icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

bambula27
14. apr 2014

@tinka1987
@afrika
@sfera
@cikyta
@franchise27 zienky moje....toto je moje ukludnovanie po tom spineni. Horny je z rana a dolny teraz. Nechcela som testovat az do odberu, ale strasne nervozna som bola cez vikend. Chcela som vediet aspon nieco... Je jasne, ze to vyhrate este nemam, ale...aj toto potesi.

afrika
14. apr 2014

@bambula27 krásne 🙂 🙂 😵 😵

cikyta
14. apr 2014

@bambula27 bez debaty 😉 😵 😵 😵 😵

jana954
15. apr 2014

@bambula27 držím ti veľmi palce nech ti to dobre dopadne..... a hlavne pokoj.... žiaden stres.... 😉 🙂

franchise27
15. apr 2014

@bambula27 tak toto nevyzera ako naznak, toto su jasne ciarky. moc drzim palce.

bambula27
15. apr 2014

@franchise27
@jana954
@cikyta bambule moje, dala som si dnes spravit hcg v praci.... mam 32. To je akurat, alebo aka by asi mala byt hodnota?

erinka12345
15. apr 2014

@franchise27 Ahojček, no zvládla som to a presne ako ty hovoríš, každá ´dalšia - to som ich mala iba tri 😅 sa mi zdá, ani nie horšia, ale cítim ako to tú kožu postupne prepichuje .... 😠 No žiadna slasť, čo ti poviem, ale inak pohoda, dnes som bola na krv a na EKG, eše musím ísť na interné predoperačné a tí robia pondelok-streda-piatok čiže šupa... bo v piatok voľno, v pondelk budúci týždeň tiež, v stredu idem s maminou do Ružomberka na vyšetrenie, a v piatok asi do Martina ... kokooos

franchise27
15. apr 2014

@erinka12345 Preeeesne, mozno je to asi tym ze coraz menej svihu davame do toho pichania a preto sa ta ihla doslova "derie cez kozu"....Dnes som bola na sone a krvi, lebo som 2DC, tak sa celkom bojim vysledkov, lebo naposledy som na 3DC mala zle vysledky hormonov....tak som v napäti co mi zavolaju a ked zacinam Puregon...Inak islo to tam dnes super rychlo..7:15 sme vychadzali odtial...ale je fakt ze na sone som bola 2.v poradi..A neda sa ti ist niekam inam na interne...nezoberu ta v inej ambulancii, aby si nebola v strese a nenahanala sa potom...Ale tak ak v piatok pojdes na svoju vlastne tu prvu kontrolu do Heliosu tak ten dalsi tyzden to stihas dovybavovat a potom im to na dalsej kontrole prinesies. Inak dnesna cesta do MT bola katastrofalna...snezenie take ani na vianoce nebolo...a tesne po tom ako sme dorazili do centra uz hlasili havariu pod Strecnom a zapchy, tak sme to len tak lyzli....

avlv
15. apr 2014

@bambula27 Či je hodnota dosť vysoká ti nepoviem ale k tomu špineniu. Ja som po vklade začala špiniť aj s krvou od 7 do 11 dňa po (čiže 5 dní) a všetko bolo v poriadku aj keď strach som mala neskutočný. Brala som zvýšenú dávku Utrogestanu a pila citrónovú vodu, samozrejme chce to aj kľudový režim nohy vyložiť.
Ak ti bude palička na teste silnieť je to dobré. Len netestuj každý deň je lepšie vidno rozdiel po 2 dňoch 🙂 .
Ja som testovala až na 10 deň po vklade a bol o trochu silnejší duch ako máš ty. Potom to pekne silnelo.
Držím palce tebe aj všetkým kočkám čo chodíte do Heliosu.

cikyta
15. apr 2014

@bambula27 V HCG ti neporadím absolutne ☹ Ja ani neviem, či mi ho dr. vôbec pri pozit.výsledku spomínal 🙂 Len viem úplne presne , ako má vizerať test od 8 dna po ET 🙂

bambula27
15. apr 2014

@avlv DAKUJEM 🙂

@cikyta no hej, uz som zistila, ze nie je tak podstatna ani ta hodnota, ako to, ze ako bude dalsie dni hcg stupat

ereska
15. apr 2014

ahojte baby chcem sa spytat co je lepsie ICSI alebo PICSI ??

ereska
15. apr 2014

ja som nasla doma toto

koida
15. apr 2014

Dievčata čo vás čaka odber,dnes to mam za sebou,nebolo nič strašne,staraju sa tam o každu jak o královnú,takže pohodka.pobede bolesti,ale nič čo sa nedá vydržať.Držte sa všetky;)

ally32
15. apr 2014

Ja musím len pochváliť sanatórium Helios v Martine, máme trojmesačného chlapčeka. Bol to dlhý boj, ale oplatilo sa.

