Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@zuzina1881 dakujem akurat idem doktorke nech mi daco da 🙂 ty sa ako mas?
@franchise27 tak ako ?
@ingrid0105 vysledky budem mat az po 14stej hod....mrcha je na ustupe co je divne ze trvala len jeden den ale dnesny testik o troska slabsi ako vcera cize poobede to potvrdi uz aj krv ...sice si myslim ze v krvi este nieco isto bude tak budem musiet ist podla mna aj v pondelok...uvidime.
@franchise27 no velmi drzim palce aby si bola tehu 😀 daj potom vediet 🙂
@ingrid0105 takze hcg 30...cize nic...ano jasne je to pozitivne ale tym ze krvacam tak je to len znak toho ze sa nieco dialo a odislo...buduci piatok mam kontrolny hcg...je mi strasne tazko...straaaasne
@franchise27 to je mi luto velmi aj mne tak bolo ked mi prisla ms 😢 ale nesmies to hlavne vzdat, uz si bola len kusok od tehulkovania, najblizsie to urcite vyjde. opatruj sa a hlavu hore
@smoulinka13 paradne, v utorok teda kontrola pred KET, uvidim, ci bude vsetko ok, uz sa tesim 🙂
Zienky, prosim vas....mame za sebou dnes KET, uz je u mna v bezpeci, ako to povedala pekne Dr.Culbova 🙂 Ale po ceste domov sme sa zastavili na benzinke na wc a...na intimke som si nasla taky fliacik ruzovy....aj ked sa poutieram, tak na toaletnom tiez ale fakt minimum take ruzove. Neviete z coho to moze byt? Moze byt po tych gyn.zrkadlach???...alebo co? Ach...
@bambula27 ahoj, nemaj strach, mne naposledy po KET, Dr. Culbova povedala, ze take jemne spinenie je po vklade normalne. Pekne dva dni oddychuj, nedvihaj nic tazke, opatruj embryjko a nestresuj sa! Drzim velmi palce, ja mam KET tak o dva tyzdne 🙂
@zuzina1881 Dakujem ti krasne 🙂 tak uz som sa ukludnila. Joj....Dr.Culbova bola dnes velmi zlata, tak pekne mi vsetko vysvetlovala, kazdy ukon, vsetko, co robila, na co sme cakali...atd, atd....Embryjko nase sa po rozmrazeni pekne "prebralo" a vraj je velmi krasne. Aj maternica, sliznica,...ze vsetko vyzera velmi pekne...a ze sa nemam opovazit medzitym krvacat. Ona to tak vsetko pekne vie povedat. Zato pri ET v aprili pri Dr. Staroveckej....no....nechcem nic hovorit, ale ona ani len nepovedala, ze drzi palce, alebo ze "nech to vyjde"....nic. Ja ked tam idem na usg, tak len Krajkovic alebo Culbova. 😉 Dakujem pekne a prajem vela stastia aj ja tebe, nech ten cas uteka a nech vam to vyjde.
@bambula27 aj mne minule povedal krajko ze po vklade mozem jemne spinit takze je to ok 🙂)) sice som spinili az od 3.dna ale to uz bolo o niecom inom :(
@zuzina1881 ja idem stvrtok na kontrolu, dufam ze uz budem ok 🙂) to budem 15 DC, stredu sa mi neda
@smoulinka13 tie dva dni nas delia, tak ako to bolo v decembri, tak to ostalo! 😉 ja mam kontrolu v utorok, 14DC. Vklad som vzdy mala na 23DC, kvoli tomu dlhemu cyklu... tak mame KETIK spolu teraz 🙂
@zuzina1881 ano vychadza nam to spolu 🙂)) tahneme to spolu od zaciaku 🙂
@bambula27 ja som mala ET pri Staroveckej a mam rovnake skusenosti ako ty! Chladna, nic nepovedala, len mi dala recept na injekcie kvoli hyperrtimulaku, inak nic... a Culbova bola velmi mila, este sa mi ospravedlnovala, ze som musela dlho lezat uz nachystana, kym mi doniesli embryjko 🙂 mam ju rada, je taka jemna a prirodzena a vzdy mi vsetko opisala, vysvetlila, ukazala. Ale niektorym kockam zas prave ona nesedi... 100 ludi, 100 nazorov.
Dakujem, uvidime, ci sa podari, mame este 2 mrazene embryjka a ak sa nepodari, ideme do druheho ivf!
@zuzina1881 ja tiez nemam rada tu starovecku.....
