Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@bambula27 ahoj ahoj, tak po dnešnom telefonáte je definitívne rozhodnuté... 3 sa vyvinuli veľmi pekne... nebudem písať v ich jazyku lebo by som to určite skomolila a tie sa budú posielať do Brna a jedno sme nechali ešte zamraziť.... tak uvidíme teraz len to čakanie na výsledky či sú v poriadku .... že 2-3 týždne.... Tebe držím veľmi palce... keď si už prešla takú cestu tak nech sa to podarí..... hlavne oddychuj a nestresuj.... 🙂 😉
@franchise27 No vidis, ja som ti hovorila, ze to nebude nic zle 😉 Super. Takze ty si predsa mala ovulku. Parada. A co ti poviem...ja som knucala tiez pri kazdej jednej injekcii...pri kazdej! Ale som tu, prezila som 😀 A dakujem ti.
@jana954 Ooo, super, cize vam ostali teda spolu 4. No to je krasa. Och, ale tak 2-3 tyzdne, ja by som sa zblaznila este tolko cakat. Ale zas ked si tak vezmes, cakame na babo aj tak dlho, tak tie 2-3 tyzdne su oproti tomu nic. Ja som tam dnes tiez znovu volala, tak tie nase styry sa uz nevyvinuli do takeho stadia, aby bolo mozne ich zamrazit ☹ Ale nevadi, mame este 2. A dakujem. Aj tebe prajem vela stastia, nech sa v Brne rychlo snazia a nech poslu co najlepsie vysledky 😉
Ahojte baby mam otazku pre tie co po ivf este brali utrogestan.kolko baleni vam lekar predpisal?ako casto sa to berie,vklada?
ahojte baby,caka ma hysteroskopia v heliose,naco sa mam pripravit,ako to prebieha? 🙂 dik
Tak kocky som po OPU -26 vajíčok a mierne riziko OHSS, nakoniec som vyfasovala Duphaston + este injekcie Solu medrol -takže s injekciami som este neskoncila 😒 ... Vsetky ste dostali Duphaston či je niekto kto dostal Utrogestan?
@sfera fuuuha 26 vajicok...to je uroda, tak nech je co najviac kvalitnych a krasnych. Duphaston davaju v Heliose teraz..mne koordinatorka povedala ze uz predpisuju duphaston, ze utrogestan nepredpisuju..tak neviem ci sa da vyziadat aby ti predpisali a ze ho niekde zozenies, alebo daju len dufik lebo je istota ze ho dostanes v kazdej lekarni....
Ja len preto že mám doma zvyšný utrogestan a viem že ho tu vela bab zháňa, takže ak mi ho netreba tak pošlem dalej😀 a solumedrol i.m. Áno zatiaľ sama a mám ho asi preto aby sa predišlo OHSS, dnes mi hneď pichli jeden do žili . A ďakujem kocky, ale dali sme si oplodnit len 20 pretože je to už na nás moc, ale Dr. Krajkovic bol super ked povedal že mám vajíčok dosť až do konca života a aj na súrodencov, tak snáď budem mať pravdu.
@sfera solu-medrol mas presne kvoli riziku OHSS, to tu viacere kocky pisali ze dostali ked hrozilo pri tolkych vajickach ohss, tak lepsie vydrzat par injekcii ako riskovat vypuknutie a tym padom odklad ET az na KET. No bodaj by mal lekar pravdu a teraz vela oddychu, nech sa zotavis a nech sa vasim bojovnikom dari 😉
@franchise27 utros vraj uz nie je ale dnes som poziadala jednu zvolensku lekaren a povedali mi ze aj utros vedia objednat tak neviem kde je potom Pravda ☹
@lucusik33 ved prave niekde ho vedia objednat a niekde nie...mna to tiez strasi, lebo ked som pocula ze po ET dostanem duphaston tak som vduchu mavla rukou ze to ako keby som nic nejedla...lebo mne dufik nedokazal ani bezne spinenie zastavit a ms prisla vzdy skor ako som dojedla pozadovanu davku...Tak fakt neviem o co tam vlastne ide, ze zrazu utrogestan nie je...Ale bohvie co je lepsie...ono asi co sa ma stat sa stane
@sfera bola som osobne v lekarni pri Heliose pred par dnami a tam mi pani magistra povedala ze uz ani z ciech sa neda objednat ze lekari predpisuju ten duphason ale ze to nie je generikum cize co sa tyka zlozenia to iste ako utros.pytala som sa jej na nahrady utrosa tak mi vedela ponuknut nejake cipky na 2 tyzdne ZA 45eur ze poistovna mi preplati 40 centov tak to som nekomentovala.nedalo mi tak som dnes oslovila jednu znamu v lekarni a ze aj dnes objednavala utros,ze sa da.takze ja budem trvat po opu aby mi predpisali v care utrogestan