mariajuraj
16. apr 2014

@koida Ahooooj, som ti chcela včera písať že aké to bolo. Ale hovorím si, že počkám do dnes, ve´d aj tak si potrebovala oddych. Ja som sa akorat vratila z Martina. Ako vždy, krv, ultrazvuk...a dnes aj pokec s Embryologičkou. Ja som sa vźdy bála doktorov, odberov krvi, ale teraz som si uz zvykla aj na pichanie do brucha - včera ma to prvy krat trochu bolelo... ☹
Drzim palceky mooooc, ozvi sa ako sa ti detičky majú 😉

anuska30
16. apr 2014

@sfera ahoj.tak mrcha dorazila v popndelok 🙂 Dnes som bola uz aj na krv a poobede budem volat o vysledky.Budem si pichat 2,5 davky menopuru,ale neviem odkedy,poobede sa dozviem. Tak uz sa to pomalicky tiez blizi ku koncu ...Volala som s pani janakovu aby mi vysvetlila miesanie,lebo uz som to zabudla,ale pohoda 🙂 Bala som sa ako budem miesat tu polovicku,ale ok. V Martine dnes lialo ako z krhle,ale cesta bola celkom fajn.Hlavne mam strach pod tym Strecnom:(

beava
16. apr 2014

Ahojte. Hlásim sa na MK po dlllhom čase, napriek predsavzatiu byť nad vecou predsa len hrozne prežívam moje prvé IVF🙂 Momentálne som 7 deň po ET (mali sme PK ledva sme sa k nemu prepracovali a nemáme žiadnych mrazákov) a telo si so mnou robí čo chce. Podbrušok, vaječníky, kríže ma bolia skoro každý deň (okrem včera), špinenie som mala 5.deň. Beriem duphaston, je to z toho? Fakt mám stále pocit na menzes, a ako keby som ho duphastonom umelo zastavovala. Tehotenské príznaky...neviem, minulý rok som bola tehotná, skončilo to v 9tt missed abort a nič som necítila, len prsia. Aké máte skúsenosti? Plus ešte otázka, ak sa Vám prvé IVF urodilo menej vajok (mne len 3 napriek AMH 2,3) bolo v tomto ďalšie IVF lepšie?

erinka12345
16. apr 2014

@franchise27 no hádam tie predoperačné nejak vybavím 🙂 inak včera som pichala a som si na teba spomenula, tak som to tam pichla tú ihlu rýchlejšie a veru menej cítiš, ako to ide cez tie vrstvy 😀 😀 No a ako dopadli výsledky včera, pochváľ sa. Dúfam, že ok, už si pichala aj včerea večer, či až dnes?

franchise27
16. apr 2014

@erinka12345 Ahoj, no aj ja som vecer pichala decapeptyl a rychlejsie a menej bolelo...Puregon idem pichat az zajtra...vysledky su vraj ok a prva kontrola bude po velkej noci...Ale mam problem...velmi ma boli zaludok ale tak nejak ako keby ma tlacil, boli ma pod rebrami okolo branice, pri pohybe, nadychu...som z toho na prasky...lebo sa bojim ze sa mi obnovil zapal a som v riti ked tak musim povedat....ale uz som rozmyslala ze ci nemoze byt aj z toho decapeptylu...pise sa sice v neziaducich ucinkoch ze mozes z neho dostat hyperstimulak...ale vsak to az ked uz stimulujes nie? a nie este ked s vajecnikmi sa nic nedeje....Hrozne sa bojim ze to moje debilne travenie mi to dokasle a budem to musiet ukoncit...dnes som ostala doma, lebo v robote neviem ani obsediet tak ma to tlaci a boli...no zajtra smer gastro...Inak nevies ci sa mozu uzivat antibiotika popri stimulke? som pozabudla, lebo viem ze koordinatorka to hovorila

erinka12345
16. apr 2014

@franchise27 som u lekara tak ti zatial pisem len k antibiotikam, mozu sa uzivat len v obdobi provery a decapeptylu, ked zacnes pichat puregon uz bohuzial nie

sfera
16. apr 2014

@anuska30 tak vidíš že si sa dočkala, tak nech ti to pekne ubieha.

sfera
16. apr 2014

@beava Ahoj, tak ja odpoviem aspoň na tú poslednú otázku, aj keď neviem či postačujúco. Pri 1.IVF som stimulovala Puregonom 225IU a mala som 9 vajok, pri 2.IVF Gonal 225IU, postupne znížovaný každou kontrolou až na 150IU a mala som 26 vajok. Takže podľa mňa je to dosť individuálne a zrejme aj závisí od druhu liekov a odpovede organizmu na ne

drobcekm
16. apr 2014

Ahojte. Tie ihly su asi vazne tupe. Mne sa uz jednu podarilo cez vikend ohnut,ked som ju vymenila, tak vosla v pohode. 🙂 Zajtra ideme znovu do Martina na sono a krv.V pondelok mi zvysili davku menopuru. Uz si picham 3prasky+diphereline pravdaze. Som zvedava ako to pokrocilo... Drzim palce nech to vsetkym vyjde a hcg nech len pekne stupa 🙂

bambula27
16. apr 2014

@cikyta
@avlv baby, nie je ten rozdiel nejaky slaby? 8DPET a 10DPET ...

cikyta
16. apr 2014

@bambula27 Dôležite, že tam vôbec je a že je aj ked nie extremne, ale JE silnejší 😉

sfera
16. apr 2014

@bambula27 aj podľa mna je silnejší, dnes 10 den po et? Myslim , že super duch 🙂

bambula27
16. apr 2014

@sfera ano, dnes 10DPET....tak snad je to ok. Zajtra si u nas dam este urobit hcg, posledny krat, aby som vedela, ci stupa....a potom uz v utorok do Heliosu...predsa tam len pojdem

tinka1987
16. apr 2014

@bambula27 testy su krasne, neboj sa, ja som testovala a testy su podobne