Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
jerryjanka, no vidis, nie si v tom sama 😀
kelifanek, to je uzasne , ze si otehotnela prirodzene s jednym vajecnikom.ale mala si asi pravidelnu ovulaciu..ja mam vraj pco s anovulacnymi cyklami, takze u mna je toto dost podst.problem. sledovali ta vtedy? a teraz mate moznost uz len ivf?
luc - ja mam tiež pco - ale mam cykly ovulačne no čo z toho ked ovulujem hlavne z praveho vaječnika 🙄
a ešte okrem pco, nepriechodneho vajcovodu, leniveho vaječnika mame aj terato 🙄
terato?co to je
inak to je super, ze pri pco mas ovulacne cykly, lebo pco =anovulacne cykly, ty si asi vynimka 😀
u pco-ckarok sa totiz zriedka vie kedy je ovu ☹
inak aj mne povedal, ze na pravom mam folikuly a je zrasteny , lavy ok ale ziadne foliky...no sila ☹
a kde ta operovali?
luc - nie je to vôbec pravidlo
že pco su rovno anovulačne cykly - praveže poznam vela kočiek čo ovuluje normalne
a maju pravidelne cykly a maju pco
zaleží v akom stupni pco je
operovali ma v považskej tu v nemocke - dvaja najväčší odbornici u nas - tak aspon niečo pozitivne - a urobili mi aj drillign tak snad sa ten lavy hajzlik zobude a začne pracovať ako má 😀
teratozoospermia - znížený počet spermií správneho tvaru - množstvo aj pohyb mame nad normu
luc mne sa tvorili cysty takze kazdu chvilu som brala injekcie na gyndu som chodila ako na klavir, ale skusali sme to stale, ja sa smejem lebo ja som otehotnela v den kedy sa kamaratovi narodil syn asi nas to nastartovalo. 🙂))
ahojte kocky 😉
ako sa dnes mavate?
kelifanek, vidis, nic nie je nemozne 😉
Ahojte. Tak ako pokračujete? My celkom dobre akurád máme za sebou 2 dni snaženia v Pondelok mi pichlli pregrnyl. Riadne ma bolí bruško. Ste tu niaka v podobnom prípade?
😉 😉 😉
ka - no ja teraz čakam na ms takže som uplne inde než ty 😀 ale clostil pregnyl som si užila až až
a teraz ma to vlastne čaka znova 😖
ahojte, jerry ako ste dopadli na konzultacii, akou cestou teraz idete?
ka 131, vy ste pred iui ? ...zelam uspesne snazenie😉
ja sa uz neviem dockat marca, mame naplan. konzultaciu na 12steho 😉
luc presne ako som myslela - dal mi clostil 3x1 a na 11 dc pojdem na uzv a ak bude folik aj vlavo tak pojdeme na iui
ale teda normalne ma nasral krajko a to ho mam rada - najskôr sme čakali viac ako hodinu a potom nas vybavil za 6 minut 😀 ale zas na jeho obranu povedal všetko čo bolo treba
takze skusite iui, mne clostyl akosi nezafungoval, ked som ho brala. ale zasa brala som 2x1 .
my sme inak tiez na 1 stretnuti cakali skoro hodku na neho ale vtedy sa nam venoval. potreboval vela veci vediet a tak. som teda zvedava ako pochodime my.. ako zhodnotil tu laparku. zistili na nej viac ako vedel zo sona? lebo ja prave to tvrdim, ze pojdem na laparku a nic nove nezistia..
ja som brala aj 4x1
ale reagujem dobre aj 2 aj 3 foliky
len u mna treba nastimulovať aj ten lavy vaječnik
jasne zistilo sa všeličo a rovno povedal aj čo bol dôvod - a to bolo že som vraj v minulosti prekonala chlamydie...
proste ja som hrozne rada že som na laparo šla - mrzi ma len jedna vec - že som nešla o pol roka skôr
nerob si casom starosti, isla si vtedy ked si mala. aj mne vravel , ze by stimuloval potom vioac ten lavy. ale ako sa da stimulovat viac jeden al. druhy vajecnik? trochu sa obavam, ze mna tiez posle na laparku. mna totiz min. rok rezali a dost sa bojim. ☹
ale je super, ze ste na dobrej ceste. vsetko vas posuva vpred 😉
lucetta - neda sa to ale aspon vie ake su šance - načo by som šla na iui ked by vlavo folik nebol - škoda penazí
ale ked bude tak pojdeme 😉
Ahojte.
Luceta - My máme plánovaný styk 2 mesiace a ako to nevinde ideme v apríli na IUI. Ja som mala len 2 vajíčka. Jedno 18mm a druhé 20mm. A nikdy sme zatiaľ nečakali v Heliose asi sme mali šťastie. Ja som brala clostil 2x1.
A teraz len čakať. A ak nič tak znova clostil, pregnyl a ultrazvuk. ......
Jarryjanka - Ja som sa tiež tak tešila na menzes a teraz zas už aby som mohla testnuť. Už aby bolo 4. marec
my pojdeme niekedy vtedy na iui 🙂 3. alebo 4. marca teda dufam
budem ti držať palce. A na ktoré IUI ideš?
no ak pojdem tak to bude prve
prečo myslíš že by si nešla?
no ja mam len jeden vajcovod priechodny
bude zaležať kde bude folik
neboj bude aj na jednom aj na druhom. Ja som to tiež tak mala. Ale bola som trochu aj sklamaná že boli iba 2. Každý na jednom vaječníku. My sme sa tiež rozhodli že pojdeme v apríli na IUI ak sa nepodarí dovtedy. Potom mi napíša ako to prebiehalo. Budem ti držať palce.
ja praveže nie
mne ovuluje pravy vaječnik ovela častejšie
z 8 x mi 6 x ovuloval pravy
takže tak a ja potrebujem lavy
Ahoj jerryjanka, aj mne zistili v Heliose s krvi, v minulosti prekonané chlamydie.
Píšeš, že máš jeden vajcovod nepriechodný, to spôsobili tie chlamýdie? Nám zatiaľ naplánovali styk, nepodarilo sa na prvý krát, ani na druhý. Dnes som dostala mrchu. Ale už som zistila, že chlamýdie spôsobujú aj zrasty, tak začínam mať podozrenie, že tento problém bude aj u nás. Rada by som sa opýtala, či tie ženy, ktoré prekonali chlamýdie majú ešte šancu prirodzene otehotnieť. (prvý synček sa podaril na prvý šup) Ja predpokladám, že plánovaný styk skúsime ešte raz a potom ma čaká laparoskopia.
ahoj lenka ja som mala chlamidie a ani som o tom nevedala a nemala som z toho ziadne nasledky
lenka ano sposoboli to chlamydie povedal mi to krajkovič
ked sme skusili planovany styk a nevyšlo to tak som šla na tu laparo - a som rada aspon viem na čom som
ahojte kocky, ako sa vam dari? co mate nove?
my zatial nic, zatial sme stale v stadiu cakania takze ani velmi nemam cim prispiet 😅
luc - aj ja čakam teraz 😀 nove budem vedieť až v pondelok 😅

pytam sa lebo ja som tiez mala len jeden vajecnik a otehotnela som trvalo nam to rok.