Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@lucusik33 luci my sme vsetky vydeptane z celej tejto situacie a aj tie hormony pracuju.Este mi dr. Neodpisala na mail tam som sa pytala ajna ascorutin tak hned ti dam vediet.A spinis moc ci ani nie?Ja uz tetaz dost,takze do rana cakam mrchu,boli aj dost brucho...cize bud zajtra alebo dllllho nie.Utros som zvysila,nadajam sa citronovou vodou...viac nedokazem spravit
@smoulinka13 mala rakovinu lymfatickych uzlin.Ja som v case ked sa uz liecila cakala tiez na vysledky z biopsie ci nemam to iste...preto som jej boj sledovala celycas...verim ze to musi byt tazke tolko pokusov za sebou...anezistovali pricinu,preco sa neudrzi?Ja mam len jedneho mrazacika,cize vela sanci nemame...ja verim ze ak sa do
@smoulinka13 pokracujem v sprave lebo ma vyplo 😀.....ja verim ze ak do rana nedostanem mrchu tak bojujeme dalej...lebo uz je to fakt na hrane
@javorinka2 to je super spravicka 🙂veľmi sa teším. Tak len teraz pekne oddychuj nedvíhaj nič ťažké. Tak už o týždeň by si mala mať aj fotecku drobček. 🙂
@dasaa no áno..Len dúfam že bude vidieť..Bude to predsa len 3týždne od iui.Čo povieš???
@franchise27 joj citala som o nej vela tu na MK smutne :((
veru u mna nezistovali pricinu, az ked som sa ja po 3.vklade ozvala ze akoze by sa aj daco mohlo vysetrovat a zistovat,tak mi povedali ze MOZEM ist ak CHCEM na genetiku a hematologiu..a na hysteroskopiu.takze na genetiku ideme zajtra s mangelom, na hematologiu sa idem este len objednat lebo maju dovolenku a na hysteroskopiu pojdem ak sa nepodari KET...potom pojdem do 2.IVF mozno ine centrum...neviem,
verim ze tebe to vyslo 🙂 ja som mala na 7.den ducha ale potom uz nebol..takze spinenie bolo uhniezdovanie ale neudrzalo sa :(
@franchise27 treba hlavne klud, uz su karty rozdanne takze my uz asi viac ako vyssie davky utrosu a klud popripade tu citronovu vodu neurobime.to moje spinenie bolo vcera pri cikani ns papiery v noci aj na vlozke s dnes na papiery pri potrebe ale ja som zachytila na papiery sj take vlasocnice co ms viac rozhadzalo.zajtra 7.den si chcem spravit test aj ked som viac negativne naladena ako pozitivne.
@lucusik33
@franchise27 ja som mala na 3.den po KET hustu hnedu krv a bolo je dost, nielen na toal.papieri, potom krv bledla a slabla dalsie dni, mozno zo bolo mojou krvou, mam zlu zrazanlivost, ale tej nevenovali pozornost v care, az teraz mi povedali ze mi daju ped KETom fraxiparin a mam ist ak chcem na hematologiu.nechapem ako to mohli zanedbat, aj na predoperacnych vys.som mala zlu zrazanlivost..joj...
ale spinenie moze byt uhniezdovanie, takze nic nebojte 🙂
@smoulinka13 to fakt neriesili tvoju zrazanlivost...vsak to by bolo prve co mali riesit...No jasne ja by som tiez asi menila centrum keby som stratila doveru...velmi chvalia Helios Brno...ze tam sa aj menej casto chodi..moooc drzim palce na KET..a kedy presne ides nan?
@franchise27 DO brna neviem, ze vraj su dake problemy s poistovnou tak sa toho obavam...Rozmyslam nad Ferticent BA alebo Iscare i ked aj o IScare som sa docitala vela negativneho. Buduci stvrtok 22.5 idem na kontrolu pred ketom a asi 26.5 bude KET, moj posledny, potom jedine novy cyklus..A to som si myslela ze z tychto 5 embryi co som mala bude aj na surodenca..no co uz, treba ist dalej. Ty ides kedy na krv? a ty si s heliosom spokojna?
@franchise27 davaj na seba pozor este nic nie je stratene a aby si si to potom nevycitala 😀 fakt NIC nestoji za to ziadna praca .drzim palce aby si to dotiahla do uspesneho konca 🙂
@smoulinka13 na krv idem az 19.5. dovtedy mi aj mrcha skonci ak zajtra zacne 😀 fuuha to je fakt ...ja som dnes tak akurat muzovi hovorila ze kebyze mame aspon viac mrazacikov tak to tak neprezivam zle...a nie ze tam mame len jedneho...ale cele je to asi o riadnom stasti a osude. Ja som zatial s Heliosom spokojna...sice niekedy som mala dojem ze na otazky a konkretne problemy odpovedaju automacky naucene frazy...napr. nikdy som sa nedozvedela jasne preco som tak cudne reagovala na fsh injekcie..ze nebolo dostatok vajicok...vzdy len odpoved "tak niektore hormony trocha kolisali"....Pred KETom sa ide len raz na kontroly ci castejsie?
@franchise27 pred KETom sa chodi na 14DC na kontrolu, takze iba raz.potom okolo 19 DC je vklad..
tazke ides buduci pondelok 🙂 super, neboj sa, ved je to na dobrej ceste 🙂 s tymi otazkami sa to aj mne stalo, ze som sa nedozvedela odpoved,ale ktovie ako by to bolo v inych centrach. Ja som bola naladena po 2.kete stale pozitivne, vsak mam dost mrazacikov..ale pri poslednom Kete sme si dale dve embryjka, aj tak nic..tak uz nastala panika ze bude treba 2.IVF :(( no uvidime ako to dopadne...
