icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ingrid0105
14. máj 2014

@franchise27 toto je tvoje 1 ivf?

ingrid0105
14. máj 2014

@anuska30 ty ako moja? citis sa dobre? franchise27 u nej to tiez vyzera nadejne drzim vam obom palce velmi 🙂

franchise27
14. máj 2014

@ingrid0105 ano 1.IVF ale asi aj posledne,nakolko mala som aj po vysokych davkach FSH len 2 vajicka, ostatne folikuly boli prazdne a veru zaver ivf bol pre mna psychicky dost narocny,tak by som to uz asi nezvladla...inak uz to nevyzera nadejne...uz je mrcha v plnom prude,tak zajtra uz len dufat ze hcg nebude,lebo inak to bude mimomaternicove...ale dakujem za podporu 😉

ingrid0105
14. máj 2014

@franchise27 mne nevyslo 1IVF teraz chcem absolvovat KET. Nevzdavaj to, uvidis co bude zajtra, zmenia ti liecbu a treba to vyskusat, daj si mozno pauzu, strasne vela robi pohoda 🙂 verim tomu ze ti to dobre dopadne, ozvi sa ako si dopadla, drzim velmi palce 🙂

anuska30
14. máj 2014

@ingrid0105 ahoj.tak dufam,ze zatial ok.Chodim do prace.Dnes uz je to trosku lepsie.spinenie je uplne minimum. Neviem kedy by som mala zacat nieco pocitovat,nejake priznaky.Nic necitim,len niekedy jemnucko prsia. Test bol vcera pozitivny ,tak jemnucko.Stale mam strach.Ty ako?

anuska30
14. máj 2014

Dievcata,kedy ste zacali pocitovat nejake tehotenske priznaky po ET?

ingrid0105
14. máj 2014

@anuska30 mne nevyslo IVF v juni planujem KET a preto kazdej z vas strasne fandim 🙂 tvoje 1 IVF? kedy ides na krv?

anuska30
14. máj 2014

@ingrid0105 ano,moje prve.Ja mam dceru 17 rocnu prirodzenou cestou.Nemala som potom problem otehotniet,alebo bolo to mmt,tak nemam vajcovody,preto ivf.Na krv v pondelok,ale pojdem k svojmu lekarovi,aby som nemusela cestovat do Martina.Neznasam cestu pod Strecnom a mame to cez 100 km.

ingrid0105
14. máj 2014

@anuska30 ja mam 2 dcery 19 a 20 rocne obe cisarskym, a dala som sa sterilizovat, lebo som si naivne myslela ze som nasla lasku na cely zivot 😖 a teraz by som chcela s novym priatelom babenko a inac sa neda. ale aj ja normalne ovulujem, mam ms tak dufam ze KET vyjde. ake si mala davky ak sa smiem spytat na stimulke?

cikyta
14. máj 2014

@anuska30 Robila som si tehotenský kalendár a z neho ti prečítam:

7 deň po ET- menštruačné bolesti...
10 deň po ET- neznesitelný hlad furt a stále... až mi bolo zle od hladu. Zároven som nedokázala ani telefonovať,lebo som sa hned pri dlhšej vete zadýchala 😅
7.tehot.týžden to začína v úplnej paráde ... už zvraciam aj 5 krát za deň a vždy poobede a večer. Ráno mi bolo vždy VYBORNE 🙂 ...

anuska30
14. máj 2014

@cikyta dakujem .Dufam,ze to budem mat ok.Ja som dnes 9 den po et. a dnes mam 31DC.Mrchu som mavala vacsinou tak na 29DC.Spinenie ziadne,iba ked si davam utros, a utieram prst do servitka,tak tam vidim jemne spinenie chvilkami. Ty si kedy bola na ET? Do vcera som mala bolesti dost v pobrusku a zda sa mi,ze som aj viac prsia citila.Mozno je to tym,ze bolesti ustupili. Ja som po et v pondelok nastupila do prace a ako som sa hybala a sedela,tak mi bolo hrozne.Vcera tiez,ale uz trosku lepsie a dnes uz celkom fajn. Kedy si mala po et uplne tmavu druhu //? Ja som vcera na obed mala slabu,ale viditelnu.Chcem si urobit zajtra hned rano.Dufam,ze uz bude silna. Takze jaked som dnes deviaty den a mala som PK 5 dnovu tak by som mala byt stvrty tyzden? Uz by som mala zacinat piaty ci ako sa to berie? V pondelok idem na krv na 14 den .

