icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

bambula27
18. apr 2014

@sarafortuna tak mozno by som predsa len sla do CAR aspon na konzultaciu. Predsa len, nic ta to nestoji a snad ti poradia.

sarafortuna
18. apr 2014

@bambula27 zvažujem veru, lebo tam vedia "viac pátrať po príčinách" , aj lepší spermiogram než u urologa...
vdaka, drž sa ;)

bambula27
18. apr 2014

@sarafortuna nemas za co, ani som ti nepomohla. Len ja by som sa urcite sla poradit. A dakujem. Ty sa tiez drz a vela stastia.

bambula27
18. apr 2014

@adka666 ahoj. Ako sa drzite? Babatko rastie? 🙂 Chcela som sa ta opytat, ako prebieha kontrola po ET. Normalne idem na odber hcg a usg? A usg sa robi cez posvu? Budem 16.den po ET, to uz moze byt nieco vidiet? A hcg mi zavolaju az poobede? Dakujem ti.

adka666
18. apr 2014

@bambula27 no v prvom rade neviem, ako si dohodnuta, ci budes dalej do MT chodiť, či už k obvodnemu. ak mas na 14. den po et pozit. test, tak ides na krv. na usg je to zbytocne, tam nic este neuvidis. ak krv potvrdi tehotenstvo, tak na prvy utz sa objednas na 6. tyzden ( neviem, ci vies ako sa pocitaju tyzdne po IVF- v den OPU si ukoncila 2.tt), tam sa ma potvrdit pritomnost gestacneho vacku v maternici. dalsi USG ma byt v 7.tt kde sa ma potvrdit akcia srdiecka, nasledne, pokial je vsetko ok postupujes podla rozpisu od obvodneho. ja idem v 12.tt do poradne a v 13. tt na prvotrimestrialny screening.

avlv
18. apr 2014

@adka666 No mne uz na 14 den bolo vidno gestacny vacok.Urcite jej urobia aj sono zospodu.

bambula27
18. apr 2014

@adka666 tak to my oni pri ET povedali, aby som prisla po sviatkoch v utorok na usg a odber. Nikto sa ma nic nepytal, len mi to povedali. A ak som teda v den OPU ukoncila 2tt, tak v utorok budem mat teda ukonceny 5tt. Ak mi teda nebudu robit usg, tak vlastne hcg si mozem dat rovno spravit u nas. Ci?

bambula27
18. apr 2014

@avlv cize si na 14.den po et bola na odber + usg?

avlv
18. apr 2014

@bambula27 Ano.Vyskedok krvy volali az poobede ale uz po ultrazvuku mi doktor gratuloval ked mi ukazal gestacny vak urobil fotku a v 7 tt som bola unich este na potvrdenie akcie srdiecka vtedy uz len sono.Ja som isla radsej k nim lebo maju lepsi ultrazvuk ako moj doktor.
Sono by ti bolo vhodne urobit aj kvoli vyluceniu mimomaternicoveho kedze spinis.Ja som sa hlavne toho bala.
Ale bude vsetko tam kde ma byt neboj sa😉

bambula27
18. apr 2014

@avlv a ty si spinila tiez? Moj dnesny test uz bol silnejsi, este jeden spravim v nedelu....lebo stale sa trosku bojim a takto sa tak trosku aj utesujem, ked vidim silnejsie ciarocky.

adka666
18. apr 2014

@avlv no to, že uvidia gs je samozrejme, len k čomu to je, to nemá žiadnu výpovednú hodnotu, samotný gs ešte neznamená, že ide o tehotenstvo, existuje aj taká vec ako je pseudo gs..... som po jednom MA takže o tom dosť viem......jedine, čo to povie je lokalizacia tehotnosti, teda vylúčenie mimomaternicového tehu, čo je po IVF málo pravdepodobné..... mala som to aj presne takto z MT naordinované, 15. den po et krv hcg, 6.tt usg lokalizácia GS a 7.tt potvrdenie akcie srdca.....btw mne na usg bolo vidno plodík až v 7/1 a v 5/7 ešte ani na 100% nevedel potvrdiť žltkovy vačok........bežne obvodáci ani nechcu robiť utz skor ako v 8.tt, vzhľadom na techniku, akou sú vyvavený🙂

avlv
18. apr 2014

@adka666 Prepac ja jej pisem len moju skusenost.

