Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@javorinka2 ešte som zabudla napísať že mne môj gynekológ tiež mi nebral krv. A neviem prečo nabudúce sa ho opýtam bo na ďalšiu kontrolu idem o 2 týždne
Baby neuverite ale zrazu ked si sama vyziadam ze chcem pred KET vysetrenie na protilatky proti trofoblastu (embryu), vysetrenie na poruchy zrazanlivosti a imunologicke vysetrenie krvi, tak zrazu bez problemov daju ziadanky...Preco sa toto nerobi automaticky pred ivf, preco nieco take nespomenu, preco to neberu ako prevenciu pred neuspesnym ET...A pritom vedia ze mam chronicku zapal tenkeho creva, ze mam alergiu na pel...cize imunita moze niekedy prehnane reagovat...a oni to neriesili...Inak Krajkovic zas potvrdil ze je spravny lekar, lebo dokaze v priebehu hodiny odpovedat na maily a poziadavky...to zvysok personalu nie je schopny odpovedat ani za dva dni...Dufam ze v pondelok nebude mat sluzbu Starovecka a nenatrafim na nu na sone, lebo ja som odhodlana odtial odist so ziadankou na hematologiu, s odberom krvi na protilatky proti embryu a to "slavne" kontrolne hcg...Kocky som zlomena a kebyze nie som v praci tak doma lezim bezvladne v posteli a placem, ale este naberiem posledny zvysok energie a idem bojovat za moje druhe drobatko, ved mame uz len to. Ja urobim pren vsetko co dokazem, tak dufam ze ma ono nesklame a rozmrazovanie prezije....
@franchise27 mam uplne rovnaky nazor! Ja idem na kontrolu pred dalsim KET v utorok, 14DC. ET ani prvy KET nam nevysiel, pred tym dalsim chcem dat aj konzultaciu, lebo ani mne okrem hormonalneho profilu nic nerobili. Este mam 2 mrazene embryjka, tak snad sa podari! Drzim palce aj tebe!!!
Mimochodom, kde sa robia tie testy na protilatky na trofoblast? Ako dlho trva, kym budu vysledky?
@dasaa jasné že napíšem..neviem sa dočkať;)
@zuzina1881 Tak to vysetrenie na trofoblast vedia spravit v centre. Krajko mi to teraz potvrdil v maily. ako dlho trvaju vysledky neviem ale to je uz jedno...ja to chcem mat vsetko hotove pred konzultaciou pred KET co byva na 14DC. Asi by som to tak nesilila, ale my sme mali len 2 embrya a tym padom mame teraz len jedneho mrazacika. A presne okrem hormanlneho profilu a protilatok na spermie nerobili nic co som aj poznamenala pri moje poziadavke. Uz som len zvedava ako na mna budu pozerat v pondelok ked si budem ziadat tie ziadanky...
@franchise27 mne ani protilatky na spermie nerobili, jednoducho nic! Tak v utorok budu na mna pozerat rovnako ako na teba v pondelok! 😀
ja som si myslela ze v heliku robia automaticky protilatky proti trofoblastu..takze nerobia??? ach jaaaaaaj skoda ze som to nevedela...ja idem stvrtok uz na sono pred KETOM.....
@zuzina1881
@franchise27
@smoulinka13 ja neviem o tom, ze by robili... a podla toho, co som citala v diskusii na stranke heliosu, tak to odporucaju az po tom, ako nevyjde zopar vkladov a pacientka sa sama dozaduje doplnkovych vysetreni :-\ nechapem PRECO to vsetko nezanalyzuju hned pred prvym E ?!? Och... takto po viacerych neuspechoch a sklamaniach zaciname akoby odznova...
@smoulinka13
@zuzina1881 je smutne ze takto vyzerame ako premudrele hysterky kt. maju nastudovane viac ako oni sami...ale je mi to jedno, nech na mna pozeraju ako chcu...zaplatila som za to dost penazi a robia vsetko naslepo...zakladne vysetrenie na protilatky a poruchy zrazanlivosti kt. su dost podstatne a lahko sa daju liekmi upravit bez naliehania klientky nespravia...
@zuzina1881 a pytas sa preco to nerobia pred prvym ET....? zeby pre peniazky...kazdy tvoj neuspech je pre nich istota ze sa vratit a oni urobia dalsi ukon za kt.zaplatis nemale peniaze...ale vsak oni nie su samaritani...to si treba uvedomit.
@franchise27 to je mi jasne, je to predsa len biznis ako kazdy iny, ale takymto sposobom mozu prist o klientky! Ked som si citala diskusiu o iscare v mt, tak par kociek pisalo, ze tam im hned na uvod robili rozne testy, aby mali co najviac informacii!