anuska30
14. máj 2014

@ingrid0105 2,5 ampulky prasku s jednou vodickou a potom este mi zvysili davku 3 apulky s jednu vodicku.Ako pre kona 🙂 Mala som 5 vajicok,3 sa uchytili,ale ,jedno odislo ,jedno sa nedalo zamrazit,tak mam len jedno v sebe,tak dufam,ze bude bojovat.

cikyta
14. máj 2014

@anuska30 Ja som bola na ET naposledy 11.8. 2008 😉
Odpovedala som ti z mojich starších zápiskov 😉 čo som si robila 😉
Otvorím si na chvílu jeden môj fotoblog s testíkmi atd... tak pozri a ked si to pozrieš, daj vedieť, nech to znovu zamknem 🙂
Tie dni po ET si moc nepočítaj,lebo embrijko sa mohlo uhniezdiť rozdielne v maternici a velmi sa hladí na to, ked ti urobia sono a z neho tt. Uplne najpresnejší termín pôrodu je vypočítaný zo sona v 12 tt 🙂

cikyta
14. máj 2014

@anuska30 A mala som 6 dní PK 😉

anuska30
14. máj 2014

@cikyta Dakujem .Pozrela som si 🙂 Si mala poriadne brusko 🙂

bambula27
14. máj 2014

Zienky, ktore mate za sebou KET v Heliku....ideme zajtra na 10:30. Mam si davat Utros este aj zajtra rano? Zabudla som tam dnes volat....

afrika
14. máj 2014

@bambula27 ja som si dala až po príchode domkov 🙂 🙂 tfuj tfuj tfuj 🙂 🙂 😵 😵

bambula27
14. máj 2014

@afrika a t nebude uz neskoro? Kym budem doma, to bude mozno aj 14:00. A DAKUJEM ti 😵

sfera
14. máj 2014

@bambula27 ja som to pred et konzultovala s koordinatorkou a povedala že stačí po vklade, držím prsty 😉

afrika
14. máj 2014

@bambula27 ja som prišla domkov okolo 11,00 hod. v podstate mne to tak vtedy povedali, no to bolo cca dva roky dozadu.. oni ti vlastne šušku vypláchnu takým roztokom, takže utroš by išiel aj tak vonku.. poprípade si vezmi utroš tam so sebou a po vklade sa opýtaj, či si ho môžeš rovno dať a šup do autíčka sedieť. 🙂 🙂

bambula27
14. máj 2014

@sfera dakujem 🙂

sfera
14. máj 2014

@bambula27 dala som si ho ešte v centre

bambula27
14. máj 2014

@sfera takze po vklade v centre? A moja, vy sa ako mate? 🙂

sfera
14. máj 2014

@bambula27 ano, hned na WC, ale pre istotu sa opytaj či je vhodné hneď....a máme sa celkom fajn, v pondelok mám kontrolu na gynde, tak snáď je všetko ok, ráno mi býva zle, taká slabosť a stále som hladná.

bambula27
14. máj 2014

@sfera Tak len pekne papaj, ked si hladna, lebo to nehladujes len ty ;) Drzte sa. A pekne krasne dalej.

lucusik33
14. máj 2014

@bambula27 ahoj moja ja som mala pred tyzdnom ET a tiez som si brala utros so sebou a po vklade si ho davala este tam na WCku podla ich odporucani

bambula27
14. máj 2014

@lucusik33 fajn. Tak dam na vase rady 😉 a dakujem.

ingrid0105
14. máj 2014

@anuska30 no ja som brala 4 ampulky v kuse celu stimulku a nic z toho. Tak vsak bojuje statocne, drzi sa a aj test si mala pozitivny 😀

smoulinka13
14. máj 2014

baby prosim poradte, mam slaby zapal mocovych ciet a mam ist cca o 2 tyzdne na KET.mozem ist na vklad? a mozem brat ATB? dakujem

zuzina1881
15. máj 2014

@smoulinka13 ATB urcite ano, inak sa to este zhorsi. Zavolaj si do heliosu, oni najlepsie budu vediet ako postupovat... ja som v januari musela KET zrusit kvoli angine! Tiez som mala lieky, lenze to bolo par dni pred a aj v termine KETu, ty uz po prelieceni mozes byt na KET v poriadku. Daj sa rychlo do poriadku 🙂