adka666
18. apr 2014

@bambula27 preto som spomenula, že či do MT ideš, tam oni si to už riadia........ ja som už po ET povedala, že k obvodnemu budem chodit a oni mi odmejlovali ten rozpis tych usg a ja im mailujem výsledky. baby, čo boli so mnou na IVF tak tiež nie všetky boli na usg....... ono aj veľa zaleži na hodnote hcg, ja som mala vysoku, tak som ani nemala potrebu usg ..... akurat v MT su vyskedky až poobede, ja som mala do hodiny, takže som sa následne na ten 6. tt na usg objednala...... a samozrejme to musi byť vaginalne, inak by už vobec nič nevideli....... vobec nemusis už chodiť do MT, to už len nahaňaju vykony..... ja som z KE takže som hneď na začiatku povedala, že po ET sa rozlučime........ cestovať koly odberu do MT, čo na každom kroku robia..... no nezmysel...

adka666
18. apr 2014

@avlv v pohode, ja tiež tú svoju a dokažem pochopiť, že kto to preživa 1x tak chce všetko hneď vidieť a počuť ale faktom je, že tak skoro sa da len málo hovoriť ako to bude ďalej, a lekári aj málo vysvetlia, čo je vlastne dolezité vidiet, že tam musi byť žltkový vak, gestačný vačok s tzv. double ring atď.......

cikyta
19. apr 2014

@bambula27 Ahoj. Pri mojom prvom IVF (neuspešnom) kedy som už riadne krvácala som sa bola v helíku ukázať, kde mi robili usg cez bruško a chcela som s plačom zdrhnúť, kedže som sa dozvedela, že nemám nič zmrazené ☹ no MUSELA som ísť aj na krv podla postupu ☹ aj ked som protestovala, že to zbytočné 😢
Pri druhom IVF (uspešnom) som sa tam dovalila vysmiata ako lečo s tým, že zase je odber krvy zbytočný aj ked z iného dôvodu 😀 usg robia do 12 tt zospodu a potom už cez bruško 🙂
V albume mám foto zo sona, ked som tam prišla ako tehotná po 2 IVF. Bolo to 5tt+3dni a myslím že 14 den po ET ak sa dobre pamätám. (bolo to dávno 😀) Bol tam už náznak žltkoveho vaku a až po 7 tt začínaju zachytávať srdiečko a s pacientkou sa tým pádom lúčia a môže sa už vypísať teh.knižočka 🙂
Výsledok hcg mi volali poobede okolo 14:30 hod. 🙂
Len moja skúsenosť 😉 No ked su pacientky z dialky, dohodnu sa individuálne ak maju záujem 🙂

avlv
19. apr 2014

@adka666 Ale naco ju strasit ked sa tesi. Treba mysliet len na to dobre.Niekedy je lepsie vediet menej.
Mrzi ma,ze si mala MA. Je to urcite tazke prezivat,drzim palce nech vam to skoro vyjde vidim,ze tiez planujete babo.😉

adka666
19. apr 2014

@avlv nuž, ja som to presne naopak myslela, aby nezačala panikariť, keby jej povedali, že sa im to nezda, že gs je prazdny a pod......