Mam este dve blastocysty zamrazene, jednu vkladame koncom maja, ak bude sliznica ok... aj sa nepodari, tak posledny KET a pojdem do toho znova!!! Nevzdam sa, kym neskrachujeme 😀
@franchise27
@zuzina1881 je to len o prachoch je mi z toho zle, prisla som o 4 embrya, srvrtok na nich vynehnem takto sa to nedaaaaa jaaj
@zuzina1881 ked tak do ineho caru
Kočky neviem ako to naozaj je ale ja som našla toto http://www.sanatoriumhelios.sk/diskuze/protilat...
@smoulinka13
@zuzina1881 baby oni budu mat asi tazky tyzden...ked vsetky na nich spustime tie nase poziadavky...vylepia na nastenku upozornenie ze zeny kt. su v procese ivf by nemali sledovat MK 😀 ja mam len jedneho mrazacika a urobim pre neho vsetko. Ja sa bojim ist na 2.ivf, lebo psychicky ma to dost polozilo...od OPU som bola uplne v riti, ked netusite ci vobec dojde ku vkladu ...
@sfera mne Krajko v maily potvrdil ze vysetrenie protilatok proti placente mi pred KETom vedia zrealizovat...a pamätam si ze ked mi brali krv na prvej konzultacii tak povedal ze urobia protilatky proti spermiam....o embryu nebola rec
@franchise27 u mna je to rovnako! Okrem toho, ze mi robili test na chlamydie a hormonalny profil neviem o nicom, ale mozno nieco robili a potom mi len povedali, ze je vsetko ok a nezatazovali ma podrobnostami... ved sa v utorok na vsetko opytam.
Ja som psychicky na tom ok, musela som sa obrnit a brat to s rezervou, aby som sa nezblaznila. Ty hlavu hore a usmev na pery, nech nie si len klbko nervov, treba si pravidelne robit male radostky, ostat v pohode a verit, ze raz sa vesmir, Boh a neviem, kto este zlutuje a dopraje nam tu najvacsiu radost na svete- drzat v naruci vlastne dietatko 🙂
@franchise27 Tieto vyšetrenia tam robia - protilátky proti embriu, spermiám, mne tam robili aj hematológiu, niečo z imunológie.. všetko som si musela vyžiadať sama.. jediné, čo mi robili inde bolo genetické vyšetrenie.. zvyšok mi robili v Heliose.. bolo toho dosť
@zuzina1881 tak tak, pojdem na nich slusne, ze by som rada pred KETom chcela mat spravene toto vysetrenie a nemam vedomost ci mi bolo robene pred ivf a tym padom neviem ani vysledok...a uvidi sa co povedia...a vypytam hned aj ziadanku na hematologiu. Ja som cele ivf bola dost statocna, ale po OPU to slo dole vodou,lebo dopadlo neocakavano zle...ono musim vstrebat ze jeden z mojich dvocho osamelych bojovnikov to vzdal...ak ked to prejde tak bude opät dobre a naladim sa na spravnu vlnu aby moj bojovnik mal pre 9mesacny pobyt co najlepsie prostredie 😉
@afrika ano robia ich tam,len si ich zial musime vyziadat....to som zistila dnes ☹ a vidis na hematologiu mi daju len ziadanku...ale mudrejsia budem ked sa priamo spytam ked tam budem...jooj keby som to vedela pred ivf...vobec ma nenapadlo...ale clovek sa uci na vlastnych chybach
@franchise27 mne ich tiež robili až po asi druhom potrate.. dovtedy takmer nič.. ja som celkovo s Heliosom bola moc spokojná, no vtedy som bola rovnako nahnevaná ako ty... 😔
@afrika presne, oni su fajn, ale toto ma nahnevalo a mam chut ich nakopat 🙂 ale ak urobia vsetko co chcem a nebudu neprijemni ked sa na to budem pytat tak si opät ziskaju moju doveru 🙂....ale mrzi ma ze to nerobia hned...jasne su to drahe vysetrenia, ale vsak preto chodime do specializovaneho centra. Jooj dufam ze ma tato energia a odhodlanie do dalsieho boja bude drzat uz stale a depka uz prejde 😉
@franchise27 moc držím pršteky.. treba nazbierať silu, porobiť vyšetrenia a ísť ďalej 🙂 🙂 😵 😵
@dasaa ja netestujem stale, len v pondelok a dnes:🙂)) Nechcem zbytočne stresovať...Dosť ma bolia kríže najmä ked sedím....Dufam ze bude vsetko o.k. a bolest je dobrým znamením:🙂)ň
@franchise27 ako to tak vidim, tak buduci tyzden sa im pera zavaria z tych vypisovaciek listkov na doplnkove vysetrenia! 😉
Jasne, nechceme ich nahnevat ani ich obvinit z neschopnosti, to nie... len sa posunut dalej v nasej snahe 🙂
@zuzina1881
@franchise27
cawte, no ja vam poviem ze som bola nasrana aj kvoli spermiogramu, prvy krat mangel robil spermiogram u svojho urologa minuly rok v lete, potom bral profetil pol roka a ked nic tak sme isli do caru, tam nam urobili spermioram a ked som chcela vediet vysledok tak povedali ze je stale zly a treba IVF, tak som som neriesila, ja som isla do caru s tym ze oni su skuseni oni vedia co maju robit.takze viac som nepatrala, ani ake vysetrenia, ani nic.vsak ONI su tam na to aby vedeli kam nas poslat..ale nerobili nic. po 3. pokuse som sa sama pytala ze co dalej, povedali ze v buducom IVF cykle jedine PGD embryi..kukam ze co? ze ako nic viac? ked som sa pytalala genetiku nas dvoch povedali ze to je zbytocne ze to nam aj tak nic nepovie a nepomoze,pozeram na nich ze prosim? dalej som sa pytala na ine vysetrenia, povedali ze az pri dalsom IVF cykle..tak som povedala ze pojdem na genetiku,nedali mi ani odporucanie, (vtedy som nevedela ze to treba, ale neskor som sa musela kvoli tomu tam znova trepat). No ak ked som vyziadala to odporucanie na genetiku tak mi prilozily vysledok toho spermiogramu co sme u nich robila..a ked sa na to pozrela doktorka na genetike tak povedala ze to nie je az take zle, ze nam ten PRofertil pomohol...no a to som sa ja nikdy nedozvedela v care!!!!
