Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@majda27 dopadla som dobre, už len vybrať recepty. Pohovor bol strašne rýchly, len tak okrajovo sme všetko spomenuli, keby som nechodila na MK tak skoro nič neviem. Začínam 31.1. s proverou a 7.2 pichám decapeptyl.Takže ešte mám čas na nájdenie človeka, ktorý mi to bude pichať.
@ivankakov chcem sa spytat na tie ceny ICSI.... priplatok za ICSI 165 € a potom su tam sumy za pocet oocytov...1-4 mensia suma, 5-9 oocytov vyssia suma...... to sa platia tie sumy podla toho, kolko vajicok napichnu? a co je potom ten priplatok za ICSI 165 €? To, ze sa len pre ICSI rozhodnem.... ved to su strasne vysoke sumy.... ☹
@santana2 ahojky tak ako ? zvysili ti davku, alebo znizili? Kedy ides na dalsiu kontrolu? Ja som uz z Martina doma, doktor povedal ze sa mi to pekne cele rozbieha, a ze odber bude za 9 dni a ze teraz sa uvidime castejsie,asi kazde 4 dni. Povedal, ze teraz sa uvidime v piatok. Tak som zvedava co mi povedia ked budu poobede volat. Holky a este jedna vec chodite na tie odbery na lacno? Ja sa len preistotu pitam....A doki povedal, ze teraz mam len oddychovat a nenamahat sa.
@majda27 ahoj mne volali včera skoro večer a davku mi nezvýšili zostavam na 150 jednotkách na kontrolu idem vo štvrtok a odber neviem kedy bude spýtam sa ked budem na kontrole . Tiež sa snažim šetrit a ked idem na krv idem na lačno ale v tých papieroch je pisané že nemusime ist na lačno . Ja si dam iba trochu čaju lebo mam taký strach vždy aj z cesty že do seba nič nedostanem. Ale robime si desiatu a ked idem domov tak sa pekne napapam aj teplý čajik si dam a ponahlame domov. Vo štvrtok mame ešte aj pohovor s embryologičkou tak uvidime čo nam povie a tiež sa spýtam ako to je s ICSI či sa musi použit alebo či by to nešlo bez nej. Uvidime ja ratam že ešte budeme potrebovat asi 600 eur a potom ešte ak bude treba dat nejaké zmrazit zas to bude niečo stat.
Ahojte zienky, dakujem za povzbudive slova. Vcera vecer som si dala pichnut pregnylku, dnes oddychujem a zajtra idem na to.
@majda27 to je fajn, ze je vsetko ok, tak sa pekne opatruj a dodrziavaj ich pokyny 😉 . Na odbery netreba chodit nalacno, kludne sa napapaj, aby ti nebolo slabo.
@santana my sme tiez vzdy chodili nabaleni, svacinka, termoska s cajikom 😀
Dievcence, co sa toho ICSI tyka, je pravda, ze sa za to priplaca...a dost...ale teta embryologicka nam vysvetlila, ze pri ICSI je o 30% vacsia uspesnost oplodnenia vajicka. Pri tej klasike nic nenapichuju, len zmiesaju vajicka a spermosky a cakaju, ci sa oplodnia.Ale tu moze byt problem, ze ak si vajicka vytvaraju protilatky, tak sa neoplodnia. My sice mame predpoklady na tu klasiku, ale vzhladom na vek a ine okolnosti sme zvolili radsej ICSI. I ked sa za to plati. A mame i predlzenu kultivaciu, takze transfer by mal byt niekedy pondelok-utorok buduci tyzden...ak teda bude co transferovat, ale verim, ze ano 😉
@majda27 my sme sa včera rychlo vybavili už o 7,30 sme sedeli v aute a išli domov a tu embryologičku ti asi povedia ked ti budu volat o vysledky nam povedala že to bude hned po sone a krvi a asi tak 30 min maximalne podla toho kolko budeme mat otazok no ved uvidime vo štvrtok . Dnes sa citim tak v pohode zatial ma bruško nepobolieva len aby sa tam niečo dialo aj injekcie su zatial v pohode idem relaxovat
@sylvestra tebe tiež budem držat palce nech to dobre dopadne a daš nam potom vediet kolko ste spolu doplacali za všetko aby sme sa vedeli zhruba pripravit 🙂
@santana2 ved ja som tiez zvedava co bude dnes, čo mi povedia. Dnes ani take zle cesty neboli. My ideme asi v piatok tak to hovoril doktor, ze teraz to bude zrejme kazde 4 dni. Manzel je po nocnej takze to bude vzdy dospavat, ked prideme z Martina. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A mne nechce nic dovolit robit. Ze ja mam len pekne oddychovat a odpocivat... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ahojte snazilky, neskusali ste pripravky Tiens? mam skusenosti s 3omi maminami, ktore otehotneli a lekari im nedavali sancu. cez vikend som sa nezavisle od kamosky dozvedela, ze aj jej sestra tak otehotnela. su to prirodne produkty bez vedlajsich ucinkov.
@ivankakov ak pôjdeš na konzultaciu do MT už pri prvom stretnuti s koordinatorkou ti daju cennik, kde si to môzes prezriet...(cca 1000 eur), sylvestra tu dnes tak skoro nebude (si myslim 😉 )
@ sylvestra dufam, ze dopadlo dobre, aj som sa obzerala, mozno sme sa dnes aj stretli... ak budes podvecer na MK daj vediet ako si sa mala
@ivankakov mne tu ide straaaaaaaaasne pomaly net, tak az teraz.. nuz to ta naozaj prejde, po pohovore s embriologickou, ktora vysvetli, preco predlzena kultivacia, preco niektory zakrok akor ako iny zistis, ze ked sa das na "boj" tak to chces dotiahnut poriadne a na peniaze nepozeras..
@majda27 majdi, ak ma vypne, pokusam sa stale prihlasovat, blbne mi net, v pondelok mi okolo 18:00 volala dr. Gatova, ze mam prist v stredu, nuz a v utorok (nesiel mi net) mi zas volala koordinatorka, ze okrem kontroly idem aj na pohovor, dokonca pri kontrole mi to povedali este raz, ze si mam na recepcii vyzdvihnut ciselko a pockat pred dverami (ako si bola u koordinatorky na pohovore), trvalo to cca do 30 min.

@santana2 tak daj potom vediet, ci ti ju zvysili alebo nie. Ja dnes citim take mensie brnenie v brusku, asi sa ozyvaju tie moje vajecniky. Ja som strasne zvedava ako ja dopadnem zajtra. ja si decapeptyl picham rano, a vecer zasa gonal. Ten je super lebo nestipe. Z casu na cas ma stipe len ten decapeptyl. A ani s nastavenim gonalu nemam ziaden problem lebo to vzdy robi moj manzel, ze ked mi nemoze pichnut tak nech aspon nastavuje davku a vzdy mi pekne da vediet kedy si mam injekciu pichnut.