Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@lea912 ahoj, ja som po prvom cykle IVF, 1ET, 2xKET, momentalne 3den po vklade embryjka, cakam na vysledok 🙂
Ziadne doplnkove vysetrenia mi nerobili, vyziadala som si, aby mi spravili aj protilatky na trofoblast a spermie... inak nic! Takze, ak sa teraz nepodari, vyziadam si aj vymenne listky na genetiku, hematologiu, imunologiu atd... 🙂
Drzim palce 🙂
@zuzina1881 aha, takže automaticky, to by som asi veľa chcela, čo? 😀 To som riadne naivná... 😀. Ideme na utz 1.6. v nedeľu, tak som zvedavá, čo nám povedia. Som už po jednom potrate- na začiatku tehotenstva, teraz v apríli ☹ , čo sa nám zadarilo prirodzene, takže mám celkom obavy... 😒
@franchise27
@zuzina1881 tak uz som 2v1 🙂 bol krajko a povedal mi uz vas tu viac nechcem vidiet xixi co sa nepobavime? Sliznica ok vsetko ok dali mi fraxiparine a akurat nam volali ze ziadost mame schvalenu, zdvihol to mangel a hovori im vsak my sme tu 🙂)
@smoulinka13 super! 🙂 aj mne embryologicka vravela, ze ma tam dva roky nechce vidiet! 😀 preco ti dali fraxik? Mas nejake problemy s krvou? Ja som ho mala len po ET kvoli OHSS.
@zuzina1881 kvoli riedeniu krvi lebo minule som krvacala a raz som mala biochemicke tehu tak to mam preventivne 🙂 no uz sme v tom spolu moja uz bojujeme spolu 🙂
@smoulinka13 dnes mi to hnusne pocasie poriadne liezlo na nervy!!! Pocuj... mala si niekedy nejake priznaky po ET/KET (ked si mala duchov na teste)? Ja mam strasny problem uvolnit brucho, az ked sa na to sustredim a lezim, dokazem uvolnit napatie... a obcas mam pocit takeho vnutorneho chvenia napriek tomu, ze som pokojna.. neviem, ci je to podvedomy stres, ci dosledok utrogestanu, ci co sa deje..
@zuzina1881 ahoj moja, to tazko povedat, ja som po kazdom pokuse mala uplne une priznaky, raz som mala krce a bolo mi zle, pichanie, inokedy nic, potom som krvacala..no vselico..takze ti neviem povedat..ale drzim palce aby to bolo dobre znamenie 🙂)
@smoulinka13 na nervy je toto cakanie! A to som este len druhy den! 😀 😀 😀 😀 😀 uvidim zajtra, ci to prestane. U teba vsetko ok? Opatruj sa 🙂
@zuzina1881 ja to poznam tie nervy 🙂))) ja akurat rozmysla, dali mi dnes fraxik na riedenie krvi a piatok som objednana na hematologiu, myslis ze mozem tam ist? podla mna to bude asi skreslene tie vysledky nie?
@smoulinka13 pre istotu si tam najskor zavolaj, resp.im povedz, ze si po KETe a ze beries fraxik a utros...
@zuzina1881 ok radsej zavolam..ty mas dovcu cely tyzden ze? ako ti zavidim..
@smoulinka13 hej, uzivam si volno a budem doma cely tyzden.. ak by mi bolo doma dlho, tak mozno vo stvrtok skocim do prace 😀 ale nepredpokladam 😀
@zuzina1881 radsej pekne bud doma ked mozes 🙂))
@zuzina1881 ahoj idem sa spýtať na to chvenie občasné...sú to také motýliky ako keď si bola čestvo zamilovaná naprílkad?
@iwwka29 na cerstve zamilovanie si uz nepamatam 😀 s manzelom som uz 18 rokov! 😉 nie ze by som ho uz nemilovala, to nie, len motyle v bruchu z neho uz nemam 🙂 to moje bolo take zvlastne, ako keby sa jedno konkretne miesto rychlo ale jemne chvelo... take zvlastne.
