icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

icub
26. jan 2011

@izzie27 nie nedala, len som chcela nieco blizsie vediet..
No modrinky mam uz dve, .. aj to sa stane, ved to pomaly mizne... sme frajerky, ked to tak dobre zvladame 😉
V MT mi povedali, ze ked je odber, si tam priblizne do 12:00, kym prides domov..., doma potrebujes este oddychovat, ja si myslim, ze nam urcite zajtra, prip. v piatok vsetko napise a aj ja drzim palce, aby mala dost vajicok na oplodnenie.
Nuz a dufam,ze sa budeme tentorok vytesovat vsetky...

izzie27
26. jan 2011

@icub a teba to približne kedy čaká?

icub
26. jan 2011

@izzie27 asi v pondelok

izzie27
26. jan 2011

@icub tak držím palce. Ozaj a nasich chlapov tam budu potrebovať ráno a až potom, ked si nás vyzdvihnú alebo ako?

icub
26. jan 2011

@izzie27 dakujem. Budu potrebovat, bez nich odber ani nic nemozu urobit. No najprv nas dovezu, daju ako my krv, potom podpisu tlaciva, co treba, neskor odovzdaju co treba (geneticky material) nuz a pockaju a odvezu si nas (poklady) domov. 😉 V akom casovom slede, to nam presne povedia na mieste, ale asi takto nejako.

izzie27
26. jan 2011

@icub no lebo moj zahlasil ze sa stihne este polyzovat 😀 Tak som mu to ale velmi rýchlo zatrhla

icub
26. jan 2011

@izzie27 no fiha...tak taketo ma chutky???? 😀 , co ste vari z juhu, ze tam nie su kopce??

izzie27
26. jan 2011

@icub ale nie blízko máme zliechov. Ale kúsok od MT je jasenská a on rád lyžuje. Ved mal ist aj do semmeringu ale ked som nevedela kedy pojdem do MT, a tak to zrusil. To bola obet

icub
26. jan 2011

@izzie27 fiha, tak to je od neho pekne.. ked to tentokrat vyjde bude este radsej si ja myslim... 😉

izzie27
26. jan 2011

@icub musime dufat, že to výde

izzie27
26. jan 2011

Idem oddychovat pri Tv, tak vám prajem peknu dobru noc 😉

icub
26. jan 2011

@izzie27 my pichame injekciu o osmej... trosku som sa drzala, jasne, ze vyjde, treba dufat, a tiez ti prajem peknu dobru noc

mrnous1
27. jan 2011

Ahojte babenky 🙂 Trochu som sa odmlčala, lebo čo čert nechcel na tento týždeň som si naplánovala, že pôjdem na odbery, ale v nedeľu ma začalo bolieť hrdlo a v utorok už som smrkala ako vodopád. Takže z mojich odberov na chvíľu zišlo. Dúfam, že do utorka to nejako spravím. Doteraz som nebola chorá keď to človek najmenej potrebuje tak bác. Od piatku mám začať s proverou. Dúfam, že to kvôli nachladnutiu nebudem musieť odložiť, alebo by som mala? Čo vy na to?

sylvestra
27. jan 2011

Ahojte babenky, tak sa vam hlasim ziva a zdrava 😉
Vcera to prebehlo v pohodke, nemusite sa ozaj nicoho obavat. Najskor som sla na sono, hned ma naladovali aj tabletkou naladovkou a potom isiel manzel na krv. No a okolo 8.00 si ma zavolali do tej odberovej miestnosti, povyzliekala som sa, navliekla som si erarnu koselu, bielu ciapku na hlavu, ponozky na nozky a zamkla som si veci. Klucik som mala cely cas na svojom nocnom stoliku, takze sa nemusite bat o svoje veci. Sestricka mi potom vzala krvicku. Anesteziologicka hodila kratku debatku, v ychadzala z vysledkov tych predoperacnych vysetreni. Kazdu chvilu tam chodil niekto z personalu, pytali sa, ako nam je, a tak. Kazali nam chodit casto cikat.

sylvestra
27. jan 2011

No a potom si ma zavolali do operacnej miestnosti, tam mi zaviedli anestezu a viac som o sebe nevedela. Ani neviem, ako ma prelozili na tu postel a previezli na izbu 😀 . Ked som sa prebrala, priniesli mi cajik a asi 2x mi odmerali tlak. Teta embryologicka ma informovala o pocte odobratych oocytov. Sestricka mi potom kazala pomalicky sa posadit a skusit prejst na WC, dat si vlozku /trosku spinenie/. Okolo 11.30 som sa mohla obliect a este som isla k doktorovi na kontrolne sono cez brusko, dal mi recept na utrogestan, spravu o priebehu a islo sa domov. Po zakroku som mala bolesti ako pri ms, pretrvali do vecera, takze som akurat tak polihovala a manzelik sa staral 😀 . Dnes sa citim v pohodke, bolesti ustupili.
Co sa tyka vajicok, mali sme 9, z toho 7 zrelych, tie nam icsovali a dnes som volala, tak vydrzalo 6. Znova volam v sobotu. Platili sme teda predlzenu kult. 165, icsi 332 /za ten vyssi pocet oocytov/ + manzelov odber 1,5ecka, spolu teda 498,5 ecka.

