icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

majda27
24. jan 2011

@santana2 tak daj potom vediet, ci ti ju zvysili alebo nie. Ja dnes citim take mensie brnenie v brusku, asi sa ozyvaju tie moje vajecniky. Ja som strasne zvedava ako ja dopadnem zajtra. ja si decapeptyl picham rano, a vecer zasa gonal. Ten je super lebo nestipe. Z casu na cas ma stipe len ten decapeptyl. A ani s nastavenim gonalu nemam ziaden problem lebo to vzdy robi moj manzel, ze ked mi nemoze pichnut tak nech aspon nastavuje davku a vzdy mi pekne da vediet kedy si mam injekciu pichnut.

santana2
24. jan 2011

@majda27 tak to maš super ako sa o teba stará aj moj by sa chcel ,ale ja si to radšej pichnem sama ešte stale nič som zvedavá kedy zavolaju

majda27
24. jan 2011

@ivankakov tak ako si dnes dopadla v Heliose u koordinatorky?

majda27
24. jan 2011

@santana2 ahoj ved ja si to tiez radsej pichnem sama, ale on je pritom a troska mi asistuje 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ivankakov
24. jan 2011

@majda27 dopadla som dobre, už len vybrať recepty. Pohovor bol strašne rýchly, len tak okrajovo sme všetko spomenuli, keby som nechodila na MK tak skoro nič neviem. Začínam 31.1. s proverou a 7.2 pichám decapeptyl.Takže ešte mám čas na nájdenie človeka, ktorý mi to bude pichať.

ivankakov
24. jan 2011

@majda27 čo sa týka trial testu, tak výsledky sa dozvieme až pri pohovore s embryologičkou, budem sa každý večer modliť, aby sme nemuseli ísť na ICSI, lebo je to strasne drahé. Dnes mi dali cenník, panika ma chytila z tých cien.

ame
24. jan 2011

@ivankakov chcem sa spytat na tie ceny ICSI.... priplatok za ICSI 165 € a potom su tam sumy za pocet oocytov...1-4 mensia suma, 5-9 oocytov vyssia suma...... to sa platia tie sumy podla toho, kolko vajicok napichnu? a co je potom ten priplatok za ICSI 165 €? To, ze sa len pre ICSI rozhodnem.... ved to su strasne vysoke sumy.... ☹

izzie27
24. jan 2011

ahojte,
@sylvestra na stredu ti drzím palce ,aby to všetko dopadlo dobre. A budes prvá, ktorá to rozbehne. 🙂
@majda27 tak ty sa uz zajtra ides skontrolovať. nech to dobre dopadne. 🙂

majda27
25. jan 2011

@santana2 ahojky tak ako ? zvysili ti davku, alebo znizili? Kedy ides na dalsiu kontrolu? Ja som uz z Martina doma, doktor povedal ze sa mi to pekne cele rozbieha, a ze odber bude za 9 dni a ze teraz sa uvidime castejsie,asi kazde 4 dni. Povedal, ze teraz sa uvidime v piatok. Tak som zvedava co mi povedia ked budu poobede volat. Holky a este jedna vec chodite na tie odbery na lacno? Ja sa len preistotu pitam....A doki povedal, ze teraz mam len oddychovat a nenamahat sa.

santana2
25. jan 2011

@majda27 ahoj mne volali včera skoro večer a davku mi nezvýšili zostavam na 150 jednotkách na kontrolu idem vo štvrtok a odber neviem kedy bude spýtam sa ked budem na kontrole . Tiež sa snažim šetrit a ked idem na krv idem na lačno ale v tých papieroch je pisané že nemusime ist na lačno . Ja si dam iba trochu čaju lebo mam taký strach vždy aj z cesty že do seba nič nedostanem. Ale robime si desiatu a ked idem domov tak sa pekne napapam aj teplý čajik si dam a ponahlame domov. Vo štvrtok mame ešte aj pohovor s embryologičkou tak uvidime čo nam povie a tiež sa spýtam ako to je s ICSI či sa musi použit alebo či by to nešlo bez nej. Uvidime ja ratam že ešte budeme potrebovat asi 600 eur a potom ešte ak bude treba dat nejaké zmrazit zas to bude niečo stat.

sylvestra
25. jan 2011

Ahojte zienky, dakujem za povzbudive slova. Vcera vecer som si dala pichnut pregnylku, dnes oddychujem a zajtra idem na to.
@majda27 to je fajn, ze je vsetko ok, tak sa pekne opatruj a dodrziavaj ich pokyny 😉 . Na odbery netreba chodit nalacno, kludne sa napapaj, aby ti nebolo slabo.
@santana my sme tiez vzdy chodili nabaleni, svacinka, termoska s cajikom 😀
Dievcence, co sa toho ICSI tyka, je pravda, ze sa za to priplaca...a dost...ale teta embryologicka nam vysvetlila, ze pri ICSI je o 30% vacsia uspesnost oplodnenia vajicka. Pri tej klasike nic nenapichuju, len zmiesaju vajicka a spermosky a cakaju, ci sa oplodnia.Ale tu moze byt problem, ze ak si vajicka vytvaraju protilatky, tak sa neoplodnia. My sice mame predpoklady na tu klasiku, ale vzhladom na vek a ine okolnosti sme zvolili radsej ICSI. I ked sa za to plati. A mame i predlzenu kultivaciu, takze transfer by mal byt niekedy pondelok-utorok buduci tyzden...ak teda bude co transferovat, ale verim, ze ano 😉

majda27
25. jan 2011

@santana2 ahoj
Nam zatial doki o embriologičke nehovoril, som zvedava co mi povedia ked budu poobede volat. Inak dnes tam bolo strasne vela ludi, minule sme sa rychlo vybavili a dnes sme odtial odisli o 8 hod, a este az zacalo snezit.

