icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

franchise27
25. apr 2014

@erinka12345 ahoj, ako sa mas...ako pokracujes? dufam ze je vsetko OK.

anuska30
25. apr 2014

@franchise27 tak uz mi volali.Som sklamana.Uvidim v pondelok.Vraj to ide pomalsie,tak sa uvidi ci v stredu bude OPU ;((( Davka mi zostava. Sex ziadny. Takze len manzel )

erinka12345
25. apr 2014

@franchise27 ahoj moja, hej OK, len som nepísala, bo som bola na veľkú noc na chalupe v PB u našich a v utorok som bola na prvé sono a krv. V utorok som si aj začala pichať merional, takže dnes pichám štvrtýkrát. No a v stredu ma také teploty chytili som mala 39 v noci, teraz mi už klesla na 36,6, ale som mala riadny strach, či nejdem na pohotovosť, aby mi nedali antibiotiká a bolo by všetko v prdeli ... V nedelu idem na kontrolu a krv. A ty ako? Kedy OPU? Koľko máš vajok?

franchise27
25. apr 2014

@anuska30 ja som sa uprimne ani radsej nepytala co hovori na folikuly...nechcem si kazit vikend...mne tiez volali, davka ostava 225IU, v pondelok kontrola a ratam ze OPU najskor az vo stvrtok...uz si tlacim do hlavy myslienku, radsej menej a kvalitne ako vela a nanic....len aby to nebolo ze malo a nanic 😀 no presne "bohove" sexualne obdobie nas caka ze 😉 A dnes som si bola u svojho gynekologa po PN..zacinam od pondelka, sice vychadzky budem vyuzivat na vyjazdy do prace...ale sestricka ma inak rozosmiala...ze najskor dame diagnozu akoze cysty a ked sa to cele zadari tak hned hodime rizikove tehotenstvo a bude sa pokracovat v PN.....😀 keby nieco take tusil zamestnavatel tak ma zabije 🙂

franchise27
25. apr 2014

@erinka12345 tak drzim palce nech krasne reagujes. no teplota mohla byt asi aj z toho...ale hlavne ze si uz ok.Ved vidis aj ja som mala cca 3 den po FSH injekciach zas velke bolesti v zaludku a miernu teplotu...a teraz OK, cize nieco na tych liekoch asi bude. Ja dnes druha kontrola pocas stimulacnych injekcii a veru nic moc...vajok podla mna malo..na jedno cca 3 a na druhom cca 4-5ks...a ostatne malinke...este picham min. do pondelka, vtedy je aj dalsia kontrola a uvidi sa kedy OPU...ratam najskor koniec buduceho tyzdna.Akurat sme sa dnes s muzom hnevali, ze nam kontroly vychadzaju vzdy v pondelok a piatok,alebo prvy den po sviatkoch...cize vsetko dni kedy je najviac ludi a najviac casu tam stravime...ale snad to uz nebude dlho trvat.Inak vajecniky citit, ale nic strasne, ani nejak zvlast obmedzujuce...drz sa

erinka12345
25. apr 2014

@franchise27 no 8 vajok, to je celkom v pohode, a aké boli veľké, či nevieš? hlavne aby boli pekne zrelé, čo tam po kvantite, hlavne aby kvalita bola ok 😉 no veru to vám na prd vychádzajú tie kontroly, ale to aj zrejem kvôli tomu, ako ti MS začala. Ja som zvedavá, kedy mne dajú dalšiu kontrolu, keď mám teraz v nedelu a potom aj embryologička, tam pôjdem aj s priateľom asi (vy už ste boli?) Mne predbežne OPU vychádza na 5. - 6. mája to je pondelok utorok ... ty si vlastne koľkáty DC teraz? Inak ja si pichám 150 IU teraz toho Merionalu

sfera
25. apr 2014

@franchise27 aj tie malé môžu ešte dorásť, záleží akej veľkosti boli, ja som pri poslednej kontrole pred OPU napočítala 25 vajok rôznych veľkostí, najmenšie 13mm, podotýkam, že nie jedno, ale presné číslo si už nepamätám a nakoniec ich bolo 26 a nezrelé bolo len jedno vajíčko..