@zuzina1881 ja som mala na ET 2x krajka a raz culbovu...vzdy som sa modlila aby akurat nemala sluzbu starovecka :D :D dufam ze ani tentokrat nebude ona
@zuzina1881 Uplne moj nazor. Je sice pravda, ze obcas by radsej nemala nic hovorit, ked si nie je na 100% ista....lebo po vklade ta kontrola na 14.den po ET mi tiez ona robila usg a povedala, ze podla sliznice som urcite tehotna....lenze poobede mi hcg hned ukazalo, ze velmi rychlo klesa... ☹ Takze to jej URCITE sa nekonalo. Ale inak ju mam rada, ozaj zlata zena a mna osobne povzbudzuje, ked mi tak vsetko pekne vysvetli, povzbudi a tak...Toto je nase 2.IVF, ET nevyslo, dnes prvy KET a este nam tam ostalo posledne "bobo". Takze my strasne verime....lebo stoji to teda pekne peniazky a pri predstave, ze ostava uz len jedno ivf...no nie je mi to jedno.
@bambula27 tak to hej, mne sa zas stalo, ze Krajko / Culbova / Starovecka mali 3x ine nazory(v tom, kedy prist na kontrolu, ci vlozit embryjko, ci nie, kvoli ohss...)... mali by mat individualny pristup a mali by sme vzdy ist k tomu istemu lekarovi, aby nedochadzalo k takymto situaciam! Potom aj ja stale rozmyslam nad tym, ci to bolo spravne, ci nie! :-\
Ani nevrav, my sme platili uz 2200 eur a stale nic! Mala som 33 vajicok, 20 sa oplodnovalo picsi a predlzena kultivacia tiez nie je zadarmo! :-\ Snad nam to teraz vyjde vsetkym! 😉
Tak baby som toho istého názoru na starovecku:( a tiež sa mi nepáči že ma rieši každý raz i.ý dr:( A ešte jednu vec sa vás opýtam Som po 3.iui..Toto tretie vyšlo..V pondelok bude 21dpo a kázali prísť na ultrazvuk..Ale som sklamaná že nebudú brať krv..Veď aj hodnota hcg závisí od toho či to nebude nedajbože mimomater.:( Trocha som z toho sklamaná;( Vám držím päste nech už je všetko o.k.a držte sa pri ket, et a pod;)
@javorinka2 ja som na iui nikdy nebola, tak neviem, ako to chodi, neviem poradit. Ale ved na krv na hcg mozes ist k svojmu gynekologovi, ak ti ju nezoberu v heliose 😉
@javorinka2 na USG už uvidia, či sa nejedná o mimomaternicové, hádam.....mne moja gynekologička vzala hcg len na 13d po et., na 20 deň po et mi už urobila len sono na vyvrátenie mimomat. a objednala ma až na 19.5, t.j. 37d po et (akurát neviem či pri iui to nie je trochu inak)
@zuzina1881 veď áno..ale keď mi ju minule brali myslela som že neako skontrolujú hodnoty hcg;) asi chcem veľa🙂
@sfera keď já sa tak bojím..asi ma porazí do pondelka;) ďakujem za odpoveď;)
@javorinka2 to ti verím, tiež neznášam to čakanie a ver tomu, že ťa ten strach bude sprevádzať celým tehotenstvom a po narodení bábätka už ani nevravím. Teraz čakáš na potvrdenie správne sa vyvýjajúceho tehotenstva a potom na akciu srdiečka, potom na výsledky testov, atď. Bude ako má byť... 😉 kľud a mysli pozitívne
@sfera snažim sa myslieť pozitívne.ale niekedy príde na mne slabá chvíľa vieš..Ale ako hovoríš bude to teraz stále stresujúce obdobié;)
Ahojte.Dnes som 10 den po et.Testik bol dnes silnejsi ako pred dvoma dnami.Rada by som vedela kedy ste zacali pocitovat nejake tehot.priznaky. Dnes som si zacala pichat preventivne fraxiparin ako prevenciu proti potratom. V pondelok na krv.Dufam,ze vsetko bude ok. Ako sa rata tehotenstvo po et? Teraz by som mala byt kolko tehu.? Dakujem
@anuska30 jeee gratulujem 🙂) aj ty pichas fraxik? to sa nepicha hned po vklade? no rataj kolko si od posledej mms a v tolkom tyzdni si myslim 🙂
Ak mozem pridat svoju skusenost.Vzdy robia rano ultrazvuk v dvoch ambulanciach,preto som sa vzdy pytala na recepcii kde aky lekar dnes robi a podla toho som isla tam v predu alebo dozadu.Uprimne Staroveckej som sa vyhybala nevedela mi poriadne zratat a zmerat foliky a to som ich mala malinko.Chodila som ku Krajkovicovi.

@bambula27 jasné že som nezabudla.... dnes ti držím palec a potom už budem držať päste.... aby to dobre dopadlo 😉 ja som dostala včera menzes tak pomaly sa mi to začína ....