icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lucetta
23. feb 2010

tak sa ozvi potom , kludne aj cez ip 😉 myslim na vas a drzim palce 🙂
ja sa obavam, ze lavy vajecnik mi asi fakt nefunguje..odkedy to viem, si to sledujem a zistujem, ze ak ma boli tak len pravy ☹

jerryjanka
23. feb 2010

lucetta - no ved presne aj u mna to tak je :-s
aj teraz beriem ten clostil a len pravy ma boli dopr...

lucetta
23. feb 2010

jerry , nejako to musime vybojovat 😉 zacneme pozitivne posobit na lavy vajecnik 😉 😀 a musi sa rozbehnut

fomarik
23. feb 2010

Ahojte. Môžem sa pridať do klubu????? Spolu to bude ľahšie..........

jerryjanka
23. feb 2010

lucetta - treba sa mu milo prihovarať a možno sa necha prehovoriť 😀

fomarik ahoj - pamatam si ta z dalšich dvoch tem - kedy idete do heliku

lenka618
24. feb 2010

Jerryjanka, nečítala som všetko, čím si prešla, tak sa ešte opýtam.
Teda po laparoskopii vieš, že máš nepriechodný vajcovod a teraz ste v akom štádiu? ako idete postupovať ďalej? IUI, či IVF?
Prepáč, že sa musíš opakovať, ale fakt nemám moc času čítať to späť a ja som si istá aj bez vyšetrenia, že mám ten istý problém ako ty 🙂

jerryjanka
24. feb 2010

leni - ak bude folikul po stimulacii na spravnej strane tak iui
ak nebude tak nič
tento rok na ivf zatial nepojdeme budeme skušať iui

prečo si si ista že maš ten isty problem? :-O

lenka618
24. feb 2010

Jerry, vieš prečo?
- v krvi mi nasli protilátky na chlamýdie.
- synčeka sme spravili na prvý krát pred šiestimi rokmi a tento krát sa to už vyše roka nedarí - niekde je problém
- manžel má spermiogram dobrý
- dva krát nám plánovali v heliose styk - obidva razy 2 folikuli

Čiže niekde je "technický" problém a pri mojom šťastí sú to tie chlamýdie a vajíčkovody. Len som si laicky dala dokopy dve a dve. Ostáva mi len dúfať, že bude aspoň jeden vajíčkovod v poriadku. Každopádne, ešte tento mesiac skúsime plánovaný styk, a potom už pôjdem na laparku. Tak som dohodnutá s pani doktorkou v heliose.

jerryjanka
24. feb 2010

no to je dobry plán - snad sa laparke vyhneš ale ak nie tak oni vedia nepriechodnosť odstraniť ale len ak je to v nejakej norme
mne tie chlamydie uplne upchali vacovod hned na kraji - takže sa to nedalo spriechodniť.
ale tebe možno pomôžu a bude to na prvy šup

kefalinek
24. feb 2010

leni kolko rokov ma tvoj syncek ak sa smiem spytat??

lenka618
24. feb 2010

Synček má 5,5 roka.

lenka618
24. feb 2010

jerryjanka, ďakujem za podporu.

lucetta
26. feb 2010

ahojte, jej jerryjanka, ty mas nove foto v pase 😉
ako sa mavate? nam sa blizi konzult. v heliose. mm ide v ut. na rozireny spg a potom o tyzden vysledky s konzult. som veelmi zvedava. ako sa vam dari?

jerryjanka
26. feb 2010

luc ano mam novu fotku 😀 trebalo mi zmenu
v pondelok idem do heliku na uzv

lucetta
26. feb 2010

tak dufam, ze budete mat same dobre spravy. foto je super 😉

fomarik
26. feb 2010

Jerryjanka, ty si na mna spomínaš, Aké milé 😅 .No, my ideme úplne prvýkrát 4.marca...a už teraz nemôžem spávať.

lucetta
26. feb 2010

fomarik, neboj . 1 konzultacia nic nie je 😉 a uz len to, ze ste sa odhodlali je spravny krok vpred za baby 😉 ak sa smiem spytat, absol. ste uz nieco?

jerryjanka
26. feb 2010

fomarik - jasne - pamatam si ťa podla nicku aj podla fotky 🙂
možno sa tam aj stretneme - možno ak Boh dá pojdeme 4.3. na IUI 😅

fomarik
26. feb 2010

Lucetka, my s asnažíme 4 roky. Som 2 mesiace po LPK, drilling vaječníkov, prefuk lavého vajcovodu, odstránenie cýst a zrastov. Manžel na spermiogramoch ako na klavíri, ja na Duphastone a clostile... noa výsledok nikde 😠 😠 .Doky povedal,že on už pre mna nič nemože urobiť, a čakať na zázrak s anám neoplatí,tak ma odporučil na IVF.Som objednaná ku Krajkovičovi.
Ale som trošku skeptická, ja neverím, že sa to podarí na 1x, a pri našej smole ani na 2x 😔 😔 😔 Ale nádej umiera posledná!!!!!!!