@zuzina1881 caw moja ako??? ja som v skole ale ako vidis,som na PC 🙂) snazim sa maximalne byt v klude a moc sa nenahanat 🙂
@zuzina1881 ja som to iba prirovnať chcela...lebo ja keď som otehotnela prvý krát, tak som vedela že sa to podarilo...mala som tie motýliky v brušku...a potom som to isté cítila aj pri momomaternicovom 1 týždeň po MS...to ani nevieme kedy a ako sa to podarilo...Ale zase necítila som to 2 dni po vklade ale asi tak 6-7 dní po.
@smoulinka13 ja vyborne! Spavam do desiatej, citam do polnoci, cez den sa len tak suchcem po dome, ziadne tazke prace, potom som vonku so psom a tak dookola, maximalna pohoda! 🙂
Aj ty sa opatruj 🙂 deckam v skole daj samostatnu pracu a ty mozes vegetit 😀
Ako rychlo vam schvalili ziadost? Rozmyslam, ze ked pojdem na krv, tak by sme podpisali dalsiu... (ale verim najviac, ze to nebude treba!!!)
@iwwka29 ja som taka hyperaktivna! 😀 😀 😀 tak to mam na druhy den po vklade 😀 ale po predlzenej kultivacii, cize 5dni kultivacia, 1den vkladu a 2 po nom, dokopy 8 😉
Bodaj by to bol dobry znak... uz mame len jednu blastocystu zamrazenu.
@zuzina1881 ty na dalsiu ziadost ani nemysli podari sa! Trvalo to inac presne 21 dni, no ja mam taky light den v skole 🙂
@smoulinka13 aka poistovna? Ja mam vseobecnu. Tri tyzdne su v pohode.. to by som teoreticky stihala stimulku cez prazdniny 🙂 aj ked verime, ze nebude treba 🙂
@zuzina1881 ja mam doveru...ja to tiez chcem stihat cez prazky..ale snad nebude treba...i ked ratam s tym..vy mate este jedneho mrazacika tak to mate super
@smoulinka13 mame este jedneho, junoveho (ak nevyjdde majovy)!
@zuzina1881 vsak to, este mas nadej neboj
Baby keď vidia v 8tt v heliose srdiečko dajú vám aj tehot.knižku či to mi dá môj gyndos? Teda verím že srdiečko bude biť ako zvon v pondelok;)
@javorinka2 pokiaľ nebudeš chodiť do poradne do Heliosu, tak Ti ju dá tvoj doktor...keď si overí e všetko je v poriadku 😉 blahoželám a krásne si užívaj tehotenstvo 🙂
@janyc ďakujem za info.Určite tam nebudem chodiť do poradne;) Bože nech jr len všetko o.k.a dúfam že v pondelok tam bude aj krajko- on nás vždy tak pozitívne naladí;)teraz sa ešte bojíme nahlas tešiť..verím že po pondelku si to začnem užívať;)aj tebe krásne bezproblémové tehulkovanie prajem🙂
@javorinka2 aj ja som vždy dávala prednosť Krajkovi 😀 tak, tak..opatrne, nech nezakríknete...my ešte teraz opatrne hovoríme, že budeme traja, ale ako čas beží..bruško rastie..aj ked ho ešte moc nevidno..tešíme sa 🙂
ahojte dievčatá, idem sa objednať na základné vyšetrenie do Helliosu. Partner už na SPG bol, už len čakáme na výsledky. Neviete mi poradiť, čo mi budú robiť? len zoberú krv a spravia sono? 😉 idem sa objednať, lebo sa nám nedarí zatiaľ 17 mesiacov, a chcem zistiť v čom je problém. ďakujem za info

Ahojte dievčatá tiež chodíme do Heliosu a tento cyklus nás čaká naše prvé IUI. Chcem sa spýtať tých, ktoré to už majú za sebou, či vám predtým urobili aj nejaké ďalšie vyšetrenia, okrem tých základných - horm. profil, spermiogram. Myslím niečo ako priechodnosť vajíčkovodov, hematológia, imunológia, genetika a pod.
Ďakujem veľmi pekne..