icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ivankakov
26. jan 2011

@icub
@icub k prvému dieťaťu sme prišli ani nevieme ako 😉 , ešte počas mojej VŠ, potom som ešte študovala ďalšie VŠ a nechcela som už počas štúdia dieťa. No a pred dvomi rokmi sme už aj chceli, ale 2 mmt nám to úplne pokazili. Nemám obidva vajíčkovody, takže IVF alebo nič.

santana2
26. jan 2011

@icub ahoj tak ako sa dnes mame ja celkom v pohode dnes je to už 8den čo picham menopur nepocitujem ani žiadne bolesti citim sa fajn len som trochu ospalá .Ti si asi den predomnou tak ma zaujima ako to zvladaš a už vieš aj den odberu?
@majda27 a čo ty? tiež v pohode?

icub
26. jan 2011

@majda27 to aj podľa vysledkov z krvi davaju vediet, lebo mne v sobotu dr. Krajkovic povedal, ze odber okolo pondelka-utorka, tak uvidime, co mi dnes povedia ohladne vysledkov

majda27
26. jan 2011

@icub Ved uvidime co nam povedia, mne len vcera dr. Krajkovic povedal ze sa to velmi dobre rozbieha, ze vydi to tak za 9 dni. Na daľšiu kotrolu ideme v piatok. Dufam ze budu dobre cesty. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ja uz mam aj vsetky vysetrenia co bolo treba mat, v piatok to pekne odovzdam aj dokimu.

majda27
26. jan 2011

@santana2 ja sa mam dobre, citim len take brnenie a bolest raz na lavom a raz na pravom vajecniku, ale doktor ma na to upozordnil. Ja teraz oddychujem co sa len da. Manzel ma setri jak najviac moze. Aj za net tak casto nechodim, obmedzujem to. Pijem vela cajiku, a stale beham na wc. 😀 😀 😀 😀 😀

icub
26. jan 2011

@ivankakov uf.. ale ked sa date na to a budete verit, ze sa podari, tak sa urcite zadari...

icub
26. jan 2011

@santana2 ahoj, presne picham to iste aj tu istu davku, zatial; celkom fajn, ja sa este doliecujem, lebo mi nie je 100% dobre ale hadam to bude nakoniec ok, bolesti tiez zatial ziadne klop, klop, klop 😉 mozno postupne, ked sa tie folikuly budu zvacsovat,mozno nie... aj teba ten dipherelin tak stipe? menopur v pohode ale ta prva.... 🙂

icub
26. jan 2011

@majda27 tak to skusim napisat este raz... stale mi to tu mrzne, neviem... co je s tym
no pani embriologicka povedala, ze ti netreba potom nic len ak si zimomrava ponozky 😉
Nuz a cesty... katastrofa, my sme to dnes zvladli, no domov sme museli oklukou... kamiony na nasich horskych cestach.. nic moc.. a hlavne neviem, co by sme robili, keby sme sa nedostali presne, som pozerala cestou, ze na niektorych usekoch je to bez telef. signalu....

santana2
26. jan 2011

@icub tiež mam pocit že diphereline štipe a menopur nie ale zase menopur sa mi horšie zaraba musim davat pozor na vzduchové bublinky ale naštastie sa pomaly minaju injekcie tak to znamená že sa bližime k cielu 🙂 dobre to dopadne musime si verit 🙂
@majda27 ja sa tiež snažim šetrit aj ked som sama celý den doma manžel chodi neskoro domov tak je mi tak otupno ale navarit musim ale to nie je také strašné potom si lahnem a odychujem a na net chodim asi tak na hodinku ked už ma nič nebaví zajtra ideme zase na krv tiež dufam že tie cesty budu dobre ale zajtra by už snežit nemalo ani v piatok

icub
26. jan 2011

@santana2 no to ano, s tym menopurom a bublinkami je to o zivot.. ale toto ma na starosti nastastie moj manzel 😉 a ano aj ja sa vytesujem, ze je toho menej a menej aj ked trosku s obavou, co nas caka dalej...
@majda27 to si ma potesila, ak prestane snezit, tak to bude super... lebo cesty vyzeraju katastrofalne

icub
26. jan 2011

@santana2 aj ty si z toho smeru ako majda27?

santana2
26. jan 2011

@icub nie

izzie27
26. jan 2011

@santana2 ahoj aj mna decapeptyl stípe. Ale prisla som na to že ked si to nariasim, či ako to mám povedať stačím silno a pichám, tak ma to vobec neštípe. Ja si puregon budem pichať niekedy na budúci týždeň. Tiež dúfam, že cesty budú na budúci týždeň lepšie. Ozaj a dokedy asi budete doma?