Dievcata,kolko po Et vas bolelo v podbrusku? Ja som dnes 7 den po Et a dnes mam hrozne bolesti a aj krize ma bolia. (((
@anuska30 mna vsetko bolelo len 5 dni po ET, na 6.den mi uz nic nebolo a vedela som ze to nevyslo :( takze mozno je to dobre znamenie 🙂
@javorinka2 myslim si ze by malo byt uz nie co vidiet..🙂. no ked som prisla ja po IUI na krv tak na dalsiu kontrolu som prisla a uz tam bolo vidno .Mam aj fotky vo fotoalbume.
Ahojte.Ste tu niektora,ze jeden den hrozne bolesti a druhy den vobec nic? Vcera som sa iska zblaznit od bolesti az kym som nezasoala a dnes rano akoby nic.
@dasaa v pondelok budú 3 týždne od iui tak dúfam dúfam že bude vidno..Napokon oni ma objednali tak hádam vedia čo robia;) Veľa dievčat po iui aj potratilo.:( Dúfam že mne sa nič tak hrozné nestane:( Ach do pondelka ďaleko....A ozaj moja zlatá Od iui beriem duphaston 2x1 a kyselinu listovu 800-vku..Dokeddy budem brať ten duphik nevieš?? U teba to ako celé prebiehalo..Bola si na PN??? Prepáč že ťa toľko otravujem;)
@anuska30 zlato ja presne ako ty...vcera poobede a v noci strasne bolesti, ze som si musela dat ibalgin...na 100% som ratala ze rano bude cervena....a rano sa zobudim a brucho klud...ziadna bolest...ale spinenie dostatocne...test je rovnaky, cize este neslabne, tak snad bojuje...uvidim zajtra ci zosilnie a ci sa nespusti pocas dna krv...lebo stale je to len tmave spinenie...ale uz aj s vlasocnicami, cize uz odchadza pomaly aj sliznica...
@franchise27 ja ti velmi drzim palce nech je to ok. Asi si mala zostat doma. Mne vravela pani Janakova vcera,ze pri spineni si mam davat utros cez usta a 3x1 ,lebo cez posvu aj tak vela vytecie.Skus si davat tak.Uz to tu vcera tiez niekto pisal.Citis aspon prsia alebo nieco ? Ja prsia trochu take svrbenie . To cakanie je hrozne.Teraz ked sedim v praci a zohynala som sa ,tak zas ma boli podbrusko.Rozmyslam ci nezostanem od zajtra na Pn.Ty si rozhodne nemala ist.Potom sa ozvi...drz sa
Babenky tie ktore ste si uz presli ivf poradte resp.by som pocula rada vas nazor. Dnes je moj 7.den od vkladu,mali sme PK(vkladali 1exp.blastocystu na 5.den),od 5.dna po vklade som zacala natmavo spinit pocas dna na toal.papieri a pocas noci rano aj na bloke.zvysili mi utros na 3x2.ja vsak mam aj take krvne vlasocnice na papieri.dnes rano mi test nic neukazal,prsia ma uz tiez nebolia,ja som to uz vduchu zabalila.je tu taka ktora spinila a test 7.den bol negativny a predsa bolo vsetko ok a krv pozitivna?prosim napiste tie co mate skusenosti nech viem nacom som.dakujem
@anuska30 vies co uz neriesim PN ani nic podobne...to ze budem mat doma vylozene nohy mi uz nepomoze...keby to bolo slabe spinenie tak nehovorim nic ale toto je uz prichadzajuca mrcha a tu vylozenymi nohami nezastavim. Prsia necitim, lebo bolesti v podbrusku..ale teraz mi je relativne fajn, len som nejak otupena zmyslovo...taka uplne nepritomna duchom. Nech sa stane co sa ma stat.
@javorinka2 vobec neotravjujes 🙂.nerozmyslaj nad takymi vecami.Mozno teraz budes stale rozmyslatnnad tym ze si tehulka.Ale ak ti mozem poradit nerozmyslaj zi tak ako doteraz len bud opatrna lebo sa s toho zblaznis 🙂.Ja som duphaston nebrala ale brala som ustrogestan a kupila som si aj vitamíny femibion 800.Tie som brala do 12 tyzdna a ustrogestan som brala 2x denne a tiez sa mi zda ze do 12 tt ale nie som si ista.U mna bolo vsetko v pohode viac som oddychovala a bola som na PN-ke.Aj moj gynekolog s tym suhlasil nechcel riskovat a predsa cakali sme dost dlho na babo .Budes na PN-ke ?
@javorinka2 ja som síce po ivf, ale duphaston budem brať do 12tt.
@dasaa veď práve nechcem nič riskovať;) Ak bude o.k.sono idem na PN.Som sestrička pri lôžku takže to je dosť náročné:( A myslíš že bude niečo vidieť 21dpo??
@javorinka2 myslím si že už uvidíš takú bublinku aspoň ja to tak volám 🙂
@sfera a v ktorom tt si??? Ako sa cítiš?? Mňa bolia kríže:(
@javorinka2 presne neviem keď som bola pri gynekológovi tak som bola približne 4 alebo 5 tt.na kontrolu idem tento štvrtok. Už keď som bola na kontrole tak bolo vidno a aj potvrdil že som tehotná.

@franchise27 ahaa citala som o tom..a co sa jej stalo? ja som sponili od 3.dna po KET, jeden krat to bolo silne, ako pri mms, potom to slablo a bolo to potom 5 dni ale len rano...potom to preslo..ale aj tak nic :((( som z toho nestastna bol to 3. vklad..a stale nic
drzim palce snad tebe to vyjde.a ked si mala pozit tehu test tak super