javorinka2
25. apr 2014

@jasna už sa stalo..zaujímavé ona mi povedala že tento víkend mi iui nikto neurobí a dr.krajkovic že ráno mám prísť a ak budú foliky čerstvo prasknuté tak mi urobí iui...Mám na ňu jednoducho ťažké srdce...

javorinka2
25. apr 2014

@adka666
@afrika
@mariajuraj
@franchise27 baby takže takto.Písala som si s krajkom a povedal že zajtra ak uvidí že sú foliky čerstvo prasknuté urobí mi iui hneď...Tak o čom to je? Keby včera tá pi... dala pregnyl mohla som ho dnes pichnúť a bola by ovulka na 100%...Zajtra sa ho opýtam na to, že uňho to je možné a a u nej nie:(

trinity8
25. apr 2014

@javorinka2 uuuuuuuffff tak to je sila , dobre ze si volala Krajkovicovi. Ci si bola dnes tam???

javorinka2
25. apr 2014

@trinity8 jee ešte na teba som zabudla;) Písala som mu mail..ja som tiež skoro sadla na zadok chapes..Ešte písal nech už dnes nesexujeme že zajtra uvidíme;)

trinity8
25. apr 2014

@javorinka2 drzim palce aby vam to vyslo potom vsetkom. Jasne sex pred IUI neodporucaju, ani parfem a ani dezodorant. Ale to ta asi poucili. Ale ako je to mozne ze jeden Dr. povie ano druhy nie. Co si o tom mozme mysliet.

javorinka2
25. apr 2014

@trinity8 ak bude iui tak určite posledné...musím si dať pauzu lebo mi x toho prepne;)

jasna
25. apr 2014

@mirus1510 ...podľa mňa áno, pretože má mail uvedený na stránke,ale osobne som s ňou mailom ešte nekomunikovala...skúšala si?

anuska30
26. apr 2014

@franchise27 ja pojdem na pn az ked povedia,ze bude vklad.zatial sa mi zda zbytocne byt na PN-ke-mam sedavu pracu a nenarobim sa,takze asi je to zbytocne len tak sediet doma. Vcera som bola u jednej znamej liecitelky a supla mi do ucha ihlicku na stimulaciu vajecnikov. Dufam,ze pomoze.

jana954
26. apr 2014

@bambula27 ahoj.... no to mám lieky aby som dostala menštruáciu... preistotu aby sme zas nečakali dlho.... lebo poslené 2 roky sa mi dosť rozhádzal cyklus.... ešte som rozmýšľala že začnem piť čaj z alchemilky.... a ty ako??? bola si na kontrole a čo ti povedali???

javorinka2
26. apr 2014

@trinity8 takže takto;) vajka vydržali..Sú dve 18 a 19mm, sliznica 11mm.Dnes picham pregnyl a b pondelok iui....Dúfam že vajka výdržia do pondelka;)ešte sa ťa opýtam krajko nám zakázal dnes a zajtra sexik.Naposledy sme ho mali vo štvrtok, myslíš že 3dňová absencia bude o.k.??

trinity8
26. apr 2014

@javorinka2 jeej tak super ze vydrzali 🙂. Ano bude to OK . Na pokynoch co nam dali bolo, ze sexualna abstinencia 2-5 dni. Drzim palce.

javorinka2
26. apr 2014

@trinity8 ďakujem za odpoveď...vieš ale hlavou mi behá čo ak prasknu foliky skôr ako iui s tam nebude žiadna spermoská???

trinity8
26. apr 2014

@javorinka2 nemysli na to , lebo si to privolas negativnou myslienkou. Naprogramuj sa tak ze to vyjde a prasknu ked pojdes z Heliosu. Ten 18 mm urcite este nepraskne do pondelka .......