sylvestra
27. jan 2011

Dievcence, vsetci boli mili, starostlivi, svoje pouzijete tak maximalne papuce - ak nechcete erarne zo skrinky, a ponozky. No a nezabudnite na vlozku, je to take slabe ruzove spinenie, asi z toho, ako napichuju cez vnutro tie vajecniky. Ja som velmi milo prekvapena, aky to malo hladky priebeh, dufam, ze aj vy vsetky to takto v pohodicke prezijete.

sylvestra
27. jan 2011

este ste tu tusim mali debatu o dom doplnkovom pripoisteni, ja som si to dala hned, ako mi schvalili ziadost na IVF, cize si to platim od oktobra. Na PN sa mi to zatial nevztahuje, narok vznika az po 270 dnoch. A tyka sa to aj materskej, treba si to zacat platit minimalne 270 dni pred porodom.

icub
27. jan 2011

@sylvestra super, ze si to tak zvladla a pocet 6 je tiez parada, bola si sama, ci vas bolo viac? Takze teraz len oddychuj, nech si pripravena na transfer 😉

sylvestra
27. jan 2011

@icub diky moja, oddychujem a som rada, ze ich je zatial tolko. Boli sme tam 4 zienky, doktor nas vsetky pochvalil, ze mame dost oocytov.
ostatnym babenkam tiez dakujem, ze ste na mna mysleli.

majda27
27. jan 2011

@icub ja mam pn od obvodneho, to nemusim cestovat. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

majda27
27. jan 2011

@sylvestra tak ti drzim palce nech sa drzia a nech ich mas cim viac, tym lepsie... 😀 😀 😀 😀 😀 Ja idem v piatok na dalsiu navstevu tak som zvedava ako ta dopadne. Zatial som si spravila len jednu modrinku, ale inak v pohode. Len sa mi cez den chce viac spat, to je asi tym gonalom. A veru si aj vzdy pospim. Inak v tom prvom pere si mala presne alebo si tam nahodou mala aj menej ako tych 150 jednotiek... 😉 😉 😉 😉

sylvestra
27. jan 2011

@majda27 diky moc, aj ja budem tebe drzat palce na piatkovu kontrolu, nech tam mas urodicku, to je zaklad...aby bolo s cim pracovat... po gonale sa aj mne chcelo stale spat. Ked otvaras nove pero, v tych pribaloch pisu, ze mas natiahnut 37,5 a vystreknut a az potom natiahnut davku, ktoru ti stanovili. Preto som sa bala, ze by mi tam uz neostalo na celu moju davku 150j. a nevedela som si to skontrolovat, kolko mi ostalo.Tak som pichla 5 davok po 150, pero odlozila a otvorila nove. z toho som tiez pichla 5 davok 150. no a potom som si tie dve perka skombinovala po 75 j. , spolu teda 150 j. Takto sa mi to zdalo jednoduchsie, ako hutat, kolko tam zostalo. Z posledneho pera 450 j. som uz pichla iba jednu davku 150j.

santana2
27. jan 2011

@sylvestra ahoj tak to blahoželam len aby to aj dalej pokračovalo dobre
@majda27
@icub ahojte tak dnes som bola na krv a sono urodička nie je až taká velká ale dufam že bude dostatok zrelých a kvalitných oocytov tiež sme boli na pohovore s embryologičkou a všetko nam pekne vysvetlila a tak ako pisala sylvestra tak aj nas to bude asi tolko stat možno menej lebo nemam taku velku urodičku . Teta embryologička povedala že sa nemam stresovat vraj menej je niekedy viac tak dufam že budu kvalitné. Tiež som sa jej pýtala asi ako to bude prebiehat a tak ako vravela sylvestra do 12 00 nas pustia domov a budeme na telefone a čakat ako to prebieha. Ešte neviem kedy pojdem na odber uvidi sa pri dalšej kontrole ktorá bude uvidim poobede.Inak dnes tie cesty neboli až také hrozné dalo sa prejst v pohode bola aj hmla silná ale dalo sa.

