presne dobre nacasovane vecer, lebo to uz me vzdy doma a v pohodli......
@158 neviem ako ty, ale ja dochádzam z KE teda pre mna pichat si rano je uplny nezmysel, pretoze vzhladom na to, ze kontroly su cez vikend o hodinu posunute, boli by dni, kedy by som musela pichat kdesi na hajzli OMV Hybe. a bonus k tomu je, ze si nepicham sama, lebo by som to nedekazala🙂 pre vsetky co dochadzaju z daleka je urcite vecerne pichanie najlepsie.
@smoulinka13 ďakujem, veď to poznáš tie stresy;;))
@158 Ja sa nebojim ani injekcii, ani celeho toho co ma caka. Jedna vec je, ze som zdravotna sestra a druha, ze jeden pokus IVF uz mam za sebou, sice v KE, ale mam. A to som musela prejst stimulkou 2x kedze, prvykrat ohss a ziadne vajicko ☹ V Martine mi dr. povedal, ze tomu nerozumie, pretoze on sa v mojom pripade skor boji, ze tych vajicok bude vela. Tak ja uz fakt neviem. Coho sa ale obavam trosku, je to cestovanie, ale verim, ze to pojde. A strach mam aj z mozneho ohss, kedze prvykrat som ho mala ale velmi neprijemny a tiez z neuspechu, to myslim, ze kazda z nas. Ale snazim sa byt pripravena na vsetko. Dakujem ti krasne za odpoved. A rovnako silno drzim palce....nech je pre nas Helios ten pravy a vsetko dopadne, ako chceme.
@adka666 Uch, a tie kontroly musi byt len medzi 7-8 hod.? Ked pozeram, tak vlakom sa tam viem najskor dostat o 9:30 a busom 9:00. Tak to bude problem. A pri tych kontrolach ma napadlo....nie je mozne, aby mi pocas stimulky robil usg moj gynekolog a im by som to len hlasila? Asi nie, co? Vela by som chcela.
@bambula27 28. začínam brať tabletky Provera- to budem 16DC, 23 DC začínam pichať Decapepthyl a potom čakám na mrchu a začne to behanie do MT, kedy tam musíš byť medzi tou 7,00-8,00 hod. to bude veľmi ťažké. Prvú kontrolu by mi boli povolili u mojej gynekologičky, ale tu v PO to ona posiela na Nukleárku a tam tie hormóny vraj robia len v utorky, takže z toho nič a budem sa musieť dostaviť do MT. Ak nebude môcť manžel tak tam pôjdem asi deň vopred, lebo tie spojenia sú dosť od veci.
@adka666 adi ako si na tom? Znasas to v pohode..dlho som tu nebola..tusim teraz stimulujes..ja sa uz idem tiez odhodlat do dalsieho kola..niekedy na zaciatku marca by sme mali zacat..davas si aj nieco specialne - inositol, femibion?? Ty to mas vsetko precitane,tak pytam sa teba ;) drz sa..
@linn32 🙂 aktualne len vit.c a nakolko ja nepodporujem predrazene vyrobky, takze ja som za klasicku kyselinu listovu denne 400-800 mg 🙂 aktualne ale neuzivam,pretoze som ju brala za posledny rok vyse 7 mesiacov, tak to pekne staci, mam jej kopec v tele, mi robili komplet krvny obraz. Ostatne je v pohode, picham a picham, mam vyssie davky menopuru, lebo som reagovala slabsie, ale nie skabo. Zajtra idem na kontrolu a urcite ram uz bude kopec, lebo mam pocit, ze mi prasknu vajecniky🙂
@adka666 ak mas take pocity, urcite ich uz bude habadej..ja este dam v posl.mesiac pred stimulkou femibion a potom na foliky nositol(ci ako sa to vola)..ale to len na pokoj v dusi 🙂
Kedy mas odber? Viem ze presne to este nevies,priblizne..
Inak ja posledne mala maximalnu davku menopuru..300jednotiek..a teraz budem mat tiez..tesim sa..
Ja mam 225 teraz a uz som musela zhanat menopur, opu by malo byt pondelok-streda, zajtra sa mozno dozviem blizsie🙂
@adka666 prvy krat som mala tiez 225jednotiek..jaaaj opu mam rada..po tej torture ti na chvilu vypnu hlavu spankom..a potom obvykle blabotas blbosti vsetkym spolubojovnickam na izbe..je to sranda..
..tak nech dnes skoro zaspis..zajtra rano velmi skoro vstavas..
A daj vediet ako si dopadla..no podla pocitu plnosti vo vajecnikoch to bude v pohodeee..
@adka666 tak ja si injekcie budem pichať sama, príp. manžel a uvažovali sme že ráno vstávam o 5 tej do práce takže by to nemal byť problém a ak pôjdem do MT autom to trvá od nás tak cca 2,5hod takže to stíham, lebo už som tam bola raz na 7:00. Máš pravdu od tej siedmej je tam neskutočne veľa žien, hlavne na krv.... ale zas to tam išlo rýchlo, baby sa striedali.... Držím ti palce aby ti zajtra kontrola dopadla dobre.... 😉

@javorinka2 ale čože tak smutne, šak práve, že je to ako príznak tehotenstva, tak aj netehotenstva, čiže len toľko, že sa tým netreba riadiť a nekontrolovať sa toľko, čakať pekne na 14.dc. Uvidíš, že tam bude druhá čiarka 🙂