bambula27
19. apr 2014

@avlv
@adka666
@cikyta dievcata, dakujem vam za info a za vase skusenosti. Ak sa nic do utorka nezmeni, tak pojdem asi predsa len do Martina. Dnes mam totalne pocity na mrchu, takze sa dost obavam. Vcerajsi testik bol zase silnejsi, a teraz ci do toho zajtrajsieho testu vobec zaspim, to ozaj netusim...spinenie je slabsie, ale dnes sa mi trosku objavila aj krv ale to fakt minimum a len jednorazovo. No bojim sa, co bude do rana... :(

adka666
20. apr 2014

@bambula27 ja mam pocity na mrchu dodnes, to je úplne normálne, ale nesmú to byť silné kŕče, s tým ihneď na pohotovosť. ak špiniš, treba brať Duphaston 3x1, ja som špinila na konci 6.tt asi 3 hodky, strach+ panika a potom sme prišli na to, že som sa poškrabala pri zavadzani Utrogestanu, kedže mam dlhé nehty🙂 špinenie je uplne ok pri nidácii, teda pár dní po ET, potom može pochádzať z neakého hematómu, ktorý keď je blízko pri plodiku, tak mu moze ublizit, cize ak este spinis, urcite chod na pohotovosť, nech vylucia prítomnosť hematómu.

cikyta
20. apr 2014

@bambula27 Nebojkaj nič 🙂 všetko bude dobré 🙂 (Ja som testovať nechcela, no kedže ma prepadli menštruačné bolesti...testla som zo zufalstva a // 😵 ) Tak hlávku hore, vybehni na slniečko, večer dobrý film , či kniha a zabav mysel niečim príjemným 🙂

sfera
20. apr 2014

kočky tak som to dnes už nevydržala, 8.deň po et, ale už to snáď nie je Pregnyl....

linn32
20. apr 2014

@bambula27 drzim paste!!! Nech to vyjde..

afrika
20. apr 2014

@bambula27 špinenie sa môže objavovať - ja som to tak mala od cca 4 tt až do 9 tt s prestávkami.. čo sa tíka návštevy po IVF - určite by som išla ešte do Heliosu 🙂 držím pršteky 🙂 🙂

bambula27
20. apr 2014

@adka666 no dnes sa uz citim dobre. Sem-tam ten pocit na mrchu je, ale malo. A ani ziadne krvacanie, dokonca mizne aj to spinenie. Priznam sa....vcera som trosku manzelovi pomohla umyt auto, ale ja len som zvnutra poutierala prach a potom som ho tak pomalicky len lestila. A hned na to ta krv. Tak zeby to bolo pre moje telo namahou??? 😀 No, .... snad bude vsetko ok. Je to pre mna do utorka daleko, ale co uz. A DAKUJEM ti 😉

bambula27
20. apr 2014

@cikyta dakujem pekne....bojim sa stale, asi to az do tej utorkovej kontroly neprejde ani trosku.

@linn32 dakujem ti krasne 🙂

@afrika ano, uz som sa rozhodla, ze nakoniec predsa len do Heliosu pojdeme. A dakujem ti 😉

bambula27
20. apr 2014

@sfera ajajaaj 🙂 tak na 8 den po ET je toto teda riadna ciarka. Fuuuha. Super, ... verim, ze to nebude uz z Pregnylu.

cikyta
20. apr 2014

@sfera krásne 🙂 ale bude to pregnyl ............taký malý voňavý ružovučký, čo ťa bude volať mamičkáááááááá 😵

sfera
20. apr 2014

@bambula27
@cikyta ked tu človek číta čokoľvek,ale tak čas ukáže, ale s takou malou dušičkou sa teším......

bambula27
20. apr 2014

@sfera tak o tom mi nieco hovor 😔 tiez tu citam kadeco, mal by mi moj manzel net asi celkom zakazat 😀

jana954
20. apr 2014

Ahojte baby... chcem sa opýtať či neviete ako robia v Heliose? Pretože ja som dohodnutá na utorok na kontrolu a dnes som si našla od nich zmeškaný hovor... volala som späť asi 15 min. po ich hovore ale nik mi to tam nedvíhal.... myslíte, že robia aj zajtra a mám skúšať volať???