Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@sfera Jej, super, 9 zamrazenych embryjok. To je krasa. 🙂 Tak strasne moc drzim palce, nech to vyjde. Nech z tych zamrazenych budu neskor surodenci 😉 A teraz budes PN? Noo...to spinenie moze byt aj uhniezdovanim, ale nebolo by to trosku neskoro? 7.den po ET? Uz neviem co si mam mysliet....Ale som z toho trosku vedla 😔 A veru, tych 14 dni cakania je teda fuska....ja uz mam polovicu za sebou. Ale aj tak to mam teda strasne daleko, kedze na hcg mam ist az na 16.den, kedze 14.-ty mi vychadza na Vekonocnu nedelu.
Nie nebudem na PN, ale do práce idem až v stredu, no do práce, ja pracujem len na dohodu 😉 Ja si stále hovorím, že v MT pre nás určite urobili viac ako v KE a že to proste musí výjsť, vo všetkom som to porovnávala a proste dúfam, že to bude úspech. Mne povedali, že buď pôjdem na krv v piatok alebo v pondelok, že už ten deň asi hore dole. Na krv pôjdeš tu v PO?
@anuska30 ja len toľko, že ak si už v tom, tak by som do toho nemotala ešte aj svojho gynekologa, oni to určite nemajú radi ak sa im do toho niekto mieša, a predsa vyvolávačka sú len ďalšie hormóny navyše a neviem neviem, ci je to fakt dobrý napad, to si tam radšej z rána zavolaj...a naozaj ti vravím, u mňa nič neurýchľovali, proste sme čakali do 40DC kým som dostala M prirodzene, akurát mi na druhej kontrole ešte vzali navyše progesterón, že prečo ešte mrcha nedorazila, a keď konečne v pondelok dorazila (40DC) v utorok som už bola na plánovanej kontrole a od stredy som začala pichať Gonal
@sfera ja som tiez po vklade sla do prace az na 3.den. A som na tom rovnako, tiez som si zakazdym hovorila, aj hovorim, ze pre nas urobili vsetko. A ja si myslim, ze skutocne je co porovnavat. Mala by som veru o com pisat....A ty asi tiez. No mne kazali ist na krv aj usg k nim do MT. Takze pojdem tam, ale.....priznam sa, planujem v stredu alebo vo stvrtok si dat hcg urobit u nas v praci... 🙂 Kde to cakat az do dalsieho utorka.
@koida nie nebudem testovať, aspoň teda nechcela by som minimálne do toho 10.d po ET . aj MK som si chcela zakázať ale nedá mi 😀
No a aké to bolo? Včera 08.00 som volala, že ako to vyzerá (už vo štvrtok vraveli, že asi bude vklad v sobotu, aby sme boli pripravený) a embryologička povedala, že máme 7 embryi, že 6 sú vhodné na mrazenie a jedno mi dnes vložia, že kedy môžme doraziť, no a nakoľko som z PO tak cesta cca3 hodky. Tak sme dobehli o 11:00 vzala nás ešte na pohovor embryologička, že koľko chceme mraziť a že ešte do zajtra budú kultivovať ďalšie a že ak by boli schopné mrazenia, či chceme aj tie. ( No a dnes som ráno opäť volala, tak ešte 3 boli vhodné na mrazenie) Potom ma odviedla do šatne ako ideš na OPU tak tam je hneď aj ET, musíš mať aspoň poloplný mechúr, čo u mňa bol až až po tej ceste 😀 ľahneš na kreslo, vyložíš nožičky, pani Dr. skontrolovala vaječníky, kvôli môjmu potencionálnemu riziku OHSS, všetko ok, sestra ultrazvukom cez bruško sonduje brušnú dutinu a lekárka zavádza tenkým katétrom embryjko, dali mi aj fotečku 😀, poležiš ešte cca 10 minút a ideš zaplatiť peniažky za mrazáčikov
@bambula27 ja som včera rozprávala s Janákovou, tak vravela tak: môžem si dať urobiť hcg z krvi aj v PO ale ak budú pozitívne výsledky tak im treba volať a oni si ma objednajú aj tak ešte na 2 kontroly. Tak už je to na tvojom zvážení, ale mne sa asi nebude chcieť tam zase trepať, momentálne mám toho cestovania vyše hlavy. A ak bude pozitívny výsledok tak tam pôjdem aspoň s radosťou 😉
tak ženy idem na ten Pregnyl !!! 🙂
@erinka12345 Ahoj, no ako ste dopadli...uz mas za sebou 2 injekcie tak ako?Ja sice uz 6 zasebou a dnes dorazila MS cize zajtra idem na krv a sono, ale mam dojem ze kazda dalsia injekcia ma viac boli kym prerazim tou blbou ihlou kozu...ja ti neviem ale vzdy trafim nejaku hrubu kozu...alebo mam asi tupsie ihly 🙂
@franchise27 Tak isto som to prezivala aj ja...ze kazda dalsia ma vzdy bolela viac a viac. Ale to si clovek na to proste uz len zvykol. 😉
@sfera @cikyta zienky, ja som musela dnes testnut, bo som z toho spinenia vedla...som sice len 8DPET dnes, ale.... slaba ruzova ciarocka tam je 🙂 Ja ale viem, ze tym som nic este nevyhrala, a zial, stale som trosku nervozna....
