Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@ingrid0105 nic ine si ani neprajem uz... 🙂
ahojte zienky!my sme v poradovniku o darcovstvo-viete my niektora z vas odpovedat ak ste tiez boli zaradene v poradovniku kolko to trvalo az sa vam ozvali?dakujem a drzim vsetkim palce nech sa nam konecne zadari!!!!!! 😉 😉 😉
Ahojte kocky, prosim vas neviete ci teraz v auguste pracuju v Heliku vsetci lekari, alebo maju niektori dovolenky? Len ak nahodou nemaju nieco vyvesena na dverach?Uprimne bodlo by keby mal dovcu Krajko,aby som ho nevychytila na kontrole pred KET a samotnom KET 😀
@franchise27 ahoj, ja som bola v heliku pondelok a nic tam nemali vyvesene ani nic take nespominali ze by mal niekto (Krajko🙂)) dovolenku.Len co viem maju nove sestricky ktore sa zaucaju...jedna nova bola pri mne pri OPU a druha nova pri ET...
franchise 27 Som sa moja aj kus zasmiala na tej tvojej sprave. Ale asi ta nepotesim lebo pan doktor mal v prevej polovici maja dovolenku, bol v Grecku 🙂....jedine zeby za leto zmakol viackrat poodychovat 🙂 a dr. Culbova nebola v praci par dni koncom jula, ale to neviem ci mala riadnu DV alebo len par dni off 🙂.
@lucusik33 no jedna kocka mi pisala ze aj teraz je Krajko na dovolenke ale vyzera ze buduci tyzden je uz spät tak sa mozeme na neho tesit 😀 No co rano uvidime kto kde ordinuje a veru strihnem to na Culbovu 😉
@franchise27 Co más proti Krajkovi, ak sa smiem opýtať? Podľa mna je fajn.... 🙂
@crystal777
@franchise27 ja uz mam tiez zmiesane pocity, nie konkretne ale celkovo na helios, lebo kazdy z nich ma iny nazor, jeden z nich mi odporucil fraxiparine, druhy nie, jeden mi nechcel dat ziadanku na imunologiu a druhy mi ju da, jeden hovori tak a druhy inac..tak si akoze vyber...Este ma aj zaraza to ze tam chodim pol roka v kuse kazdy tyzden skoro a oni si vobec nepamataju, vzdy sa pytaju a uz ste mali niekedy vklad? a to ste vy co ste presli z Kosic? a take veci..hm..viem ze maju toho vela ale aspon si to mozu nastudovat predtym ze kto im tam prisiel..a nie sa vsetko stale vypytovat...
@crystal777 kazdemu je niekto iny sympaticky a hlavne v mojom pripade ide o sympatie/nesympatie v jeho prejave. Odbornik je fajn, ale natrafila som pri nom asi na jeho horsie dni...a viac menej malu snahu poradit a prijat nazor pacientky.Ale to je len moj pocit. Mozno keby som ho vychytila v lepsej nalade a v menej uponahlanom dni tak by to bolo ine.
@franchise27
@smoulinka13 možno je to aj tým, že sú už na programovaní na stále tie isté diagnozy a ide to tam ako na bežiacom páse. Hlavne Krajko má svoje metódy, ktoré sa mu nechce meniť...tak Vás celkom chápem...a každý má iný prístup k pacientom a snahu pomôcť...Silno držím palce...aj na nohách...nech ste skoro 2v1 😉
@crystal777 dakujem 🙂 ja nehovorim ze nie su odborninci a neviem to porovnat ani s inymi centrami kedze som bola len tu...ale dufam ze robia maximum 🙂
Ahojte. S manželom sme sa 1,5 roka snažili otehotnieť prirodzenou cestou, ale akosi to nešlo. Absolvovali sme všetky vyšetrenia a keďže sme mali obaja výborné výsledky, doktor mi vravel, že nech sa snažíme ďalej. No mne sa to nezdalo, tak som si rovno vyžiadala laparoskopiu a prefuky, veď niekde chyba byť musí. No a tam mi pred mesiacom zistili že mám oba vajcovody úplne zrastené a teda nepriechodné. Musela som prekonať nejaký zápal, infekciu o ktorých som ale vôbec netušila, keďže som doteraz nemala žiadne problémy. Takže som sa hneď objednala do Heliosu v Martine. vybrala som si ich aj na základe výborných referencií, ktoré som o nich čítala. 1 sedenie sme mali 23.7. doktor Krajkovič bol výborný a hneď sme sa dohodli na ďalšom postupe. keďže môj prípad je jasný aj na základe výsledkov z laparoskopie - jediná cesta pre nás ako mať malého drobca je IVF. Takže sme vypísali žiadosť do mojej poisťovne a teraz čakám na schválenie. Čiže sme len na začiatku našej cesty, ale verím, že sa to podarí čím skôr, lebo po bábätku nesmierne túžime. Budem rada, ak mi napíšete nejaké cenné rady a povzbudenia. Určite aj ja Vás budem informovať o priebehu a zdieľať s Vami všetkými moje aj Vaše pocity. Držím palce všetkým snaživkám 🙂
Ahojte aj ja sa pridavam...do Helika sme sa museli vratit opat...uz mame 2.5 rocneho fesaka vdaka super timu Heliosu 🙂zadaril sa nam dokonca h ed po prvej IUU.Minuly tyzden vo srltvrtok som bola na usg a zistili ze mam nizku sliznicu a otocenu maternicu...tak som dostala lieky plus k tomu inofolic a stimuluju ma no a po MS ideme na IUI...tak by som chcela aby vysla...je tu niektora co pojde tiez na IuI niekedy v sept??
Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom toho, či požiadať o PGD, alebo nie. Genetiku máme obaja v poriadku, ale pre zvýšenie šancí na úspech nad tým uvažujem. Aké máte skúsenosti s touto metódou, je naozaj úspešnejšia?
@arwenia ahoj aj my mame genetiku ok a navrhovali nam to kedze uz 5 embryi sme mali a nic, ale nakoniec sme to nedali zda sa mi to drahe a problem preco sa neuchyti to nevyriesi
baby radte prosiim. Mam za sebou 2 x biochemicke tehu, ET a KET. Teraz sa chystam na dalsi KET a dnes sa mi dostali do ruky vysledky z hematologie, diagnoza: porucha zrazanlivosti krvi blizsie neurcena. Sice pisu ze dalsie hematologicke vysetrenia nie su potrebne ale na toto by hadam Fraxiparine mohol pomoct ci? Co myslite?
@arwenia
@smoulinka13 ahojte, my sme museli riešiť aj PGD, nakoľko máme problém, takže u nás to bolo nevyhnutné. Ale neznamená to, že aj keď je PGD tak sa to podarí... Nám prvý KET nevyšiel, šli sme na druhý pokus. A to čakanie či je všetko OK bolo strašné... baby ktoré boli so mnou na odber, mali už dávno po vklade a my sme stále len čakali, výsledky z Brna prišli cca 1 mesiac aj to som volala do Heliosu, tak povedali, že to posúria..... Moja skúsenosť... 😉
@jana954 ale podarilo sa gratulujem 🙂) a vysledky z PGD ste mali ake?
@smoulinka13 ďakujem... 🙂, my sme si dali testovať 3 a z toho 1 bolo zlé, ale nemalo takú diagnózu akú máme stanovenú od genetičky, ale niečo v tom zmysle nám povedali, že by sa proste neudržalo. 🙂 😉
@jana954 ale podarilo sa super, ja som 4 den po et tak cakam
@jana954 Janula tak sa to podarilo...nejaky cas som tu nebola a necitala som konverzacie dozadu a teraz kukam ze si v 9tt....juuuj obrovska gratulacia. Uprimne v dobrom ti zavidim..sice to bol dlhy boj ale vysiel...drzte sa.... 😉 inak kedy si mala KET, myslim kt. DC?
@jana954 moja, ty si tak pamatas? 🙂 akurat cestujem z MT, dnes 14DC, KET mam v stredu. Take velmi zmiesane pocity mam z toho...skor sa viac bojim ako tesim. Asi preto, ze tam je nas posledny.... A ty uz si 9tt? Neuveritelne, ale zazrak 🙂 Tesim sa z vas. Len davajte na seba pozor.
@smoulinka13 ja držím všetkým babám silno palce, nech sa to podarí.... a hlavne keď sa dlho snažia a nedarí sa.... tak dúfam, že i ty teraz budeš mať dve čiarky.... 😉
@franchise27 ďakujem, ďakujem.... 😵 ja som bola na kontrolu 13 DC lebo sa mi z práce nedalo na 14, a pani dr.Starovecká pozrela, povedala že všetko OK takže aj na KET som išla o 1 deň skôr ako pri prvom pokuse a zadarilo sa... Neviem čo mohlo rozhodnúť ale dúfam, že vydržíme.... ty teraz tiež niekedy plánuješ ísť na KET však??
@jana954 tak super...ja idem buduci piatok na kontrolu pred KET a to je moj 11DC..ja mam kratke cykly cca 22-25dnove, tak mam prist skor a dufam ze vklad bude najneskor 18DC, inak to posuvam o mesiac. Ja uz dako okolo 20DC zacinam spinit tak neskorsi vklad uz nema zmysel...Podarilo sa a to je hlavne a zvysok vydrzite...musite !!!! 😉

@smoulinka13 pekne ti ich zostalo 🙂 verim ze za 10 dni tu bude ofoteny tehu test, velmi drzim palceky 😀