santana2
25. jan 2011

@majda27 my sme sa včera rychlo vybavili už o 7,30 sme sedeli v aute a išli domov a tu embryologičku ti asi povedia ked ti budu volat o vysledky nam povedala že to bude hned po sone a krvi a asi tak 30 min maximalne podla toho kolko budeme mat otazok no ved uvidime vo štvrtok . Dnes sa citim tak v pohode zatial ma bruško nepobolieva len aby sa tam niečo dialo aj injekcie su zatial v pohode idem relaxovat
@sylvestra tebe tiež budem držat palce nech to dobre dopadne a daš nam potom vediet kolko ste spolu doplacali za všetko aby sme sa vedeli zhruba pripravit 🙂

majda27
25. jan 2011

@santana2 ved ja som tiez zvedava co bude dnes, čo mi povedia. Dnes ani take zle cesty neboli. My ideme asi v piatok tak to hovoril doktor, ze teraz to bude zrejme kazde 4 dni. Manzel je po nocnej takze to bude vzdy dospavat, ked prideme z Martina. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A mne nechce nic dovolit robit. Ze ja mam len pekne oddychovat a odpocivat... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ivankakov
25. jan 2011

@ame
@ame pochopila som to tak, že ICSI je cena 165 eur, plus počet napichnutých oocytov. Takže je to naozaj moooooooc drahé.

majda27
25. jan 2011

@ivankakov ahojky. Ja si nemyslim ze to bude az tak drahe. Ved niekto tu vtedy pisal ze to dokopy vyslo dakych 900E. Ved ktora z nas bude to mas skor, zratane nech to sem napise. Netreba sa hlavne stresovat, momentalne je stres nas uhlavny nepriatel. 😀 😀 😀 😀

sylvestra
25. jan 2011

@ivankakov ano, spravne, a este plus pripadne uskladnenie zmrazenych embryji. Mna to caka uz zajtra, takze vas budem priebezne informovat, aby ste vedeli, na co sa mate pripravit.

majda27
25. jan 2011

@sylvestra drzim ti palce nech ti to dobre vsetko dopadne. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

majda27
25. jan 2011

@santana2 ahojky tak ja mam tiez taku istu davku, a vsetko si picham tak ako doteraz. Mne volali az teraz. A volala mi priamo dr. Gatova. Ideme v piatok ale o embriologicke sa vobec nezmienila. Tak som zvedava. Ved mozno k nej my pojdeme pri nasledujucej kontrole...

izzie27
25. jan 2011

@sylvestra zajtra budem na teba myslieť, nech to dobre dopadne. A co si máš zajtra priniesť?To ti povedali na poslednej kontrole?

ivalam
25. jan 2011

ahojte snazilky, neskusali ste pripravky Tiens? mam skusenosti s 3omi maminami, ktore otehotneli a lekari im nedavali sancu. cez vikend som sa nezavisle od kamosky dozvedela, ze aj jej sestra tak otehotnela. su to prirodne produkty bez vedlajsich ucinkov.

izzie27
26. jan 2011

Ahojte kočky,
tak ako sa máte?
@sylvestra tak ako si dopadla? Verím, že to dopadne výborne. Držím palce.

ivankakov
26. jan 2011

@sylvestra ano , ja by som ťa poprosila, aby si mi dala vedieť koľko sa platí, príp. či sa hneď platí, alebo sa to dá odložiť.

icub
26. jan 2011

@ivankakov ak pôjdeš na konzultaciu do MT už pri prvom stretnuti s koordinatorkou ti daju cennik, kde si to môzes prezriet...(cca 1000 eur), sylvestra tu dnes tak skoro nebude (si myslim 😉 )
@ sylvestra dufam, ze dopadlo dobre, aj som sa obzerala, mozno sme sa dnes aj stretli... ak budes podvecer na MK daj vediet ako si sa mala

ivankakov
26. jan 2011

@icub ja už som bola v pondelok, cenník mám. Ja len nechcem platiť tých cca 1000 eur, tak sa ešte trošku búrim, ale prejde ma to. 😀

icub
26. jan 2011

@ivankakov mne tu ide straaaaaaaaasne pomaly net, tak az teraz.. nuz to ta naozaj prejde, po pohovore s embriologickou, ktora vysvetli, preco predlzena kultivacia, preco niektory zakrok akor ako iny zistis, ze ked sa das na "boj" tak to chces dotiahnut poriadne a na peniaze nepozeras..

icub
26. jan 2011

@ivankakov nuz a mam kamaratku, ktorej sa to nepodarilo ani na 3x, isla na 4. a hradila si to cele.... tu nejde o korunky, tu ide o ine....

icub
26. jan 2011

@ivankakov a mozem sa ta opytat, to prve mate prirodzenou cestou? a az teraz ste chceli druhe, ci sa dlho pokusate?

majda27
26. jan 2011

@icub a kedy si bola resp. ides na pohovor s embriologickou? Mne to vcera nepovedali, ze mame pohovor. Mne volala priamo dr. Gatova 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

icub
26. jan 2011

@majda27 majdi, ak ma vypne, pokusam sa stale prihlasovat, blbne mi net, v pondelok mi okolo 18:00 volala dr. Gatova, ze mam prist v stredu, nuz a v utorok (nesiel mi net) mi zas volala koordinatorka, ze okrem kontroly idem aj na pohovor, dokonca pri kontrole mi to povedali este raz, ze si mam na recepcii vyzdvihnut ciselko a pockat pred dverami (ako si bola u koordinatorky na pohovore), trvalo to cca do 30 min.