@bambula27 ja neviem tie prve tri injekcie ma nastartovali lebo bolo skoro bezbolestne...ale tie dalsie coraz horsie, vcera som bola normalne v stave ze to nepichnem a kaslem na to, kriste zas som si potom porevala...ma to serie, lebo vsetky hovorili ze pri kazdej injekcii si povedali ze to robia pre babo a ja vtedy neviem mysliet na nic len na to ze do slaka jak to pichnut ked to boli....
Noooo slaba ruzova ciarka je dobre znamenie...juj dufam ze bude silniet, drzim palce a tu nervozitu ti verim ja by som nedokazala vydrzat 14 dni do testovania...to uz viem teraz.
@bambula27 Potichúčky gratulujem 🙂 8 den je slabá čiaročka presne taká, aká má byť. 10 den bude krásna a 11 den už rovnako silná, ako testovacia 🙂 verím, že si nervozna 😉 kto by nebol ? 😉 človek bude mať vždy dôvod byť nervozny 😉 či pri testovaní, či pri hladaní srdiečka, či z výslekov počas tehotenstva, či z pôrodu a následne zdravotného stavu bábätka 🙂
@bambula27 tak len nech pekne silnie 😉 a na 10 D chceme foto
@franchise27 tiež ma to bolelo, hlavne ten Decapeptyl je dosť hrozný ale to je este nič oproti solumedrolu ktorým som si musela po OPU pichat do svalu, to som poslednú injekciu pichala už s veľmi veľkým sebazaprenim a ledva som kožu prepichla, a miesto vpichu bolelo este pol dňa po každej, takže toto už fakt neprosim....treba to jednoduho vydržať s úsmevom alebo so slzami... S tým vela nenarobime :-/
@franchise27 jaj moja, ja ti verim. Ja som sice neplakala po injekciach, ale za kazdou jednou som "sičala, mňaučala" .... vsetko mozne :D ale ako pises, hovorila som si, pre babo urobime vsetko. A je sice pravda, ze my zeny toho musime hlavne si uzit najviac, ale nasi chlapi to v sebe mozno tazsie nesu ako my.
@tinka1987 No ja som dnes 8.den po ET, testovala som rano preto, lebo spinim a som z toho trosku nestastna. Ciarocka slabucka tam bola.....ale to este stale nic nemusi znamenat. Je mi jasne, ze to bolo skoro dnes, ale.....zatial ma vysledok potesil celkom. Len keby chcela silniet. A drzim aj tebe strasne palce 😉

@anuska30 decapeptyl,alebo Diphereline to je to isté! Nechápem si v procese ivf už?načo behať k svojmu gynekologovi ? Ja som mala 32.DC v nedeľu a aj v papieroch máš napísané ak sa mrcha nedostaví do 32.DC máš prist na dalsi den, takže som tam v pondelok na ten. 33 DC normálne nabehla že mrha nedorazila a oni si má už potom ustriehli