Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@anuska30 ja som po ET mala bolesti prvych 5 dni,uz som myslela ze OHSS, ale na 5. den mi zrazu nic nebolo...MMS mi dosla na 11. den po ET, aj ked som brala utros...Takze som aj do caru isla na 12. den aby som nemusela cakat na 14.DC a mohla vysadit lieky...Ale je to vsetko individualne...Kazdy moj pokus bol uplne iny co sa tyka pocitov a priznakov :D drzim palce...dufam ze to vyjde 🙂)
@javorinka2 dakujem. No dnes som 12 den po prsgnylovke a test ukazal //,dufam,ze uz to nebola pregnylovka.Uz je to dnes ok,citim chvilkami napatie v prsnikoch a podbrusko uz sem tam a aj krize. Chcela som testnut az zajtra,ale nevydrzala som kvoli tomu.Mozno tie krize boleli aj z toho,ze som nic nerobila a vcera som bola ohnuta ked som umyvala podlahu doma. Toto cakanie je neskutocne...
@anuska30 supeeeer teším sa d tebou potichučky;;)) kedy ideš do heliku?? Ja v pondelok;)
@javorinka2 ja v pondelok,ale az 19.5.,lebo dnes mam iba piaty den po Et. Len dufam,ze to neni pregnylovka ,aj ked citim pnutie prsnikov,ale nemoze to robit aj utros? Inak,pani doktorka Starovecka vravela,ze mozem ist na krv aj k svojmu a potom staci zavolat im.Tak uvidim co urobim.Neznasam tie cesty pod Strecnom.Vzdy ,ked sme isli tadial,tak som mala tak zadok stiahnuty od strachu ;(((
@javorinka2 pregnyl bol 5000,tak snad je fuc ;)
@chorucka beriem to s rezervu,ale dufam,ze to bude ok.Ja som mala pat dnovu blastocystu a co som citala,tak mali // uz na stvrty den po et .Ja som len napisala,ze dufam,ze to neni uz pregnylovka na 12 den.Uz mam nieco za sebou,tak viem,ze je skoro sa tesit.Ja len dufam a verim,ze uz to bude tentokrat ok.
@anuska30 velmi ti drzim palce, mne 1 IVF nevyslo, vladali mi tiez 5 dnovu blastocystu a na 7 den mi prisla ms. Z vecera do rana ma prestali boliet prsia a bolo 😠 ale je to individualne a drzim ti palce, kym nespinis a nekrvacas tak je velka sanca 😀
@franchise27 ahoj.Ty si ako na tom? Dnes mame siesty den po ET.Testovala si ? 🙂 My sme vcera chodili po obchodoch a vecer ma tak hrozne boleli nohy a v podbrusku.Mala som jemnucke spinenie,ale lezim,tak zatial je to ok.Zajtra mam 29DC a dufam,ze mrcha nepride. Inak volala som kvoli tomu spineniu do centra a zvysila mi davku utrosu 3x2 a zajtra ziadna praca. Inak,vraj spinenie pred mrchu a v case mrchy moze byt. Vraj sa to stava. Volala som rano s kolegynu,ze idem do prace a za 3 hodiny som jej volala ,ze nepridem.Minuly tyzden som bola doma a mam stres,ked zajtra rano budem volat na firmu :(
@anuska30 ahoj, ja som tak vcera nasla raz taky jemnulinky ruzovy vytok..ale fakt len minimalne, ze to nemozem nazvat ani spinenim...a vecer ma zacalo boliet podbrusko presne ako v den kramov,fakt dost silno...tak som uz rano na 100% cakala ze pridu...ale rano bolesti ustali...teraz len trocha citim krize a mam uz len biely vytok.Tak neviem co to bolo.Dnes som robila test ale je tam taky minimalny duch...ze musim riadne pozerat na svetle aby ho bolo vidno...cize to neratam ani za ducha.Ja som prave v obdobi kedy mavam obvykle kramy, tak ak ich do stredy nedostanem tak sa mozem tesit..dovtedy pozeram na to strasne realne...mozno az pesimisticky...uz to neovplyvnim nijak, ani prehnane pozitivnym myslenim ani tym ze budem mat vylozene nohy...co sa ma stat sa stane.Ja idem zajtra odovzdat PN listok lekarovi a od utorka idem do prace. Tak drzim palce
@franchise27 tak sa mi zda,ze to mame podobne.Ja som praveze volala kvoli tomu slabuckemu spineniu do centra a tam mi vraveli,ze ziadna praca.oddychovat. Tak sa ti cudujem,ze ides do prace.Ja som sa chystala,ale nejdem riskovat.Mozno to pomoze,mozno nie,ale urobim preto maximum.To sa vobec neda nato nemysliet.Zacnem nieco robit a za chvilku som myslienkami nazad. ((( Ja som vcera tiez hladala ducha na svetle,inak ho tiez nebolo poriadno vidiet.Ja nakolko uz mam tiez nueco za sebou,tak sa netesim.Inak,lezim pod dboma dekami a nohy mam ako lad.Ja mam mat zajtra mrchu,tak dufam,ze nedorazi.Drzim palce
@franchise27 velmi ti drzim palce aby ten duch silnel zo dna na den 😀
@anuska30 ja v praci len sedim na stolicke 8 hodin a robim s papiermi...cize sa tam menej narobim ako doma, lebo doma stale niekde pobehujem. Ja som si vcera uz poplakala lebo som sa uz zmierovala so vsetkym...ale dnes ma to prekvapilo ze ziadne spinenie ...Ja som mala mrchu dostat uz tento vikend..ale radsej to teraz ratam do stredy. Zajtra alebo v utorok spravim znova test a uvidim ci ten "akoze duch" bude ozaj duch...ak nie tak cakam na mrchu ...☹ keby som lezala s vylozenymi nohami tak by som bola psychicky strasne vycerpana. Dufam ze bublinka je silna a uz sa snazi riadne zavrtat a nie ze tam bezvysledne plava a caka kym pride mrcha...dufam
@ingrid0105 dakujem...noo zatial ho nemozem ratat ani za ducha, radsej som ho neukazovala ani muzovi, lebo by si myslel ze som sialena keby tam on nic nevidel....velmi velmi si prajem aby to dopadlo dobre ale premahaju ma pesimisticke myslienky...