icub
26. jan 2011

@izzie27 nuz od prenosu 14 dni, teda chcela by som, lebo potrebujes klud a nebyt chora...

santana2
26. jan 2011

@izzie27 ja si aj nariasim kožu aj nie ako kedy a doma budem do vtedy pokial nebudem vediet ako to dopadlo a potom uvidime čo bude dalej ale 14 dni po ET určite budem doma zatial to dalej neriešim

izzie27
26. jan 2011

@santana2 ked ste na PN máte aj vychádzky?

icub
26. jan 2011

@izzie27 ja som teraz na PN este od svojej dr. lebo sa doliecujem, takze eeee

icub
26. jan 2011

dievcence, mna by este zaujimalo,keby ste mi napisali, ci ste sa dali dopredu pripoistit ...

santana2
26. jan 2011

@izzie27 nie nemam vychadzky kedže mam nariadený kludový režim som rada že mi dal doktor PN a nie ešte žiadat o vychadzky. ale keby som musela byt dlhšie doma určite o ne požiadam . Teraz je aj dobre radšej sediet doma kedže nam hrozí zase chripková epidemia , no keby bolo leto asi by som to nevydržala
@icub nedala som sa pripoistit ale bolo by dobré niečo zarobit ked sme doma. neviem či by sa to dalo teraz ked som začala PN ale asi nie.

majda27
26. jan 2011

@santana2 ja som dnes bola u doktora este si pre vysledky, co som este nemala hotove. A ta prechadzka mi naozaj padla vhod. Ale som sa rychlo ponahlala ak by mi nahodou prisla kontrola. Ja tiez nemam vychadzky, ale to mi nevadi ved ako tu bolo pisane tak zasa ide chripkove obdobie a my predsa potrebujeme byt fit. Inak mne sa vcera tiez poradila mensia modrinka z decapeptylu. Ale dnes som si zasa dala pozor a ziadna nie je.

santana2
26. jan 2011

@majda27 aj ja som si spravila jednu modrinu ale už sa hoji tiež si vychutnavam ked ideme do MT trochu byt na vzduchu je to otrava byt stale doma ☹ ale vydržime nie? mame nejake plany 🙂

icub
26. jan 2011

@santana2 ja som to tiez nevydrzala, zvedava co sylvestra.. dievcence, ani by vas netahalo von, keby ste isli dnes tou cestou a vsade okolo vas zastavovali kamiony, co nemohli ist dalej... krajina nadherna, no cesta priserna...

icub
26. jan 2011

@santana2 ked si pn, velmi robit ee, len na cierno nieco doma 😉

icub
26. jan 2011

@santana
@majda 27
od koho mate PN od gynekologa, ci obvodneho?

santana2
26. jan 2011

@icub nas čaká zajtra ta cesta prišerná ja mam Pn od gynekologa

icub
26. jan 2011

@santana2 a pytala si sa v MT alebo ti ju dala sama ona?
lebo ja mam zatial od obvodneho, no skonci mi buduci tyzden, tak ci pytat v MT alebo u obvodneho

icub
26. jan 2011

@santana2 dnes volali opat tak neskoro, mam vysledky idem riedit 3 menopury... a v sobotu sa dozviem čo a ako

santana2
26. jan 2011

@icub ja mam od svojho gynek. ked som tam bola na krv tak som sa spytala že budem potrebovat Pn a tak mi ju dali. Ale myslim si že ked si bola u obvodného na krv a robil ti vysledky tak ked mu povieš že potrebuješ byt doma tak ta nechá ale možeš sa skusit spytat v MT či ti nedaju doporučenie na pn . Ale v MT ti určite pn nedaju dohodni sa so svojim obvodným ked si teraz od neho a ked nie tak gynekolog ta nechá určite

icub
26. jan 2011

@santana2 obvodny povedal, ze taketo nemoze, len kamoska mala z MT tak preto sa pytam.. tak budem musiet navstivit moju gynekologicku... dik

izzie27
26. jan 2011

@icub ahoj ja som sa nedala pripoistit. ty ano?
ja rozmyslam že pojdem na dovolenku. Mam este 11 dní starej a potom uvidím. Ja som si este modrinku nevyrobila, ale dnes neviem ako som si to pichla, ale ked som vytiahla ihlu, tak mi trošku tiekla krv. No ja od soboty ocakávam ms, tak uvidím,kedy dorazí.
A neviete ako sylvestra? Dufam,že jej to dobra dopadne.A verím, že aj nám vsetkým to dobre dopadne a tento rok sa uz budeme vytesovat 🙂