Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@bozenkad27 mne ET nevyslo tak snad bude uspesny KET 🙂 aj nieco uzivas na podporu sliznice? ja pijsem alchemilkovy cas a cervene vinko si obcas dam...povedali mi ze ani s tymito domacimi radami to nemam prehanat lebo to moze uskodit
@adka666 tak snad zajtra pocestujete 🙂 a date si jedno? no na KET sa ide na usg na 14 DC, tam ti povedia cije sliznica vyhovujuca, ak hej tak ta za cca 5 dni objednanu na KET a daju ti dovtedy len ten utros ako aj pred ET sa dava..inac nic 🙂 a jedine take domace rady na sliznicu, ale pred ET som nic take nerobila a mala som dobru sliznicu (ako povedal doki, myslela som si ze to zlyhalo kvoli sliznici ale povedal ze oni to kontroluju v priebehu stimulacie a ak by bola nizka daju mi lieky, takze sliznicou to nebolo)
@smoulinka13 určite len jedno, ak by došlo na KET tak aj tam len po jednom, ja mam malu maternicu, vobec nemozem riskovať 2 detičky a ani by sme sa zrejme s tým nevedeli vysporiadať, keby sa už aj obe narodili..............naviac ja som sa radila s viacerými odborníkmi, vzhľadom na to, že tých mrazených nebude veľa ................ uspešnosť pri vklade dvoch je vyššia o 3%, ale pri vklade tych dvoch po jednom až 23%.........uspešnosť rastie s počtom KET a nie množstvom v jednom KET.................možno by som to riskla, keby to bolo už 3.IVF a potrebovala by som sa chytiť každej slamky...............................ja radšej pekne po jednom budem chodiť nasledujúce 3 mesiace a verím, že určite pri jednom motyka vystrelí 🙂 čakala som už tak dlho, že toto je už len zlomok toho celého trápenia a pre mňa je dôležité mať čo najviac pokusov...........aj keď nie každý mrazáčik to môže prežiť....................nebavili ste sa o tom, ako dlho sa rozmrazuje embryjko ?
@smoulinka13 ani mne et nevysiel... rady ani moc nie, len uzivam kyselinu listovu, e vitamin, b komplex... to je vse. A po kete som sa neparfemovala, nebola na pc asi 10 dni a nedvihala nic tazke... a podarilo sa. Velmi dolezita je psychika, treba verit... mne vysiel hned prvy ket. 🙂 a snad vyjde aj druhy... no vkladali sme len jedno a zase by som volzila jedno.
@adka666 a ako vies ze mas malu maternicu? vidis...to ma nenapadlo riesit, tak sa asi dokiho opytam co si o tom mysli..My mame teda 4 mrazacikov, teraz dame asi 2 ak to nevyjde tak asi zase po jednom, to budu este 2 pokusy, hadam to musi vyjst. chceli sme si nechat aj na druhe babo ale budem rada ak bude z tohoto IVF jedno...druhe sa mozno podari aj normalne 🙂 kolko sa rozmrazuje to neviem, niekto mi hovoril ze v ten den rano ho rozmrazia a ak sa bude delit dalej, tak ti ho vlozia, ak sa nebude delit tak nebude vklad :(
@bozenkad27 a kedy ides na ket? no ja som papala pred et vitaminky ale nic ine som nerobila. a neparfumovala som sa ani nelakovala nechty, nic nedvihala, oddychovala..aj tak nic...Viem ze je to o psychike ale ja som verila ze to vyjde, bola som ok aj tak nic...Neviem co mam zmenit po KETe....
@smoulinka13 ve dvou se to tahne lepe;)no ja dúfam, že mrcha dojde cca 3-4.3.a IUI cca 20.3.ale uvidím ako budú rast foliky u mňa je každý mesiac iný;)
@javorinka2 budem drzat palce, tak nam to vychadza pri sebe 🙂
@smoulinka13 mala by som ist 18.3. Nerob nic ine, bud v pohode a co sa ma stat, sa stane.. kolko mas mrazacikov? Ja 3
@bozenkad27 ja tiez tak cca 17.3 pojdem na ket...mam 4 mrazacikov este.a do akeho caru chodis?