@franchise27 a kolkaty den si sa testla? ja tvrdim ze tym ze nam embrijko vlozia do maternice je uloha splnena 🙂 potom je to uz len na prirode a to uz my neovplyvnime. samozrejme ze sa setrime, lezime a dufame ale to je asi tak vsetko co mozeme spravit ale si myslim ze na vysledok to nema vplyv. aj ja som si poplakala ked mi to nevysle ale to je zivot bohuzial. ale co je podstatne je psychika a preto nebud pesimista i ked pocasie je dnes na prd, usmievaj sa a bud v pohode, taku maminku chce mat kazde babo 😀
@franchise27 ja na papieri nic,ale ked som skusila dovnutra ,ked som si davala utros,tak je tam uplne mamlilinko cervene....Ale som rada,ze ustali bolesti brucha,akurat citim trochu sem tam aj krize a ako pnutie prs,ale inak nic moc... Ja sa tiez v praci nenarobim.vacsinou sedim ,ale sa aj ohybam a denne zdvihnem asi 4 baliky s tovarom cca do 5 kil.Neviem ci mam ist rano do prace,alebo co mam urobit :((( Ja som dnes volala jednej liecitelke,ku ktorej som chodila/ona aj vesti/ to by som si nikdy nedala,ale som jej vravela ,ze trochu spinim a ze ci nevie pomoct.Vravela mi,ze byt 4 tyzdne v klude a bude to dobre,tak som velmi zvedava ci ma pravdu ..
@franchise27 inak ani moj manzel nevie o teste,vravela som mu,ze trochu spinim a ze mi zvysili davku a on sa ma opytal, ci to uz neni neskoro ....
@anuska30 ked dvihas baliky tak jasne ostan doma...to ja fakt len sedim tak preto idem a budeme mat ISO audit,tak musim...mna uz aj prsia prestavaju boliet,co u mna je signal ze mrcha zacala...ale tak dufam ze ked este nedosla takk nep.ride....moj muz je vyplaseny viac nez ja z toho spinenia ale on je optimista a veri aj za mna.Dobru noc nech mame krajsi zajtrajsok.
Ahoj @javorinka2 tak ako testovala si ?
@dasaa ahoj áno testovala som ele nejak nestmavol od soboty:( uvidím dnes na krvi;) ale verím že je to tam;)
@franchise27 ahoj.Tak sedim v praci a neviem ci som urobila dobre.Bolia na krize a dost ma pobolieva spodok z toho sedenia .Dufam,ze mrcha nedorazi.Vobec mi nerobi fobre sedenie a dlho tiez neobstojim.Ty ako ?
Dievcata chodite po et do prace a cakate este na krv,alebo ake mate skusenosti po et so sedenim v praci? Mali ste nejake bolesti alebo pocity?
@anuska30 ja idem dnes na gyndu po skoncenie PN a zajtra do prace...a v noci zas bolesti podbruska a krizov a teraz rano nic...ale spinim zas....na vecer som si dala vyssiu davku utrosu a zvysila som prisun vitaminu C...viac uz neviem co spravit....Moja ak si v praci tak sa snaz obcas vylozit nohy napr. na druhu stolicku alebo len na kos pod stolom...a hlavne nedvihaj tie baliky...ono bolesti krizov mas z toho sedenia asi aj preto ze doma si vacsinou polyhavala...tak ta boli z toho sedenia. A mas to ako bolesti zacinajucej mrchy ci ine?

@anuska30 ja som mala aj mám takéto stavy síce po iui ale sú...a na teste // ;) držím palce!!!!