@koida Vďaka, tak ako to asi prebiehalo, ráno sme sa dpstavili pred 8.30, čakáš na sestričku , ktorá si ťa vezme na taký krátky pohovor, čo a ako, potom ťa vezme do šatne, kde sa prezlečieš, necháš všetky veci v skrinke a uložia ťa na izbu. Napichnú kanylu, odoberú krv na zákonom stanovené vyš. (HIV, žltačka, syfilis) a čakáš. Tesne pred zákrokom ťa pošlú na WC a ideš na sál. Pokecáte pár minút(sekund) a zobudíš sa na izbe, kde ti merajú saturáciu, TK, Pulz. Asi tak po hodine ti urobia čaj a možeš ísť na WC. Ja som sa z narkózy prebrala veľmi rýchlo a moja 1. otázka vraj bola , či už môžem ísť domov(osobne si to nepamätám 🙂 ) Potom ťa ešte vyšetrí lekár či je všetko v poriadku a môžeš odísť za partnerom a idete spolu ku koordinatorke, ktorá ti oznámi koľko máte vajek a máš sa rozhodnúť (ak máte ICSI) , koľko chceš dať oplodniť.Takže na tomto je lepšie sa ako tak doma dohodnúť, ale všetko ti budú vravieť dopredu, na všetko ťa v podstate pripravia 😀 Sú úžasní, celý personál, neviem si vynachváliť, mám s čím zrovnávať a toto je pre mňa top centrum :-*
@franchise27 Ahoooj, injekcii sa netreba báť. Ja som sa síce pred prvou injekciou rozrevala ako male decko, pri pohlade na tú kopu striekačiek a ihiel 😒 ale manzelik to vzal do svojich ruk, namiesa, pichne a je to.....nikdy ma nic nebolelo ale az dnes - pred chvilou, ked pichol, tak ma to bolelo ako nikdy...neviem cim to je, uz aj vajecniky citim, hlavne dnes ked som soferovala do prace ma boleli. Ale od zajtra som na PN, mam stresujuce povolanie, tak budem radsej v klude doma. 😉
@sfera Aj ja dakujem za info 😉
@kikappp Ak som to sprave pochopila, bola tam so mnou dnes jedna holka, ide o to, či je nejaký problém v maternici, kvoli čomu sa nedarí, alebo sa nedá donosiť babo? Tak ona to mala podobne ako OPU, tiež narkoza, mierne krvácanie, tiež cca 2 hodky na izbe. Snáď som pomohla aspoň trochen 😉
@sfera aj ja dakujem sa vystizne popisanie celej situacie OPU...aspon budem pripravena co a ako...A manzel ide hned ,ako mna zoberu pred OPU na izbu, na odber spermii a na krv? ci este musel cakat nejaky cas? Inak ma napadlo, ze sice nas caka zakrok a narkoza, ale muzi musia v ist na spg a pritom su mnohi v strese ci sa nic nestane ich zenam...tak mna ti aj napadlo ze snad sa kazdemu podari odovzdat vzorku....
Este musel čakať, vzali ho až po 09:00 ale to záleží asi od množstva pacientiek v ten den! Ale aj v protokole ktorý dostaneš píšu že medzi 09:00-10:00 a potom má voľno, všetko povie sestrička 😉
Kocky mna dnes caka prva injekcia Decapeptylu....joooj nejak sa bojim, ked vidim tu striekacku ze ona ma nejak veeeela tej tekutiny ....no dnes to bude asi s mensou hysteriou,lebo len pri pohlade na ihlu padam k zemi...ale musim to dat...
Tak po poslednej navsteve mam veru zmiesane pocity...prva konzultacia bola o 10,00- bolo to celkom v pohode, taka klasika... ale druhykrát o 8,30 h ked som zbadala tie davy parov na chodbe... oj...
@piussi tak rano su tam väcsinou kocky ktore uz su v procese ivf...rano prebiehaju sona a odbery krvi, tak preto to mnostvo ludi, ono uz okolo obeda sa to tam uplne vyprazdni...raz sme tam boli o 13stej a boli sme tam jedini, ...ale uz nastalo obdobie rannych kontrol aj u nas, cize tie davy musim nejak prehryst...

@bambula27 Tak mam za sebou kontrolny ultrazvuk kvoli mojmu spineniu pocas Provery...doktorka povedala ze v pohode, stava sa, ms to nie je tak cakame az na riadny zaciatok. Potesila ma ked videla krasne zlte teliesko po ovulke len ta moja mini sliznica ma serie...Zajtra picham svoju prvu injekciu Decapeptyl...tesiiiim sa ale zarove sa bojim boooze to bude knucania.Drzim palce a nech sa "bodka" riadne zabyva 😉