jerryjanka
26. feb 2010

lucc dakujem za pochvalu - vznikla nahodou včera - ked som si chcela odfotiť ako sa mi natočili vlasy 😅
fomarik - nechaj to na krajka - on vam možno ponukne iui bude zaležať na vysledkoch 😉

fomarik
26. feb 2010

Jerryjanka, nám IUI asi nie, pretože ja nemám dobré vajká. No, uvidíme. Takže potom4.3. po Heliose krič "fomááárik" a možno sa stretneme. Juj, držím vám palce 😎

jerryjanka
26. feb 2010

na kolku idete?

lucetta
26. feb 2010

my sa nazime 5 rokov. a mame uz uz kadeco za sebou. ked sme to uz v ba nezvladali, skusame teraz stastie v martine. clovek musi ist triezvo aj do ivf, viem o com hovorim, i ked je to tazke , lebo clevek to berie ako hotovu vec ale zas na druhej strane su kocky, kt. su tehu po 1 iui , al. po 1 ivf. takze netreba to vzdavat 😉
ja tiez dufaston, uz niekolko rokov , clostil akosi nezaberal ked som ho brala pred 3 rokmi ☹ ale mozno mi ho len zle davkovali a moj obvod. dr nemal nejak snahu ma poriadne kontrolovat. ta kze ak by k tomu doslo som za clostil uplne kludne..uvidime o 2 tyzdne

jerryjanka
26. feb 2010

ja bravam clostil 3x 1 ale brala som aj 4x1 😀

fomarik
26. feb 2010

Ja som tiež Duphaston brala velmi dlho, a po roku a pol sme zistili, že mi blokuje ovuláciu ☹ ☹ ☹ ☹ . Inak raz som už tehu bola...a otehotnela som po druhom cykle s duphastonom,ale som potratila, no a odvtedy nič, nedarí sa. Ja to pre istotu ako hotovú vec neberiem, aby som nebola velmi sklamaná a teda aj manžel. beriem to len ako krok vpred, čo bude to bude.
Lucetka, tak vy ste si tiež čo-to prežili... no ale zázraky sa niekedy dejú..... Pfuj,pfuj,pfuj...bodaj by sa vám už zadarilo 😎

Jerry.... my ideme na 10.00 a vy? Píšeš,že ideš na uzv, tak ty si už tehulka?

jerryjanka
26. feb 2010

na uzv idem kvoli folikom - ak bude vlavo pojdeme na iui
ale ja tam asi pojdem na 8 rano
a budu mi ju robiť tak okolo 9
tak ale je tam blizko cukraren tak ak by ste prišli o 30 minut skôr tak by sme mohli dať kolačik 😉

lucetta
26. feb 2010

fomarik, to by ma zajimalo s tym dufasstonom, uz som o tom pocula, ze je mozne , ze blokuje ovu. ako ste na to prisli?
joj, to iste zelam aj ja vam, nech sa vam cim skor zadari 😉 ja verim na zazraky. uz len cakam, kedy sme na rade my 😎
jerry ako zvladas tie davky clostilu? ja som mala len 2x1 a viem, ze mi byvalo blbo

jerryjanka
26. feb 2010

luc - no mavam paradne navaly ale tak čo my ženy nezvladneme že 😀

fomarik
26. feb 2010

Lucetka, zistili sme to jednoducho...popri užívaní duphastonu som chodila na meranie vajíčok a nikdy som žiadne nemala, no a ked som duphaston prestaal užívať (po tej LPK), tak ovulku mám. Nepravidelnú, vždy bola v iný den ale mám.
Ja som clostil brala len jeden cyklus, zároven s duphastonom a mla som jedno mrňavé vajko, ktoré nebolo úsce nanič. No a okrem toho to boli strašné bolesti. Po nom mi mrcha meškala 6 dní. Teraz neužívam vobec nič, po tej LPK mám cyklus hocijako 35 dní, 39 dní...ale vždy lepšie ako žiadny. Pretože pred LPK som mrchu bez duphastonu nedostala vôbec 😢

Jerry, tak jasné, veterníky môžem...aj francúzsky krémeš 😉

jerryjanka
26. feb 2010

fomarik tak super ja sa v pondelok sem ozvem že či a kedy pojdeme a stretli by sme sa pred helikom a pojdeme do tej cukrošky
aj ja lubim veterniky aj kremeše 😀