icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lea912
27. máj 2014

Ahojte dievčatá tiež chodíme do Heliosu a tento cyklus nás čaká naše prvé IUI. Chcem sa spýtať tých, ktoré to už majú za sebou, či vám predtým urobili aj nejaké ďalšie vyšetrenia, okrem tých základných - horm. profil, spermiogram. Myslím niečo ako priechodnosť vajíčkovodov, hematológia, imunológia, genetika a pod.
Ďakujem veľmi pekne..

zuzina1881
27. máj 2014

@lea912 ahoj, ja som po prvom cykle IVF, 1ET, 2xKET, momentalne 3den po vklade embryjka, cakam na vysledok 🙂
Ziadne doplnkove vysetrenia mi nerobili, vyziadala som si, aby mi spravili aj protilatky na trofoblast a spermie... inak nic! Takze, ak sa teraz nepodari, vyziadam si aj vymenne listky na genetiku, hematologiu, imunologiu atd... 🙂
Drzim palce 🙂

lea912
27. máj 2014

@zuzina1881 aha, takže automaticky, to by som asi veľa chcela, čo? 😀 To som riadne naivná... 😀. Ideme na utz 1.6. v nedeľu, tak som zvedavá, čo nám povedia. Som už po jednom potrate- na začiatku tehotenstva, teraz v apríli ☹ , čo sa nám zadarilo prirodzene, takže mám celkom obavy... 😒

smoulinka13
27. máj 2014

@franchise27
@zuzina1881 tak uz som 2v1 🙂 bol krajko a povedal mi uz vas tu viac nechcem vidiet xixi co sa nepobavime? Sliznica ok vsetko ok dali mi fraxiparine a akurat nam volali ze ziadost mame schvalenu, zdvihol to mangel a hovori im vsak my sme tu 🙂)

zuzina1881
27. máj 2014

@smoulinka13 super! 🙂 aj mne embryologicka vravela, ze ma tam dva roky nechce vidiet! 😀 preco ti dali fraxik? Mas nejake problemy s krvou? Ja som ho mala len po ET kvoli OHSS.

smoulinka13
27. máj 2014

@zuzina1881 kvoli riedeniu krvi lebo minule som krvacala a raz som mala biochemicke tehu tak to mam preventivne 🙂 no uz sme v tom spolu moja uz bojujeme spolu 🙂

zuzina1881
27. máj 2014

@smoulinka13 dnes mi to hnusne pocasie poriadne liezlo na nervy!!! Pocuj... mala si niekedy nejake priznaky po ET/KET (ked si mala duchov na teste)? Ja mam strasny problem uvolnit brucho, az ked sa na to sustredim a lezim, dokazem uvolnit napatie... a obcas mam pocit takeho vnutorneho chvenia napriek tomu, ze som pokojna.. neviem, ci je to podvedomy stres, ci dosledok utrogestanu, ci co sa deje..

smoulinka13
27. máj 2014

@zuzina1881 ahoj moja, to tazko povedat, ja som po kazdom pokuse mala uplne une priznaky, raz som mala krce a bolo mi zle, pichanie, inokedy nic, potom som krvacala..no vselico..takze ti neviem povedat..ale drzim palce aby to bolo dobre znamenie 🙂)

zuzina1881
27. máj 2014

@smoulinka13 na nervy je toto cakanie! A to som este len druhy den! 😀 😀 😀 😀 😀 uvidim zajtra, ci to prestane. U teba vsetko ok? Opatruj sa 🙂

smoulinka13
27. máj 2014

@zuzina1881 ja to poznam tie nervy 🙂))) ja akurat rozmysla, dali mi dnes fraxik na riedenie krvi a piatok som objednana na hematologiu, myslis ze mozem tam ist? podla mna to bude asi skreslene tie vysledky nie?

zuzina1881
27. máj 2014

@smoulinka13 pre istotu si tam najskor zavolaj, resp.im povedz, ze si po KETe a ze beries fraxik a utros...

smoulinka13
27. máj 2014

@zuzina1881 ok radsej zavolam..ty mas dovcu cely tyzden ze? ako ti zavidim..

zuzina1881
27. máj 2014

@smoulinka13 hej, uzivam si volno a budem doma cely tyzden.. ak by mi bolo doma dlho, tak mozno vo stvrtok skocim do prace 😀 ale nepredpokladam 😀

smoulinka13
27. máj 2014

@zuzina1881 radsej pekne bud doma ked mozes 🙂))

iwwka29
28. máj 2014

@zuzina1881 ahoj idem sa spýtať na to chvenie občasné...sú to také motýliky ako keď si bola čestvo zamilovaná naprílkad?