javorinka2
26. apr 2014

@trinity8 ďakujem...ja sa z toho raz zblaznim aj keď viem že to není o.k.keď to dookola riešim;)

trinity8
26. apr 2014

@javorinka2 ja som bola tiez taka ked som isla na 1IUI a druhe som uz brala v pohode. Isla som nan pozitivne naladena a velmi som si verila . Som si povedala ze druhe uz vyjde. Aj to vyslo len to skocilo ☹((, takze nas caka 3 IUI.

javorinka2
26. apr 2014

@trinity8 :( tretie výjde nám ak vám určite!!!

franchise27
26. apr 2014

@anuska30 ja mam tiez sedavu pracu,ale stale som v kontakte s cudzimi ludmi a casto peniazmi a hlavne chorlavymi kolegami...tak ja som na PN prevetivne pred OPU aby som nic neschytala, lebo ja nechapem imunitu svojich kolegov, ale to co oni boli chori za pol roka tak ja za cely zivot nie tak casto....

franchise27
26. apr 2014

@erinka12345 hej uz sme boli s embryologickou...je to rychle...vybafne na teba zas celu svoju prezentaciu, vysvetli ake vajicka vlastne su zrele a vhodne na oplodnenie...nam nakoniec navrhla ze staci ISCI, ze zbytocne pri takom malom pocte by sme platili PISCI...Ja som teraz 13DC a 10den pichania FSH...picham este min. do pondelka myslim...dokupovala som dalsie injekcie a v pondelok sa uvidi...ale tak dufam ze tak 1.5. by pravdepodobne mohlo byt OPU

erinka12345
26. apr 2014

@franchise27 no tak držím palce, nech to výjde najneskôr na toho 1.5 aby ste to aj zbytočne nemuseli preplácať. Ja som zatiaľ za lieky dala cca 100 eur aj s FSH injekciami. Dnes som 5 den pichania FSH a tie som začala pichať na môj 2DC čiže dnes som 6DC a zajtra kontrola u Krajka na sono a krv a uvidíme či mi ostane dávka 150 IU ... Inak poviem ti, že teda vaječníky cítim ... ja som taká trapka, sa bojím aj zakašlať 😀 aby som niečo neposerinkala 😠 ... a recept na Pregnyl už máš či ešte nie? Nevieš či sa pichá 5000 IU či 10 000 IU?

anuska30
27. apr 2014

@franchise27 tak dufam,ze aj my najkneskor vo stvrtok. Za injekcie som uz dala 300 eur:( Ale co uz,hlavne aby vsetko dobre dopadlo. V piatok o 14:hod ta hrozna nehoda pod Strecnom.Normalne sa desim ist tade zajtra :( Brusko pobolieva? mna tak ako kedy.

bambula27
27. apr 2014

@jana954 ahoj Jani. Mala som kontrolu vo stvrtok u svojho gynekol.a potom som volala do MT, takze dobra sprava je, ze nemusim ist na kyret a ze ak sa budem mat dobre, aj fyz.aj psychicky a po menstruacii bude hcg uplne negativne, tak mozme ist na KET. Bala som sa, ze na menstruaciu budem tiez cakat dlho ako to je u mna zvykom, ale vo stvrtok som vysadila Duphaston a vcera dosla mrcha....ale taka, ze ja dnes dobre ze neumieram. Ako nekrvacam nejak silno, ale bolesti mam strasne :(

anuska30
27. apr 2014

Dievcata,mali ste pred OPU pri injekciach bolesti v podbrusku,lebo u mna nic moc.a to dnes uz picham 11 den menopur a dnes mam 14 dc

sfera
27. apr 2014

@anuska30 mala som bolesti, ale len pri sadaní, ale nebolo to nič hrozné, len som proste cítila vaječníky