sylvestra
27. jan 2011

@santana2 cauko, neboj, presne,kvalita je dolezita. radsej som vam vsetko rozpisala, riadny roman z toho je, ale aspon budete vediet, co vas caka a ze to nie je take hrozne. tak si len pekne opatruj urodicku a oddychuj.
vies, ja som sa velmi bala, ze sa nam nic neoplodni. takze som teraz taka stastna ako blska a modlim sa, aby sa aj dalej vyvijali a bolo co vlozit.

majda27
27. jan 2011

@sylvestra tak to som asi posrala, ja som dala 6 dávok po 150. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Tak dufam ze som nic nepokazila, mne to vzdy nastavuje manzel. Ale teraz to spravim tak ako si pisala..Dnes ho na to upozordnim ked bude chystat to nove pero. To sme nejak asi presvihli, ze sa ma dat na tych 37.5.
Nam zatial nikto o pani embriologicke nehovoril. Tak nas asi na to upozordnia ked tam prideme, alebo to spomenie doktor.

icub
27. jan 2011

@sylvestra
@santana2
@majda 27
ahojte dievcence, no my sme vcera dali zvysenu davku menopuru a ja som normalne ako babo zaspala...sa mi o desiatej zatvorili oci a ....
fiiiiiiiiiiiha kolko ste toho popisali... santana2, som rada, ze dnes boli dobre cesty.. neboj, este je cas, aby to pomaly dozrelo vsetko tak, aby sme boli spokojne, a aj mne dr. gatova povedala, ze sa nepretekame o mnozstve, hlavne nech tie co su boli kvalitne..
sylvestra, dik za popisanie, je to lepsie, ked vies ako to presne prebieha, si nam to velmi pekne popisala 😉
mjda27, neboj nic.. aj ty pojdes na pohovor, ani sa nenazdas a bude to..(ved aj mrska ta trapila a prisla.. 😉 )

sylvestra
27. jan 2011

@majda27 neboj, ak sa vam podarilo natiahnut plnych 6 davok po 150, tak je to ok. ked sme natiahli pri prvom pere tych 37,5, tak vystreklo iba taku malilinku kvapocku. pri druhom to uz bola taka trosku vacsi kvapka. cize podla mna aj tie pera mozu mat plus minus par jednotiek navyse, dolezite je, aby si si skontrolovala, ci mas natiahnutu celu davku.my sme ten pribalovy letak studovali obaja, je tam opisana instrukcia pred prvym pouzitim pera a tam je spominane vystreknutie tej najmensej davky na zaciatok - mozno aj kvoli vzduchovym bublinkam a tak. nic sa neboj a ked pojdes na nove pero, tak si to dobre mrknite. mne to tak logicky vyslo, ze ked je v pere 900 j. a na zaciatku mas odstreknut tych 37,5, tak nemas plnych 6 davok /150x6=900 +37,5=937,5/, ale 5davok x 150 =750+37,5 = 787,5 a nieco ti zvysi. ja som radsej v takychto veciach opatrna, preto som potom skombinovala male davky z dvoch pier 😉 .

sylvestra
27. jan 2011

@icub ahoj moja, po tych hormonikoch sa tak dobre spinka, vsak?ja som tiez chodila stale ospala a musela som si hodit slofika aj cez den.
@majda27 ked bude cas ist k embryologicke, tak ti to povedia ked ti budu volat vysledky, neboj. a spoja ti to s kontrolou, takze pojdes na krv, sono a ked budes vybavena, ohlasis sa sa na recepcii a pockas si na embryologicku. na vsetko ta upozornia, takze si nerob vopred starosti.

icub
27. jan 2011

@sylvestra no ti poviem, doteraz to take nebolo.. ale dnes aj teraz sedim a zivam, asi sa este odpojim a pridem neskorsie... 😉, tebe kazali volat dnes a potom ti uz budu oni? kedy bude cca vkladanie?
@majda27 zaklad je nestresovat sa.. aj ked sa to lahsie povie ako urobi ale skus to tak, ze pockas na telefon a uvidi sa... (teraz vsak vysledky chodia tak neskor, aj vcera som mala tak okolo 18:00, tak sa neboj)

majda27
27. jan 2011

@sylvestra ja si ani starosti nerobim... Viem ze musim byt v pohode,a vklude bez stresov. My ideme zajtra na kotrolu. A vzdy ked odtial odchadzame tak sa pytame na recepcii ci nie su nejake nedoplatky alebo nieco podobne. Tak to by nam asi hned povedali, ze mame este ist k embriologicke. 😀 😀 😀 😀 Potešila si ma s tym perom, mne tam este ukazuje(na tej cervenej malej stupnili ze je tam tych 37,5. Nie na tej velej cervenej.)