zuzina1881
28. máj 2014

@iwwka29 na cerstve zamilovanie si uz nepamatam 😀 s manzelom som uz 18 rokov! 😉 nie ze by som ho uz nemilovala, to nie, len motyle v bruchu z neho uz nemam 🙂 to moje bolo take zvlastne, ako keby sa jedno konkretne miesto rychlo ale jemne chvelo... take zvlastne.

smoulinka13
28. máj 2014

@zuzina1881 caw moja ako??? ja som v skole ale ako vidis,som na PC 🙂) snazim sa maximalne byt v klude a moc sa nenahanat 🙂

iwwka29
28. máj 2014

@zuzina1881 ja som to iba prirovnať chcela...lebo ja keď som otehotnela prvý krát, tak som vedela že sa to podarilo...mala som tie motýliky v brušku...a potom som to isté cítila aj pri momomaternicovom 1 týždeň po MS...to ani nevieme kedy a ako sa to podarilo...Ale zase necítila som to 2 dni po vklade ale asi tak 6-7 dní po.

zuzina1881
28. máj 2014

@smoulinka13 ja vyborne! Spavam do desiatej, citam do polnoci, cez den sa len tak suchcem po dome, ziadne tazke prace, potom som vonku so psom a tak dookola, maximalna pohoda! 🙂
Aj ty sa opatruj 🙂 deckam v skole daj samostatnu pracu a ty mozes vegetit 😀
Ako rychlo vam schvalili ziadost? Rozmyslam, ze ked pojdem na krv, tak by sme podpisali dalsiu... (ale verim najviac, ze to nebude treba!!!)

zuzina1881
28. máj 2014

@iwwka29 ja som taka hyperaktivna! 😀 😀 😀 tak to mam na druhy den po vklade 😀 ale po predlzenej kultivacii, cize 5dni kultivacia, 1den vkladu a 2 po nom, dokopy 8 😉
Bodaj by to bol dobry znak... uz mame len jednu blastocystu zamrazenu.

smoulinka13
28. máj 2014

@zuzina1881 ty na dalsiu ziadost ani nemysli podari sa! Trvalo to inac presne 21 dni, no ja mam taky light den v skole 🙂

zuzina1881
28. máj 2014

@smoulinka13 aka poistovna? Ja mam vseobecnu. Tri tyzdne su v pohode.. to by som teoreticky stihala stimulku cez prazdniny 🙂 aj ked verime, ze nebude treba 🙂

smoulinka13
28. máj 2014

@zuzina1881 ja mam doveru...ja to tiez chcem stihat cez prazky..ale snad nebude treba...i ked ratam s tym..vy mate este jedneho mrazacika tak to mate super

zuzina1881
28. máj 2014

@smoulinka13 mame este jedneho, junoveho (ak nevyjdde majovy)!

smoulinka13
28. máj 2014

@zuzina1881 vsak to, este mas nadej neboj

javorinka2
28. máj 2014

Baby keď vidia v 8tt v heliose srdiečko dajú vám aj tehot.knižku či to mi dá môj gyndos? Teda verím že srdiečko bude biť ako zvon v pondelok;)

janyc
28. máj 2014

@javorinka2 pokiaľ nebudeš chodiť do poradne do Heliosu, tak Ti ju dá tvoj doktor...keď si overí e všetko je v poriadku 😉 blahoželám a krásne si užívaj tehotenstvo 🙂

javorinka2
28. máj 2014

@janyc ďakujem za info.Určite tam nebudem chodiť do poradne;) Bože nech jr len všetko o.k.a dúfam že v pondelok tam bude aj krajko- on nás vždy tak pozitívne naladí;)teraz sa ešte bojíme nahlas tešiť..verím že po pondelku si to začnem užívať;)aj tebe krásne bezproblémové tehulkovanie prajem🙂

janyc
28. máj 2014

@javorinka2 aj ja som vždy dávala prednosť Krajkovi 😀 tak, tak..opatrne, nech nezakríknete...my ešte teraz opatrne hovoríme, že budeme traja, ale ako čas beží..bruško rastie..aj ked ho ešte moc nevidno..tešíme sa 🙂

1aduliatko1
28. máj 2014

ahojte dievčatá, idem sa objednať na základné vyšetrenie do Helliosu. Partner už na SPG bol, už len čakáme na výsledky. Neviete mi poradiť, čo mi budú robiť? len zoberú krv a spravia sono? 😉 idem sa objednať, lebo sa nám nedarí zatiaľ 17 mesiacov, a chcem zistiť v čom je problém. ďakujem za info