@smoulinka13 do heliosu, preto pisem do tohto fora... 🙂
@bozenkad27 no mne uz sibe sory 🙂) tak sa mozno aj stretneme 🙂
@adka666 možno priamo vyraz mala maternica nie je spravny..............ale tak toto ja už roky viem, to mi obvoďak stale hovorí, že mam malé vaječníky a menšiu maternicu 🙂)))) ale na funkciu a samotné otehotnenie to vplyv samozrejme nemá. sú ženy, ktoré majú maternicu v strede rozdelenú priehradkou.......niečo ako 2 maternice ja mám len taký ako keby mierny srdcový tvar, že ako keby tam chcela byť tá priehradka, ale predelenú ju nemám. naviac každé viacpočetné tehotenstvo je automaticky rizikové a práve u nich je zvýšene riziko potratov v druhom trimestri............ked som bola ja na kyretáž, vedľa mňa bola jedna, čo takéto dvojičky po IVF potratila v 22. týždni, obe mrtve, nepodarilo sa zachrániť a ja to odvtedy mám tak silno zapísané v mozgu....................myslím, že aj niekde na konikovy je taka tema, alebo v ramci neakej temy toto presne ženy pisali
@adka666 viem ze su rizikove a dakujem za info, skusim to este prehodnotit ked tak sa poradim s Krajkom, i ked urcite ma bude odhovarat a poviem mi to co aj pravda neni len aby som si nedala dve 🙂 no ale skusim co mi povie. mne len hovorili ze ked som prvorodicka tak neodporucaju...
@smoulinka13 mozno ano 🙂
@smoulinka13 no určite ťa bude, to asi každý jeden gynekológ pôrodník..........ale zas šak aj bežne sa dvojičky rodia, že 🙂...................ja si myslím, že je to na tebe.......................skôr si poluskaj na nete, aké je percento donosených dvojičiek a podobne, ale odborné neaké, nie na koníku 🙂 a rozhodni sa podla seba..............ja sa možno mýlim, ale ja si to hovorím tak, že ak sa má ujať neaké, tak sa ujme či už tam bude samé, alebo s bračekom či sestričkou 🙂 akurát to bude trvať možno o mesiac dlhšie 🙂 ale budeš mimo rizika............a ak naozaj je to tvoje prve IVF a si prvorodička, tak tam asi fakt nie je o čom......................ale tvoje rozhodnutie budu musieť rešpektovať tak, či tak.
@adka666 ok pojdem si daco prestudovat na nete, zatial co som zistila ze vacsie riziko je ked su jednovajecne...co v mojom pripade by neboli, ale riziko je aj pri dvojvajecnych hlavne ze sa narodia skor a nemaju vyvinute organy..no este mam na zvazenie 2 tt 🙂
@smoulinka13 navzájom si držíme palce a píšeme si;)
@smoulinka13 prosim ta, pred et si si rano normalne zavadzala utrogestan.......robi to tam dole dost bordel, tak sa pytam, ci to nebude vadit pri et
adka666 pred et sa nedava utros,das si ho az po 😉
@adka666 rano si nedavaj, az potom si daj 🙂 drzim palce
A ja cakam a cakam na schválenie 😠
@adka666 Uzastne, velmi ti dnes drzim palce...krasni 4 bojovnici...to je fakt velmi dobre ze vydrzali a verim ze vydrzia. Moc drzim palce a daj vediet ako si dopadla a ako si sa citila.
@mariajuraj "napodobne" cakam a cakam na schvalenie...ale dufam ze koncom tohto tyzdna alebo buduci tyzden sa dozviem verdikt....
@smoulinka13 tak cestujeme🙂 jeden bojovnicek vytasil bielu zastavu, jeden si po ceste skocil na kafco, tak trolinku zaostava, ale vraj na 99% bude v poriadku a potom krasne 2 silne vzorove embryjka. takze strata minimalna a uz len dalej verit🙂 utros mi kazali oralne vziat

@smoulinka13 rano mame este volať a potom alebo sadame do auta, alebo a v utorok rano.......to nam zajtra povedia rano o 8:00..............ale tak snad ano 🙂...................a to ako potom vypočitvaju KET, musiš čakať na MS a potom podla usg? lieky už žiadne pri tom neberieš ?