V podstate me stve ze to ja ako LAIK ktory si dobre zaplati za ich sluzby sa musim sama domahat ake vysetrenie treba a oni nic nenavrhnu. Pisem to tu preto vsetkym aby ste si nemysleli ze len nadavame a nemame dovod 🙂
okrem "tychto" malickosti su inak ok..i ked krajko pri mojom poslednom kete ked som si davala 2 embrya mi nakoci povedal: Dufam ze vam neostanu obidve.Tak som mala dost.
Bodka 🙂
@smoulinka13 a boli na teba zly ked si si pytala tie ziadanky....? vies kocky kt. nemali problem a zadarilo sa tak si mozno myslia ze urobili v car preto vsetko...ale zistujem ze urobia len zakladne vysetrenia a vsak ak sa nezadari isto su baby odhodlane ist do toho znova a zaplatit dalsiu tisicku....Bojim sa ze budu na mna v pondelok neprijemni...ak kvoli ziadanke tak budem musiet ist znova tak ma trafi...si ju vyziadam nech mi ju poslu postou...Na prvej konzultacii mi povedali ze so mnou nebudu problemy ze vajicok cakaju vela...potom zrazu do mna ladovali 200-225 jednotiek puregonu a stale bolo malo folikulov a ich odpoved na to ze co sa deje..."trosku vam skace jeden hormon ale to je normalne, to dotukneme injekciami" ....su velmi mili a fajn, maju toho isto dost, ked su stale na telefonoch a musia zodpovedat kazdy dotaz...ale treba si uvedomit, ze su to nasi "obchodni" partneri, ktorym za ich vykon platime ...tak sa hold budeme pytat a dozadovat
Caute baby chcem sa vas opytat na nazor,lebo mam v tom vsetkom zmatok..co znamena soft stimulka?Ale zacnem od zaciatku ..PO troch rokoch neuspesneho snazenia sa,teda raz sa aj podarilo ale v 5tyzdny som potratila,sme sa rozhodli ze skocime do Heliosu.Manzel je uplne v poriadku aj geneticke testy su ok ale mne zistili nizke AMH iba 0,38,ale FSH je okolo 8.Nasadili Clostilbegyt,Pregnyl,Duphaston a popritom beriem este DHEA,vcelie produkty a kadeco ine...mam 35 takze skuuuusam vsetko mozne...okrem IFV to s manzelom nechceme.Kedze som s tym Clostilom zacala len prvy mesiac tak je to asi aj tak skoro sa pytat,ale neviete aky je dalsi postup ak by ten Clostil nezabral?Poradi mi niekto prosim?
@franchise27 ahoj, neboli zli, len musela som im to sama navrhnut a poziadat o to.Za take prachy by sa mali inac spravat, podla mna. Ak by nam to vyslo na prvy krat, tiez by som ich vychvalovala do nebies ale postupne zistujem ze asi take dobre to tam nie je....No uvidim stvrtok ked im poviem ze chcem dalsie vysetrenia.
Vies na stranke maju ze po 3 vklade je uspesnot 95 percent.takze ja som tych "blbyc" 5 percentô podla nich.-ale ako tak zistujem nie som sama co tam ide na viac krat...

@javorinka2 to je super že na teste ti stále silnie ciarocka. Ja už si testy nerobím. Jasné pondelok budem na teba myslieť a aj držať prsteky. Potom napíš čo ti povedali. Ale verím že budú len pekne správy 🙂